אז מה זה בעצם "שדה חשמלי" ?

יניב ריז

New member
זאת התובנה שנובעת מהתיאוריה.

ביקורת כלפיה,היא ביקורת כלפי התורה עצמה. אלא אם כן אתה יכול לתת כאן פרשנות תובנתית אחרת בהסתמך על חלקיקים וירטואלים...אני אשמח לשמוע.
 

יניב ריז

New member
YOOK קיבלת גם את ההסבר הגלי לתופעה.

ברור שפוטון הוא גלקיק,וההסבר יכול להנתן ע"י גלים. את נושא הדחיה בין האלקטרונים בחרתי להציג בצורה חלקיקית מטעמי נוחות ופשטות להבנת העיקרון עצמו. לאחר שדרשת להבין כיצד יכולה להיווצר משיכה,הבאת לך את ההסבר הגלקיקי לתופעה בהסתמך על אותם הנתונים שהוצגו.
 

the YOOK

New member
כן... קראתי את ההסבר.

אני פשוט מאוד לא אוהב את הגישה החלקיקית (לדעתי זה יותר מסובך ולא יותר פשוט). בכל מקרה אל תיקח את הביקורת שלי אישית- כמו שאמרתי, אני לא חסיד גדול של תיאוריות קוונטיות (אני רציונליסט בפילוסופיה שלי...)
 

prefect

New member
לעשות צדק היסטורי

ניבוי של פוזיטרון לא קשור ל- QED. פרמי מצא אותו בים.
 

יניב ריז

New member
זה לא היה ניבוי של משוואות דירק?

שמצא שאלקטרונים יכולים גם לאכלס את רמות האנרגיה השליליות,וכי פגיעת פוטון באנרגיה של 1.022 GEv באלקטרון ברמה שלילית יעלו אותו לרמה חיובית,ואז נקבל אלקטרון "ממשי"+חור ברמה השלילית=פוזיטרון?
 

avinamal

New member
תגיד לי משהו

זה משנה אם אני שם פיוז על הפאזה, האפס או ההארקה?
 

spake

New member
אני לא ממש מבין גדול בקוונטים

אבל זו הדרך לפתור את הבעיה שיש שם הסתברות שלילית.......... ולכל מי שכל כך מהר פוסל את התורה הקוונטית לשדות חשמליים כדאי שיפתח ספר כי בנתיים הממצאים מראים כי היא חזקה יותר מתורת היחסות..........
 

אמִיר

New member
מה הקשר להסתברות שלילית?

לא זכור לי (או לויקיפדיה) שזה קשור..
 

אחמס1

New member
משוואת קליין גורדון, שהיא ההרחבה הטבעית של

משוואת שרדינגר ליחסות, חוזה הסתברות שלילית (זוכרים איך מוצאים אופרטור זרם ממשאוות שרדינגר וממנו מראים שההסתברות פרופ' לפונקציית הגל ערך מוחלט בריבוע? אז אם עושים את זה למשוואת קליין גורדון הביטוי שמתקבל הוא לא בהכרח חיובי). אבל ימים הגידו שנחוצה משוואה מסדר ראשון ובא דיראק ומצא אותה. את בעיית האנרגיות השליליות הוא לא פתר, אלא פירש כאנרגיות חיוביות של אנטיחלקיקים (רק על ההבנה הזו הגיע לו פרס נובל, זה לא טריוויאלי כמו שזה עשוי להישמע) אבל צפיפות ההסתברות היא אכן פונקציה חיובית ונורמלית.
 

אמִיר

New member
טוב לדעת

יניב דיבר על משוואת דיראק, אז חשבתי שלזה גם spake התכוון. במשוואת קליין גורדון יש גם בעיה שאין שימור של ההסתברות, לא?
 
לא הבנתי מה הקשר בין אפקט קזימיר

ובין השדה החשמלי. אפקט קזימיר מדבר על אנרגיית הוואקום, ועל הקוונטיזציה שלה. איפה פה נכנס השדה החשמלי? או פוטונים וירטואלים? אולי אלה היגסים וירטואלים?
 

אחמס1

New member
אם היית מכיר את התיאוריה השלמה, לא הייתה יכול

שלא לאהוב אותה (ואני ממש לא יכול להתרברב על בקיאות מלאה במודל הסטנדרטי, אבל בכל זאת אני לומד קורס בזה). ולמה זאת? מפני שההנחה היסודית של האלקטרודינמיקה הקוונטית היא מאוד פשוטה - הלגרנג'יאן צריך להיות אינווריאנטי לסיבוב הספינורים במרחב מינקובסקי, וגם להוספת פאזה לוקאלית להם (כלומר סימטריה תחת (U(1). הדרישות האלו הגיוניות לחלוטין - הרי תוצאות ניסוי לא תלויות באיזו מערכת אינרציאלית בוצעו, והפאזה של פונקצית גל גם ככה לא פיזיקלית אז לא יכולה להיות תלות בה. רק מההנחות האלו (לא שזה ממש פשוט) אפשר לקבל את כל התורה האלקטרומגנטית האדירה, הקוונטית והקלאסית. עם הוספת דרישות לסימטריות אחרות אפשר לקבל גם את הכוח החזק + חלש (בשביל זה גם צריך לשבור קצת את הסימטריה, אבל זה גם יוצא די יפה). בכל מקרה, החלקיקים הוירטואליים נכנסים לסיפור באמצעות יצור מתמטי שנקרא פרופגטור. אני לא ממש יודע למה מפרשים אותו כחלקיק וירטואלי, בטח יש להם סיבה.
 

avinamal

New member
אני מניח שהסיבה שלפעמים צוחקים על פיסיקאים

היא משפטים כמו: "ההנחה היסודית של האלקטרודינמיקה הקוונטית היא מאוד פשוטה - הלגרנג'יאן צריך להיות אינווריאנטי לסיבוב הספינורים במרחב מינקובסקי, וגם להוספת פאזה לוקאלית להם." ( אני מנחש שזה עשוי להיות פשוט הלכה למעשה - כאשר מבינים את המונחים הללו כאיזו "אי תלות בקורדינטות". ) אני לא ממש מבין את העניין "מפרשים אותו כחלקיק וירטואלי". פרופגטור נשמע לי הרבה יותר טוב.
 

אחמס1

New member
../images/Emo6.gif אז שים את זה בחתימה כמשקל נגד החתימה שלי

שצוחקת באופן דומה על מתמטיקאים. זה אכן שקול באופן מסויים לאי-תלות בקואורדינטות, רק במרחב פאזות רב מימדי. אבל אני לא יודע אם זו אנלוגיה טובה עבור סימטריות יותר מורכבות. QED בכל אופן, פשוטה הרבה יותר מחברותיה, Electroweak theory ו-QCD.
 

יניב ריז

New member
תגובת רן בן חור

כפי שנשלחה אלי במסר,ובו הוא נתבקשתי לפרסמה בשמו: "מסכים אתך אבל האנטרפטציה שלך לאלקטרודינמיקה הקוונטית נראת פשטנית מדי. זה נכון שלפי המודל הזה (QED) קיימים פוטונים וירטואלים אשר אחראים על האנטראקציה הבין חלקיקית ואלו יוצרות את השדה החשמלי העוטף את החלקיק, אבל, ההסבר שלך בכל הנוגע לאי הוודאות האנרגיה טיפה פשטני. למשל, בייחסי האי ודאות אתה יכול לדעת או את האנרגיה בוודאות גדולה ואז מאבד אנפורמציה על זמן החיים של הפוטון, או לדעת את זמן החיים של הפוטון בוודאות ולאבד את האינפורמציה על האנרגיה. לטענתך, האנרגיה של הפוטון גבוהה, לפיכך, הייתי מצפה לרתע של החלקיק ובנוסף ליכולת למדוד בוודאות את האנרגיה הזאת."
 

אחמס1

New member
רק יש להבהיר שהתגובה לפי תוכנה היא להודעה

המקורית שלך ולא להודעה שלי. נא לשרשר כמו שצריך
 

niv1990

New member
רעיון של מי שלא מבין

האם לא אמור להיות רתע של החלקיק שמוסר את נושא הכוח? ואם הבעיה היא שאין רתע אלא כשבאמת הופעל הכוח, אז האם זה לא ניתן לפתרון על ידי כך שיוצאים חלקיקים וירטואלים לכל הכיוונים?
 
למעלה