כמעט כולן (ארוך)
מי אמורה ללדת בבית? לדעתי, כל הנשים, למעט אלו שיש סיבה רפואית להמנע מכך (ואילו זה היה כך לאורך שנים, היו פחות נשים כאלו, כי חלק מהמצבים שבהם לא כדאי ללדת בבית, הם תולדה של היסטוריה מיילדותית התערבותית). תמיד יש "מצבי קצה" (ובמסגרת "אלוהים נותן אגוזים" וגו', כמה מאלו דווקא מסתובבות כאן, וחולמות על לידה טבעית
), אבל כל השאר, לטעמי, הכי טוב עבורן ללדת בבית. כמובן, שהמציאות יותר מורכבת, ורוב הנשים לא מעוניינות ללדת בבית - אם בגלל הרצון להעזר בפונקציות הרפואיות (אפידורל, זירוז) או בגלל החינוך המוטמע בנו, כאילו זו הברירה היחידה (לנשים נורמליות, הכוונה) וכאילו זה יותר בטוח (בניגוד לעובדות, כמובן). אני לא מתיימרת להחליט עבור אף אחת, ולא מנסה לשכנע. רק להציג את האפשרות, ואת העובדות, כפי שאני רואה אותן. קודם כל - כי זה נורא פטרוני לקבוע עבור מישהי אחרת מה יותר טוב לה. כל אחת צריכה לבצע את הבחירות שלה, כולל את הטעויות שלה - אני לא רוצה שהיא תבצע את הטעויות שלי... וחוץ מזה, כי מי שמגיעה ללדת בבית, במציאות הקיימת היום, מתוך בחירה שטחית, ולא מתוך רצון אמיתי והבנה אמיתית של המשמעויות, סביר שתמצא את עצמה בבי"ח בשלב זה או אחר של הלידה, ועם תחושת לידה לא טובה (ורק הבהרה: זה לא בהכרח פועל הפוך, כלומר אני ממש לא טוענת שכל/רוב מי שהחלה לידת בית והגיעה לבי"ח במהלך הלידה, זה בגלל שהיא לא היתה מוכנה באמת). אני קוראת סיפורי לידה בבתי חולים (בעצם: קראתי. היום כמעט ולא. זה מדכא אותי) וחושבת כמה הרבה יותר טוב זה היה בבית. ראיתי תכנית טלויזיה על ילודים. כבדרך אגב, מראים שם לידה באחד מבתי החולים במרכז (לא זוכרת איזה), וראו איך מטפלים בתינוק מיד כשהוא יוצא, ואיך הוא צורח מיד עם לידתו. ובא לי לצעוק. מבחינתם: זה הנורמלי. ככה תינוקות נולדים. אבל מבחינתי, שראיתי בעיקר לידות בית (מלבד הניתוח שלי, שבו באמת התינוקות צרחו), אני יודעת שזה לא צריך להיות ככה. שתינוק יכול להיוולד שקט, או מייבב קלות (שנדע שהוא נושם... קצת מפחיד כשהתינוק שקט לגמרי), שהוא יכול להיות על אמא שלו ולא שיתייחסו אליו כאל פצצת זמן מתקתקת שחייבים מייד לשאוב, ולחתוך, ולמדוד ולבדוק את המורו שלו. וזה עוד בלי לדבר על היולדת. אבל אני קיצונית, יש יאמרו פנאטית. לי לא מקשיבים, כי אני כבר לא נכנסת לקטגוריה של הנשים הנורמליות, ממקודם. פעם הייתי (לא בתימן). אז אני לא מנסה לשכנע. רק להראות שיש עוד אפשרות, ושהיא טובה. אני יכולה רק למלא את השוקת, לא להביא את הסוסים.