אז

colio 1

New member
אממ

הכוונה לילה שבין ראשון לשני ?
או בין שני לשלישי?
תודה חבר

Uri04

New member
אפשר לדבר על זה פה?

כי זה דיי מזוויע מה שהולך שם...

Stark Bannermen

New member
ל-0601

אני תוהה מאז אתמול, שגיליתי את התמונות אם יש קו עלילה שנטבח יותר מאשר דורן, עם כל הטענות שלי נגד הסדרה ומה שעשתה לקו העלילה הצפוני....חסר כל היגיון מה שנעשה שם, הם פשוט מחקו את כל בית מארטל בפרק אחד.
&nbsp
ועכשיו הרי כל דבר שנעשה בסדרה ישר משליך על הספרים...האם זה הסוף של בית מארטל? האם התמיכה בפייגון תמחק להם את השושלת?
&nbsp
לגבי מליסנדרה, אני לא זכרתי את זה אבל קראתי שזה מאושש תיאוריה שהיא ובעצם הכוהנים האדומים זקנים ויכולים לשוות לעצמם דמות צעירה יותר, בפרק האחרון של העונה השנייה נמצאה עדות לדבר הזה שמליסנדה אומרת לסטאניס (השם ינקום דמו) שהיא נלחמת כבר שנים.

Uri04

New member
אני גם תוהה לגבי זה

אבל מאמין ומקווה שבספרים בית מארטל לא נטבח בצורה מרושלת ואגבית שכזו. אני מניח שאריאן בספרים תמשיך להנהיג את בית מארטל גם אם דוראן וטריסטיין ימותו בהמשך, ולא ברור בוודאות אם פייגון הוא אכן מזוייף או לגיטימי, אז הכל עוד יכול להיות. בסדרה - בית מארטל לא היו בית חשוב מלכתחילה. הסיבה היחידה שהכניסו אותם לעלילה היא מתוך קוריוז ותו לא (או רצון של גברים חרמנים לדחוס פנימה עוד נשים כוסיות בבגדים מינימאליים נלחמות כמו ב"זינה"). הבעיה היא שלאחר התלונות של הצופים לגבי עלילת דורן, הם החליטו לחסל את הדמויות הלא נכונות... ומה יהיה אחר כך? איזה תפקיד משמעותי יגלמו נחשיות החול בסיפור הכללי לאחר הטבח המיותר הזה?

מליסנדרה - אני קצת סולד מהרעיון שמקור הכוח שלה מרוכז בשרשרת שהיא עונדת לצווארה. זה מזכיר יותר מדיי את אניה ב"באפי", רק ששם היה לזה אפקט קומי מגניב וזה רק העצים את אניה כדמות. כאן זה בעיקר ייראה מטופש ויקטין עוד יותר את הדמות של מליסנדרה לרמה של גיחוך.

Stark Bannermen

New member
המשך דיון על ספויילרים לפרק הראשון של העונה ה-6

הבעיה שלי הראשית עם הסדרה היא שהיא הפכה את המיתות לאפיל הראשי שלה, היא התאהבה בערך השוק לקהל שלה, וסובבת סביב כל מי שהיא יכולה להיפטר ממנו שהיא לא דמות שקריטית לעלילה בעיני הבמאים שלה (שאני אישית לא מעריך לנוכח הבחירות שלהם ) וכך יצא שלא רק שהם מחקו את קווינטין (מסכים עם הבחירה הזו), אלא הם מחקו את אריאן ובעצם ביטלו את הסיבה לקיומה של העלילה הדורנית, לא ברור לי בשביל מה היינו צריכים את זה.. בשביל הדבר הכי גרוע שהיה בסדרה הזו? (כן יותר מתולע אפור ומיסנדיי)
&nbsp
מליסנדרה- אני גם מקווה...גם בגלל מה שאמרת וגם כי אני ממש רוצה להמשיך לראות את קרי בסדרה:)
&nbsp
יצא לך גם לקרוא על הספויילרים לפרק התשיעי? לקרב בצפון?

Uri04

New member
לא...

איזה ספוילרים על הקרב בצפון?

וקריס מדהימה...

Stark Bannermen

New member
ספוילרים לפרק 9 של עונה 6

באחריות הקורא בלבד...
...
&nbsp
...
&nbsp
....
&nbsp
אז האומברים בהחלטה D&D קלאסית, הופכים מאחד מבני הברית הגדולים של הסטארקים לבוגדים הכי גדולים, ככל הנראה בגלל השת"פ של ג'ון עם הפראים. הם מסגירים את ריקון לבולטונים (וכנראה גורמים לרצח של אושה ושגידוג). בקרב הגדול על ווינטפל והצפון, רמזי שולח את ריקון לג'ון רק כדי לרצוח אותו בחיצים.
&nbsp
מה שמדכא אותי במיוחד לאור שאחד הפרקים האהובים עליי בספרים הוא הפרק האחרון של דאבוס במפרץ הלבן ושמאנדרליי שולח את דאבוס להביא את ריקון, זה מבאס לחשוב שהסיפור של ריקון חסר פואנטה בספרים כמו בסדרה (בפורומים בחו"ל הביאו כעדות שסיפור שגידוג הוא סיפור שנראה שיש לו פואנטה רק שיסתיים בללא כלום וכך נראה גם גורלו של צעיר הסטארקים האומלל...בסדרה זה יותר נראה כמו ניסיון לתת לסאנסה את הצפון בכח.
&nbsp
המידע הזה הגיע מכמה ניצבים שהיו באותו קרב.

Uri04

New member

אוי... נשמע מבאס לאללה. עוד המשך של המגמה הנוכחית בסדרה להיפטר מדמויות ישנות על ידי מוות אקראי שאמור בעיקר לזעזע בשניות האחרונות של כל פרק. ילדותי ומעצבן. אני באמת מתחיל לחשוב על לחתוך מן הסדרה לחלוטין.. לא רוצה עוד LOST או HEROES או "דם אמיתי".

Stark Bannermen

New member
בדיוק (ספויילר לפרק 9 של עונה 6)

סיפור של קרח ושל אש הוא יותר מרק טוויסטים של רצח, אלא גם על פוליטיקה ותככים, וזה לא אומר שחייבים לחפש את הזיעזוע של הצופים בכל פרק ופרק וזה בדיוק מה שהם עושים, אם ריקון ימות בספרים אז אני ממש ממש אתבאס מסיבות שכבר ציינתי אבל אני בטוח ששם זה יגיע עם היגיון יותר מכך שהאומברים שהיו מגדולי התומכים של הסטארקים יקריבו את היורש לצפון בגלל שהממזר של נד הכניס את הפראים מעבר לחומה. זה חוסר היגיון של הסיפור, סוג של בגידה בסיפור.

במבוא של עימות המלכים המלומד של דרגונסטון מנסה להרעיל אותה

ומתואר כיצד השרשרת פועמת בעת שהרעל אינו משפיע עליה.

נראה לי שזה די הגיוני בהתחשב בספרים

מרטין מנסה ליצור כאוס בכל שבע הממלכות לפני הפלישה של האחרים. נעבור אחת-אחת:
ארצות הנהר: יש (מלחמת 5 המלכים)
הצפון: יש (הפלישה של סטאניס, ההשתלטות של בולטון)
הבקעה: בערך (צריך לזכור שבספרים סאנסה בבקעה)
המערב: בערך (רוב סטארק היה במערב ועשה שם בלאגן)
נחלות הכתר: יש (מלחמת 5 המלכים)
הדרום: יש (הפלישה של אנשי הברזל)
ארצות הסופה יש (הפלישה של הפלוגה המוזהבת, וכנראה גם המחלה האפורה)
נשארה דורן. איך יוצרים כאוס בדורן? הורגים את דוראן ויוצרים מלחמת אזרחים בין הבדלנים לרוצי השלום.

עדיין זה נעשה בסדרה בצורה גרועה, כן? אבל בספר החמישי מרטין עבד קשה כדי להביא כאוס לאזורים שעדיין לא סבלו מספיק, זה די ברור לי.

Stark Bannermen

New member
בהחלט
פרק 1 עונה 6

אבל שזה נעשה בצורה כל כך מרושלת, אחרי שהוציאו דמויות מעניינות מהסיפור, אז מי ישלוט עכשיו בדורן? חבל שבכלל הכניסו אותם לסדרה, זה היה כל כך מביך...חסר כל היגיון עלילתי ומשוחק רע רע...למה הפכו את דוראן ואריו הוטא...זה היה מביך.
&nbsp
מלבד זאת, פרק סביר...אהבתי מאוד את מה שהלך בחומה, בוצע היטב..אני מקווה שלא ימשכו את החזרה של ג'ון יותר מידי, ההתרחשויות בצפון היו בסדר...קצת מצחיק איך שבריאן הצליחה להגיע בזמן אבל זה נסלח.
&nbsp
מעלה מלך- הייתי רוצה לראות בקרוב קצת קבאן ואת הדרורים עפים מהסיפור (לא אהבתי אותם גם בספרים), לנה פשוט נהדרת בתור סרסיי (שנראה שהחלימה מהר מההליכה)

Nirwood

New member
בעניין אריו הוטא

אני חושב שיותר מכל דמות לו עשו את הרצח אופי הכי גדול בסדרה.

בספרים הוא מתואר כאחד הלוחמים החזקים ביותר בעולם, הצליח במכה אחת לכרות את הראש של אביר ממשמר המלך (אשר נחשבים בעצמם ללוחמים מאוד איכותיים).

בסדרה הפכו אותו לסתם שמן וחסר משמעות, גם המוות שלו היה מעאפן, לפחות היו נותנים לו את הכבוד והורגים אותו כמו שצריך.

אגב, נחשיות החול מכוערות, ובספרים הן אמורות להיות סקסיות יותר, מעניין כמה גורמים בהפקה אשכרה קראו את הספרים.

השביעיה של רוברט היתה בינונית ותו לא

לכן העובדה שאריאו הוטא הצליח להרוג אחד מהם לא מלמדת על גדלותו.
בכל מקרה הסדרה הורגת אותו בצורה יותר מדי שלומיאלית, נותנים יותר מדי פוזות לנחשיות החול ולאלמנה אחת שלא בדיוק למדה לאחוז בנשק.

גם בספרים לא כל נחשיות החול יפות. אובארה מתוארת כגברית מכולם והיחידה שהתאמנה בלחימה פנים מול פנים. השתיים האחרות התאמנו יותר בסגנונות פחדניים, כמו סכין בגב/בחשכה, או רעל.
הארבע האחרות הן ילדות קטנות.

הלדיל

New member
לדעתי,

דוראן מארטל לא בקו הבריאות גם בספרים. הוא גווע וזו שאלה של זמן עד שהוא ימות. הוא אחרון הלורדים הגדולים של ווסטרוז. טייווין לאניסטר ואדארד סטארק כבר מתים. נותר רק הוא. הסצנה בפרק הראשון של העונה השישית לא הייתה קורית בספרים ולו מהסיבה הפשוטה שדוראן נעל את כל נחשיות החול מתוך ידיעה שיקרה משהו כזה. סביר להניח שקו העלילה של אריאן הועבר לאלריה חול משיקולים של חסכון בעלויות. סביר להניח שההבדל בין הספרים לסדרה יהיה שאלריה תצטרך לקבל את תוכניתו של דוראן מארטל מעבר לקבר בעוד שאריאן יכולה לקבל אותה מדוראן החי.

הלדיל

New member
כוונתי ללורדים הדגולים של ווסטרוז.

עם כל הכבוד, מייס טיירל הוא לא אחד מהם.

למעלה