אז

עם כל הכבוד, הוא כן.

והוא נחשב לורד גדול יותר מבאלון גרייג'וי או סטאניס באראתיאון.

שבעת הבתים הגדולים של ווסטרוז הם כדלקמן:
סטארק, ארין, טאלי, לאניסטר, באראתיאון, טיירל ומארטל.

אלו הן שבע הממלכות של ווסטרוז כפי שהיו לפני מותו של רוברט באראתיאון, בהתאמה:
הצפון, הבקעה וההרים, הקלשון, המערב, הסופה, מישור הנהרות ודורן.

נדמה לי שאחת המתנות שניתנו לג'ופרי מבני טיירל היתה גביע בעל שבעה צדדים שעל כל צד מופיע סמל של אחד משבעת הבתים הגדולים.

דבר נוסף, מייס טיירל הוא ריבון הדרום. זה תואר אותו נושא בדרך כלל רק אחד הלורדים הגדולים.

זה מה שהסדרה עשתה

בסדרה הוא יצא גולם מנומנם שחוכמתו בקושי עומדת לו ללכת בקו ישר, פחות או יותר.
וכל זה כדי לעשות ממלכת הקוצים איזה גאון פוליטי בסגנון אצבעון או טיריון.
בספרים הוא לא מפגין גאונות יתירה, אבל גם לא טיפשות.

הלדיל

New member
בוא נגדיר את זה כך. הוא הולך על בטוח.

הוא לא דמות גדולה מהחיים כמו אדארד סטארק או טייוין לאניסטר או דוראן מארטל. אם לורד זה יעמוד בראשות צבאות ווסטרוז כשהאחרים יבואו, הוא פשוט יקים חומה חדשה.

גם דוראן מארטל הולך על בטוח

ובגלל זה רבים חושבים שהוא חלש וטפש.
רק שאנחנו התוודענו מקרוב לצורה שבה הוא חושב ומתנהל, ולכן אנחנו מעריכים אותו יותר.

להקים את החומה לא היה רעיון כזה גרוע. מייסד שושלת סטארק עשה את זה והוא נחשב דמות גדולה מהחיים.
אבל חומה סתם לא תעצור את האחרים.

Nirwood

New member
דוראן הלך על בטוח?

ההפך בויה,
הוא שידר ללאניסטרים שהכל בסדר, אבל בסתר הוא פעל לבסס ברית עם טארגריין, בהתחלה זה היה אמור להיות וייסריז, ואח"כ זה התחלף לדאיינריז.

מייס טיירל הוא אחד הלורדים העלובים בתולדות ווסטרוז, אומנם בסדרה הקצינו את זה, אבל זה לא רחוק ממה שכתוב בספרים, השליטה האמיתית של רמות גנים היא מלכת הקוצים.

אם מייס טיירל היה מנהיג את צבא ווסטרוז נגד הדות'ראקי, זה היה נגמר בצורה מאוד משפילה וכואבת.

דוראן הלך על בטוח

כל כך בסתר הוא פעל לבסס ברית עם טארגאריין, שאף אחד לא ידע מזה חוץ מכמה אנשים שאפשר לספור אותם על אצבעות יד אחת.
וזה נקרא ללכת על בטוח. עד שהוא לא יודע ובטוח שיש לטארגאריין מספיק כוח לתפוס את השלטון בווסטרוז, הוא לא עשה שום דבר אמיתי.

אין לך שום אישור מהספרים על כך שהשליטה האמיתית של רמות גנים היא מלכת הקוצים. שום אישור. דווקא מהתלונות שלה במשך השיחה עם סאנסה בכספת העלמות, ניתן להבין שלא ממש מקשיבים לה. אם היו מקשיבים לה, החתונה עם ג'ופרי לא היתה נערכת. היא התנגדה לשידוך עם ג'ופרי, אבל מייס טיירל רצה לראות את בתו הופכת למלכה ולא הקשיב לה. היא אומרת את זה בעצמה.

ולתת לו את התואר "אחד הלורדים העלובים בתולדות ווסטרוז"? לא הגזמת?
על מה אתה מתבסס? איפה כתוב דבר שאפילו רומז לזה?
רק בדור הזה אני יכול לספור לך כמה וכמה לורדים אחרים, עלובים שבעתיים ממייס טיירל, ואתה מדבר על תולדות ווסטרוז?
מייס טיירל מנהל את ממלכתו בצורה טובה ונוחה. הלורדים שלו נאמנים לו כולם - חוץ מהפלורנטים, שהם באמת לורדים עלובים. ממלכתו של טיירל משגשגת והוא גידל בנים מוצלחים.
איפה אתה רואה סימנים של לורד עלוב?

Nirwood

New member
מייס טיירל הוא אידיוט גם בספרים וגם בסדרה...

הרי זה היה ידוע שהשידוך עם הלאניסטרים יהיה אסון, אז למה הוא פעל לקדם את זה?

לאחר שהבת שלו נאסרת הוא לא ממש פועל (לפחות לא עד הספר האחרון).

על פניו נראה כי מייס טיירל פשוט לא יודע לקרוא את המפה (בניגוד ללורדים ובעלי אינטרסים אחרים...)

הבה נקרא את המפה

מה קרה לכל מי שפעל נגד טיווין לאניסטר?
סטאניס אכל אותה. רוב סטארק אכל אותה. באלון גרייג'וי אכל אותה.

עכשיו התולעים מכרסמות את כל הלורדים המוצלחים שלך, אבל מייס טיירל יושב במועצה הקטנה וצובר יותר ויותר כוח בכל יום שעובר.
צוחק מי שצוחק אחרון.

Nirwood

New member
סטאניס הפסיד מטיפשות

וגם בגלל שהוא לא לקח לפלישה את הכוהנת האדומה שאולי הייתה יכולה לעשות משהו עם האש הפראית, או לפחות לתת אזהרה.

רוב סטארק ניצח בשדה הקרב את הקרבות שלו נגד טיווין, הוא בסופו של דבר נרצח עקב בגידת בית בצפון (אירוע בפני עצמו).

רוב סטארק גם היה טיפש בכך שהוא לא הקשיב לזאב שלו שלא רצה להיכנס לתאומים, בנוסף רוב חפר לעצמו את הקבר בכך שהוא הפר את השבועה, ונישא לבחורה אחרת (מבית חסר משמעות).

באלון היה כביכול ניטרלי עם טיווין, אנחנו לא יודעים בדיוק מי היה מאחורי ההתנקשות שלו, אבל ע"פ הסדרה כנראה מדובר ביורון, מן הסתם אין קשר בין יורון ללאניסטר.

מארטל שמרו על שלום קר עם הלאניסטרים, שים לב שבתקופה שלפני הפלישה של סטאניס, טיווין אפילו לא חשב על בקשת עזרה מדורן, הוא ידע לבד את התשובה.

לסיכום - אני לא מזלזל בטיווין, הוא היה אדם מבריק, מניפולטור גדול, ודמות משכנעת מאוד.

אני אומר שהטיירלים היו מפגרים שהם נכנסו לברית עם הלאניסטרים כאשר הם יודעים שג'ופרי הוא מפלצת, ואמא שלו משוגעת לא פחות.

אגב, מה עם ליידי ארין?
למיטב ידיעתי לא רק שהיא לא שיתפה פעולה עם הלאניסטרים, היא אפילו תיעבה אותם.

הרושם שלי מכל מה שמסופר בספרים זה שלטיירלים היה פנטזיה לשלוט יום אחד על ווסטרוז, והם פשוט קפצו על ההזדמנות הראשונה, אומנם יש הבדל בין מלכה למלך, אבל כנראה שבשבילם זה היה מספיק.

בכל אופן, סביר להניח שבספרים הבאים בית טיירל יתמוטט (הפלישה לווסטרוז תתחיל מהדרום, ורמות גנים זה בדרך למעלה המלך).

נו, כולם טפשים.

אבל איכשהו, למרות שכולם טפשים, רק מייס טיירל הוא אחד הלורדים העלובים בתולדות ווסטרוז.
אתה לא מגזים?

בקשר לליסה ארין, היא בהחלט אחת הטיפשות הגדולות לאורך כל העלילה, אם כי אני בטוח שלאורך ההיסטוריה של ווסטרוז היו טיפשות גדולות ממנה.

איך השאיפות של מייס טיירל הפכו לפנטזיה של הטיירלים?
וגם מייס טיירל לא פינטז לשלוט על ווסטרוז, הוא רצה את הכבוד וההשפעה הכרוכים בכך שבתו תהיה מלכה. זה אמור להספיק לכל אחד. אם הוא היה רוצה לשלוט על ווסטרוז, הוא היה פושט על מעלה מלך מיד לאחר שרנלי מת. לא היה מי שיעצור את הצבא הענק שלו.

אני חושב שדווקא הסבירות שבית טיירל יתמוטט היא הנמוכה ביותר. לטיירל יש את הצבא הגדול ביותר, וסיכוי טוב שיצטרפו למי שיציג את עצמו כטארגאריין - הרי מייס טיירל צידד בבית טארגאריין במלחמת החמס.
למייס טיירל שני בנים שיכולים להמשיך את השושלת, וקרובי משפחה לרוב - אפילו אם שני בניו ימותו בלא יורש.

Nirwood

New member
לדעתי בית טיירל ימחק קליל

אתה מתעלם מהעובדה שהדורנים לא סובלים אותם, ודאינריז לא ידועה בתור אחת שסולחת לאנשים שפגעו במשפחתה.

ברגע שהטיירלים החליטו לאחד משפחות עם הלאניסטרים, הם חרצו את גורלם.

מבחינת דאינריז הלאניסטרים היא כנראה המשפחה הכי שנואה בווסטרוז, אח"כ יגיעו הטיירלים.

*דאינריז קיבלה לשורותיה את טיריון מכיוון שהיא האמינה בכך שהוא אכן הרג את אביו (אולי הבנאדם שדאינריז הכי שנאה בעולם), ובאופן כללי מתעב את משפחתו, היא קיבלה לזה חיזוק גם מואריז.

אם נחזור לרוב סטארק - האם ידוע לך על עוד מקרה בהיסטוריה של ווסטרוז שבית בגד בצורה כל כך קשה בלורד הראשי שלהם, וניצל אירוע של חתונה כדי להתנקש?

אלה לא ראיות

אתה מדבר על דאינריז של הסדרה או של הספרים? אתה צריך לזכור שבספרים דאינריז וטיריון לא נפגשו.
דאינריז היא ילדה טיפשה שלא מוכנה לקבל את האמת על המשפחה שלה. עדיין, בני טיירל לא פגעו במשפחה שלה. הם נכנעו רק לאחר שצבא טארגאריין הפסיד בקלשון ומעלה מלך נכבשה ולא נשאר בווסטרוז אף טארגאריין חי.

ואם זה, או חתונה עם מישהו 15 שנה לאחר שהשתנתה המציאות בווסטרוז זה נחשב לפגוע במשפחת טארגאריין, דאינריז תצטרך למחוק את כל ווסטרוז.
לדאינריז יש היסטוריה של החלטות מטופשות וחמומות מוח, אבל היא תצטרך לשסות את הדרקונים שלה בכל ווסטרוז כדי למשול, אם תתנהג בצורה כזו. אף אחד לא יקבל מרצונו את השליטה של עוד טארגאריין מטורף עם דרקונים, בעיקר אם ככה הוא מתחיל את הקריירה שלו בווסטרוז.

הדורניים לא סובלים את כל בני מישור הנהרות וזו איבה עתיקת יומין שקודמת לכיבוש של טארגאריין. עדיין אנשי מישור הנהרות חיים וקיימים. חוץ מזה שאין לדורניים כוח צבאי שאפילו מתקרב לכוחם של בית טיירל.

אם נחזור ללורד סטארק, זו בדיוק הסיבה שאתה צריך להיות קצת יותר מחושב כשאתה מחלק בנדיבות ציונים של טפשים לדמויות בסדרה, וקצת יותר מאופק ומבוסס כשאתה קובע מה קרה או יקרה.

Nirwood

New member
למען האמת?

הכל כבר התערבב לי בין הסדרה לספרים :\

קראתי את הספר האחרון בסדרה לפני מלא זמן, ועכשיו יש לי סלט.

אשמח אם תסביר לי איך אתה חושב שבית טיירל ישרוד.

אם דאינריז נוחתת בוסטרוז בדרום ועולה עם צבא משולב עם דורן לכיוון מעלה מלך, אתה חושב שהיא לא תבזוז את רמות גנים בדרך?

רמות גנים לא תכנע או תכרע ברך מכיוון שהמלכה היא מבית טיירל, וכפי שאמרת - יש להם צבא מספיק גדול שיוכל להשיב למלחמה.

עם זאת, צריך לקחת בחשבון שלדעתי לא קיים צבא בווסטרוז שמסוגל להתמודד עם הדרקונים של דאינריז, בטח לא כשהם כבר גדולים יחסית.

אאיגון ואחיותיו השמידו צבאות ענק מבלי שהדרקונים יקבלו אפילו שריטה, הם הצליחו להשמיד את הארנהול בקלות (מבצר שנחשב להרבה יותר קשה לכיבוש מאשר מעלה מלך לצורך העניין).

דרקונים זה שובר שיויון, זה כמו להילחם עם טנקים נגד סוסים.

אסביר לפי הספרים. ספוילר לספרים, כולל הריקוד.

ראשית, צריך לזכור שקוואנטין מארטל מת על ידי הדרקונים של דאינריז, לאחר שדאינריז דחתה אותו, די בבוז, יש לומר. דחתה אותו ואת הברית שבית מארטל הציע לה.
מה נראה לך יקרה כשדוראן מארטל ישמע שדאינריז דחתה נישואין עם הבן המיוחס שלו ואת הברית עם דורן, והלכה לשכב עם שכיר חרב מפוקפק החל מזקנו הצבוע ועד מגילת היוחסין שלו, ולבסוף התחתנה עם ברברי אוכל גורי כלבים ועוברי קופים, כדי להמשיך במסע הקפריזות הבלתי יציב שלה בארצות שלא קשורות אליה? מה יקרה כשישמע על כל שאר השטויות שהיא עשתה?
לכן אין שום הכרח שצבא דורן יעבור אוטומטית לצידה של דאינריז.

ואם דאינריז תנסה לנחות בדורן ואנשי דורן ילחמו בה, יהיה לה קשה לכבוש את ווסטרוז. מה גם שסביר להניח שבמצב כזה יצטרפו אל הדורניים רבים אחרים שלא ירצו לראות דרקונים פראיים עפים מעל ווסטרוז.
צריך לזכור כי הדרקונים המפלצתיים של אאיגון ואחיותיו היו בני מאתיים בערך, והם מצאו את מותם במלחמה. לעומתם, הדרקונים של דאינריז הם רק אפרוחים, והרבה יותר קל לחסל אותם.
וכל זה בהנחה שדאינריז באמת תמצא דרך לשלוט בדרקונים שלה.
אם כן, אין כל כך מה להסתמך על הדרקונים.

ואם דאינריז תנחת בדורן והדורניים יצטרפו אל דגלה, אין סיבה שהיא תבזוז את רמות גנים בדרך. היא באה למשול בווסטרוז, לא לבזוז כמו דותראקית. היא תצטרך להיות הרבה יותר מרוסנת (אם היא תחשוב בהיגיון, לשם שינוי.) וככל הנראה תקרא לבני טיירל להצטרף אליה.
בני טיירל שכבר יהיו עייפים מבני לאניסטר, מן הסתם יעדיפו להצטרף אליה מאשר להלחם בה עבור המלך הילד שצעיר מהבת שלהם כמעט בעשר שנים.
ואם הם יחליטו להשאר עם בני לאניסטר ולהלחם בטארגאריין, הם יכולים להצביא צבא המונה כמאה וחמישים אלף חיילים, על מנת להלחם בה.
ואם יפסידו למרות הכל, אחד מיורשיהם יוכל להמשיך את השושלת. אין שום סיבה הגיונית שכל בני טיירל בווסטרוז יכחדו.

Nirwood

New member
הדורנים שונאים את הטיירלים והלאניסטרים יותר מדאינריז...

הם מתאפקים בזכות דוראן שיודע שפשוט אין לו צבא שמסוגל לצאת למלחמה, ולשרוד...

אני חושב שדאינריז תהווה את הטריגר למלחמה של דורן, ואם לא דאינריז אז ראיגר ג'וניור (אאיגון המזויף), במיוחד אם הוא יצליח לכבוש את קץ סופה.

ואם נחזור לקוונטין:

קודם כל זה לא ברור אם הוא בוודאות מת, יש תאוריה שאומרת שהוא חי.
דבר שני, דאינריז לא התחתנה איתו מכיוון שהיא כבר הייתה נשואה להיזדאר זו לוראק, עם דהאריו נהריס היא מזדיינת בשביל הכייף, היא לא באמת מתכוונת להתחתן איתו.

בתרחיש מסוים שבו יתברר שדאינריז איכשהו חוזרת למירין, וקוונטין עדיין בחיים, הם יוכלו להתחתן.

אני חושב שהדורנים ישלבו כוחות עם דאינריז גם ללא ברית נישואין, יכול להיות שהם גם לא יאחדו כוחות אבל יהיו בהסכם אי התקפה הדדי.

*ברמות גנים יש תבואה ואוצרות רבים, עם התבואה דאינריז יכולה להחזיק צבא גדול (סוסים צריכים אוכל), ככה או ככה הטיירלים הולכים לקבל בראש, ושוב, אני לא רואה מצב שהם כורעים ברך גם אם ירצו - הדורנים יותר מדי זמן מתים לז*ן אותם בתחת.

בעניין הדרקונים:

אומנם הדרקונים של אאיגון היו גדולים יותר, אבל על פניו נראה כי גם לפי הספרים, הדרקונים של דאינריז מספיק גדולים בשביל להשפיע בשדה הקרב (לפחות בוודאות דרוגון).

יכול להיות שטיריון ידאג לשריין אותם, וככה יהיה לאויב יותר קשה לפגוע בהם.

יכול להיות גם שכל המלחמה על ווסטרוז תסתכם בקרב גדול אחד שבו כולם יכנעו, ואז הצבא המאוחד יתמקם בצפון להדוף את צבא המהלכים.

בקיצור, הרבה אופציות.

(יש גם את בנק הברזל ששכחנו ממנו לגמרי - מעניין מה יקרה לחוב האדיר של ווסטרוז אם הממלכה תיפול בידי דאינריז).

הדורניים זה לא בית מארטל.

בית מארטל שונא את הלאניסטרים בערך כמו דאינריז. לדורניים אכפת הרבה פחות.
הטענה שכל דורן רוצה מלחמה, זו הטענה של אובארה, ומי שתומך בה זה האחיות שלה ובת הדודה שלה, כולן ילדות חמומות מוח וטפשות שנהנות לשחק במלחמה ופוליטיקה, אבל אין להן כוח אמיתי או תמיכה גדולה.
ללורדים של דורן יש את האינטרסים שלהם והם לא עומדים בעיוורון מאחורי בית מארטל.
מה שנכון זה שקיימת איבה בין הדורניים לאנשי מישור הנהרות, כפי שקיימת איבה בין ממלכות החולקות גבול משותף. אבל זה לא דבר כל כך קריטי שבשבילו אנשים ירוצו אל מותם. צריך סיבות נוספות וחזקות , על מנת ללבות את האש.
זה לא שהדורניים יושבים חמושים במחנות צבא ורק מחכים לתירוץ לעלות על מישור הנהרות. כפי שהסביר דוראן מארטל לביתו השוטה, הכוח של הדורניים איננו בצבאם המועט, אלא להתבצר בבית שלהם, לעסוק במלחמת גרילה ולהתיש את הפולשים יחד עם האקלים הקשה של דורן.
אין לדורן את הכוח להתמודד בשדה הקרב עם בני טיירל.

ואם נחזור לקוואנטין, תיאוריות זה נחמד. אבל כשהדרקון נשף להבות על קוואנטין, ראינו מנקודת המבט שלו עצמו שהוא נשרף. ראינו מספיק פעמים מה קורה לאנשים כשהם נשרפים מנשיפת דרקון. כשסר קלטוס ירונווד יחזור לדורן, זה מה שהוא יספר.
אתה יכול לחזור עבורי על התירוצים שדאינריז מספרת לעצמה. אבל זה תירוצים. אפילו סר באריסטאן סלמי לא השתכנע מהם.
דאינריז לא היתה נשואה להיזדהאר זו לוארק כשקוואנטין הגיע. היא היתה אמורה להנשא לו תוך כמה ימים. במצב כזה, יש לה את הברירה האם להפר את ההסכם עם הגיסקארי, לעזוב לווסטרוז ולחבור לתושביה, או להפר את ההסכם עם הווסטרוזי, לעזוב אותו ולחבור לגיסקארים.
בכל מקרה היא צריכה להפר הסכם, והשאלה היא איפה הנאמנות שלה ובמי היא בוחרת.
היא בחרה בגיסקארים וזה סטירה בפרצוף של מי ששמר אמונים לבית טארגאריין כשהיו בשפל, והסתכן בברית נישואין חשאית איתם כשלא היה להם כוח בכלל.
לכן אם לבסוף היא תלך לווסטרוז, זה נראה כאילו אחרי שבחרה באנשי גיס והם זרקו אותה מכל המדרגות, היא חזרה לווסטרוז, אחרי שירקה להם בפרצוף.
או שאתה מצפה מאיזה לורד ווסטרוזי שיקבל בהבנה את רצונה של דאינריז "להזדיין בשביל הכיף" עם טיפוסים מפוקפקים?

הדרקונים של אאיגון לא סתם היו "גדולים יותר". באלריון יכל לבלוע את דרוגון בלי להתאמץ יותר מדי לפתוח את הפה. זה ההבדל בין דרקון שגדל במשך מאתיים שנה לדרקון בן שנתיים שלוש.
דרקונים בגודל כזה משפיעים על שדה הקרב כמו שפילים משפיעים על שדה הקרב, אבל זה לא קלף מנצח.

בנק הברזל או פלישת האחרים לא שייכים לסיכויים של בית טיירל לשרוד או להכחד. במצב הנוכחי, לבית טיירל יש את הסיכוי הכי גדול לשרוד. זה הבית שנפגע הכי פחות מכל בחינה שהיא לאורך כל העלילה.

Nirwood

New member
בסדרה דרוגון מתקרב לעוצמה של בלאריון

אומנם הוא עדיין רחוק מהגודל שמאפשר בליעת פרה בביס אחד, אבל הוא בהחלט עוצמתי.

בהנחה שאני לא מתבלבל שוב עם הספרים והסדרה - הדרקונים של דאינריז היו מספיק גדולים בשביל לאפשר לה לכבוש את אסטפור.

בנוסף אתה צריך להבין שאין לאף צבא בווסטרוז או אסוס נשק שיכול להתמודד עם כוח אווירי בדמות של דרקונים (פי כמה וכמה אם הם יהיו משוריינים, למרות שקשקשי דרקון נחשבים לחזקים מאוד בפני עצמם), בנוסף יש את הפן הפסיכולוגי.

עכשיו כשאנחנו יודעים שדאיינריז איחדה את כל החאלאסרים (סדר גודל של מאה אלף לוחמים), אתה רואה צבא בעולם שמסוגל להתמודד איתם בשדה פתוח ולשרוד?

גם אם היו לטיירלים 300 אלף לוחמים הם היו מפסידים.

אני בניגוד אליך חושב שבית טיירל יהיה בין הראשונים להיכבש.

אם בדו הקרב של רוברט סטרונג ומי שייצג את מארג'רי, הזומבי הענק ינצח, אז זה אומר שמארג'רי תמות - לא?
או שלכל הפחות תישא אות קלון שלא יאפשר לה להיות מלכה, במצב כזה יכול להיות שבית טיירל ינסה לכבוש את מעלה המלך.

בלי קשר לבית מארטל, אני חושב שהדורנים מתעבים את אנשי מישור הנהרות, ואם הם יודעים שכל העולם הולך לעזאזל ודאינריז מוכנה לשתף פעולה, אני לא רואה תסריט אחר מלבד לברית צבאית.

הסיכוי היחידי של בית טיירל להינצל הוא רק אם הם יכרעו ברך, בעניין הלאניסטרים אני לא בטוח שגם כריעת ברך תסייע להם כי כנראה דאינריז תהיה נחושה להשמיד לגמרי את הבית הזה (גשמי קאסטמיר 2.0).

אני מצטער, אבל זה פשוט לא נכון.

אתה עושה סלט ומשבש את העובדות.

הבסדרה אף פעם לא ראו את באלריון, ודרוגון בסדרה בערך בגודל של סוס. זה כלום.
הנה רשימת הטעויות שכתבת בהודעה זו:
1. לא ראו את באלריון בסדרה.
2. בסדרה דרוגון מתמודד מול כמה שומרים מנומנמים. מול צבא זה אחרת לגמרי.
3. לא על באלריון אמרו שיכול לבלוע פרה בביס. אמרו את זה על ווגהאר או מראקסס, על הקטן מבין השלושה. ולא אמרו פרה אלא ביזון. על באלריון אמרו שהיה יכול להטיל צל על ערים שלמות.
4. הדרקונים של דאינריז לא כבשו עבורה את אסטאפור. צבא של לא-טמאים ושל עבדים מתקוממים כבש את אסטאפור.
5. אם את הדרקונים המפלצתיים של אאיגון הצליחו לקטול בחץ, ודאי שיוכלו לעשות זאת לדרקונים של דאינריז.
6. אם רוברט סטרונג מייצג את מארגארי בקרב ומנצח, מארגארי לא תישא אות קלון כי נצחונו של רוברט סטרונג מזכה אותה לחלוטין.

אתה פשוט לא יכול להשוות דרקון שגדל בקושי שלוש שנים לדרקון שגדל במשך מאתיים שנה. זה פשוט לא הגיוני.

Aberforth

New member
התגעגעתי (ספוילר)

כמה כיף שהסדרה הזו חזרה.

לגבי בית מרטל - קארמה היא כלבה ומגיע לנמושה ההוא למות. מקווה שהנשים של הבית יחזירו לו את הכבוד האבוד.

לגבי אריה סטארק - היא לומדת להלחם גם כשהיא עיוורת. אני מקווה שכשהלימודים שלה יסתיימו, שהיא תקבל את הראייה שלה בחזרה וכך היא תהיה קטלנית פי 2.

דני - צריכה לחזור ולשחרר את שני הדרקונים האחרים שלה ולעזוב את המקום הזה. אני מרגיש שחזרנו איתה למשבצת הראשונה במשחק.

ג'ון סנו - האישה באדום בטח גרמה לעצמה לאבד כמה שנות חיים כדי לתת אותם בצורה כזו או אחרת לג'ון, שיקום לתחייה וינקום את מותו.

לאניסטרס - כבר שנים אני מחכה שהם יקבלו את מה שמגיע להם. המוות של הבת הוא רק טיפה בים בשבילי. מחכה לעוד מכות בגזרה הזו.

איפה בראן?

למעלה