אז... מי אמורה ללדת בבית? מי לא?

צימעס

New member
אז... מי אמורה ללדת בבית? מי לא?

לאילו נשים תמליצו על האופציה? את מי תעודדו? על מי תלחצו? לגבי מי תחשבו "זותי? בבית? בחיים לא"? קרה שמישהי ילדה בבית "בעקבותיך"? קרה שמישהי החליטה ללדת בבי"ח בעקבות סיפור לידת בית שלך? זה פדיון של הטיזר ששמתי פה - http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1345&msgid=83527378

אום נטע

New member
ללחוץ??? על אף אחת

קודם כל נראה איך אני עוברת את זה ... למי שמצהירה שהיא מעוניינת בלידה טבעית אני ממליצה לשקול את האפשרות של לידת בית, ואם אפשר מפנה למקורות מידע. בגילי ה'מופלג' למדתי כבר שלא ניתן להגיד 'בחיים לא' על אף אחד. גם לא בנושא הזה. תמיד יש הפתעות.

אום נטע

New member
ודרך אגב, צימעס

אם היו שואלים אותי לפני הלידה של נטע על חינוך ביתי הייתי אומרת חד וחלק - אצלי? בחיים לא! (אשת קריירה ... אטפס על הקירות בבית ... בלב בלה בלה ... ) והנה אני בדרך לזה בלי להתכוון בכלל ... אני עוד אבקש ממך טיפים בקרוב

אני יכולה להגיד לך מי לא:

גיסתי, שבזמן ההריון השני שלה אמרה משפט אחד נפלא: "בשבילי, בסביבה שגדלתי בה, עם החינוך שקיבלתי, עם אורח החיים שהתרגלתי אליו, זה לא טבעי ללדת בבית". (אופס, היא אמרה את זה בהכללה, על כולנו) היא רצתה ללדת בבית החולים איפה שאמא שלה עובדת, עם כל הצוות הרפואי שמכיר את אמה (זה נתן לה את תחושת הביטחון) וכמה שיותר צוות יותר טוב. וגם לגביה זה לא "בחיים לא", אלא רק כל עוד היא תמשיך להתבטא כך. מאוד מסכימה עם או ם נטע בהקשר של "לעולם אל תאמר לעולם". בינתיים רוב הנשים שפגשתי היו מאוד ממוקדות על מה שהן רוצות כך שלא הרגשתי שיש לי מקום להעלות את הבית כאלטרנטיבה.

swann

New member
למי אמליץ?

לאישה לפני לידה שניה. שיודעת לידה מהי, וביחוד לידת בית חולים. למי שתתלהב מהסיפור שלי, ולמי שרק תרצה
קשה לי אפילו להמליץ על לידת בית למי שלא ילדה בעבר. אני תמיד מספרת את הסיפור שלי, ולמי שהולכת ללדת בבית חולים גם נותנת טיפים למהלך הלידה עצמה. אבל לעולם לא אלחץ על אף אחת.

הילהל

New member
אני כבר התייאשתי

אחרי שקיבלתי תגובות מופלאות בטמטומן על לידה פעילה (ממישהי שסיפרה לי שהיא בלי חידוש של האפידורל מסרבת ללחוץ. אז מה אם 3 ילדיה יצאו בואקום עם "גובלן" תפרים כהגדרתה?). על הנקה לטווח ארוך. על לינה משותפת. אני מרגישה שנשים לפני לידה ראשונה טומנות ראשן בחול (גם אני הייתי כזו) ונשים "וותיקות" יותר לפעמים פשוט לא מסוגלות להתמודד עם המחשבה שיתכן שבחרו לא נכון בעבר... אני סותמת את הפה ולא אומרת כלום, אלא אם שואלים אותי במפורש.

אם פי 3

New member
כמעט כולן (ארוך)

מי אמורה ללדת בבית? לדעתי, כל הנשים, למעט אלו שיש סיבה רפואית להמנע מכך (ואילו זה היה כך לאורך שנים, היו פחות נשים כאלו, כי חלק מהמצבים שבהם לא כדאי ללדת בבית, הם תולדה של היסטוריה מיילדותית התערבותית). תמיד יש "מצבי קצה" (ובמסגרת "אלוהים נותן אגוזים" וגו', כמה מאלו דווקא מסתובבות כאן, וחולמות על לידה טבעית
), אבל כל השאר, לטעמי, הכי טוב עבורן ללדת בבית. כמובן, שהמציאות יותר מורכבת, ורוב הנשים לא מעוניינות ללדת בבית - אם בגלל הרצון להעזר בפונקציות הרפואיות (אפידורל, זירוז) או בגלל החינוך המוטמע בנו, כאילו זו הברירה היחידה (לנשים נורמליות, הכוונה) וכאילו זה יותר בטוח (בניגוד לעובדות, כמובן). אני לא מתיימרת להחליט עבור אף אחת, ולא מנסה לשכנע. רק להציג את האפשרות, ואת העובדות, כפי שאני רואה אותן. קודם כל - כי זה נורא פטרוני לקבוע עבור מישהי אחרת מה יותר טוב לה. כל אחת צריכה לבצע את הבחירות שלה, כולל את הטעויות שלה - אני לא רוצה שהיא תבצע את הטעויות שלי... וחוץ מזה, כי מי שמגיעה ללדת בבית, במציאות הקיימת היום, מתוך בחירה שטחית, ולא מתוך רצון אמיתי והבנה אמיתית של המשמעויות, סביר שתמצא את עצמה בבי"ח בשלב זה או אחר של הלידה, ועם תחושת לידה לא טובה (ורק הבהרה: זה לא בהכרח פועל הפוך, כלומר אני ממש לא טוענת שכל/רוב מי שהחלה לידת בית והגיעה לבי"ח במהלך הלידה, זה בגלל שהיא לא היתה מוכנה באמת). אני קוראת סיפורי לידה בבתי חולים (בעצם: קראתי. היום כמעט ולא. זה מדכא אותי) וחושבת כמה הרבה יותר טוב זה היה בבית. ראיתי תכנית טלויזיה על ילודים. כבדרך אגב, מראים שם לידה באחד מבתי החולים במרכז (לא זוכרת איזה), וראו איך מטפלים בתינוק מיד כשהוא יוצא, ואיך הוא צורח מיד עם לידתו. ובא לי לצעוק. מבחינתם: זה הנורמלי. ככה תינוקות נולדים. אבל מבחינתי, שראיתי בעיקר לידות בית (מלבד הניתוח שלי, שבו באמת התינוקות צרחו), אני יודעת שזה לא צריך להיות ככה. שתינוק יכול להיוולד שקט, או מייבב קלות (שנדע שהוא נושם... קצת מפחיד כשהתינוק שקט לגמרי), שהוא יכול להיות על אמא שלו ולא שיתייחסו אליו כאל פצצת זמן מתקתקת שחייבים מייד לשאוב, ולחתוך, ולמדוד ולבדוק את המורו שלו. וזה עוד בלי לדבר על היולדת. אבל אני קיצונית, יש יאמרו פנאטית. לי לא מקשיבים, כי אני כבר לא נכנסת לקטגוריה של הנשים הנורמליות, ממקודם. פעם הייתי (לא בתימן). אז אני לא מנסה לשכנע. רק להראות שיש עוד אפשרות, ושהיא טובה. אני יכולה רק למלא את השוקת, לא להביא את הסוסים.

סטיוויה

New member
מנסיוני,למשל כאן ביישוב

נשים שיודעות שילדתי בבית ושאני מתמצאת במיילדות וכ'ו פונות ושואלות.מי ששואלת אני עונה ולאו דווקא ממקום של ללחוץ או לשכנע. אני נותנת מידע.אני מעודדת לקורא,לשאול,להבין שיש אפשרות לקחת דולה וכ'ו. במקרההזה אני חושבת שיש דמיון להנקה.כמו שאני לא אפנה לכל אישה הרה ואתחיל לשאול אותה אם היא מתכננת להיניק ואם היא יודעת על הנקה.ככה אני לא "אשדל" נשים ללידה פעילה/טבעית או ביתית.אני מאמינה שמי שרוצה,יש בתוכה ערוצי אנרגיה פתוחים אל מה שהיקום יכול להביא אליה.ומי שלא-זה פשוט לא יקרה לה.ואני לא תופסת את עצמי כנדחפת אל מקום שאין בו ערוץ אנרגיה פתוח.

סטיוויה

New member
אגב,קרה ששתי נשים ילדו בבית אחרי

וגם עם אותה מיילדת.אבל הן ***האמינו*** בדרך הזו בלי קשר אליי.כנראה שהן הבינו שזה אפשרי "בזכותי". יש גם מקרה הפוך לצד השני.מישהי שביקשה ממני עזרה ביצירת קשר עם מיילדת בית מהאזור.עזרתי לה.בסוף היא בחרה במיילדת לא מוסמכת,למרות המידע שנתתי לה לגבי הבעיתיות שיש בזה,במיוחד מבחינת רישום התינוק במשרד הפנים.למעשה היא ילדה לידה עצמאית והמיילדת הגיעה רק אחרי כדי לבדוק שהכל בסדר. אבל בלי רופא ילדים.עכשיו יש לאותה אישה סיפור מהת.. עם משרד הפנים. בקיצור.... למי מתאימה לדעתי לידת בית? למישהי בחייה יודעת לקחת אחריות על עצמה.

אני הייתי ה"זותי? בבית? בחיים לא!"

אני הייתי פעם גם ה"זותי שתנסה להניק ומקסימום לא יילך אז לא נורא..." וה"זותי שלא עלה בדעתה שיש אפשרות לא לעשות בריתמילה" וה"זותי שחושבת שילדים שישנים עם ההורים זה הרגל רע"... מה אומר ומה אדבר - השתניתי בשנים האחרונות
ופגשתי נשים מכל הסוגים והמינים שילדו בבית למרות שלא ממש מתישבות עם ה"טיפוס" של לידת בית, או שהיניקו למרחקים ארוכים גם אם הן האחרונות שהייתי מעלה בדעתי. אז אני כבר לא ממש יכולה לומר על אף אחת - בחיים לא תלד בבית. למי אמליץ? לכל מי שנצאת בסיכון נמוך-בינוני (בלי סכנות כמו לידה מוקדמת למשל). אני לא מהססת לספר לכל דיכפין על הלידה בבית ועל כמה שזה הדבר הכי מדהים שיש. כמעט כל מי שאני מספרת לה אומרת לי שעשיתי לה חשק ומתעניינת בנושא
שזה נהדר מבחינתי. הזמנתי הנה כמה חברות שעדיין לא בהריון אבל אחרי הסיפור שלי אמרו שהיו מתות ללדת בבית ואולי... חברה אחת התעניינה לגבי המיילדות שלי. בקיצור - יש תקווה
אבל ללחוץ - על אף אחת לא אלחץ. זה לא התפקיד שלי, וזה מנוגד לאופי שלי.

swann

New member
גמני הייתי ככה.

ובכלל לא העליתי על דעתי ללדת בבית בלידה הראשונה. וללידת הבית הגעתי בזכות הפורום הזה
(בעצם, הקומונה שממנו הוא התחיל. בעצם צימעס הביאה את הלינק לפורומנקה בזמנו. אז בזכותך צימעס. תודה
)

debby12

New member
מנהל
את?! "תנסי להניק ומקסימום לא יילך"?

עכשיו הפתעת אותי עד מאוד מאוד. לגבי הלידת בית - זה דווקא לא מפתיע כי רוב החברה מאוד מקובעת נגד זה. אבל לגבי הנקה?! באמת עברת מהפך

זו היתה אני - לפני 5 שנים וקצת...

כן, הרגשתי שחשוב לי להיניק, אבל רציתי גם ללדת "טבעי" וראית מה יצא מזה (בלידה של יובל
)... לרוב לא מספיק לרצות - צריך גם לעשות משהו אקטיבי, ללמוד על הנושא, ואני לא עשיתי את זה לגבי הלידה. כן, עשינו קורס הכנה - של ביה"ח, שווה לת*ת... לגבי ההנקה דווקא עשיתי קורסון קטן של ביה"ח שלהפתעתי היה מאוד מוצלח (הפתעתי היום - אז חשבתי שגם קורס ההכנה ללידה היה מוצלח
) ובזכות קורס ההכנה הזה והעובדה שנולדה לי ילדה שיודעת לינוק בלי בעיות מיותרות, הינקתי בהצלחה. ואני אסירת תודה על כך כי זה הביאני עד הלום
כמובן שבלידה של מאיה הדיעה שלי לגבי הנקה היתה שונה לחלוטין

סטיוויה

New member
חהחהה אני לא אשכח לך לעולם את

המשפט שכתבת באנגלית על אפידורל IT'S ABSOLUTLEY A MIRACLE!!! אכן,עשית דרך ארוכה.

סטיוויה

New member
הזיכרון שלי כ כך פרוורטי שאני אפילו

זוכרת את הרופא המשופם מהלידה הראשונה....דווקא הוא נראה מאד לבבי

../images/Emo6.gif חה חהההה!!! חביתוש היקר...

הוא דווקא היה רופא אולד פאשן כזה, שלא מאמין להערכות משקל ב-US (והעריך את התינוקות שלי בדיוק כמעט מושלם ע"י בדיקה ידנית), מעדיף להפוך עוברים ולא לנתח קיסרי (ואפילו נתן לי עיצות אלטרנטיביות כמו להרים אגן למעלה, לזחול על 4, וכו'), וברירית המחדל מבחינתו היא הנקה... והוא לא חותך את הפירנאום באופן שרירותי. בתור רופא, הוא היה על הכיפאק. <וברור שאין מה להשוות לטיפול שקיבלתי אצל המיילדות>

debby12

New member
מנהל
באיזה פורום "היו זמנים"?

באמת נשמע רופא יחסית סביר בהתחשב במגבלות הז'אנר.... הוא גם ליווה את הלידה שלך בבית חולים אז?

למעלה