אני מצטערת לדכא אותך../images/Emo24.gif
אני עובדת עם ילדים בסיכון, ויחסית למקומות אחרים לא נורא. ב4 שנים הראשונות הייתי באופוריה, ואני יכולה להבין כשאת אומרת שבחיים לא תוכלי להגיד את מה שאני אומרת כרגע. אין ספק גם שמדובר באחד המקצועות המגוונים ביותר שיש - עם אפשרויות רבות בתחומים שונים. זה מעבר לזה. מדובר בתחושה כללית שכבר דיברתי עליה בעבר. היום הברזתי מישיבה שמוטב שלא הגעתי אליה. אחת הבנות שעובדות איתנו הגיעה מתחום ההיטק, וסיפרה על "תגמול עובדים מהו", מבלי להאריך הרבה במילים, תגובת המערכת הייתה "על כל אחת שמהססת מחכות 300 מחוץ לדלת" במצב כזה - מערכות מאפשרות לעצמן לדרוש ללא גבול, לצפות מעובדים מעל ומעבר, ולשלם מחיר עבור העבודה הקשה שנעשית מהלב סכומים מעליבים. אני מניחה שלו הייתי עשירה, לא הייתי מיחסת לזה חשיבות. מטופלים שלי מרויחים יותר ממני, והם זכאים לסיוע. ומה איתי? מקצוע העבודה הסוציאלית הופך להיות מקצוע לעשירים עם זמן פנוי - זה מה שקורה. אני לא יכולה לעבוד, כשמסתכלים עלי כעל אחת ש-300 אחרות יכולות להחליף אותה, ובתנאים פחות טובים. רע לי כשמצופה ממני לחוש אסירת תודה, על זה שנתנו לי לעבוד בחסדם כי רב. חרא לי כשאני לא מצליחה לחיות ממשכורת שהיא פחות מחצי השכר הממוצע במשק, לא מסוגלת לחסוך, לא מעיזה לחלום להחליף את העגלה הישנה שאני קוראת לה רכב. זה מה שמציק לי.