אז... מי אמורה ללדת בבית? מי לא?

debby12

New member
מנהל
תראי - זה פורום לידות בית

אין פה שיפוטיות - אבל יש פה הרבה כותבות שהן מאוד מאוד בעד לידות בית (וזה בערך המקום היחיד בתפוז שלא צריך להתנצל על כזו גישה). אני חושבת שהדיון ב"תירוץ" התפתח כי נוצרה תחושה שאת לא מעוניינת בלידת בית (וזה לגיטימי לגמרי) אבל נתלית בסיבות טכניות שלא באמת שוללות אחת כזו. אם לא מתאים לך לידת בית ואת שלמה עם זה -- אז זה בכלל לא אמור להטריד אותך. מצד שני אם את ממש רוצה לידת בית -- לא יכול להיות שהקומה שבה את גרה היא מה שעוצר בעדך כי יש הרבה דרכים מסביב לזה.

rjf

New member
דווקה אני כן הייתי שמחה ללדת בבית

בקודם בטוח ועכשיו אולי ואני אשמח לדעת איך אפשר לעקוף את נושא הקומה מבלי לסיכונים מיותרים

debby12

New member
מנהל
לדעתי האישית? בקלות

ללדת בבית אחר שבו את מרגישה בבית. נגיד - באיזו קומה גרים ההורים שלך? יש מצב שהם יעברו אליך לשמור על הבן/בת שלך בזמן שאת יולדת? אז נכון, זו לא לידת בית במובן של הבית שלך. אבל עדיין זו לידה חוץ-אשפוזית ועל הסקאלה היא הרבה יותר דומה ללידת בית מאשר לידת בית חולים. ןכל זה רק אם עניין הקומה ה-3 מפריע *לך* כי אני בספק גדול אם יש איזושהי מיילדת בארץ שתגיד לך "לא" רק בגלל הקומה (מה בכלל הקטע? אם יזדקקו חלילה לפינו שלךי? ואם כן -- האם כוננות של בעלך ועוד שכן חזק אחד שיכולים לשאת אותך למטה לא יכולה לפתור את זה?)

rjf

New member
אני אבדוק את זה שוב כי אם אפשר

לעקוף את העניין לשביעות רצון כולם אז אולי באמת הפעם אני אלד בבית.

mise

New member
אנ מכירה שתי נשים חזקות

שילדו את כל הלידות שלהן בבית, בקומה 4 בלי מעלית, עם מיילדות מוכרות מאוד.

mise

New member
חס וחלילה שיפוטיות.

ושזה לא ישמע שיפוטי, מאמר חביב עליי ביותר, של שרהלה שפס וינקלר, תמצאי אותו במאמרי הפורום: של מי הלידה הזו, לעזאזל?

debby12

New member
מנהל
קבלת החלטות ביחד וכו'

ברמה הכללית אני בהחלט מסכימה איתך שכשחיים עם מישהו אז מתחשבים אחד בשני ובאופן כללי מקבלים החלטות ביחד. אלא מאי? שבעיני לא כל ההחלטות הן באותה רמה בקטע הזה. בהחלט רוב ההחלטות מתקבלות בעיני בשיתוף מלא. נניח את רוצה ספה כחולה בסלון והוא רוצה בורדו עם נקודות? מנהלים על זה דיון ומו"מ ומגיעים לאיזו הבנה. את רוצה לגדל את ילדכם המשותף כבודהיסט בעוד שהוא רוצה שיילך לתלמוד תורה? שוב - מקבלים איזושהי החלטה משותפת. בדברים כאלה יש לדעתי משקל שווה לדעות של בני הזוג, ועדיין בדרך כלל ההחלטה נופלת קרוב יותר לזה שזה "יותר חשוב לו" (כי בדרך כלל לא שני בני הזוג מקנים אותה מידת חשיבות לדבר). לעומת הדוגמאות שתיארתי לעיל, יש לדעתי החלטות שבהן, מה לעשות, דעה של בן זוג אחד חשובה/משמעותית הרבה יותר משל בן זוג אחר. בואי נהפוך את זה. נניח שבן זוגך צריך לעבור ניתוח בקע - קילה. יש כיום 2 שיטות לנתח - אחת השיטה המסורתית שפותחים את הבטן ואחת בלפרוסקופיה. לכל שיטה יש יתרונות וחסרונות. היה עולה על דעתך ש*את* תקבעי עבור בן זוגך באיזו שיטת ניתוח לעבור את זה? לדעתי ממש לא. זה הגוף שלו, מי שיעבור את הפרוצדורה זה הוא ...... אני מניחה שהוא יתייעץ איתך כדי לשמוע עוד דיעה - אבל ההחלטה הסופית היא שלו ורק שלו. בעיני, לידה היא מקבילה מלאה רק הפוכה לדוגמה שנתתי עם הניתוח בקע הזה. זה הגוף שלך, מי שישכב בשפגט בלי תחתונים בבית חולים כשכל העולם סניטריו ואשתו מטיילים פנימה והחוצה זו את .... לא הייתי חלילה מרחיקה לכת לומר שהייתי "מתעלמת מהרצון שלו לגבי אהובתו" אבל בהחלט המילה האחרונה לדעתי בנושא היא שלי. אני חושבת שבעל רציונלי שרואה את המחקרים שמורים שלידת בית בלוו ריסק בטוחה בדיוק כמו לידת בית חולים ואף יותר, ואשר *מכבד* את אשתו -- אין שום סיבה שלא ישמע לקול ההגיון [יכולה לומר למשל שבעלי בהחלט היה כזה. נבהל בהתחלה לשמע הרעיון החתרני. אבל אחרי "חינוך" קל מאוד ושפע חומר מקצועי לא מבין בכלל למה לבחור ללדת בבית חולים אם אין סיבה רפואית מיוחד]. ושוב אני מדגישה את דעתי - קבלת ההחלטות "ביחד" היא עדיין פונקציה משתנה בהתאם לסוג ההחלטה שעל הפרק. ואין דין "לידה" כדין החלטות אחרות שבהן הגוף *שלי* איננו מעורב.

rjf

New member
מסכימה איתך לחלוטין. כל מה שקשור

להריון וללידה בסופו של דבר מרב משקל ההחלטה הוא שלי. (אבל לא כולו ב 100% )

צימעס

New member
אני חשבתי ללדת בבית כבר עם התאומים

(סטיוויה אולי זוכרת את זה מפורום הריון ביואל) נראה לי שהרעיון בא לי מרשימת הדיוור של עקרון הרצף, שם הסתובבתי מתחילת ההריון, מיד אחרי שגמרתי לקרוא את הספר (כשנהיה באופן היה לי כמובן קל יותר בעברית, ונטשתי שם). ידעתי (מאיפה?) שמיילדות בארץ לא מקבלות תאומים, ולא העלתי בדעתי להתקשר למישהי כדי לשאול מה עושים ולקבל כך מידע על רופאים. אח"כ פגשתי מישהי שילדה תאומים בבית עם ד"ר ברדה משהו כמו 9 חודשים לפני... מעט מבאס.

debby12

New member
מנהל
עזבי - אל תתבאסי

עצם זה שילדת תאומים בבית חולים ולא בסקציה זה כבר הישג לא שכיח במחוזותינו.... בני כמה התאומים היום?

ענה במקומה...

5 וחצי
(בערך, קצת פחות...) הם גדולים מיובל שלי בחודשיים או שלושה.

mise

New member
כולן אמורות ללדת בבית.

אני לא ממליצה לאף אחת ללדת בבית. אני פשוט מעבירה אינפורמציה ומי שרוצה לוקחת. כמובן שאורח חיים הוא הדוגמא הטובה ביותר ומשם מגיעים אנשים לבדוק מה יש בדבר. באופן כללי אני חושבת שכולן אמורות ללדת בבית, היות שזה המקום הנכון ביותר (להשקפתי) ללדת. אחותי ילדה בבית "בעקבותיי" ועוד כמה נשים החליטו שהן יולדות בבית (כרגע בהריון). מה זה "בעקבותיי"? זה נשמע כאילו יש לי איזה קרדיט כאן וממש לא. הקרדיט כולו של אלו שמחפשות ולא מקבלות דברים כמובן מאליו ומוכנות להיות מושפעות ומשפיעות. יש גם נשים שהמשיכו הנקה "בעקבות" אינפורמציה/דוגמא אישית אצלנו לגיל גבוה יותר משחשבו או שמניקות בזמן הריון (למי שלא יודעת, יש המון דיעות קדומות על הנקה בזמן הריון) ויש אחת שעומד לה טנדם על הפרק וזה נפלא. זו ההזדמנות בשבילי להזכיר את חשיבות התמיכה ההדדית והדוגמא האישית שכל כך חסרה לנו בהיותנו חיות העולם המערבי, שהיתה פעם כ"כ טבעית בחיי השבט/משפחה מורחבת.

Manty

New member
מסכימה!

אני גם מאמינה שברירת המחדל צריכה להיות לידת בית - אפילו לנשים ב"סיכון גבוה" (כמוני), רק שאז עדיף לוותר על המיילדת
אני גם לא בענייני השכנוע. אני מספרת את הסיפור שלי, ולמי שזה מדבר, אני מרחיבה על כך את הדיבור... באחת מקבוצות האינטרנט שלי (שלא קשורות לחיים באופן טבעי) מישהי ילדה כמוני, אחרי שקראה את סיפור לידתו של יוסוי. הסיפור פתח בפניה את האפשרות ללדת לבד. היא חקרה לעומק וכמוני בחרה לעבור הריון ללא מעקב וילדה לה לבד. מישהי שהחליטה ללדת במרכז לידה התקשרה אלי ביום הלידה, תוך כדי צירים, ואמרה לי שהיא בעצם רוצה ללדת לבד בבית.. היא רצתה שאייעץ לה מה ואיך לעשות, אך אמרתי לה שחוץ מלהגיד לה להקשיב לגופה איני יכולה ליעץ לה דבר.. היא החליטה בסופו של דבר ללכת ללדת במרכז הלידה.. אני מאמינה שכל אחת יכולה ללדת לבד. אבל אני לא מוצאת לנכון לנסות לשכנע (אם כי אני שמחה לתמוך במי שמחליטה על כך
)

debby12

New member
מנהל
מאנטי - את ב"סיכון גבוה"?

ואני בכלל לא ידעתי. אכן הפתרון שלך לנושא בדמות פיטורין לתפקיד המיילדת הוא מקורי וחינני עד מאוד

Manty

New member
ו..

over weight מאסיבי
ו...הריונות א-ר-ו-כ-י-ם (שמתארכים עם כל הריון).

מה זה מאסיבי?

גם אני בואי נגיד לא ממש טוויגי... בכל הריון אני עולה לפחות 60 LB במשקל (ואף פעם לא מתחילה אותם רזונת.. אם כי בכל זאת אני מרזה הכל בחזרה בסופו של דבר) והמיילדות שלי לא ראו בזה משהו לא בסדר. מה נחשב להשמנה ששמה יולדת ב"קבוצת סיכון"?

למעלה