אז

דני הזמיר 666

Member
מנהל
שאלה...
הבן של שליט דוראן, לא היה בספינה עם חברה שלו וג'ימי...
איך הוא חזר ורצחו אותו?...

אני הרגשתי שהפרק לא ממש מזיז את העלילה.

ובין שאר הדברים המטופשים שמאפיינים את הסדרה, המתנקשים של חסרי הפנים מאמנים מתנקשת צללים לקרב פנים מול פנים, ועושים את זה באמצע הרחוב? מה לעזאזל???

colio 1

New member
טוב התרשמות

בגלל שכולם זרמו פה על שרשור חיוות מהפרק ,אני אוסיף:
א. כמו כולם אני גם לא ממש מבין עד הסוף את הקטע של הטבח של דוראן .
מצד שני : אני לא מחפש גם להבין אותו יותר מדי. הסדרה והספרים הם 2 יצירות שונות לחלטוין כמו שכבר נאמר 100 פעמים . מבאס שתאורים מפורטים וקווי עלילה מעניינים נסתמים בסדרה.
ב.אני חוץ מזה דווקא די נהנתי , קצת צפון קצת חאליסי שאצלה בעלילה הרגשתי כאילו היא די מתחילה מחדש כלומר די סיפור פתוח איתה .מעדיף אתזה על פני פוליטיקה של " שולטת אבל מנסה להיות קול".
סאנסה היתה מצוינת בסצנות שלה וגם אריאה .
אפילו BOOBS היה על הפרק הראשון.
סיפתח טוב לעונה שלדעתי תהיה מצוינת .

אין יותר מדי מה להבין, הסדרה עשתה לעצמה שם בקרב הצופים

כהמולה של מוות וסקס, אז היו צריכים לספק לנו הרבה מוות בפרק הראשון כדי להזכיר לכולם איפה אנחנו חיים, אז מבין כל הדמויות הוותיקות יחסית הוחלט שהכי קל לוותר על דוראן וטריסטאן.

Nirwood

New member
הסדרה מלכתחילה ויתרה על בית מארטל...

ויתרו על דוראן בתור גאון טקטי שהיה טקטיקן גדול וידע לחזות מבעוד מועד את מהלכיו של אויביו, חיסלו את אריו הוטא (נחשב לאחד הלוחמים הגדולים בווסטרוז) בצורה מגוכחת, וכמובן העלימו לגמרי את קו העלילה של אריאן מארטל, ואת קוונטין מארטל (הדמות האחראית לשחרור הדרקונים!!! - איך אפשר להתעלם ממנו???).

הם הקדישו זמן לאוברין מארטל, כי הוא היה BAD ASS, אז היה אפשר לשלב אותו בסצינות סקס ואלימות (החומר גלם העיקרי של הסדרה), וגם בגלל שהקרב עם ההר היה קריטי מאוד לסדרה, בסופו של דבר זה גם מה שהוליד את רוברט "ההר הזומבי" סטרונג.

colio 1

New member
agree

מבאס אבל לא נראה לי שההפקה תוכל ליותר .
היא באופן קבוע מתעלמת מקווי עלילה משמעותיים ומעניינים הרבה יותר .
לפחות בשבילי

Nirwood

New member
תאוריה אישית שלי בנוגע לפרק הראשון:

תאוריה קטנה שלי בנוגע לפרק הראשון:
קודם כל אני מאמין שתאורית R+L=J היא אמיתית, מרטין בנה את הדמות של ג'ון בצורה כל כך מבוססת לאורך השנים, ככה שקשה לי להאמין שהוא יוציא אותו מהסיפור באמצעות מוות כל כך סתמי וחסר משמעות.
באשר למליסנדרה - אני חושב שהיא לא החייתה אותו מיד ברגע שהיא ראתה אותו, מכיוון שהיא מבינה שיהיו לזה השלכות כלפיה.
אני חושב שבכל פעם שכהן אדום נותן את נשיקת האש הוא גם מחליש את עצמו בתהליך.
אומנם ת'ורס ממיר עשה את זה מספר פעמים עם דונדאריון אבל צריך לקחת בחשבון שת'ורס הוא גבר חזק, ויחסית צעיר.
מליסנדרה - כפי שהופתענו לגלות היא קשישה מאוד, אני גם חושב שנשיקת האש משתנה מדמות לדמות, אולי יש דמויות שיותר קל להחזיר לחיים מאשר לאחרות, אם ג'ון הוא אכן אזור אהאי אז סביר להניח שיש צורך ביותר אנרגיה על מנת להחזיר אותו לחיים, אולי מליסנדרה מבינה שנשיקת האש שלה תעלה במותה.
זוכרים גם את השדון שהיא יצרה לסטאניס כתוצאה מקיום יחסי המין?
אני חושב שאותו שדון גם החליש אותה מאוד, ולכן היא אמרה לסטאניס שהיא לא תוכל לייצר עוד שדונים מכיוון שהוא לא חזק מספיק, בעוד שההפך הוא הנכון.
בהנחה שהסדרה מבוססת ב100% על הספר (מם הסתם עדיין לא יצא לנו לקרוא), אז שימו לב שמליסנדרה גם הולכת לישון ברמיזה של התלבטות, ומחשבה.
יכול להיות גם שכל עניין העמדת הפנים החליש אותה מאוד או שלחילופין גזל ממנה אנרגיה שהיא צריכה על מנת לתת את נשיקת האש שלה, ולכן היא צריכה לצבור אותה מחדש, והיא עושה את זה בצורתה הטבעית.
מה אתם חושבים?
נ.ב
באחד הטריילרים יש קטע שטורמונד אומר שהוא היה בטוח שג'ון יהיה זה שינהיג אותם, מה שאולי מרמז על כך שאולי המוות של ג'ון הוא אכן סופי?
זה ידוע שצבא הפראים ישתלט מחדש על טירת שחור בשביל להציל את ג'ון,
לדעתי המפיקים של הסדרה בסה"כ עשו כאן מניפולציה של הקול כדי לגרום לנו להבין שהמוות של ג'ון הוא סופי.

colio 1

New member
אז

אתה חושב שגון מת סופית או יקום לתחיה , לא ככ הבנתי לפי כל מה שכתבת.
אני בכלל לא ידעתי על אזור אהאי עד עכשיו .מעניין .
האם שמתם לב שמילסנדרה הופכת זקנה כאן אבל לפני 2 עונות כשהיא היתה באמבטיה היא היתה עירומה גם כן וללא השרשת ?
כלומר השרשרת היא לא הדבר היחיד שמשפיע עליה.
אני דווקא חושב שהיא ככ שבורה מהמוות של גון שהיא בכלל לא בטוח יכולה לעשות משהו בנידון

Nirwood

New member
ג'ון ככל הנראה יחזור לחיים

אולי זה לא יהיה באמצעות נשיקת אש, אלה במדורה שהפראים יערכו בשבילו.

מעבר לעובדה שיש עדות בטריילר על מגדל החדווה, כבר בעונה הראשונה קיבלנו רמיזה מהמפיקים של הסדרה שהם יודעים על ליאנה.

כשרוברט ואדארד סטארק ישבו לפיקניק בדרך המלך, רוברט שאל את אדארד מה הייתה שם אמו של הממזר שלו, רוברט מנחש ואומר אלינה, ואז עוד מספר שמות, אדארד לא משתף פעולה.

עכשיו אם ניקח את המילה "אלינה", ניתן להרכיב עם אותן אותיות גם את המילה "ליאנה".

Nirwood

New member
נכון...

אבל 2 דברים:

1. ניתן לרשום גם LIANA.

2. כשמשלבים את השמות ליאנה-אלינה, רואים שיש רמיזה מההפקה.

למעלה