תאוריה אישית שלי בנוגע לפרק הראשון:
תאוריה קטנה שלי בנוגע לפרק הראשון:
קודם כל אני מאמין שתאורית R+L=J היא אמיתית, מרטין בנה את הדמות של ג'ון בצורה כל כך מבוססת לאורך השנים, ככה שקשה לי להאמין שהוא יוציא אותו מהסיפור באמצעות מוות כל כך סתמי וחסר משמעות.
באשר למליסנדרה - אני חושב שהיא לא החייתה אותו מיד ברגע שהיא ראתה אותו, מכיוון שהיא מבינה שיהיו לזה השלכות כלפיה.
אני חושב שבכל פעם שכהן אדום נותן את נשיקת האש הוא גם מחליש את עצמו בתהליך.
אומנם ת'ורס ממיר עשה את זה מספר פעמים עם דונדאריון אבל צריך לקחת בחשבון שת'ורס הוא גבר חזק, ויחסית צעיר.
מליסנדרה - כפי שהופתענו לגלות היא קשישה מאוד, אני גם חושב שנשיקת האש משתנה מדמות לדמות, אולי יש דמויות שיותר קל להחזיר לחיים מאשר לאחרות, אם ג'ון הוא אכן אזור אהאי אז סביר להניח שיש צורך ביותר אנרגיה על מנת להחזיר אותו לחיים, אולי מליסנדרה מבינה שנשיקת האש שלה תעלה במותה.
זוכרים גם את השדון שהיא יצרה לסטאניס כתוצאה מקיום יחסי המין?
אני חושב שאותו שדון גם החליש אותה מאוד, ולכן היא אמרה לסטאניס שהיא לא תוכל לייצר עוד שדונים מכיוון שהוא לא חזק מספיק, בעוד שההפך הוא הנכון.
בהנחה שהסדרה מבוססת ב100% על הספר (מם הסתם עדיין לא יצא לנו לקרוא), אז שימו לב שמליסנדרה גם הולכת לישון ברמיזה של התלבטות, ומחשבה.
יכול להיות גם שכל עניין העמדת הפנים החליש אותה מאוד או שלחילופין גזל ממנה אנרגיה שהיא צריכה על מנת לתת את נשיקת האש שלה, ולכן היא צריכה לצבור אותה מחדש, והיא עושה את זה בצורתה הטבעית.
מה אתם חושבים?
נ.ב
באחד הטריילרים יש קטע שטורמונד אומר שהוא היה בטוח שג'ון יהיה זה שינהיג אותם, מה שאולי מרמז על כך שאולי המוות של ג'ון הוא אכן סופי?
זה ידוע שצבא הפראים ישתלט מחדש על טירת שחור בשביל להציל את ג'ון,
לדעתי המפיקים של הסדרה בסה"כ עשו כאן מניפולציה של הקול כדי לגרום לנו להבין שהמוות של ג'ון הוא סופי.