אז מה קרה לי השנה??

אז מה קרה לי השנה??

בוקר אור. זהו, בקרוב אני מסיימת את שנת השירות הראשונה שלי. ואני רק תוהה לעצמי מה בדיוק השנה הזו תרמה לי, או יותר נכון - מה בדיוק אני תרמתי השנה. אממ.. כלום. זו הייתה שנת בזבוז טוטאלי. התחלתי בבית אל. אני אוהבת מאד בעלי חיים, וחיפשתי מקום עם חווה טיפולית (נו, חווה שמטפלת בבע"ח בעזרת ילדים...סתם.. חווה שמטפלת בילדים עם בעיות של קשב וריכוז בעזרת בעלי חיים). התקבלתי לבית אל. היו לי המון חששות לגבי בית-אל, שכידוע זה ישוב מאד דתי... אני חושבת שהדבר היחידי הנורמלי שם מבחינתי בהתחלה היה זה שהחבר הראשון שלי מ"פ שם. זהו, בערך. הפחיד אותי שכולן שם יהיו מתנחלות ו"מפונקת" כמוני לא תתאים לשם. ובכל-אופן התחלתי שם. מכיוון שהחווה לא תפסה לי את כל השעות שהייתי צריכה, עבדתי גם במועדונית רווחה של ילדים שיש להם בעיות בבית. ככה עבדתי מ8:00 עד 20:00. נשמע טוב? היה לי גרוע. פשוט סיוט יומיומי. החל מהחווה שכל מה שעשיתי בה היה פשוט להיות לבד ולנקות אותה. ואם באו ילדים (אני עבדתי בבוקר, והילדים עדיין היו בבי"ס) הם ניקו איתי. לא היה שום הסברים על בע"ח כמו שרציתי. עבדתי בחום והייתי שם לבד לחלוטין. אפשר לומר שהדבר היחידי שקיבלתי מהחווה היה סקביאס. מהארנבות
אני לא אאריך, אני רק אומר שכלום לא היה טוב משם, חוץ מהחברה שלי לחדר. שהייתה לי שפה משותפת איתה כי היא הייתה אמריקאית. אז ככה שדיברנו לנו כל הזמן. היא הייתה פתוחה, כל השאר היו פשוט... מתנחלות. ממש לא אני. אני זוכרת את הפעם שרצו לפנות את גבעת אסף, והקימו אותנו שנודיע לכל היישוב. ואני פשוט עמדתי ולא ידעתי מה לעשות. זה היה יום חורף קשה, הייתה לנו הפסקת חשמל. ואני פשוט לא רציתי ללכת להפגין שם. לא בעקרונות שלי. להתחיל להיאבק בחיילים וכו'... (והינה סצינה מצחיקה - תארו לכם שדודי <החבר הראשון שלי> היה בין אלו שמפנים ואני הייתי בין אלו שלא רוצים שיפנו אותם..). אז לא הלכתי. לא שלא אכפת לי, אני פשוט לא מתנחלת. אז עזבתי שם. בכלל לא רציתי להמשיך שירות לאומי, אבל ההורים שלי התעקשו. המקום היחידי שהיה פנוי במחצית השנה היה משרד ממשלתי. אז אני שם. ולא טוב לי, כי אני חושבת שאני יכולה לתרום הרבה יותר מאשר לתייק דואר... אני ממש אומללה כאן. מבזבזת שנה מהחיים שלי בלא לעשות כלום. אפילו התגנבו לי מחשבות "כפירה"...מה היה אם הייתי בצבא
אז מה יותר טוב, לדעתי? צבא או שירות לאומי? אני לא יודעת. אולי לי לא הלך, אבל לאחרות כן. אני כמובן לא הייתי הולכת לצבא בחיים. אבל מבחינה עקרונית - מה יותר תורם? מה יותר חשוב? את מה צריך יותר?... ואני רק זוכרת את ההערה המעליבה שאמרו לי בתחיל השירות שלי, כשבדקנו מקומות - בדקנו גם בתי ספר תיכוניים. ושם רק אמרו לי שלא יקבלו אותי כי אני..יפה מדי. עד היום זה כמו סכין בלב שלי. הם לא אמרו את זה בתור מחמאה... מה הם חשבו בדיוק? שאני אתחיל עם כולם שם? טוב, לא ידעתי שלשירות לאומי יש מבחני יופי ורק מי שמכוערת מתקבלת. באמת תודה רבה למדינה הזו, שבאתי במטרה לתרום לה כמה שיכולתי, ובמקום זה רק קיבלתי יחס מחפיר. מכולם. כולל הרכזת שלי בבית אל שלא טרחה להסתיר את זה שהיא חושבת שכל השאר הן יותר צדיקות ממני (כי הן מתלבשות בשקים ואני לא) והייתה אפילו פעם אחת שהיא זימנה אותי לשיחה ואמרה לי "את שונה מכולן. תראי איך כולן מתלבשות ואיך את" אז מה זה אומר עלי? אוקייף אז אני לובשת לפעמים חצאיות קצרות, ונכון, הבגדים שלי לא בדיוק עשויים מיוטה ואולי הם קצת צמודים. תודה. תיכף תגידו לי שאני לא צנועה כי יש לי אף סולד. די עם השטויות האלו. בכל אופן, שירות לאומי אני לא ממשיכה. אני סיימתי לתרום לאנשים שרק מזלזלים בי.
אז מה טוב יותר לדעתם? ש"ל או צבא?

מתנדב

New member
מלאכית, דבר ראשון את צריכה

לדעת באיזה דרך את רוצה ללכת שירות לאומי או צבא, מההודעה שלך נראה שצבא לא בא בחשבון אלא רק שירות לאומי, יש דבר מסויים שהיית מאוד רוצה ללכת, ולא נתנו לך במסגרת השירות לאומי?...

צבא לא בא בחשבון

בי"ב אמרתי שאני אעשה שירות לאומי כי אני אתרום ואני אעזור וכל שאר המילים היפות. אבל בתכלס, אחרי שנת שירות, לא אעזור ולא נעליים. במה אני עוזרת? בלתייק דפים? זה השירות שלי למדינה? במה אני תורמת? בלנקות מה שהשאירו אחריהם החמורים היפים של בית אל? זו התרומה שלי למדינה?... כן, למעשה, יש דבר שהייתי רוצה ללכת אליו ולא נתנו לי. עברתי מבחנים ומשום מה הם החליטו שהתצומים שמתאימים לי הם יותר עזרה לילדים (כמו "מפתן") משהו בתחום הרגשי. ואני יותר הלכתי לכיוון של לימודים - נגיד באולפנות - להעביר שיעורים. אבל זה מה שהם החליטו... (יש מבחנים שאנחנו עובדות ולפי זה ממיינים אותנו. אי אפשר להתקבל למשהו שלא מויינת אליו. ואני מויינתי בתחום הרווחה בטענה של "היא אדם מאד רגיש, ועזרה לילדים במצוקה ממש יתאים לה". טוב, אולי, אבל עובדה שגם זה היה ניצול מוחלט).

שירות לאומי...

אני התייחס לכמה דברים שכתבת: "המקום היחידי שהיה פנוי במחצית השנה היה משרד ממשלתי. אז אני שם. ולא טוב לי, כי אני חושבת שאני יכולה לתרום הרבה יותר מאשר לתייק דואר..." גם אני עשיתי את השירות הלאומי שלי במשרד ממשלתי ואני יכולה להגיד לך שאולי...אולי 10% מהשירות שלי היה תיוק, כל שאר הדברים שעשיתי היו מאוד מועילים (ולא אפרט, כי עצם הפירוט יסגיר את המקום) ומאוד תורמים. מאוד העריכו את העבודה של הבנות שירות, היינו מקבלות פידבאקים מהממונים בדרגים מאוד גבוהים ואני הרגשתי שתרמתי- ותרמתי הרבה מאוד! לא בכל משרד ממשלתי הבנות עושות עבודה של תיוק, יש משרדים שהעבודה שמוטלת על הבנות שירות היא- כמו עובד מן המניין, עבודה בראש גדול, עם הרבה אחריות וכו'. לכן צריך לקחת כל מקרה לגופו.... "כשבדקנו מקומות - בדקנו גם בתי ספר תיכוניים. ושם רק אמרו לי שלא יקבלו אותי כי אני..יפה מדי". מי אמר לך דבר כזה???? הרכזות???? כי בחיים שלי לא שמעתי דבר כזה! "אז מה טוב יותר לדעתם? ש"ל או צבא?"- דעתי האישית: כמובן ששירות לאומי הרבה יותר מומלץ לבחורה דתיה. בשירות הלאומי יש מגוון רחב מאוד של תחומי, הרבה יותר מהצבא. רוב הבנות שהולכות לצבא, ואני מדגישה רוב (לא כולן) משמשות כפקידות ותו לא. מה עוד שאני חושבת שבמסגרת השירות הלאומי יותר קל לשמור על המסגרת הדתית, למרות ש..שוב..."בכל כלל יש יוצא מן הכלל". חברות שלי שלמדו איתי בתיכון (דתי) והלכנו לצבא מאוד התקלקלו בצבא, הן הספיקו לשמור על המסגרת הדתית: מכנסיים, גופיות, אי שמירת שבת. בצבא הלחץ החברתי הוא גדול לעומת הש"ל. ולא פעם רואים שיש גם בנים שקשה להם לשמור על הרמה הדתית בצבא, אז קל וחומר לבחורה דתיה. מה שכן... אם נדבר בכלליות בלא קשר לבחורה דתיה או לא, ונתייחס לבנות שהולכות לצבא וש"ל, אז: אם בחורה שהולכת לצבא והולכת לתפקידים מועילים ביותר ובכירים- אז אין ספק שהיא מאוד תורמת למדינה, אבל הבחורות שהולכות להיות פקידות, אין שום תועלת בזה, הן יכולות לתרום הרבה יותר בש"ל (בתי חולים, בתי ספר- ילדים בחינוך מיוחד, בתי אבות ועוד ועוד). המון בהצלחה בהמשך

טוב, בסדר

אבל אצלי 100% זה עבודה משרדית משעממת לחלוטין. מי אמר לי את זה..זה הלך ככה: היה אצלנו יום פתוח בבי"ס, שבו כל מיני מקומות של ש"ל באו להציע לנו להיות אצלהם. אני התלהבתי מאד מבי"ס אחד, וניגשתי לבדוק שם. הבאתי את תוצאות המבחן שלי לשם. הם הביטו בזה ואמרו שהתוצאות מעולות, אבל אצלהם יותר דורשים מישהי שתוכל לענות לנערים האלו באלף ואחת שאלות שיש להם (נו, אבל זו אני!! זו אני!!!) והוסיפו גם את המשפט הזה. מבחינתי ש"ל יותר טוב מצבא מאלף ואחת סיבות. אני רק פתחתי דיון מסויים
תאמיני לי שבדקתי את הכל - כולל בתי חולים. אבל זה לא ממש התאים לי (אני הרי בחורה רגישה, לא? אפילו הם החליטו). הלכתי לבדוק בשערי צדק והזדעזעתי מהמחשבה של לעשות א.ק.ג לאנשים. בנות שירות לאומי עושות עבודה מצויינת, הרבה מקומות בנויים עליהן, אבל זה תלוי אם את מסתדרת במקום הזה או לא. אני הייתי במקומות שכנראה לא התאימו לי. עובדה - עזרתי לילדים בש"ל. עזרתי מאד והם נורא אהבו אותי, אבל.. כשזה הגיע ללעשות ש"ב..מי שם עלי בכלל?
אני הייתי יותר על תקן החברה שלהם מאשר על תקן המדריכה, למרות שהם היו בכיתות א' עד ה'... אין, אין לי השתלטות על ילדים
והם מרגישים את זה ומנצלים את זה. באים אלי רק כשקשה להם או כשטוב להם

שאלה לי...

כתבת למתנדב- שמאוד רצית ללכת למפתן... ו.. "התלהבתי מאד מבי"ס אחד, וניגשתי לבדוק שם. הבאתי את תוצאות המבחן שלי לשם. הם הביטו בזה ואמרו שהתוצאות מעולות".... אז למה?? למה לא נלחמת להתקבל לשם??? או שכן(?)

אני לא רציתי למפתן

במבחנים אמרו שאני מתאימה לשם. למה לא נלחמתי? כי היו שם המון בנות, ואני רק ניגשתי לראיון קצר. ולשמוע דברים כאלו בראיון שלך לא ממש מביא לך את החשק בכלל לנסות להתקבל למקום הזה...

אוקיי...

אם היו שואלים אותך, עכשיו- היום, איפה את הכי רוצה לעשות ש"ל? איפה תרגישי היום, שאת הכי יכולה לתרום? מה היית עונה?

אבישג 1

New member
../images/Emo41.gif

חבל שאלו החוויות שלך מהשירות הלאומי אני אומנם עשיתי במשרד ממשלתי והיה נחמד למרות שבדיעבד נראה לי שיכלתי לתרום יותר במקום אחר . בכל אופן לשאלה שלך מה עדיף יותר ,אין תשובה חד משמעית לשאלה שכזו ....יש כאן את העניין הדתי שיכול להוות בעיה בכל אופן הרבה הצלחה בשנה הבאה

yoyo10

New member
אני אומנם הייתי בצבא

שירתתי בתור מורה חיילת בפנימיה במסגרת יחידת מורות יש מחלקה לחילות דתיות שמשרתות המסגרת דתית. וגם אני כמוך מאוד אוהבת בעלי חיים אז הייתי מבלה את הבקרים בפינת החיי כמובן עם החיות כי הילדים בבית הספר לפעמים היו מגיעים עם הכיתות בבוקר ועד הלילה בפעילות חברתית של הילדים. בתור אחת שבחיים האזרחיים שלה עבדה בתור מדריכה מרכזת במועדונית אני יודעת הייטב את העבודה שהיית צריכה לעשות שם. וידעתכן רוב הבנות בצבא לא פקידות. ניסית למצוא השנה מסגרת אחרת בשרות הלאומי
משהו שהוא קצת שונה ממה שעשית עד עכשיו יש לשירות לאומי הרבה מסגרות להציא לך אולי במחלקת יולדות בבית חולים אולי במעון לנשים מוכות אולי עם ילדים חרשים אולי בארץ מורשת חבל להרים ידים אני בטוחה שיש לך הרבה מה לתרום

לא, לא ניסיתי

וגם לא הרמתי ידיים. זה כנראה פשוט לא התאים וזהו. שנה הבאה אני מתחילה ללמוד בע"ה. ולעבוד עד שאני אסיים ללמוד בע"ה. כן, גם אני הייתי בטוחה שיש לי הרבה מה לתרום. חבל שבש"ל הראשון שלי ניצלו את זה יותר מדי טוב ובש"ל השני פשוט נתנו לי לעשות משהו שהוא לא בשבילי. חבל
מורה חילת זה אחלה של דבר. אם זה לא היה קשור לצבא אני די בטוחה שהייתי הולכת בכיוון הזה

yoyo10

New member
יש מחלקה דתית היחידת מורות

אני לא זוכרת את שם הרב שאחראי על היחידה הזאת הבנות עושות קורוס במסגרת דתית ומשרתות במסגרות דתיות בביתי ספר מתנסים ופנמיות וגם במרכזי קליטה והמדים שלהם הם חצאית ולא מכנסיים תמיד בכנסים הארצים הייתי פוגשת אותן והן היו מאוד מרוצות מהשירות

כמה חבל.. למה לא צבא?

לדעתי צבא ברוב המקרים עדיף על שירות לאומי, בכל מקרה, בכל המקרים צבא עדיף על ש"ל בדברים הבאים: * תרומה גדולה יותר לעיצוב האישיות. * תרומה אישית בעתיד, בבחירת עבודה וכו'. שירות ביחידה "נחשבת"(פחות או יותר.. מבחינתי יש תפקידים מעטים שלא "נחשבים") אבל לא קרבית מוסיפה את הדברים הבאים: * תרומה גדולה יותר למדינה. * חברים לכל החיים(אבל את זה גם אפשר לקבל בש"ל, לדעתי בתפקיד כזה החברים טובים עוד יותר..). * רכישת מקצוע לעתיד(לרוב, או משהו שקרוב לרכישת מקצוע). * שירות מהנה וחווייתי. שירות ביחידה קרבית(גם בנות יכולות-קרקל, מג"ב, נ"מ, תותחנים, קורס טייס וכו'..) מעניק בנוסף לכל גם: * תרומה עצומה לאופי. * תרומה למדינה יותר מכל תפקיד אחר(לרוב-יש תפקידים לא קרביים מובחרים שהתרומה בהם גדולה יותר). * חברים טובים יותר מבכל מקום אחר, לכל החיים. * החוויות המרתקות ביותר שאפשר להשיג בשלוש שנות שירות. ויש עוד כמה.. אבל לא כרגע
בשירות לאומי התנאים טובים יותר(אני דווקא רואה את זה כמשהו שלילי..), הכסף טוב יותר, השירות קצר יותר, אבל לא הייתי מחליף את השירות הצבאי בלאומי... אחותי עושה ש"ל במד"א, והיא ממש נהנית-חבל שלא הלכת לשם(אני עדיין חושב שהיא לא תורמת מספיק..).

saar7650

New member
"כמה חבל.. למה לא צבא?"

"תרומה גדולה יותר לעיצוב האישיות." מה פתאום! בצבא רוב הנשים כמעט ולא עושות כלום. אולי פקידות. ולגבי עיצוב אישיות?! מה גדול עיצוב האישיות בצבא?... האם עזרה לילדים אוטיסטים, מוכים, חסרי בית וכיו"ב לא תורמת לאישיות? "רכישת מקצוע לעתיד(לרוב, או משהו שקרוב לרכישת מקצוע)." גם בשירות לאומי. ודבר הכי חשוב! הצניעות בש"ל לעומת הצבא גדולה וטובה בהרבה! ****************************************************************** ועכשיו- הערה קטנונית... למה באמת בש"ל הבנות מקבלות תנאים טובים יותר? הן מבחינת שכר חודשי (אם אפשר לקרוא לזה כך) והן מבחינת תנאים כלליים?... בזה נבצר- אני מסכים איתך! שיאכלו חצץ- כמוך...
סתם- אל תישבר...!

יו'ב קרוסט דה ליין, בייבי

לא נכון ולא נכון... אני אישית עברתי מספר גניבות בבית אל, חלון דפוק שנפל עלי בלילה ושינה בקרוון קפוא קפוא קפוא בב-י-ת א-ל!!! בתנאי שלג!!! איזה תנאים ואיזה נעליים... נראה לי רזיתי בש"ל איזה 5 קילו רק בגלל התנאים. עוד חצי שנת שירות הייתי נעלמת
סתם, סתם... טוב, לגבי השכר...מגיע לנו. אנחנו עובדות קשה...
רחמים קצת... הקבקב בדרך?!...

היי הייי

המלאכית.... עניין הקבקב- זה ביני לבין עידן, רק לי ולרבי מותר להעיף עליו קבקב
למרות שעברנו ללוחמה אחרת

נעלה את זה לדיון בישיבה הבאה שלנו

את צריכה לראות את עידן בזמן אמת, כשהרבי רודך אחריו ואז עידן צועק: "לא עם הסכיןןןןןןןןן.... תעזוב את הגרזןןןןןןןןןןןןן"

למעלה