אז מה יותר עדיף?
או
?

Reyn

New member
מן הסתם התכוונת לדייט עצמו

אבל בחלק גדול מאוד מהמקרים צריך לנסוע הרבה יותר מ10 דקות רק כדי להגיע לדייט, אז הרעיון להיפגש ל10 דקות הוא תלוש מהמציאות. כמו שלא טסים לארה"ב בשביל להיות שם שעתיים.

ובאופן כללי זה רעיון הזוי להיפגש ל10 דקות. זה לא כאילו נתקלתם אחד בשני במקרה ברחוב והחלטתם לשבת יחד לרגע.. מדובר על פגישה מתוכננת בעקבות היכרות יזומה, פגישה שקובעים לה זמן ומקום - מי יוצא במיוחד מהבית לפגישה עם אדם אחר שנמשכת 10 דקות?
לי שנמע שאתה סתם מחפש תירוץ כדי שתוכל לברוח מהר מדייטים לא מוצלחים, אז אתה מנסה לקבוע מראש לזמן קצר ו""להאריך"" (כלומר להמשיך למשך זמן של דייט נורמלי) אם הבחורה מוצאת חן בעיניך.

מנומשת27

New member
נכון שלפעמים צריך לנסוע הרבה זמן

לדייט שנקבע מראש, אבל לפעמים גרים בקרבה, או מזדמנים (לרגל אירוע/עבודה/לימודים) האחד לקרבתו של השני, ואז שווה (לדעתי) להיות ספונטניים.

זה אחר

New member
לפי דעתי...

דבר ראשון, SMSים כסוג של "סמול טוק" ואחר כך דיבור בטלפון - חובה.

רק בדיבור בטלפון אפשר לקלוט כל מני דברים שלא SMSים ולא פייסבוק יכולים להעיד על בנאדם - כי, מה לעשות, איך שאנחנו מציגים את עצמנו (אם זה באמצעות פרופילים למיניהם או הודעות טקסט - שיכולות להיכתב בהרבה זמן של "מחשבה" לפני ששולחים - שזה לכשעצמו סוג של "איך אני מציג את עצמי דרך הטקסט") ומה שאנחנו באמת, יכולים להיות מאוד שונים - לפעמים.

כמובן שהיום כשכמעט לכל אחד יש פייסבוק, באופן טבעי נזרום לשם קודם.... (חטטנות וירטואלית) אבל זה יכול להיות מיצג שווא (לפחות בחלקו).

ואחרי קצת "חושבים" עם עמצנו ומה ששמענו, (בהשלמה למהתכתבות שעשינו, והקפיצה לפייסבוק...) אפשר להתקדם לפגישה פנים מול פנים, במקום ציבורי.

מנומשת27

New member
דילמה

מצד אחד, אני חושבת שאם שני הצדדים מעוניינים - לפחות בשאיפה - בקשר רציני, אין טעם להתמהמה באינטרנט, ורצוי לקפוץ למים כמה שיותר מהר. שני אנשים שמקיימים ביניהם כימיה נהדרת ברשת עשויים להתגלות כשני קטבים של מגנט במציאות. לכן חבל לדעתי לטפח ניצני קשר שעלול להתגלות כלא-רלוונטי.

מצד שני, אלא אם כן אמדתי על טיבו של האדם השני מקריאת הודעות שפרסם בפלטפורמה קיימת (היינו: מצאתי את עצמי מעוניינת בו כתוצאה מכל סוג של אינטרקציה שקיים איתי או עם אחרים שלא במסרים/באימייל/בצ'ט), מה הסיכויים שארצה להיפגש אתו לכתחילה?

ההמלצה הטובה ביותר בעיני היא לקחת את הזמן הדרוש כדי להתרשם מהאדם השני, אבל לא מעבר לזה. מהו הזמן הדרוש? זה כבר עניין אינדיבידואלי.

אריאל362

New member
מנסיון רב, הפער בין הוירטואלי למציאות ענק!

לא תמיד, אבל בהרבה מקרים
אם רוצים להכיר, עדיף להיפגש!

Berethor

New member
מניסיון שלי הוא לא ענק

דרך האינטרנט גם אפשר להכיר יותר טוב וגם לדבר יותר בנוח, במיוחד אם האדם חסר ניסיון או מופנם זה הרבה יותר טוב וקל. שנפגשים במציאות לא מכירים בשיט, השיחות יותר ריקות מתוכן ומאולצות, הדבר היחיד זה שרואים איך האדם נראה במציאות ואיך מסתדרים איתו במציאות ואיך מתנהגים איתו במציאות, זהו. אבל גם מראה וגם אישיות אפשר להכיר לא פחות טוב גם דרך הרשת. חוץ מזה מה הטעם להיפגש עם מישהו שמראש יודעים שלא תסתדר איתו, במיוחד אם זה בקטע רומנטי ולא ידידותי. סתם יוצר מצבים לא נוחים, וסתם מאולץ.

ממה שלי יצא למדוד

בין שבוע לשבועיים של שיחות (תלוי באינטנסיביות) זה מספיק לפגישה, לדעתי.
מומלץ לא למשוך הרבה מעבר כי אז מתחילות להבנות ציפיות, ומתבזבז הרבה זמן שעלול להיות לשווא (או לחלופין, מנוצל טוב יותר
)

אם לדוגמה היה מתחיל איתך בחור בפאב לצורך השוואה, היית יודעת הרבה פחות עליו לפני שהיית יוצאת איתו מאשר בחור שדיברת איתו שבוע..

אריאל362

New member
אז ככה

כל עוד לא יודעים מה באמת רוצים, אפשר לצ'וטט, להתכתב בווטסאפ (אני מכור חח), לרחרח את הסביבה, לשמור על קשר
אם נוצר רצון להכיר, אין טעם למשוך את זה סתם, ליצור קשר רגשי, להגיע לחלומות גדולים ואז להתאכזב
רצוי להיפגש מייד ולחיות את הקשר במציאות!

Berethor

New member
בעיקרון

אני מסכים שאין טעם למשוך סתם, אם כבר מכירים מספיק טוב ורואים שזה אדם שמתאים לך להיפגש איתו אז עדיף להיפגש. מצד שני אני לא אוהב אנשים שישר רוצים להיפגש אפילו שבקושי מכירים, ועם אדם שסביר להיות שלא מתאים להם והפגישה תהיה מאוד מיותרת או מאולצת. ברשת הרבה יותר קל להכיר במי מדובר, בפגישה זה בעיקר איך מסתדרים איתו במציאות, גם בלי להכיר אותו באמת. בשבילי לרוץ להיפגש מהר זה על עיקרון דומה של אנשים שרוצים לשכב על פגישה ראשונה או שנייה, בלי שהם בכלל מכירים את האדם. מה הטעם ליצור קשר פיזי או רגשי עם מישהו שבקושי מכירים, דווקא הפן הפיזי או הרגשי הוא הכי קל לדעתי, אבל זה נראה לי מסוכן ושגוי, אלא אם כן מחפשים משהו לא רציני או רוצים לסתכן בהשלכות של קשר רע או קשר בין אנשים שלא מתאימים.

אני דווקא נגד ההיכרות בפייסבוק

באופן אישי, אני מדברת, לא שאני פוסלת את זה עבור אחרים...

מבחינתי, הפייסבוק הוא עולם פרוץ מדי, אם כי אני מודה שאפילו על חברים וקרובי משפחה הצלחתי ללמוד דברים חדשים דרך הפייסבוק, כלומר שזה בהחלט מקום בו מיתן ללמוד על הבן אדם.
אבל כשהמטרה היא היכרות לצורך זוגיות, הייתי מעדיפה לעשות את זה בצורה יותר אינטימית.

אני כן מעדיפה להתכתב מעט לפני שעוברים לטלפון, כי ניתן ללמוד הרבה על הבן אדם גם מהכתיבה שלו: סגנון, שגיאות, כושר התבטאות, חוש הומור ועוד. אבל השלב הבא יהיה מבחינתי טלפון, ולא פייסבוק.

Grey Wind

New member
מסכים

אני רואה את זה ככה- כשאת\ה מדבר עם מישהו בטלפון או במציאות, יש לך פוטנציאל השפעה גדול עליו(לרעה ולטובה). לדוגמא הגבר פוגש את הבחורה, הם לבד, ואם הוא מזהה שיש משיכה, שיש כימיה, הוא יכול לחתור למגע כלשהו(לא מיני) וכמובן יכול להיווצר חיבור אינטלקטואלי+רגשי(קצת שטחי אבל עדיין).

כשאת\ה מדבר עם מישהי בפייסבוק אתה נמצא בתחרות מתמדת עם אינספור אנשים, וגם אם אתה שנון או מעניין עדיין ההשפעה שלך על האדם תהיה מוגבלת. אתה לא יכול לחתור לשום דבר כמעט, לא מגע, ולא חיבור רגשי. בלי הדברים האלה כל העניין הופך למשחק אינטלקטואלי וורבלי..אם לא עוברים למציאות מהר אין פואנטה, אתם יכולים לכתוב ספר שלם אונליין ולמכור אותו באיביי :p

Berethor

New member
מבחינתי עדיף מחשב

לא רק כי אני הרבה יותר טיפוס של מחשבים מאשר של טלפונים, אלא באמת זה עדיף כמעט מכל הבחינות, אפשר לערוך שיחות יותר ארוכות במחשב, לא חייב לדיבור רציף או לקצר, כמו שעדיף בטלפונים, אפשר להכיר טוב יותר בהרבה, וגם כידוע זה יקר ולא בריא לדבר הרבה בפלאפון. היתרון היחיד של פלאפון זה אם לפני הפגישה עצמה לא מוצאים אחד תשני אז לתקשר, השני הוא הקטע של לשמוע תקול, אבל קול לא באמת לאומר הרבה לרוב כמו יתר הדברים, חוץ מזה גם במחשב יש אופציות למיקרופונים למי שרוצה או אפילו לוידאו למי שרוצה. בנוגע לפייסבוק, בהנחה שהפרטים שם אמיתיים ולא שקריים, זה יכול להגיד המון על האדם, גם על האישיות(אם יש פרטים ופעילים) וגם על המראה(אם יש תמונות). הקטע של הלייקים, והסרטים ומוזיקה ודעות בנושאים אקטואלים וכל היתר גם עוזרים לדעת עם מי יש עסק, וכמה נראה לך שתסתדרו או לא. בקיצור אני מסכים איתך שפייסבוק הוא כלי טוב להכיר כל עוד הוא מושקע ואמיתי, אם הוא שקרי או כמעט ריק מתוכן או לא תואם לאישיות של אותו אדם אז במלא זה יכול להעיד דברים על אישיות של אותו אדם, לרוב דברים שליליים.

יקר?!

שיחות ללא הגבלה עולות בתשלום חודשים קבוע בין 55 שח ל99 שח לחודש!

אני בעד שיחות טלפון כי אז אפשר לראות האם אדם יודע לתקשר היטב.

Elle992

New member
דעתי בנושא..

אני אומנם לא בקטע ממש של הכרויות רומנטיות/זוגיות אבל דעתי באופן כללי שעדיף לשלב הכל!

בהתחלה זה נהדר ולפעמים עוזר לגלות על האדם דרך הפייסבוק וכו'. אבל אחרי זה אם מרגישים שזה "זה" אז לעבור לפגישה כמו בני אדם, זה משהו שאני מתחילה לחוות ולהרגיש רק...עכשיו, אז פעם הייתי נגד לגמרי פגישות(אישית, לא בכללי) והיום אני יותר פתוחה בנושא אבל עדיין ...בכל מקרה אני בעד שבסופו של דבר להכיר את הבנאדם פייס טו פייס, אין כמו מראה אנושי לא משנה כמה זמן התכתבות/שיחות/SMSים או וואטבר אחר.

dori78

New member
לדעתי השיטה הכי טובה היא שילוב הדרגתי

לטעמי, מה שמפחיד אותנו זה איך יגיבו אלינו .
התגובה מתחלקת (כמו כל דבר בארץ
) לשלושה חלקים: סמנטי, אודיו וויזואלי.

כשלב ראשון, הייתי מתחילה במיילים/צ'ט/מסרים, כשכל אחד מספר על עצמו.
אין לי פייסבוק, לא מכירה את הטרמינולוגיה. אבל תוסיפו את כל מה שמקביל לזה גם שם.
אני לא בעד חיטוטי פרופיל, הרבה פעמים יש שם דברים שנורא קל לגבש דעה שלילית בעקבותיהם.
הרבה פעמים, אלו יהיו דברים שייראו לנו מינוריים אחרי שנלמד להכיר את האדם מהצד השני.
בשלב הזה - התגובה שתהיה לנו היא במילים בלבד, אולי גם אייקונים. התמודדות ראשונה.

השלב הבא - עוברים לטלפון.
מעבר למילים, אנחנו יכולים להתרשם גם מנימת הדיבור של הצד השני. התמודדות שניה.

ובסופו של דבר - אחרי 2-3 שיחות, אני חושבת שיותר מזה זה באמת מיותר - נפגשים.
למילים והאינטונציה מצטרפת גם שפת הגוף. התמודדות שלישית.

iba90

New member
"הארת את עיני"

אני מסכים איתך

(ואו זה רק מוכיח לי כמה ידע חסר לי
)

mynameisktt

New member
תשובה:

העדפה שלי (דומה למה שכבר הרבה אמרו):

*כל אחד מהשלבים מהווה כמסננת לשלב הבא אחריו*

פניה באתרי הכרויות למי שמוצאת חן בעיני.

צ'ט ראשוני (פעם, פעמיים) לראות שאנחנו עם אותם כוונות וציפיות.

שיחה טלפונית, לפחות שתי שיחות ארוכות במיוחד, ברגע שהשיחה מתחילה לזרום אז אתה יכול לקבל המון מידע שקשור באופי של הצד השני ובנוסף ולא פחות חשוב, אחרי שיחה ארוכה נוצר כבר חיבור נפשי (אני לא בטוח שאני משתמש במילה הנכונה) והחיבור הזה אם הוא טוב אז בפגישה עצמה הציפיה מהמראה החיצוני פחותה, זה חשוב ואני אתן דוגמא: קחו אדם שאתם אוהבים, לא משנה גבר או אישה, לדעתכם הוא יפה או מכוער, בדרך כלל מישהו שאתם מכירים הרבה זמן אתם תחשבו שהוא יותר יפה ממה שמישהו שלא מכיר אותו בכלל יחשוב עליו.

(אופציה) שיחת סקייפ, זה ממש עוזר לקראת הפגישה.

פגישה בבית קפה או משהו בסגנון.

זהו.

פייסבוק זה רק עוד כלי להעריך את האופי.

למעלה