פרקטיקה
למען האמת, לא כל כך חקרתי את התאוריה בעניין טמפרינג של שוקולד. עד היום הסתפקתי בידיעה כי ארבעה מששת סוגי ההתגבשות יגרמו למעטה הלבנבן ו/או למרקם המחסופס, והשתדלתי להימנע מהם. עכשיו גיריתם את סקרנותי... מכל מקום, אני משתמש בשתי שיטות לעיבוד שוקולד. הראשונה (בה עבדתי גם הפעם) משמשת אותי לציפוי במזיגה (על המנה) או בטבילה (למשל טבילת תות בשוקולד מומס על מנת לצפותו). השניה משמשת אותי כאשר הציפוי נעשה במריחה, או בשילוב של מזיגה ומריחה. שתי השיטות מפורטות בהמשך. ציפוי של מנה מקוררת מחייב העלאת טמפ' העבודה במעט, ובמקרה הקרמבו עבדתי עם שוקולד ב-36 מעלות במקום ב-32. להערכתי, השוקולד המיס מיד את המעטה החיצוני של הקצף הקפוא, והמשיך להתקרר בקצב מהיר יותר מקצב הצינון בטמפ' החדר. בפעם הראשונה שהכנתי קרמבו השארתי אותו בטמפ' החדר לאחר הציפוי, וכל הקצף נמס. בפעם השניה הנחתי לשוקולד להתקשות בטמפ' החדר ואז הכנסתי אותו למקרר (רגיל, כ-4 מעלות) וקיבלתי מעטה לבן. הפעם שוב הנחתי לשוקולד להתקשות בטמפ' החדר, אולם אז הכנסתי אותו למקרר מבוקר טמפ' (כ-14 מעלות), הצמדתי טרמוממטר לציפוי של אחד הקרמבו, והוצאתי אותם כשהקצף הפשיר (כשהגיעו לכ-18 מעלות). איך ידעתי מתי להוציא? הקרבתי כמה קרמבו לצורך בדיקות ביניים... בפעם הבאה אדע להוציאם ב-18 מעלות. והעיקר - הפעם לא היה מעטה לבנבן, הקרמבו יצאו עם ציפוי מבריק ומרקם חלק, והקצף הופשר אך לא נמס. שיטה ראשונה: למזיגה או טבילה על השוקולד להיות בטמפ' החדר. * מגררים את השוקולד (גס) לתוך האמבטיה של באן-מארי. * מרתיחים מים בסיר של הבאן-מארי (ללא האמבטיה). מסירים מהאש. * מניחים את האמבטיה בסיר וממיסים תוך ערבוב מהיר ורציף עד שהשוקולד מגיע ל-50 מעלות. * מוציאים את האמבטיה, מרוקנים את המים החמים מהסיר, וממלאים את הסיר במים קרים עד לשליש מגובה האמבטיה (אצלי הסיר מסומן לכך מראש). * מחזירים את האמבטיה לסיר ומצננים את השוקולד תוך ערבוב רציף עד שהשוקולד מגיע ל-25 מעלות. * מוציאים שוב את האמבטיה, מרוקנים את המים, וממלאים במים בטמפ' הגבוהה ב-5 מעלות מטמפ' העבודה (שוקולד מריר: 32 מעלות, שוקולד חלב(*): 29 מעלות). * מחזירים את האמבטיה ומביאים את השוקולד לטמפ' העבודה. שומרים את השוקולד באמבטיה (ואת האמבטיה בסיר) כל זמן העבודה. (*) הערה: אני מעבד כל שוקולד שעשוי עם סוכר ומוצקי חלב ב-29 מעלות. שיטה ראשונה: למריחה על השוקולד להיות בטמפ' החדר. * שוברים את השוקולד לגושים קטנים (או קונים מראש "מטבעות" קטנים) לתוך האמבטיה של הבאן-מארי. * ממלאים את הסיר של הבאן-מארי במים פושרים ומציבים על להבה בינונית-נמוכה. * מכניסים את האמבטיה לסיר וממיסים את השוקולד תוך ערבוב עד שמגיע ל-50 מעלות. מכבים את האש. * שופכים מחצית מכמות השוקולד על משטח נקי וחלק ומשטחים אותו עם מרית לשכבה דקה. ממתינים דקה, מערבבים עם המרית ומשטחים שוב. חוזרים על הפעולה עד שנוצרים קמטים קטנים בשוקולד. * מחזירים את השוקולד לאמבטיה ומערבבים. * חוזרים על התהליך עד שטמפ' השוקולד יורדת ל-25 מעלות. * מחממים את השוקולד ל-3 עד 4 מעלות מעל לטמפ' העבודה. * מוציאים את האמבטיה, מרוקנים את המים, וממלאים במים בטמפ' הגבוהה ב-3 עד 4 מעלות מטמפ' העבודה. * מחזירים את האמבטיה. שומרים את השוקולד באמבטיה (ואת האמבטיה בסיר) כל זמן העבודה. * חוזרים שוב על תהליך השיטוח, הפעם עם כמות שוקולד אתה נוח לנו לעבוד, עד שטמפ' השוקולד המשוטח מגיעה לטמפ' העבודה (וזה קורה די מהר). אוספים עם המרית ומורחים.