אז מה זה בעצם "שדה חשמלי" ?

spake

New member
שאלה....

א. כן נפלטים "חלקיקים וירטואלים" לכל הכיוונים (אני לא כל כך אוהב ת'מושג חלקיקים וירטואלים מילא פיימן והתיאורים שלו) אתה מתיחס לאלקטרון כאילו יש לו גודל כלומר כאילו הוא גוף...........מי הבטיח לך שלאלקטרון יש מימדים?
 
גם בתנועה הבראונית כוחות

פועלים לכל הכיוונים. במקרה הזה הייתי מצפה שאם האנרגיה היא גדולה אז אסימטריה זמנית יכולה להצטבר לתנועה מקרוסקופית בדומה לתנועה הבראונית. אפשר להסביר את הטענה שלי גם מההיבט ההסתברותי: נניח שזמן האינטראקציה קטן מאד כפי שמוגדר מייחסי האי- וודאות. עדיין אם פוטונים הוירטואליים הם דיסקרטיים (בדידים) אז הייתי מצפה לאסימטריה שתתבטא בהתפלגות של הכוחות שפועלים על החלקיק במשך זמן גדול יותר מהזמן המוגדר ע"י יחסי האי- וודאות (זמן רלקסציה).
 

prefect

New member
כמובן שחלקיק לא הומצא כי לא הבינו משהו

למעשה להפך. במקרה הזה למילה חלקיק יש משמעות קצת מוזרה. טוב נו, קחו קורס בקוונטים, למי יש כוח לרשום הסברים ארוכים בפורומים :)
 

niv1990

New member
הם עם הניטרינו?

הוא הומצא כי לא הבינו משהו אם אני יודע נכון... (וכנראה שטוב שהומצא)
 

אחמס1

New member
לא ממש "הומצא"

ביום בו נוכל להמציא שדות קוונטיים (=חלקיקים) מצבנו יהיה טוב מאוד כחברה אינטרגלקטית. לגבי הניוטרינו - זה נכון לגבי רוב החלקיקים שאנחנו מכירים כיום, קודם שיערו את קיומם מאי-אילו שיקולים פיזיקליים, ורק אחרי זה מצאו אותם בניסוי. ואכן הניוטרינים הם חלקיקים אמיתיים כמו השמש הזורחת, ורובם גם באים ממנה. גם חלקיקי W ו-Z בהתחלה רק שוערו (משיקולים כל כך הרבה יותר מסובכים מאלו שהובילו להכנסת הניוטרינים למודל הסטדנרטי, שזה בסך הכל חוקי שימור אם אני לא טועה. בשבוע הבא המרצה שלי לחלקיקים תעלה קובץ שקופיות לאתר הקורס שמכיל תוצאות ניסויות לאיתור W ו-Z ומדידת מסתם, אני אוסיף קישור אם זה עוד יהיה רלוונטי). למעשה, שוב עליי לסייג אבל אני די בטוח - בוזון ההיגס הוא החלקיק היחיד שחוזה המודל הסטנדרטי ועדיין לא נצפה בניסוי.
 

avinamal

New member
אני תומך בסיפא שלך

אבל יש לי כתב התחייבות חתום ע"י עורך-דין שלעולם לא אקח קורס בקוונטים.
 
למעלה