אחרי שעברתי על 4 אלבומים..

אחרי שעברתי על 4 אלבומים..

Wish you were here ,The wall, Middle, The dark side of the moon . זאת ההתרשמות שלי: השיר הכי טוב: Echoes (אחריו Shine on) האלבום הכי טוב : Dark side (אחריו WISH YOU אחריו Middle (- אבל רק בגלל Echoes) ואחריו החומה, שהוא אלבום מוזר מבחינה מוזיקלית, ולא מתקרב לאלבומים האחרים, לדעתי לפחות) השיר הכי מוזר: The trial (מי הסולן?מישהו מוכן להסביר לי מה קורה בשיר?) עוד קטעים שהרשימו אותי: הצרחות הפתאומיות בשיר - The Great Gig In The Sky , סולו הגיטרה המדהים בשיר- Comfortably Numb. בכללי להקה מדהימה ומאוד ייחודית, מישהו מוכן להמליץ לי על עוד אלבומים?

dementer

New member
"לא מתקרב לאלבומים האחרים"?!

חה ממש. זה אלבום גאוני! ואני ממליצה על "Animals" :)

יש בו המון שירים..

שפשוט לא כיף לשמוע, אין הנאה מהשירים, למעשה את רוב האלבום אני לא בטוח ימשיך לשמוע, אני מכיר את הסיפור של האלבום, אבל מבחינה מוזיקלית (כמו שכתבתי) האלבום הזה לא מתקרב לאחרים אין שירים ברמתם של: Wish you were here , Echoes,Shine on, Time, on the run , The Great Gig In The Sky, אני מקשיב לשירים קודם כל בגלל המוזיקה ולאחר מכן בגלל "המסביב", נכון שיש סיפור שלם מאחורי החומה אבל מוזיקלית, הפינק פלויד אכזבו אותי באלבום הזה. יכול להיות שיש לנו פשוט טעם שונה אבל חוץ מ- Comfortably Numb, שהסולו שם מקסים ואולי קצת HEY YOU לא מצאתי שירים טובים באלבום, יחסית לרמה של האלבומים האחרים כמובן.. תודה על ההמלצה, דרך אגב לפי דעתך, איזה אלבום ממה שהזכרתי פחות טוב מהחומה? ( עכשיו שאני חושב על זה אולי Middle לא כל-כך טוב , פשוט יש שם את Echoes, אז התלהבתי ממנו, אבל בתור אלבום אולי החומה קצת יותר טוב ממנו..)

nikkush

New member
היי, זוהי ההתרשמות שלי..

טוב.. אנימלס PIGS ON THE WING יפהההההה.. סה"כ קטעון, שמעתי פעם גרסת סטודיו של שני הקטעים מחוברים ועוד סולו באמצע !! יפפייפה, חבל שלא הכניסו לאלבום DOGS !!!!!!!!! אחד הקטעים הכי מדהימים PIGS חמוד ביותר SHEEP !!!!!!!!! אחד הקטעים הכי מדהימים PIGS ON THE WING2 סוגר את האלבום הקצרצר באותו ראש לסיכום: אלבום יפה.. ספר מצחיק.. קצר ! לא מספיק ! מעדיף לחסוך בדקות וישר לDOORS וויש יו וויר היר CRAZY DIAMOND1 חרוש מהתחת.. שיר יפה סולו יפה קטע סקסופון יפה התחלה מרוחה.. אהבתי ב15 שניות הראשונות ששומעים ירידה של נגיעות בסטריאו וסאונד מסונטז שמחקה דולפין.. WELCOM THE MACHINES חח תעשה לי טובה.. מעדיף לשמוע תפסקול של התפוז המכני(שהוא מדהים ד"א HAV A CIGAR גדול! חולה על הקטע הזה באמת קטע יפה WISH YOU WERE HERE שיר נורא יפה.. קצת עייפ משהו.. וזהו CRAZY DIAMOND2 פה כבר יש יותר כוח.. חזק!! לסיכום: שוב לא מספיק.. לא מסופק בכלל ! חופשי עובר לDOORS דארקסייד BREATH קטע יפה אבל עייף קצרצר 2.3 מתוכם דקה עם שירה, מזל שבטיים חוזרים בפלאשבק חח ON THE RUN חח בדיחה טובה TIME אחד השירים הטובים(לא חסר, התחלה מתוחה למדי THE GREAT GIG IN SKY חמוד MONEY בלוזי סולו כייפי ושיר לאמשהו US N THEM נחמד.. מרדים מידי.. נוטה לשעמם בקיצוניות ANY COLOR U LIKE מגניב אהבתי : ) המעבר בינו לבריין דאמאג' מדהים BRAIM DAMAGE אחד היפים.. וגם פה המעבר לאקליפס מדהים ECLIPSE וווווואוו סיום קסום לסיכום: מתקרב! חסרה עוצמה, יש פה ושם.. חסרים עוד קטעי מחץ, האלבום נוטה לעייף.. ! מעדיפ לשמוע את הDOORS MEDDLE אהבתי ממש רק שני שירים A PILLOW OF WINDS מדהים והזוי ECHOES כנ"ל + ע נ ק לסיכום: לא THE BIG WALL טוב לאלבום הזה אני לא מתייחס לפרט יותר מידי.. פשוט לכל הרצועה שרצה לה.. ואו איזה קטע, גם יש שני דיסקים, יותר זמן איכות.. איזה כיף קטע1 התחלה עוצמתית ומושלמת ליצירת על קלאסית קטע2 שירה מלנכולית, פסנתר, ונגיעות פאדים רעוווווות כלכך עד לכניסת המחץ בסוף השיר.. כלכך פשוט כלכך מושלם קטע3 יפפפפפפפפפה! מספר ערוצים מינימלי הופך אתזה לכלכך מושלם קטע4 חחח.. מושלם קטע5 מושלם חלק 2.. כלכך מינימלי ובאותו הזמן מושלם שזה הורג.. זו כבר מקוריות מורכבת.. הכל בא מהאינטלגנציה של הבנאדם.. אחד הסולואים היפים קטע6 אחד הקטעים הטובים.. אחד הסולואים היפים קטע7 יפה.. כשהייתי קטן שמעתי ברקע מאיפשהו זה היה מקסים קטע8 נחמד.. לאמשהו.. HOW SHOULD I COMPLETE THE WALL אחלה מעבר קטע9 בנלי לא מיוחד בשיט עד שגילמור מתחיל להשתלט שם עם הגיטרה.. סולו מגניב, השיר עצמו מעפן קטע10 אחד הקטעים המושלמים ! ! ! ענקקקקקקקקקקקקקק כל שניה שווה הכל.. אין מה להוסיף קטע11 חזקקקקקקקקקקקקק ! הזוי סאונדים אפקטים יפים מדהים מתחיל ממלמטה מרחוק מהחשכה משו מניכור, ווקאל אחיד עם נגיעות פסנתר בייס נמוך מסונטז ואפקטים וסאונדי לוואי הזויים, צלילים מסונטזים של נשיפות ברקע, עד לכניסה היפייפיה ohhh babe.. why r u runnin awayyyyyyyyyyyyy קטע12 סוגר במעט כוח את הדיסק הראשון.. קטע13 סוגר ברכות חח קטע14 מהמם.. אחד השירים הטובים.. חייב לציין את הסאונדים ההזויים שמלווים את השיר בכולו.. סולואים מיותר לציין קטע15 אני חולה על העליות האלה של ווקאלים בפוליפוניה גבוהה בטונים שונים.. איזה קטע כייפי.. גם מעט סימפוני משו ברקע.. גם גיטרה חמודה.. קטע16 יפה אוווווווווווו בייב, וון איי פיק אפ דה פון.. דרס סטיל נובדי את הוומ.. קטע17 נחמד.. לאמשהו קטע18 קטע מעבר.. הייתי מוותר עליו עד ההקלטות הרעווווווות .. טיימ טו גו.. אר יו פילין אוקיי.. ועוד כמה.. צחוק קהל.. רדיו.. הכל משוחק בסטריאו.. הלווווו ווקאלי בפוליפוני ו.. קטע19 אחד היפים.. גם הסולו קטע20 מדהים! אחד היפים קטע21 שוב אותו קטע ראשון בוריצייה שונה, פשוט גדול!! מוחץ ובא בזמן.. ענק קטע22 יפה! הקטע פשוט רץ.. אחלה קצב קטע23 יפייפה.. אהבתי את העליה בסוף עד לקטע הבא קטע24 קטע המשך ל23, חמוד ביותר! קטע25 חחח גדול, תמיד עושה לי חשק ללכת לאיזה מחזמר טוב.. מטורףףףףף קטע26 סיום מצחיק.. במיוחד הווקאל של ווטרס.. סתם קצרצר.. אפשר לוותר.. חח.. מקהלה חמודה לסיכום : אין ספק בכלל שזהו ה-אלבום.. יש מספיק קטעי מחץ ומספיק קטעי מעבר יפים, מספיק סאונדים הזויים, הקלטות מקוריות, המון כוח, סולואים, הכל מהכל.. מסופק ! עכשיו אחרי שסיימתי.. אני מרשה לעצמי לעבור לDOORS.. בעצם לא..

טוב אני רואה שאני במיעוט..

גם אתה הכי אוהב את "החומה", כנראה יש לי טעם מוזר.. :)

nikkush

New member
חח אולי תנסה לשנות את הגישה שלך

במקום לדרוך על קטע ולהגיד שאין אחד שמתקרב אליו באלבום זה או אחר, תנסה להסתכל על כל אלבום כקונספט ולהעדיף מסיבות כאלו וכאלו.. להגיד שכמה שירים (מאלבומים שונים) לא מצאת משהו ברמה באלבום ספציפי, אז אתה יכול לומר שאלו הקטעים הטובים יותר של הפינקפלויד

לא הבנתי מה את מכוונת להגיד..

ברור שכל האלבומים שונים, וממש לא לקחתי שירים מסוימים והשלכתי מהם לכל האלבום פשוט מבחינתי הקונספט והרעיון של האלבומים באים רק לאחר המווזיקה, או יותר נכון מועברים דרך המוזיקה, לדוג' אם אני לוקח שירים מסוימים מ-Middle או מ- WISH YOU

נקטע לי ..

מה שניסיתי להגיד שלא אהבתי לשמוע אלבום כמו החומה, שמספר לי סיפור, עלילה, והתפתחות של דמות וכו' אבל לא עושה מעבר לזה, הרמה המוזיקלית נמוכה ביותר ורמה מוזיקלית של אלבום נמדדת בשירים שבו באופן כללי, לכן אני יכול להשוות את החומה לדארק סייד ולהגיד שדארק סייד והחומה מעבירים קונספט מסוים, אבל בדארק הרמה המוסיקלית של האלבום נפלאה ולא משעממת בניגוד לחומה שכל מה שיש בו זה הקונספט ומהמוזיקה לא נשאר הרבה המילים מרשימות, הרעיון מועבר טוב וזהו. נכון שהבאתי שירים מסוימים אבל התכוונתי להתייחס לאלבומים באופן כללי, נהנתי לשמוע את הדארק יותר מאשר את החומה, זה שהבאתי שירים מסוימים רק מעיד על רמת האלבום, כי רמת מוסיקלית של אלבום נמדדת בשירים שלו ולפי דעתי בתחום הזה לפחות אין לחומה במה להתפאר.

The Walrus

New member
../images/Emo45.gif

מלבד ארבע שירים בדיוק (comfortably numb, the trial, is there anybody out there וone of my turns) כל האלבום פשוט בינוני מוזיקלית... ויש בו כמה שירים שפשוט מביישים את פינק פלויד (abitw2, או בשמו השני: "we don't need no education").

יש בו הרבה יותר מ-4 שירים טובים

מה עם hey you? מה עם In the flesh (ריף גאוני) מה עם run like hell? (גם כן, ריף גאוני ואולי המזוהה ביותר עם פינק פלויד) על מה אתה מדבר... גם בדארק סייד יש קטעים בינוניים שאני ברוב הפעמים מעביר קדימה כאשר אני מאזין לאלבום.

oneman2

New member
בטח שהריף בrun like hell מזוהה

עם פינק פלויד. הוא זהה לריף של Anothe brick in the wall למיניהם, ומופיע גם ב-the trial, hey you ובלפחות חצי מהשירים באלבום הזה. קטעים משעממים בדארק סייד? לא מצאתי. תוכל להאיר את עיניי?

חלאס עם ה-Another Brick in the wall

למיניהם. זה שיט. אני מדלג על הקטעים האלו תמיד כשאני שומע את החומה. בטח שיש קטעים משמעממים בדארק סייד On The Run, Any Colour You like, סה"כ קטעי מעבר.

loomer4

New member
זה שהם אינסטרומנטלים לא הופך אותם

לקטעי מעבר, או קטעים משעממים, any color you like אחד הקטעים החזקים ביותר באלבום.

אטום הארט מאדר הוא אינסטרומנטלי

ואני חושב שהוא אחד הדברים המעניינים ששמעתי. אין שום קשר לזה שהוא אינסטרומנטלי. Any Colour You Like מזכיר לי את מוזיקת הרקע של סופר מאריו, אני מדמיין רק לאן אני צריך לקפוץ עם הדמות שלי ומתי אני מסיים את השלב ומגיע למלך. הסוף של הקטע מעט מעניין, אבל הוא נחות משמעותית מהשירים האחרים ביחד עם on the run.

The Walrus

New member
Any colour you like משעמם?!

זה הקטע הכי טוב באלבום אחרי טיים ודה גרייט גיג לדעתי.

The Walrus

New member
אה וגם on the run

אחד הקטעים החזקים ששמעתי. למרות שהוא ומאני הכי חלשים באלבום, הם עדיין טובים יותר מ90% מהשירים בחומה.

מצחיק איך שבכוח אתם מתעקשים

להתייחס לאלבום זה כאלבום מושלם. לפעמים מישהו צריך לקום ולהגיד, המלך הוא עירום, במקרה שלנו, יש לו מחשוף קטנצ'יק.

oneman2

New member
מי אמר מושלם?

אלה קטעים מעולים (בעיקר Any Colour you like), הם מעניינים, והמסר שהם באים להעביר- משמעותי מאוד. לא צריך לקפוץ ב"האשמות" של התייחסות לאלבום כמושלם כל פעם שמישהו לא חושב כמוך לגביו.

ככה זה נשמע

ניראה לי מוזר להגיד ש-On the run טוב יותר מ-99 אחוז מהחומה. ראיתי כאן התייחסות רבה לאלבום הזה כפיסה קדושה, סוג של פולחן סביב האלבום הזה. כנסו לפרופורציות.

למעלה