אחח, דילמות יום העצמאות

Blutige Erde

New member
אחח, דילמות יום העצמאות ../images/Emo104.gif

עם איזו הגדרה אתם מזדהים יותר, של יהודי או ישראלי? והאם בעיניכם "להיות יהודי" משמעו רק להאמין בדת היהודית, או שנלווים לכך גם דברים כמו ההיסטוריה המשותפת- האם בעיניכם יהדות היא רק דת, רק לאום, או שניהם? והאם בעיניכם להיות ישראלי זה בהכרח להיות גם יהודי?

0Pandemonium0

New member
בעיניי היא שום דבר. לא אכפת לי.

אני ישראלי בלבד וגם זה לא מוצא-חן בעיניי.

18yo

New member
אז עוף מפה... אם אתה כל כך סובל, תעוף מהמדינה

אם אתה כל כך לא אוהב את ישראל אז לך מפה לא צריך אנשים כמוך פה

Gilliana

New member
מי נתן לך זכות לגרש מישהו אחר מהמדינה???

אבא שלך היה חבר של אולמרט? קיבל קצת שאריות מהצלחת, או מה? אם יש משהו שאנחנו לא צריכים במדינה הזו אלו אנשים בעלי רמה נמוכה מסוגך, אבל מה לעשות שאתם הרוב במדינה הזו...

Handy Alley

New member
כן גילי, כמה נאור מצדך

מצד שני את בעלת יותר נסיון. לול, וסביר להניח הגיע הסופרדרינק עד נפש.

18yo

New member
תקשיב ותקשיב טוב ילד

אתה בעצמך אמרת שאתה שונא את המדינה.. אז אם אתה אומר את זה, ואחרי זה עוד מעיז להגיד מה צריך ולא צריך במדינה. אז או שאתה טיפש, או שאתה צבוע, או שאתה שניהם. אני לא גירשתי אותך מהמדינה. פשוט מאוד אמרתי, ואני אומר את זה שוב - אם אתה כל כך סובל פה, וכל כך שונא את האנשים שפה, ואת הערכים שהמדינה הזאת מושטטת עליהם לא צריך אותך פה. לא צריך עוד משתמט\מפגין אנטי ישראלי. אנשים כמוך , שמתלוננים כל היום ולא עושים כלום חוץ מזה - הורסים את המדינה. ובגלל זה המצב שלנו הוא כזה היום. אז שלא תעיז להגיד עליי שאני "בעל רמה נמוכה" , כי אתה חתיכת צבוע, ויום אחד אולי תבין מי אתה ומה אתה ותקנה כרטיס טיסה לכיוון אחד. וביום הזה אני, וכל השאר המדינה ה"מסריחה" הזאת יגידו שתי מילים: "ברוח שפטרנו" בזיון שמדינה שלנו - מדינה שאם לא היינו נלחמים עליה עשרות שנים, וממשיכים להלחם עליה עד יום, יש אנשים נחותים כמוך פשוט גועל נפש. ותאמין לי שאם הייתה לי את היכולת - הייתי מגרש אותך מהמדינה.

Handy Alley

New member
אתה גם ממש יודע על מה אתה מדבר.

אוף לעזאזל. הרגע לעסתי מלא סוכריה שכשבתי שהאמצע הפריך-רך בפנים שלה הוא בעצם מסטיק, וזה לא..! הם עבדו עעלללייייי

Gilliana

New member
אין לי מה לומר...

למי שלא מסוגל לעשות אפילו את האבחנה הבסיסית בין זכר לנקבה
(שלא לדבר על כך שכל יכולות הבנת הנקרא שלו פשוט לא קיימות).

Handy Alley

New member
הוא לא יודע למה הוא נכנס.

אתה רק תזרוק עליו את הספר של איין ראנד הוא יקרוס.

0Pandemonium0

New member
עם דבר אחד אני מסכים בהודעה שלך:

אנחנו נלחמים כבר עשרות שנים. לא חושב שיש במה להתגאות פה. ועכשיו דבר אחד שאיתו גם אתה לא מסכים: "אני לא גירשתי אותך מהמדינה." "ותאמין לי שאם הייתה לי את היכולת - הייתי מגרש אותך מהמדינה."

Gilliana

New member
מה הקשר לאמונה בדת היהודית?

ברגע שאת נולדת כאן למשפחה יהודית, את יהודיה אם בא לך ואם לא בא לך, זה מה שמחליט בשבילך משרד הפנים.

MetalSinagouge

New member
אני, לצערי או שמחתי,

מזדהה עם קוסמופוליטיות. מאמין שהגורל הועיד לי לנדוד בעולם, כמו כדור שמסתובב על רולטה ובסופו של דבר עוצר. זה משהו שהרגשתי גם לפני השירות הצבאי הבזוי שלי (בגללי, לא בגלל "המערכת" או כל החרא הקלישאתי הזה). שאלת הזהות החברתית הטרידה אותי שנים. הגעתי למסקנה שאין פה באמת תשובה. מידת היהדות שלי מבחינת לאום באופן משעשע משתנה בהתאם לחוקי המדינה שבה אני נמצא באותו רגע, ולגבי דת, די ברור שאני רחוק מזה מאוד. ולמרות הכל, למרות הישראלי המכוער, למרות שמחר אנשים שאכפת להם יאספו מאות קילוגרמים של זבל מהשמורות- ישראל היא מדינה מצויינת לעומת... כמה? 75% מהמדינות שיש בעולם? אם זה רומניה, כל יבשת אפריקה, סין, דרום אמריקה, ארצות ערב כמובן...

miss mcmillan

New member
קשה לי עם יום העצמאות

זה יום שמוציא ממני את מיטב המרירות והציניות שלא ידעתי בכלל שיש בי. כנ"ל יום הזכרון. לא יכולה לשמוע את כל השירים ברדיו ולראות את הטקס בהר הרצל בלי לחשוב שוב ושוב כמה כל הלאומיות הזאת ריקה מתוכן וחסרת משמעות לגבי, כמה זה בעצם מין שקר אחד גדול. אני ישראלית כי אני אזרחית מדינת ישראל, ועד שלא תהיה לי אזרחות אחרת זה לא ישתנה בהגדרה. אני יהודיה כי נולדתי לאם יהודיה. מעבר להגדרות היבשות האלה הקשר שלי להיבטים האלה בעצמי הוא רופף ומוזר. הם בעיקר מסמלים בשבילי את המשפחה שלי (גם כיהודיה וגם ישראלית), ואין לי הזדהות עם מעגלים רחבים יותר (קהילה, מדינה, עם). עצוב קצת.

Gilliana

New member
זה עצוב, אבל זה לא באשמתך

הלאומיות הזו באמת ריקה מתוכן, משום שאם אנו מסתכלים על מה שקורה במדינה הזו ביום יום, בעיקר בשנים האחרונות - הרי שללא ספק מדובר בשקר אחד גדול.

Gilliana

New member
באמת צריך לפרט?

השחיתות הפושה תחת כל עץ רענן, מערכת חינוך שלמעשה כמעט ולא קיימת (מישהו מתחת לגיל 20 עוד יודע מי היה בן גוריון? וגם מעל לגיל 20 כבר לא הרבה יודעים, כפי שהוכיחו בשנים האחרונות סקרים ב... מוסדות להכשרת מורים!), שנאת חינם, חוסר התחשבות, אגואיזם חולני - כל אלו פשטו במדינה הזו באופן שכבר ממש בלתי ניתן לתיאור, אז תגיד לי אתה איזה תוכן יש ללאומיות הזו?

למעלה