אחדותו של עם ישראל

arriy80

New member
המחלוקת לגיטימית

אני אין לי ענין להכניס את ראשי לתוך מחלוקת הלכתית. מדובר פה על נושא שהוא גם השקפתי, ולא רק הלכתי.

כן, משתמשים במספר פטנטים דחוקים כגון:

שעון שבת - בזמן שהמהדרין משתמשים בגנרטור. מכירה פיקטיבית של חמץ בפח לגוי בזמן שהמהדרין מחליפים את כל הסרוויס. . . . . . ואז ממציאים עוד מספר פטנטים דחוקים כדי להכשיר את המת הטמא לבל יטמא את מרכז וייצמן (אוהל לכליאת הטומאה). . . . . . . . . אם אני יושב במרומים הייתי מפסיק את הדחקות האלה מזמן. אבל באמת למה, הרי זה כה משעשע ואפשר להעביר עם זה יופי את הזמן באיזו ישיבה.

tamarhp

New member
מה בדיוק הקשר בין שעון שבת לגנרטור בדיוק?

שעון שבת זה כדי שלא נפעיל את המתג. גנרטור זה כדי לא להשתמש כלל בחשמל שיוצר ע"י יהודי. ולא מדובר פה על החמרה כלל אלא על פסיקה מסויימת של החזון איש (ואולי קהילות קטנות נוספות). אין שום קשר בין שעון שבת לגנרטור מלבד ששניהם קשורים לחשמל.

נכון תמר, גנרטור הוא פתרון דחוק לעבודת יהודים

בחברת החשמל בשבת. בשני המקרים משתמשים בפטנט הדחוק של שעון שבת. המהדרין מפעילים את השעון שבת על הגנרטור ומתפללים ששלהם לא יעלה באש. הקב"ה ביקש מנוחה ולא להדליק אש והעם ענה לו בפטנטים דחוקים.

tamarhp

New member
הקב"ה ביקש שביתה ממלאכה ויצירה.

הדלקת אש זו יצירה של משהו חדש ולכן זה אסור. מותר להשתמש באש דלוקה בשבת (מבלי לכבות אותה).

masorti

New member
ידיעתך אינה נכונה...

רבני הציונות הדתית רובם ככולם תומכים בהיתר מכירה. ההשקפה החרדית לפיה מדובר על פגיעה בחשיבות מצוות השמיטה מעניינת כקליפת השום את כל מי שאינו חרדי. עדיף שבמקום שהחרדים יעסקו באכיפת הפסיקה שלהם על הציבור הציוני-דתי הם יתכבדו וישרתו בצבא כמו אנשי הציונות הדתית.

tamarhp

New member
לא כולם

יש כבר לא מעט רבנים דת"ל שאמרו שכיום אין צורך להשתמש בהיתר המכירה ועדיף שלא לסמוך עליו.

נכון, הולך ופוחת הדור........................

גדולים וחכמים ממני כבר איבחנו את בעיית הזרם הציוני דתי. חלק נכבד מהמורים בישיבות חרדים הם. אי לכך ובהתאם לזאת המרחק להקצנה קטן הוא.

arriy80

New member
כנראה שכן.

גם אלו שמפעילים אותו אומרים שעדיף לא לסמוך עליו... הנחתום מעיד על עיסתו. ההשקפה של הציבור החרדי, היא ההשקפה שמקובלת גם על רבני הציונות הדתית, רק שהם מתחשבים באילוצים אחרים שלדעת הרבנים החרדים אין להתחשב בהם לעומת מצוות השמיטה. מאד פרקטי לדחוף את המנטרה הקבועה על השירות בצבא לכל חור שקשה לסתום אותו. במקום זאת, כדאי ללמוד את הסוגיה הזו לעומק. לדעת את השקפת היהדות בנושא ואת דעת הרבנים בני זמננו - כולל רבני הציונות הדתית.

sagie3

New member
אבל הרבנות עצמה החליטה שאפשר להישתמש בהיתר

רק חלק מהרבנים המקומיים החליטו לא לפקח עליו

sagie3

New member
ממש לא נכון

מה שעשו הרבנים החרדים שלא רצו לתת הכשר להיתר המכירה זה בניגוד לדרך היהדות.

arriy80

New member
הסבר בבקשה

אולי תפרט בבקשה מהי דרך היהדות לפי הבנתך, ומה עשו הרבנים החרדים?

../images/Emo45.gifוהכי עצוב

שככל שהם מנסים לחזק את השליטה הכוחנית שלהם על ההלכה הם מרחיקים את כל מי שעיניו בראשו מהם ומגדילים את הפערים בתוך העם.

אומרים ככה ועושים ככה

הדרך היחידה לישמור על אחדותו של העם היא להפוך להיות חילוני כשר למהדרין ולהתחיל לדבר עברית ולא יידיש. כמו שנאמר: "אחרי רבים להטות".

tamarhp

New member
אחדות זה לאו דווקא זהות.

אולי תגיד שכל הנשים יעשו ניתוח לשינוי מין כדי שלא יהיה שוני מהגברים, נאסור על צמחונות כדי שכולנו נוכל לאכול יחד במקדונלדס, וכולנו נצטרך להיות ימנים או שמאלנים כדי שלא יהיו ויכוחים? אחדות זה לקבל אחד את השני למרות השוני, ולא לפסול אותו (אלא רק את הדרך שלו, שזה לגיטימי), וכמובן רק בדרכים כשרות ללא פגיעה באף אחד.

arriy80

New member
אחדות = מטרה משותפת

כשיש מטרה משותפת, נוצרת האחדות . המטרה של כל באי העולם הוא לגלות את כבוד ה' ואת השגחתו, להתקרב אליו ולהשיג את השלימות האישית והעולמית. אמנם רבים מבאי עולם מתעלמים מהמטרה הזו או שתוהים לגבי הדרך הנכונה להגיע אליה. זכו בני העם היהודי לקבל את הדרך ישירות מבורא העולם, והם נושאים בתפקיד האחראי מאד להגיע בעצמם לשלימות ובכך לתקן גם את שאר חלקי הבריאה. כשעם ישראל דואג למטרה הזו - הוא מחזיק מעמד באחדותו.

ומי החליט שזו המטרה?

ומהי בכלל אחדות והאם אפשר לדבר על אחדות באופן גורף? על אוטופיה שמעת? האחדות היחידה שהיתה כאן היא אחדות העבודה וגם זה היה מזמן. המכנה המשותף בין היושבים בציון זה מקום ישיבתם והיותם ישראלים. אחדותנו בהיותנו פה ולא בשום מקום אחר.

arriy80

New member
כך התקבל מיוצר העולם

יוצר העולם קבע את מטרתו ולימדהּ את עם ישראל והורה להם את תפקידם בהשגת המטרה. אני ניסיתי להביא הגדרה מתאימה (לדעתי) להבנת המושג "אחדות". תמר כתבה שזה "לקבל את השני למרות השוני". אני כתבתי על מטרה משותפת, תהא אשר תהא. הוספתי, כי כאשר המטרה היא מטרה נכונה וראויה, הרי שהאחדות תחזיק מעמד. אכן כך היה בזמן שהשלטון בעם ישראל היה ע"פ דרך התורה והמטרה היתה זו שהציב יוצר העולם. כך שאין כאן שום מקום לאוטופיה. לגבי הגדרתך שהמשותף בין היושבים פה זה היותם ישראלים, איך תגדיר ישראלי? ישראלי שגר בחו"ל, הוא לא ישראלי? הוא מחוץ לאחדות הישראלים? ערבי ישראלי אזרח מדינת ישראל הוא ישראלי? הוא שייך לאחדות? לכן צריך להגדיר מהי המטרה, לפי זה נבין את האחדות.

למעלה