אז... מה גרם לכם להיות פגאניים?

bacci chi

New member
הרחבה: למה הכוונה ב"אלים מקומיים"?

למעשה, בתקופת התנ"ך אלים היו שייכים למקום... כמו לעם, למשפחה ולאנשים. "אלוהי אברהם". כששהינו במצריים סגדנו לאלים המקומיים, ששלטו במקום. כשהגענו לכנען, אף אחד לא הכיר את יהוה... אף אחד לא שמע עליו. היה עלינו להגן עליו בפני המקומיים שסגדו לדגון, אשתרות, בעל, בהמות כו'. היה עלינו לפאר ולהלל אותו כדי שכולם יכירו אותו ואותנו בתור "עמו הנבחר". על כן כל סיפורי ההלל והגבורה של יהוה על אלים מקומיים. על כן עגל הזהב שהוא האלה המצרית חתור, על כן הסגידה לתמוז (בעל) ואשתו-אחותו ענת (עשתרות, עשתר). ההיסטוריה של עמנו עשירה בדמויות מיתולוגיות מהממות.... לא רק ליונים ולרומאים, לקלטים ולגרמאנים, למצריים ולנורדים פולקלור עשיר. גם לנו אבל לא רבים הם האנשים המודעים לכך... מעניין למה. אולי מאותה הסיבה שרבים הם הכתבים שלא נכללו בתנ"ך כמו ספרי המכבים. גם ספר יחזקאל היה עלול להיות עלום שכן היתה סערה רצינית לגבי הכנסתו לתנ"ך בעקבות תיאורי האל שבו. האם היינו מכירים אותו במידה ולא היה נכלל? מאותה הסיבה שלא מלמדים את ספר המכבים בבתי הספר לילדים, לא מפרטים לגבי מנהגי הסגידה שלנו לאלים המקומיים וכך המשיכה שיש לאנשים לתרבות בה יש ריבוי אלים שהיא הרבה יותר קלה לתפיסה מוצאת עוגן בתרבויות אחרות ולא בשחר התרבות שלנו עצמנו.

אממ

חברים לא..רק שתי חברות, שיודעות במעורפל. משפחה... זה נושא מורכב לפני איזה חצי שנה ניהלנו שיחה בה הסברתי להם הכל.. נראה שהם קיבלו את זה יפה, מאוד אפילו עד הסמהין האחרון בו הם קלטו שאני באמת רצינית.. ונבהלו כנראה (זו הייתה פעם ראשונה שהם ראו את הצד הפרקטי, כי תמיד הייתי נועלת דלת בטקסים וכו') הם ממש אסרו עליי לקיים כל טקס פאגאני בבית... לא נורא.. לא כועסת. האחים שלי מקבלים את זה יותר יפה.. אחותי ממש פתוח ומקבלת את הרעיון.. חוץ מזה שקוראים לי מכשפה מידי פעם או "טוב רק אל תהפכי אותי לצפרדע" וכאלה. חפיף.

iscon

New member
כן אבל גם היהדות היא פגנית וגם מאוד

יפה בנוסף לכל, אז למה אתם מחפשים בחוץ לפני שבדקתם מה יש לכם בתוך הבית
לא צריך לחזור בתשובה בכדי ללמוד על המסורת היהודית. הצד הפגאני של היהדות דומה מאוד לפגאניות של דתות אחרות. הדתיים החרדים אינם אוהבים את הפן הזה של היהדות והתעלמו ממנו עד כדי כך שהוא כמעט נשכח (ייתכן שבגלל שבגלות לא הייתה להם אפשרות לקיים מנהגים אלו). אם צעירים רבים יחזרו לצד הזה של המסורת אולי נוכל להחזיר לה את פניה כמלפנים - בתקופת האבות, עם טכסים פגניים למכביר כמו מעגל הנשים, הטכסים של טו' באב, ועוד רבים וטובים. מי שמתעניין - נא צרו קשר

bacci chi

New member
חידוד.... ברשותך.

היהדות אינה פגאנית... היא מונותאיסטית. טכסים באופן כללי אינם המרכיב העיקרי של הפאגאניזם (תקנו אותי אם אני טועה) וטכסי דתות שונות באו לציין או להסביר או לכבד ארועים זהים שהשפיעו על חייהם של האנשים בכל העולם. היתה תקופה בה חשבו שהירח נעלם לשלושה ימים ויש להתפלל במלוא המרץ בכדי שישוב לשמיים. רוב חגינו נופלים על ירח מלא כי זה ציון התאריך הכי ברור כשלא היו לוחות שנה או מי שיקרא אותם. חגיגת האסיף, הקציר, הזריעה. חגיגת חילופי העונות וכו'. למשל, יום הולדתו של ישו נקבע ב-25 בדצמבר לא כי יש ראיות לכך שהאדון נולד באותו היום אלא כי ישנו טכס פגאני שנופל על הארוע והכנסיה הנוצרית חשה צורך לשייך את הטכס לאדון ישו (Lord Jesus) כי החבר'ה הנחמדי האלה ממש לא אוהבים תחרות וזו הסיבה שבפומת הפך להיות מהמקביל של באכוס לשד משחת ולוציפר, מונוס מביאת האור לשטן והפנתראם, סמלה של ונוס, לסמל הרוע והשחיתות המוסרית (אלה שמייצגת אהבה ומיניות)... זה כבר נושא לדיון אחר. אתה מתכוון לטכסים כמו קידוש היין שהוא טכס מאגי לכל דבר, ההבדלה, המזוזה שהיא קמע לגירוש רוחות ושדים, קריאת תפילין, האקט של התפילה עצמה וכו'. כל טכס דתי הוא מאגי מעצם הגדרתו ואכן.... יש המון מאגיה ביהדות והיא מרתקת. לא פאגאניזם יש המון שאימצנו משכינינו והשתרש לתוך הנוהג כמו לבוש של ימי הביניים בפולין, וטכסים של העמים שאיתם באנו במגע כפי שציינתי בהודעתי "סניגורית יהוה" ההודעה שלך נכונה לחלוטין אם תחליף את המילה פגאני ב"מאגי" אוהבת, אני

graciella

New member
הוספה

יפה הסברת!!! לכן אין פגאנים יהודים יש מכשפות יהודיות JEWITCH

bacci chi

New member
שאלה...

המכשפות היהודיות היחידות שאני שמעתי עליהם הם הרבנים המקובלית. מעשי מאגיה לשמם אסורים בדת היהודית.... רק טכסי הדת מותרים והקבלה למרות שאפילו את הקבלה ישנם זרמים שאינם מקבלים.... למה כוונתך במכשפה יהודית?

graciella

New member
JeWITCH

אלו לרוב נשים יהודיות ווויקניות תקראי בכתובת האתר http://www.jewitchery.com/

iscon

New member
../images/Emo45.gif צודקת, מקבלת תיקון, רק להוסיף

שבגלל שאבותינו במקור באו מרקע פגניוחיו בין עמים פגניים, גם הטכסים היהודיים היו בעלי אופי דומה. כיום ישנן קבוצות של חבר'ה שמנסים להשיב את המנהגים הקדומים והיפים הללו. אחת הקבוצות שמתארגנות ויש מפגש בקרוב היא תנועת מעגל הנשים והמטרה להשיב את המנהג של אוהל הנשים. בימי קדם האמהות, סבתות, דודות שכנות היו נאספות וחוגגות ארועים נשיים כגון: קבלת המחזור הראשון, נישואין, הריון, לידה וכו' בהזדמנויות אלו היו נותנות לנערות מתבגרות שיעורים בחינוך מיני, ויחסים שבינו לבינה וכדו' ומחליפות מידע בינן לבינן בנושאים נשיים. מי שמעוניינת בפרטי המפגש נא ליצור קשר דרך המייל.

Nizzan Cohen

New member
bacci chi ו iscon ....

אני לא בטוח ששמתם לב לכותרת הפורום... אבל זה משו כמו "פאגנזים בישראל". אם היינו מתעניינים ביהדות - היינו הולכים לפורום שקשור לנושא. וזה בסדר חברה - אנחנו יודעים מה אנחנו מפסידים. תסמכו על מדינת ישראל שלכל אחד מאיתנו יש, או היה\תה מורה לתנ"ך. אם אתם נורא רוצים לפרסם את משנתכם לגבי מהיא ואיך היא יהדות - רוצו לפורום תיאולוגיה ודתות שונות .

מורגיין

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

ממתי זה נהיה וויכוח המרה? זה זכותו של כל אדם להאמין בעד או נגד משהו מסויים.

Nizzan Cohen

New member
האמת היא שאני יכול להצביע...

על הנקודה הספציפית.... כשהתחילו לדבר על "שינאה". והפעם אני דווקא פונה אליך - דיוק טיר - אני חושב שזה פועל טעון מדי. אני באמונה האישית שלי חושב שהוא חותר למקום שאני מאוד לא אוהב - לקנאות דתית ולשלילה של דתות אחרות. בדיוק הפוך מהאינטרס שלנו (ומהאמונה שלי). אני מבין מאיפה זה בא. גם לי יש בעיה עם הרצח בקישון. אבל "יהוה" הוא אל של דת גדולה ורחבה, עם תפיסות שונות. הוא לא מייצג רק קנאות דתית אלה גם הרבה הרבה הרבה דברים אחרים. וחוץ מזה - הוא לא היה האל היחיד שהיה אחראי להרג באותה תקופה. על כל פנים - אני לא חושב שיש מקום להשתמש בפועל הזה. הוא יותר שופט אותנו מאותו.

Duke Tear

New member
ולכן דיברתי על ילדותי

(השנים הראשונות של למידת תורה בבית ספר יסודי) ,מאז למדתי הרבה דברים על היהדות, חלקם למדתי לאהוב ולהעריך .

bacci chi

New member
מתנצלת.

אני אישית נכנסתי לפורום בכדי ללמוד על פאגניזם ונתקלתי בדעה שמבוססת על ידע מוטעה באחת ההודעות וחשתי צורך לתקן אותה. אם הודעותי נתפסו כפגיעה כלשהי, אני מתנצלת. אינני שוללת אף דת, או אמונה. להיפך, אני חושבת שיש דתות פגאניות עשירות ויפהיפיות. ואם המקור היחיד שלך לגבי היהדות זה מורה התנ"ך בחטיבה... חבל. יש הרבה מעבר. אני לומדת על דתות אחרות ואינני חשה צורך לאמץ אותן ואני מודה שהן נפלאות. שוב, מטרתי לא הייתה לפרסם את משנתי אלא לתקן רושם מוטעה.

Justin Angel

New member
גם אנחנו לא שוללים שום דת.

לפחות לא באופן מודע, ולפחות לא אני. מצ"ב קישור למאמר שפירסמתי שייתכן וישנה את הרושם שנראה שקיבלת על פאגאנים בישראל.

אמ.. ../images/Emo13.gif

בתור ילדה קטנה אני זוכרת את עצמי מחכה לשעת ערב, לפני שקיעה, הולכת לחלון שלי בחדר, יושבת ומדברת לשמש, לקראת גיל 10 הייתה בי ישות(אוי נו, הייתה בי רוח, אז מה?) שגרמה לי להבין משהו על עצמי, ואני אפילו זוכרת שפעם הלכתי עם אמא לבית קברות וראיתי רוח של סבתי ז"ל, לקראת גיל 12 הייתה כתבה בעיתון על וויקה, קראתי והרגשתי שייכות, מאז בערך ועד היום אני מאמינה בדרך זו. אה כן, אמא קראה לי תמיד מכשפה כי שהייתי נוגעת בדברים פתאום הם היו מתחילים לעבוד, הקטע הזה עבר לי..

למעלה