אחרי גירושין זקוקה לשיחה ולעידוד שיש חיים אחרי

PorFavor1

New member
מימוש זכויות- איננו ביטוי לשום אהבה

לא מבין מה זה כ"כ הפריע לפותחת השרשור שבעלה בגד בה...
הרי כל הרעיון של חתונה, זה להיות ביחד בטוב וברע עד שהמוות יפריד בין השניים.
זה הרעיון הבסיסי מאחורי הנישואים, והוא תופס בכל דת ובכל מקום בעולם.
הרעיון הוא שנאת הבדידות, שנאת הרווקות, ויצירת משפחה חדשה.
הבעל צריך לדאוג לפרנסת אשתו, לדאוג לביגוד לאשתו, לקיים יחסי מין עם אשתו. אלו הם חובות הבעל.
לבעל אין שום זכות לבגוד באשתו, אך לא ברור לי למה בגידה חייבת להצמיח גירושים...
זה לא ברור לי.
בגידה מינית- איננה הפרה מהותית של "חוזה הנישואים". היא גם לא עבירה פלילית...
לא הייתי אומר את זה על קשר חברי בין בחור לבחורה...לא.
שוב- בגידה מינית, רומן, איננו הפרה מהותית של "חוזה הנישואים".
&nbsp
כבר הבנתי שהבעל בגד בפותחת השרשור, אבל לא הבנתי בדיוק ביוזמת מי הגיעו הגירושים ( האישה ?).
אם הבעל לשעבר היה אב דואג לילדיו, זה בטח פרט ששווה משהו...
אבל פותחת השרשור העדיפה להתגרש, ולהיות חד הורית... להיפרד מהאב ולקחת איתה גם את ילדיה.
אז עכשיו יש בארץ עוד חד הורית עם ילדים.
הרעיון לפיו כל סיבה היא מספיק טובה לפירוד- מדלג מעל כל הרעיון של הנישואים.
&nbsp
כמו שאמרתי- מימוש זכויות, איננו אהבה.
כוחניות, נקמנות - איננה אהבה.
התעלמות מצרכיהם של הילדים לנוכחות אב בבית - גם זו איננה אהבה.
אם האהבה הייתה אמתית, זו הייתה חייבת לשרוד גם את מה שפותחת השרשור תיארה ( בגידה מצד הבעל ). וזה לא קרה...
אהבה אמתית, אמורה לסבול הכל. וכפי שאמרתי- זה לא קרה.
כי הכל היה בלוף אחד גדול, בלוף ארוך ומתמשך.
&nbsp

DogsPCI

New member
הלו פורפבור, מה המצב?

אני רוצה לומר כי באופן כללי, לפחות ממה שאני נחשף אליו, אתה יוצא מנקודת ההנחה כי כל האנשים הם רציונאלים לחלוטין לגבי כל בחירה ובחירה שלהם, וללא יוצא מין הכלל. אתה דברת איפה-שהו על שחור-ולבן ולא אפור... אז כאשר בוחנים את המציאות דרך זוג משקפיים יחיד - "רציונאליות", אז הכי קל - הינה יש שחור ויש לבן, וכל סטיה מהרציונאליות מייד נחשבת בעינייך כטעות או כסיבה להטלת אשמה לגבי משהו.

אז לדעתי לפחות, אתה חי בתרחיש אחד בלבד! אותו גם ניתן הבין מא' ועד ת', וכן לצפות אותו לחלוטין, והכל חד-גוני וקבוע. ואתה מגיע עם התרחיש הבודד הזה ומנסה להלביש אותו או לכפות אותו על המציאות בכח, וכשזה לא הולך בכוח אז עוד יותר בכוח.

אז אין חוק נגד להיות אי-רציונאלים מידי פעם, תנסה :) למשל להיות ריגשיים, או להאמין במשהו או מישהו - דבר שגם הוא לא-רציונאלי אבל גם חלק מהמציאות, לפחות של בני-אדם :).

ברגע שתבין את זה, ותתחיל להבין מהם הכוחות הנוספים שפועלים מעבר לרציונאל, או יותר נכון מעבר לחוסר-הרציונאל, תגלה מערכות נוספות שפועלות באדם. וכמו תמיד בטבע גם בהן תמצא פלוסים ומינוסים, וכמו תמיד בחיים - לא אחת גם ניקח הימור בכדי לנסות להשיג את מה שאנחנו רוצים לעצמינו :) גם אם זה מצריך קצת אמונה באותו הרגע, ולא יחשב למעשה הכי רציונאלי בעולם...

וכרגיל, אני כמובן כותב מהרגש וזורם לי בסגנון-חופשי, ומתוך כוונות טובות
. אם חלילה זה מפריע לך שאני כותב כלפיך, אנא תודיע לי ואני לא אחזור על זה. (למרות שלא נראה שזה כל-כך מפריע לך לגבי פותחת השרשור, אז נראה לי שלקחתי הימור בטוח :) ).

לילה טוב.

PorFavor1

New member
אני רק רוצה להבין איפה אני חי

לדבריך אני מוקף באנשים לא ראציונאליים, שפועלים מתוך דחפים או רגשות.
יתכן.... יתכן מאוד....
גם אהבה - זה משהו לא ראציונאלי, ולא תמיד מקדם תועלת אישית.

לא עקרוני עבורי ללבן עד הסוף מהו המניע לכל פעולה ופעולה.
יותר עקרוני עבורי הוא ללבן עניינים בדיעבד, ולהבין מה בדיוק קדם למה.
זה עקרוני עבורי ללבן עד הסוף את הרגש שנקרא "אהבה", או מאוהבות, אהבה מינית, או אהבה בכלל.
עבורי זה דבר מאוד מאוד עקרוני.

יש לי מן חשד שכזה...שאהבת גבר לאישה, שונה מאהבת אישה לגבר.
זה כאילו לא בדיוק אותו הדבר. דומה, אבל לא זהה.
אני שואל את עצמי, איך באמת אפשר לברר דבר כזה עד הסוף. לא חושב שניתן.

לדבריך נישואים הם "הימור"...
בימינו זה באמת הפך להיות הימור, מפני שכל סיבה, היא די טובה לגירושים. כל סיבה שהיא.
אם הגבר לא רוצה להתגרש, לעתים הוא נשלח למעצר כאמצעי כפייה, מבלי שביצע שום עבירה פלילית ומבלי שהורשע בכלל. כלומר שאונסים אותו לתת גט.

כל העניין של נישואים, נועד להיות בדיוק ההיפך מ"הימור". נועד להבטיח את עתידו של כל אחד מהצדדים.
ממש כמו חוזה שיש לך למשל עם חברת הוט.
תנסה פעם להתנתק מהם קודם לגמר המבצע... רק תנסה.. תאמר להם שאתה לא מרוצה מהשירות... תזיל כמה דמעות, תאמר להם "נמאסתם עליי". זה לא ילך לך...
אתה מבין איפה אתה חי? הסכם של הוט שנכרת בעל פה בשיחה טלפונית, חזק יותר מהסכם נישואים שנכרת בכתב.
אני רציני לגמרי.
הסכם כזה- תופס אותך הרבה יותר חזק, כי אתה לא יכול להתנער ממנו לפני שהוא פוקע.

אני סקרן במיוחד לגבי נשים שמצהירות על האהבה שלהן, אבל באותה נשימה מתארות שרשרת של עניינים שמעידים בדיוק על היעדר אהבה.
זה פשוט לא מסתדר לי בראש.
לא מסתדר...
כמו שאמרתי- אני חושב שאנשים פשוט משקרים, משקרים בנחישות אינסופית.
אני זוכר שאמרתי את זה, וזה באמת מה שאני חושב. אנשים משקרים ללא הרף בעניין אהבתם.
במיוחד נשים משקרות לגבי אהבתן לגבר. גם בקשר עצמו, גם לסביבה, וגם לעצמם.

כשאנשים אומרים לי "אתה חופר"- אני מבין שהם שונאים את האמת. שונאים את האמת יותר מהכל.
חד הוריות מכל כיוון אפשרי...
עשרות אלפי ילדים שלא יודעים מה זה "אבא".

למעלה