אז מה קרה לי השנה??

tamarhp

New member
מעניין

מה היה קורה אם מישהו דתי היה כותב "זה לא כתוב, זה מובן מאליו"... לא הייתם מאמינים לנו עד שהיינו מביאים לכם הוכחה כתובה על דף, עם חתימה מקורית של ראה"מ...

זה באמת מובן מאליו-קצת הגיון.

בת ש"ל עולה יותר למדינה ותורמת פחות מבת שעושה צבא. שירות צבאי לבנות הוא ברוב המכריע של המקרים ארוך יותר משירות לאומי לבנות, וכמו כן, יש את העניין שהצבא הוא ברירת המחדל של המדינה ובשביל שירות לאומי יש להגיש בקשה מיוחדת.

אנימילי

New member
בהחלט לא נכון!

למדינה יש עודף בנות בצבא שאין להם מה לעשות איתן. ובנות-ש"ל תורמות לא פחות מבנות בצבא והכל הוא עניין לגופו. יש בנות שתורמות יותר בש"ל לעומת בנות בצבא ויש להפך. אין כאן הכללה. כל עניין לגופו. לעזור לחברה הישראלית (מה שעושות בד"כ בנות בש"ל), זה דבר מאוד מאוד חשוב לא פחות מלעזור לבטחון המדינה. שניהם חשובים ולכן טוב שיש את שינהם. (חשוב על זה, הצבא מגן על בטחון המדינה כדי שהחברה הישראלית תוכל לחיות בבטחה ובשקט. אבל מה יהיה הטעם אם החברה הישראלית תהיה רקובה מבפנים, וחינוך יהיה "על הפנים" ואנשים לא ייתגייסו ובכך הגלגל חוזר....).

חה!

"למדינה יש עודף בנות בצבא שאין להם מה לעשות איתן"-אמרת כרגע שטות דומה לשטות שאומרים אלו התומכים באי גיוס חרדים לצבא("לצבא אין מה לעשות איתם"). חוץ מהעובדה שהעניין לא מבוסס, גם אם זה כן היה נכון, זה עדיין לא היה תירוץ להשתמטות. אם כל הבנות היו בוחרות להתגייס ולצבא היה עודף, הוא היה מפנה את הבנות שאין לו מה לעשות איתן(אלו שמיועדות לתפקידים שהכי פחות תורמים) לשירות הלאומי, מבין הבנות שהיו אמורות ללכת לש"ל מלחתחילה בטוח שיש כמה בעלות נתונים גבוהים, ואלו היו הבנות שכן היו נשארות בצבא, מה שהיה מעלה את איכות כוח האדם בצבא. "ובנות-ש"ל תורמות לא פחות מבנות בצבא והכל הוא עניין לגופו. יש בנות שתורמות יותר בש"ל לעומת בנות בצבא ויש להפך. אין כאן הכללה. כל עניין לגופו."-אכן כל עניין לגופו, אבל באופן כללי ניתן לומר בוודאות שבנות שעושות צבא תורמות יותר. "לעזור לחברה הישראלית (מה שעושות בד"כ בנות בש"ל), זה דבר מאוד מאוד חשוב לא פחות מלעזור לבטחון המדינה. שניהם חשובים ולכן טוב שיש את שינהם. (חשוב על זה, הצבא מגן על בטחון המדינה כדי שהחברה הישראלית תוכל לחיות בבטחה ובשקט."-קראי שוב את תשובתי ל-2 הסעיפים הקודמים. אבל מה יהיה הטעם אם החברה הישראלית תהיה רקובה מבפנים, וחינוך יהיה "על הפנים" ואנשים לא ייתגייסו ובכך הגלגל חוזר....)."-קראי שוב את הסעיף הראשון. "

אגב,

אם כבר יש עודף-אז זה בקרב בנות הש"ל. כי לא חסרים תפקידים בש"ל שהם פשוט ביזבוז זמן של המדינה ושל הבחורה שעושה את הש"ל. עוד אגב-במד"א(לפחות כאן בצפת) תמיד יש עודף במתנדבים, כך שאם לא היו שם בנות ש"ל היה ניתן למלא את מקומם במתנדבים במסגרת מחוייבות אישית(וניתן להקדים את פרוייקט המחוייבות בשנה כדי לתת להם הכשרה טובה יותר).

אבישג 1

New member
הרבנית צודקת ../images/Emo13.gif

אין מה להשוות בין חיילים לחיילות ולבנות שירות לאומי התרומה של חיילות ושל בנות שירות לאומי מבורכת באשר היא ואם הזכרת שירות לאומי במד"א ....אז התרומה למדינה ממש מבורכת

כבר כתבתי שרק חמישית

מהבנות בצה"ל הן פקידות. כל השאר הן מדריכות שריון\תותחנים, נהגות האמר, מד"ניות, בקורס טייס, קרקל, מג"ב, כתבות ב"במחנה" וכו'... רוב התפקידים לדעתי עדיפים כמעט מכל בחינה ע האופציה הטובה ביותר בש"ל-מד"א. ולדעתי, מי שממש רוצה יכולה להגיע לתפקידים ממש טובים ומעניינים בצבא. ולמה לא לשאוף הכי גבוה שאפשר? למה לא תפקיד קרבי? למה לא קורס טיס?(סתם שתדעי-בגיבוש הטיס הלפני אחרון היו בערך 50 בנות(מחלקה שלמה) ומתוכם עברו 24, ובגיבושנ האחרון היו בערך 80(אבל זה לא ממקור ראשון) ועברו יותר-אני מעריך שבעוד כמה שנים מספר הבנים והבנות יהיה שווה).

פלסטיק

New member
תלוי בך, אבל נראה לי שבצבא היית

מרגישה טוב יותר אני בעצמי שירתתי בצבא אבל עבדתי במקומות בהם היו בנות שירות לאומי קודם כל לא הייתי בונה על ה"צניעות" של שירות לאומי. אני הייתי עד לכך שבמקום מסויים פיזרו את הבנות בגלל החגיגות שהיו שם, ולא מדובר על שרוול חולצה מעל המרפק. כך שנראה לי שהצניעות תלויה בכל אחת ג'ובים משעממים יש גם בש"ל וגם בצה"ל. אבל בצה"ל אם היית רוצה היית יכולה להתנדב לתפקידים מעניינים ותורמים. לא כל תפקיד מעניין ותורם הוא דוקא תפקיד שדורש כושר גופני ונמצאים בו בסמיכות לחיילים בנים. למשל מוכמות חוף זו תמיד קבוצה של בנות (בלבד) שמביטות במכ"ם ומחפשות כלי שייט חשודים. את יודעת כמה סיפוק יש לחיילת כזו כשהיא מגלה סירת מחבלים ומונעת פיגוע? דומות לכך יחידות הבקרה האוירית של חיל האוויר. לחלקן הגדול לבנים אסורה הכניסה והן השותפות של הטייסים להגנת המדינה. יש עוד המון ג'ובים כאלה בהם היית יכולה להרגיש תורמת, לא היית נזקקת לכושר גופני וגם לא היית בסמיכות לבנים. בנוסף לתרומה שלך גם את היית יוצאת נשכרת. האחריות והעצמאות בשירות כזה היו הופכות אותך לאדם שונה לגמרי, הרבה יותר בוגר ואחראי. כמובן שמי שרוצה להתקדם בשרותי הבטחון מעבר לשנתיים שירות היא יכולה לעשות זאת ובגדול. עם כל הכבוד לתרומת בת בשירות לאומי (שבאמת תורמת) תרומתה מתגמדת לעומת תרומתה של רוני (טייסת) או עליזה כגן (לשעבר המשנה לראש המוסד). אבל זהו חלב שנשפך

ch561

New member
כמה שאלות

מדוע חילונים אינם יכולים לשאול את השאלה הזאת? האם אנחנו סוחבים על גביינו את המדינה? מה אנחנו מקבלים יותר מהמדינה מאשר הדתיים? האם נמאס לנו? האם ערעורי ירידה קימים? טוב לאלוהים הפתרונים

למעלה