אז מה קרה לי השנה??

וואי, וואי, עם מי התחתנת?

את ממש מצחיקה
ולמה שכבוד הרב יעשה כזה דבר לבחור עדין, רגיש וחמוד כעידן היקר שלנו? (עידן, תורך להסמיק הפעם..
)

חחחחחחחחחחחחח

תראי חמודה, לפי כל המחמאות שלך לעידן, חשבנו ואני ובעלי שיחי' השדכן רבי חנוכה
על שידוך, מה את אומרת?
את ועידנוש?
(ווואייי, עידן עכשיו יהרוג אותי
)

למה יהרוג?

אני בחורה חמודה
סתם, סתם, אין הגולם מעיד על עצמו... (שימו לב לצירוף המשעשע)... אבל יש לי כבר שידוך. למרות שזה נראה יותר כמו התפוצצות מאשר סיפור אהבה...
נמאס לי

מאמס דה וורדס../images/Emo13.gif

דהיינו - תבלמי את המילים...סתם, סתם. כל הכבוד לתימנים אחלה של עם, באמת. כשאת לא באה בהתנגשות חזיתית איתם...

תשמע, תראה...

רק חמישית מהנשים הן פקידות. וטירונות(ואפילו טירונות 00) מעצבת את האישיות יותר מרוב הצורות של השירות הלאומי. "האם עזרה לילדים אוטיסטים, מוכים, חסרי בית וכיו"ב לא תורמת לאישיות"-תורמת בצורה אחרת, לחוסן הנפשי ועוד כמה דברים לא ממש. """רכישת מקצוע לעתיד(לרוב, או משהו שקרוב לרכישת מקצוע)." גם בשירות לאומי."-לאוב המקצוע שנרכש בצבא יותר לרוונטי לחיים האזרחיים. אבל יש מקרים יוצאי דופן(נגיד-ש"ל במד"א מול שירות צבאי כפקידה). "ודבר הכי חשוב! הצניעות בש"ל לעומת הצבא גדולה וטובה בהרבה!"-במקומך לא הייתי הכי בטוח בזה..
בקשר להערתך-העניין באמת לא צודק. בקשר לתנאים הכלליים-העניין די מוצדק, כי חיילים לא אמורים להיות בתנאים טובים, כהכנה לתנאים בזמן מלחמה, ורוב הבנות שהולכות לשירות לאומי הן קצת מפונקות, ותנאים לא ממש קלים לא יעודדו אותן להמשיך ללכת לשם.. אבל בקשר ל"משכורת" החודשית אני מסכים איתך לגמרי-אפילו חייל קרבי לא מקבל כמו בנות ש"ל... ואני אף פעם לא נשבר
.

ניסיתי במד"א../images/Emo13.gif

ואפילו התקבלתי. ההורים שלי קצת השפיעו עלי בקטע הזה... וגם החבר (מה, כאילו, את??דם?? את תתעלפי... טוב, הם חושבים שאני ילדה קטנה, זה לא נחשב). התנאים לא תמיד טובים יותר בשירות לאומי. אני הייתי כאמור בבית-אל, חזרתי כל שבועיים וחצי הביתה, עבדתי קשה, וגם המשכורת לא הייתה משהו
אני תמיד אומרת שמאז שעברתי למשרד נהפכתי לג'ובניקית. אני כל יום בבית (חסרון ענק) העבודה שטותית (חסרון ענק) ואני ממש לא ממצה את עצמי. כל הדברים שאמרת הם נכונים מאד, אם כי אני לא בטוחה שבש"ל אי אפשר לקבל את זה גם. בש"ל קל יותר לעבור ממקום למקום מאשר בצבא - כך שאם קורה מקרה כמו שלי, שממש סבלתי, לא ממש הייתה לי בעיה לעבור. ש"ל לא תמיד קצר יותר. אני עשיתי שנה, הרוב עושות שנתיים. טוב, בסדר, זה בלי קורסים. אני אישית לא שמחתי לעזוב כ"כ מהר את החממה שגדלתי בה, אז הוספתי להיות בחממה דתית (כן, ובסוף נרקבתי..
). בקשר לאחותך - למה לא תורמת? זה מד"א!!. לי אישית הייתה קצת בעיה כי זה מד"א בירושלים. זה קצת טראומה בשבילי, כי 2 חברות טובות שלי נהרגו בשני פיגועים וחלזור לתמונות האלו זה קשה לי. (מאותה הסיבה - שערי צדק). אולי מד"א במקום אחר היה טוב יותר אבל שוב - היה יתרון שעברו קורס (אני עברתי לפני ארבע שנים קורס 44 שלא כולל הכשרה בתוך האמבולנס). להיות בצבא בתפקיד קרבי זה הדבר האחרון שההורים שלי היו נותנים לי, והדבר האחרון שאני הייתי נותנת לעצמי לעשות... אין לי כושר בגרוש
וגם שירות לאומי, אגב, זו תרומה עצומה לאופי _אם אתה מוצא את מקומך) וגם זה נותן לך אפשרויות אח"כ בדיוק כמו בנות שעועות צבא. ואולי אפילו יותר, כי יש מקומות שאם שירתת בצבא - בשבילם זה חסרון דווקא (מקומות דתיים למיניהם)
יום מקסים.

הר של בייגעלך...

חבל שלא הלכת למד"א, אני חושב שרק אחרי שאת מתנסה בעניין את יכולה לדעת אם את יכולה לעמוד בזה או לא... רוב הבנות בצבא הן בתנאים טובים פחות מאשר רוב הבנות בשירות הלאו8מי, תמיד יש יוצאי דופן. בקשר לעניין הכספי-כל בנות השירות הלאומי מקבלות יותר כסף מ-90 אחוזים מהבנות המשרתות בצבא(אלו שמקבלות יותר זה בגלל בעיות ת"ש או תנאי שירות מיוחדים). ובצבא רוב הבנות עושות יותר משנתיים, במיוחד קרביות. בקשר לשאר הדברים, הגבתי למטה. יום נהדר גם לך...

חולקת על דעתך

גם בש"ל: * תרומה גדולה יותר לעיצוב האישיות. * תרומה אישית בעתיד, בבחירת עבודה וכו' * תרומה גדולה יותר למדינה- כל אחד בין עם הוא עושה צבא ובין ש"ל הוא תורם למדינה בדרך זו או אחרת. * חברים לכל החיים- החברה הכי טובה שלי היא מהש"ל * שירות מהנה וחווייתי- אני מאוד נהנתי בש"ל שלי * תרומה עצומה לאופי. * תרומה למדינה יותר מכל תפקיד אחר- ממש לא מחייב "אחותי עושה ש"ל במד"א....(אני עדיין חושב שהיא לא תורמת מספיק..)" סליחה?????????????????? לא תורמת מספיק???????????????? גם אחותי עשתה ש"ל במד"א, והיום היא גם עובדת שם ותסלח לי אבל השירות שם זאת ה- תרומה. בנות הש"ל עובדות מאוד קשה-טיפול בנפגעי תאונות דרכים, נוכחות בזמן פיגוע! וכו' אז איפה אתה רואה שהן לא תורמות מספיק?????? ואין ספק שבש"ל יש מגוון רחב יותר של תחומי שירות מאשר בצבא.

הממ....

"* תרומה גדולה יותר לעיצוב האישיות."-את משווה בין התנאים בצבא לתנאים בש"ל? טירונות, וגם לא קרבית תורמת יותר מכל שירות לאומי(ואני לא מדבר על המשך השירות). כמו כן יש את העניין של מפגש עם כל שכבות האוכלוסיה, עוד משהו שתורם לאישיות. "* תרומה אישית בעתיד, בבחירת עבודה וכו'"-אני מכיר המון מקומות שלא מקבלים אנשים ללא עבר צבאי(ש"ל לא נחשב), אבל אני לא מכיר מקום אחד שבו לא מקבלים אנשים ללא עבר של שיקות לאומי.. "תרומה גדולה יותר למדינה- כל אחד בין עם הוא עושה צבא ובין ש"ל הוא תורם למדינה בדרך זו או אחרת."-אין מה להשוות בין התרומה של 80 אחוזים מהחיילים לתרומה של 90 אחוז מבנות הש"ל. "* חברים לכל החיים- החברה הכי טובה שלי היא מהש"ל"-כתבתי שבתפקיד לא קרבי ייתכן והחברים שמוצאים הם טובים כמו בש"ל, אבל אין מה להשוות בין החברויות שנרקמות בשירות קרבי לבין החברויות שנקרמות בש"ל... "* שירות מהנה וחווייתי- אני מאוד נהנתי בש"ל שלי"-ולעומתך יש כאלו שלא נהנו, אבל את זה יש גם בצבא. מבחינת החוויות-אני לא יודע בקשר לשירות לא קרבי, אבל בהשוואה לשירות קרבי, החוויות בש"ל נראות כמו של טיול של"ח לעומת טיול שנתי..
"* תרומה עצומה לאופי."-גם בשירות לא קרבי, ובמיוחד בשירות קרבי, התרומה היא גדולה יותר. אם זה בגלל המפגש עם כל שכבות האוכלוסיה, אם זה בגלל התנאים, אם זה בגלל התפקיד. "* תרומה למדינה יותר מכל תפקיד אחר- ממש לא מחייב "אחותי עושה ש"ל במד"א....(אני עדיין חושב שהיא לא תורמת מספיק..)" סליחה?????????????????? לא תורמת מספיק???????????????? גם אחותי עשתה ש"ל במד"א, והיום היא גם עובדת שם ותסלח לי אבל השירות שם זאת ה- תרומה. בנות הש"ל עובדות מאוד קשה-טיפול בנפגעי תאונות דרכים, נוכחות בזמן פיגוע! וכו' אז איפה אתה רואה שהן לא תורמות מספיק??????"-היא לא תורמת מספיק-ברוב התפקידים הצבאיים תורמים יותר. בנות הש"ל במד"א הן מהבנות שתורמות הרבה יותר מבנות הש"ל האחרות, אבל אין מה להשוות בין תרומה של בת ש"ל במד"א לתרומה של חיילת בקרקל, למשל. או של חובש קרבי, או של מפענחת תצלומי אוויר וכו', או של מאמנת טיסה או של טייסת-ברוב התפקידים תורמים יותר, וזכרי בבקשה כמה מבנות השירות עושות ש"ל במד"א. "לא תורמות מספיק"=יכלו לתרום יותר במקומות אחרים. גם רוב החיילים הלא קרביים עם פרופיל קרבי לא תורמים מספיק. "ואין ספק שבש"ל יש מגוון רחב יותר של תחומי שירות מאשר בצבא."-טעות! פרטי את מגוון תחומי השירות שבש"ל ואני מבטיח לך 3 תפקידים מעניינים יותר על כל תפקיד שתתני לי(וזה רק ממה שאני יודע, יש גם תפקידים סודיים...).

נבצר יקר

בוא נעשה את זה ככה - תיקח את כל הבנות שירות לאומי שיש ותשווה אותן לא לכל הצבא אלא לכל החיילות. כמה בנות כבר יש בקרקל? כמה בקורס טיס? יש לפחות פי 3 בנות שירות לאומי שעובדות בתפקידים "קשים" מאשר חיילות. זה פשוט עובדה מספרית... אבל זה באמת לא קשור. זה ניתן לבחירה אישית - יש לי חברות בצבא שמאד נהנות. שכל בת תעשה את השיקולים שלה, באמת שאין תשובה אחת נכונה.

בדיוק

הנבצר האחרון- אנחנו מדברים פה על נתונים של בנות לא נתונים של בנים! הכל טוב ויפה, אבל יש הבדלים בין השירות- התרומה למדינה של בנות לבין התרומה של בנים!

עניתי בדיוק מעליך-ועוד משהו

בנות יכולות גם להיות בקורס חובלים... אני מאוד מקווה שבקרוב ישלבו בנות בחיל השריון(לא ממניעים אנוכיים, באמת שלא..
).

תראה...

במידה ובחורה מתגייסת לצבא, אני בעד שהיא תשרת בתפקידים מועילים ואף קרביים (וכל הכבוד לבנות האלה). אבללללל- תכלס בשטח, כמה כבר בנות כאלה יש??? לכמה מהן יש את הכושר הגופני לעמוד במצבים כאלה?? ואם תשווה את הנתונים האלה מול בנות הש"ל שמבצעות תפקידים מועילים אך לא קרביים (חוץ מהמלאכית שהיתה מאוד קרבית בשירות בבית-אל
) תווכח לגלות, שבנות הש"ל תורמות הרבה יותר מרוב הבנות שמשרות בצבא בתפקידים כלשהם (ושוב... ההשוואה לא כוללת את מהקרביות).

אבל כבר כתבתי 3 פעמים...

שרק חמישית מהבנות הן "פקידות". בקרב שאר התפקידים, אני מעריך שרובם המכריע הם מעניינים ותורמים מאוד(וגם פקידה תורמת, היא חלק מהמערכת הצבאית..). אני מניח שעכשיו רק כ-5 אחוזים מהבנות שמתגייסות הן קרביות, אך המספר הזה הוא במגמת עלייה, בשאיפה ל-30 אחוזים בעתיד הרחוק. ותגידי לי את-כמה בנות ש"ל נמצאות בתפקידים שבאמת תורמים משהו? כי אני מכיר המון שנמצאות בתפקידים ממש לא תורמים...

אז ככה...

נתונים מספרים אין לי בשבילך. "תפקידים שבאמת תורמים"- הגדרת המשפט היא מאוד מורכבת: לפי דעתי לפחות, כל אחרת מסתכלת על עניין התרומה מהצד שלה, יש הרבה בנות שמרגישות שהן מאוד מועילות ותורמות בש"ל, לדוגמא: בתחום הפקידות בבי"ח-חלק מהעבודה שלהן זה קבלת חולים, קביעת תורים וכו' אז אפילו שהן נמצאות בתחום הפקידות - ההרגשה האישית שלהן זה תרומה, עזרה וסיוע למדינה. ואילו מישהו מהצד יכול להסתכל על העניין בצורה שונה "מה הן תורמות?" "להיות פקידה בבי"ח לא נקרא תרומה". לכן זה מאוד תלוי באיך הבת רואה את השירות שלה. כך לדוגמא את המלאכית- שהיא טענה שהיא חושבת שהיא יכלה לתרום בצורה שונה, או מהציטוט:"מה בדיוק אני תרמתי השנה.אממ.. כלום". לעומת זאת בנאדם מהצד יכול להגיד לעצמו-הבחורה ממש תרמה, עשתה המון: "התחלתי בבית אל." "ככה עבדתי מ8:00 עד 20:00." "חווה שמטפלת בילדים עם בעיות של קשב וריכוז בעזרת בעלי חיים" "עבדתי גם במועדונית רווחה של ילדים שיש להם בעיות בבית." ועובדה- ממה שהבנתי מדבריה, היא הרגישה שהיא לא נהנת ולא תרמה מספיק. אז לבוא עם הצגת נתונים מספרים, כמה תורמות וכמה תורמות פחות קצת קשה, מה שכן, בגדול, מחברות שלי שעשו ש"ל הם מאוד נהנו והרגישו שהן מאוד תורמות ומועילות.

ההרגשה האישית של הבנות לא רלוונטית.

עובדה שהמדינה מעדיפה שבנות יעשו שירות צבאי ולא שירות לאומי.

איפה זה כתוב???????

בחיים לא שמעתי שהמדינה מעדיפה שבנות ישרתו בצבא מאשר יעשו ש"ל!!!! מה שחשוב למדינה זאת התרומה, לא איפה הן כן יעשו ואיפה לא.

זה לא כתוב, זה ברור מאליו.

ברירת המחדל לבנות היא צבא. בת שרוצה לעשות שירות לאומי צריכה להגיש בקשה מיוחדת.

למעלה