אחרי שעברתי על 4 אלבומים..

oneman2

New member
הוא אכן טוב יותר מרוב החומה

אין מה לעשות, החצי הראשון של החומה- מ-ש-ע-מ-ם. הפתיחה מדהימה, יש פה ושם רגעים קטנים של אושר, וזהו. אני בדרך כלל מתחיל ישר מהחלק השני. כשגם החלק השני לא מושלם- וורה וברינג דה בויז שלא קשורים לכלום ומעלימים את האווירה המלנכולית שנוצרת בשלושת הקטעים הראשונים ושמגיעה לשיאה בקומפרטבלי נאמב. סטופ ואאוטסייד דה וול הם קטעים שכל מטרתם היא לקדם את העלילה, הראשון בלי שום תחכום מילולי או מוזקלי, השני חכם מבחינה מילולית אבל אין בו שום עניין, בטח שלא אחריי "המשפט" המעולה". אז עם מה נשארנו? 3-4 שירים מעולים, עוד 8-9 שירים טובים/לא רעים, והשאר- מעשמם במקרה הטוב.

The Walrus

New member
לא 99%

אלא 90% בוא נשווה: on the run מול empty spaces on the run מול goodbye cruel world on the run מול don't leave me now on the run מול another brick in the wall, part 2 on the run מול vera on the run מול the show must go on וכן הלאה והלאה... למישהו יש ספק שבכולם on the run לוקח? השירים היחידים בחומה שעוברים אותו הם: comfortably numb, the trial, one of my turns, is there anybody out there, hey you ויש כמה שהם בספק: in the flesh וכו'... זה יוצא בערך 85%.

וינסנטי

New member
אממ...

יש לכם טעם מאוד מוזר במוזיקה... זה הייתה השוואה ממש מגוחחת, ואם מישהו חושב ש"on the run" עולה על אחד מהשירים שהוזכרו שם, אני ממליץ לו לשבת ולשמוע שוב ושוב את the wall עד שיצא לו עשן מהאוזניים. אבל אם זה הטעם שלכם- תהנו...

The Walrus

New member
שמעתי את החומה

מספיק פעמים בחיי, ואני עדיין חושב שאם ניקח ראש בראש, on the run מול goodbye cruel world, און דה ראן פשוט הרבה יותר מעניין.

FunkyMonk

New member
תאמין לי, שמעתי את החומה מספיק

עשרות פעמים (אולי יותר) שמעתי את החומה. מספיקה לי פעם אחת לשמוע את החומה, אולי אפילו פחות, בשביל שיצא לי עשן מהאוזניים. זה פשוט כל כך שורף תשכל.

holo

New member
זה קצת סתום להשוות ביניהם

On the run הוא לא קטע שעומד בפני עצמו ויש לו משמעות רק כשהוא חלק מהאלבום.

oneman2

New member
וואלה?

ככה גם חצי מהשירים בחומה. (לא שאני מסכים איתך לגבי on the run)

holo

New member
לא אמרתי שלא

זה עדין סתום להשוות ביניהם. חוץ מזה, כמה מהשירים שהוא הזכיר מהחומה מצליחים לעמוד בפני עצמם, אמנם צולע, אבל בכל זאת לעמוד.

holo

New member
אמרתי שצולע

ואם כבר נכנסנו לזה, אז ABITW 2 דווקא הצליח לעמוד כשיר בפני עצמו טוב מאוד.

The Walrus

New member
זה לא כי הוא טוב

זה כי הקהל מטומטם. כיום גם שירים של רוני סופרסטאר מצליחים לעמוד בפני עצמם, זה אומר שאם טובים?? פשוט יותר קל לרוב להתחבר לשירים קליטים, וחוץ מזה שברגע שמוציאים את השיר מהקשר, הוא נשמע כמו שיר של מרד ילדים מול ביצפר, נושא ש 95% מבני הנוער מתחברים אליו... למרות שאם מסתכלים עליו יחד עם שאר החומה, זה כלל לא הנושא של השיר. אני לא מדבר על אהדת הקהל, אני מדבר על השיר עצמו...

ויחד עם זאת

השיר תוכנן מראש כך שיהיה להיט קליט. כלומר, הפלויד ידעו שהוא "יוצא מהקשרו", וזה היה בסדר מבחינתם.

The Walrus

New member
נכון, אבל

ידוע לנו שהיום להם בעיות כספיות קשות באותו זמן, ושהסיבה העיקרית שהם חזרו לעבוד ביחד היא כסף, ולהוציא להיט זה מתכון בטוח לכסף. לכן אני חושש שההחלטה הזאת לא נעשתה משיקולים אומנותיים...

לא הייתי אומר מטומטם

אלא אם כן אתה מחשיב 95 אחוז מאוכלסיית ישראל כמטומטמת. והמספר סתם זרקתי אותו, העיקר שהרעיון ברור.

FunkyMonk

New member
אה.. מה חשבת?

95% מאוכלוסיית ישראל מורכבת ממטומטמים. רק נתון כזה יכול להסביר את העובדות הבאות - מאות אלפים תומכים בגיידאמק לראשות הממשלה חברי מרכז העבודה בחרו בפרץ, ואח"כ גם אנשים הצביעו לו בבחירות (שיט?!) המון ישראלים הצביעו קדימה למרות שאולמרט עמד בראשה המדינה שלנו נתנה לגיטימציה לאנאלפבת להפוך לנשיא המדינה אני צריך להמשיך? (יש לאמר שאני לא מנסה לפתח נושא פוליטי - אלא רק מוכיח נקודה)

RoieL

New member
זה עם שני אלה שאחריו

הם הקטע המוזיקלי האהוב עלי.

וינסנטי

New member
סלח לי שניה...

על מה אתה מדבר???????????????? ריפים שחוזרים אחד על השני? מה???? איפה?? אתה בטוח שיש לך את הדיסק האמיתי? אין שום דימיון בין "אין דה פלאש" ל"ראן לייק הל" ל"היי יו" ו"אנובר בריק אין דה וול פרט 2"... תאזין טוב- תגלה שאין שום דימיון..

למעלה