אחר צהריים נעימים לכולם

Deerest

New member
לא שומע מה את אומרת

שקט עושה לי דברים שונים, במצבים שונים, בזמנים שונים. לרוב, אני עושה "שקט" ואחר כך, שקט עושה ביי.

deerest,שלום לך.

אני מעוניין להמשיך מאיפה שעצרת,ואם לא להמשיך אז רק להבין. תוכל לתת רמז קל,לסוף המשפט האחרון... תודה לך דירסט.

Deerest

New member
שקט וסערה

שקט שבא בפתאומיות לרוב מבשר על הסערה שבפתח. אם זה שקט פתאומי מחדר הילדים או שהציפורים הפסיקו לצייץ או שהדלק נגמר או שהיא שוב נפגעה (חסר?) אז בדרך כלל שקט מהסוג הזה גורם לי להידרך, להקשיב, לבדוק... ולקוות שזו אזעקת שווא. שקט אחר הוא שקט סביבתי. שבת בבקר, אין נפש חיה בחוץ... (טוב, אין צורך לתאר, זה שקט של נופש) שקט כזה הוא שקט "מלאכותי" שרק לפעמים, אם זה בתזמון טוב עם מצב רוח מזופת, יכול למלא את המצברים ואת הריאות. אבל הוא לא תמיד זמין (השקט) ולא תמיד מתאים לזמן. סוג אחר של שקט הוא שקט שאני עושה לעצמי לא משנה באיזו סביבה, לא משנה המצב סוג של ריכוז, לא עמוק מדי שקט מבודֶד כזה שגורם לי להקשיב טוב יותר... לכל מה שאני רוצה להקשיב לו טוב יותר. אבל השקט שאזכור אותו לכל החיים... השקט המוחלט... כשנפתח מעלי המצנח. זה שקט.

deerest,אני שמח!

שמח לדעת שהיית צנחן,מתאים לך. יצא לך להיות בשקט של מתחת למים,בצלילה עם מיכלים? לי יש פחד גבהים,ברמת פוביה,ואין לי מסוגלות נפשית לבצע זאת...מקנא.. לספר לך חווית שקט,שלא אשכח עד יום מותי? הייתי בן 13 לערך,כאשר הייתי עם אחי בים בזמן סחף,בעומק של מטר וחצי+- אני זוכר את אחי צועק לעברי "אני טובע",ואותי שוחה אליו,ומבקש ממנו לעשות את מה שאני עושה.. צללנו יחד לעומק,ותפסנו בחול שבקרקעית בכל הכח והתקדמנו לאט לאט,ואני זוכר את המחשבות שעברו לי בצורה של סרט נע,עם תמונות מנוף הילדות,ההורים בית הספר,והבית,וזה רץ מהר מהר,ובסדר מופתי...והיה שם את שיא השקט שחוויתי אי פעם בחיי. יש לי הרגשה שה"שקטים" שלנו מאד דומים. תודה לך.

מדהים מה שכתבת, דירסט

מפעים, מפרפר...עדין,רגיש, מרגש,... איכשהו, כשקראתי את ה"זה שקט"... נזכרתי באחת הלידות שלי... שבאמת השתרר בה שקט. היה שקט לפני (לא עלינו), וגם שקט אחרי, כשהוא נולד סוף סוף... דירסט, מה כל כך מטריד אנשים בשקט? לֶמה זה מקשר אותם, שהם מבקשים כל הזמן, ומהר, להימלט ממנו... הרי אנחנו נמצאים הרבה יותר ברעש, ומתגעגעים לשקט... אז למה בורחים ממנו כל כך מהר... מה זה מזכיר?

Deerest

New member
אולי זה לא רק השקט

יש שקט גם בצלילה יש שקט גם בלראות סרט אילם אבל שם כנראה אין "בעיה". אולי שקט זה סוג תקשורת שאיננו מורגלים בה תקשורת פנימית והיות ואנו יצור חברתי שמהותו הוא בתקשורת פתאום אנחנו צריכים לתקשר עם עצמנו לא עם הסרט האילם ולא עם הנוף התת מימי רק עם עצמנו והרי רק אנחנו יודעים מה (או מי) נמצא שם. נדמה לי שזו רק העדפה חברתית, לא?

לא חושבת...

יש משהו מאוד מפחיד ומלחיץ אנשים, בשקט... אתה בטח מכיר את הרגע שיושבים בו בחבורה/קבוצה ופתאום משתרר לרגע קטן, שקט, וכולם במבוכה. ומיד יש את מי שקופץ כדי להגיד משהו כדי שאי הנעימות תלך לה. שקט קשור לעוד משהו, לעיתים מפחיד, לעיתים מנחם... והוא זה שיצר את ההעדפה החברתית. אם אני פוחדת לצלול, צלילה לא תגרום לי לשקט...להיפך. אני גם לא חושבת שבסרט אילם יש שקט... ועוד תהִייה, ביחד איתך, האם אנחנו באמת "יצור חברתי שמהותו בתקשורת..."... שאלה מאוד שאלתית. (העדפות חברתיות, הן הסכמות שנוצרות מתוקף הקונצנזוס הנורמאלי. מקום מפוקפק להיות בו. בעצם "אין חיה כזו") לא תמיד אנחנו יודעים מי או מה נמצא שם, בתוך עצמנו. הייתי מפליגה ואומרת שרק לעיתים רחוקות זה כך.

Deerest

New member
(בתנוחת האדם החושב, מול הצג)

... דוגמת החבורה המשתתקת לא חלפה בראשי אבל משהו מקביל קרה כאן אולי ההסבר אצלך למה התחלת את השרשור הזה? את זו מהחבורה שהפרת את השקט שהיה כאן. למה? הוא הפריע לך או שנצלת את ההזדמנות? אנחנו, בני האדם, שום דבר אחר מלבד אמצעי תקשורת, משוכלל. סוג התקשורת הוא מה שמבדיל בינינו... וגם מפריד, או מחבר או יוצר העדפות, עם מי כן ועם מי לא. יש בעולם המחשבים מצב שבו רכיב תקשורת מתקשר לעצמו לצורכי בדיקה לרוב זה מצליח. ואלי כי הוא לא כל כך מורכב כמונו.

להיפך...

הקישורים שאתה עושה אינם "תופסים" או "נכונים" לגבי... אנחנו בני האדם, אנחנו אמצעי.נקודה. אם אנחנו אמצעי תקשורת, ואם זה משוכלל,לא בטוח.אפשר עוד לדבר על זה והרבה. אנחנו שונים בעוד הרבה דברים, חוץ מסוג התקשורת. ובעצם, דווקא הדמיון בינינו הוא שיוצר את השונות, ההפרדות, ההעדפות וכל מה שכתבת. שקט, הוא אמצעי תקשורת מעולה. אני אוהבת מאוד שקט,לא הפרתי אותו כאן מכיוון שעדיין לא הגיע לכאן. עולם המחשבים הולך ומתפתח לכיוון הטבע, כשהיום לוקחים מודלים מעולם הנמלים, כדי לבדוק כיצד להוריד עומס על השרתים העולמיים. אין כל כך הרבה חדש תחת השמש, וכשהיה פשוט יותר, גם היה מובן יותר, וגם היה מחובר יותר. מדוע אתה מחפש הסבר להתחלת השרשור הזה? יש משהו מגורם לך לחשוב על משהו ספציפי בקשר איליו? אתה יכול לשאול אותי אני אענה לך באופן ישיר, למה ההתלבטות עם עצמך?

Deerest

New member
אני לא מחפש הסבר

אלו רק תהיות, תהיות "מכונות" ותהיות כאלו באות אצלי עם סימן שאלה. את דברת על חבורה, ואנו בעצם מעין אותה חבורה אבל משתמשת בטכנולוגיה מתקדמת יותר מאשר כורסאות, סלון ושולחן. וזה היה מעורר איך שהעלית את הדוגמא הזו, שיש בחבורה מישהו שמפר את השקט. מה זה עם הנמלים? (שאלה) נשמע מעניין? (תהיה)

מה ההבדל בין תהיה לשאלה?

תמיד יש מי שמפר את השקט, וגם את הרעש... כורסאות ושולחן זו טכנולוגיה יותר מתמקדת מאשר זו שנקראת מתקדמת.(בדקתי, אין לי שגיאות כתיב...זה עלה לי ב מאמץ אדיר...ואני מקווה שהצלחתי) מה אתה אומר, אנחנו מתקדמים?לאן? על הנמלים אספר בהזדמנות אחרת...

Deerest

New member
ברזולוציה שלי

תהיה של השלב של בחינת הפרטים בדרך לגיבוש השאלה (יותר טוב מזה לא יכולתי לנסח) ישיבה בשקט סביב השולחן אכן שונה מישיבה בשקט ליד לוח המקשים. יש שם יותר מיקוד על השקט, על האדם השקט ועכשיו אני נכנס לשלב של תהיות... o.k. אז אנחנו לא מרגישים נח עם השקט, בכל אופן לא בחברה, טוב? אז אם כך, לשם מה התכנסנו כאן? הרי אפשר לשתוק גם לבד, לא? ז"א יש שני מצבים טבעיים - א. לדבר בחברה ב. לשתוק לבד והאם אדם שמדבר לעצמו מצטייר כמו שקט בחבורה, כדבר מוזר? האם זה לא "מלטף" אותי שוב לכוון שאנחנו יצורי תקשורת? שכשאנחנו לא "עובדים" אז צריך לבדוק ואז מגלים תקשורת מסוג לא כל כך מוכר וצריך אומץ כדי להיות עם הלא מוכר... התקדמנו? זה משנה?

Deerest

New member
אני צריך לתקן משהו

תהיה זה השלב של בחינת הפרטים בדרך לגיבוש השאלה

נכון, תהיה זה עם עצמך

כשזה יוצא החוצה, זו שאלה על מנת לקבל תשובה ממי שנמצא שם... אי אפשר לשתוק לבד, כי "לבד" קשור ל"ביחד"...זה לא אותו הדבר. מצבים טבעיים, יש הרבה יותר משניים וגם יותר מאלפיים. אני לא מדברת בחברה, אלא אם כן שאלו אותי שאלה או משהו. משנה כיצד האדם מצטייר בחברה? אולי זו הסיבה שכל כך נוח לשבת מול המחשב.לא להיות ממש, אלא כאילו. הליטוף ילך בדיוק שלאן שאתה תרצה שילך.אם תרצה את הליטוף שלי, תצטרך לא לעשות כלום, וגם לנסות ליהנות מזה. כן, אומץ... אומץ זה מה שנשאר אחרי שכל היתר התבררו שלא משו. גם אם "זה משנה", אתה מחליט, לא אני. השינוי קורה כשאתה רוצה/מוכן, אני יכולה לעשות קולות וסימנים עד מחרתיים.

שקט!

עושה לי השראות! שקט זה מה שאני הכי אהבתי ואוהב תמיד לחוות. אנשים עושים לי שקט,עד שהם מרעישים לי. שקט זה כשאני לבדי.

במחשבה שניה,אביבה,

שקט הוא הצל שלי,גם כשאני לא בשקט. את מצליחה להבין לפני שאני מסביר? אז ככה: אני מלווה ע'י שד קטן כל הזמן,והשדון הזה,(כן,יש לו שם חיבה),משול למשהו שכל הזמן מקשיב למה שאני אומר,ולמה שאני עושה,גם כשאני לא עושה,כי אז אני עושה הכי הרבה.....כי יש לי שקט! השקט,יש בו מימד של כח,שליטה,צבירת כח,והמון כיף,ויש לי הוכחות.... כל היצורים האנושיים שאני מכיר,מחפשים,כל אחד את השקט שלו,כל אחד במקום אחר. אופס.....אז יוצא מזה ששקט,זה משהו שכל אחד רואה באופן אחר..... אז בתור שובר שיגרה השקט עושה עבודה הכרחית,ומוציא את האויר בכל פעם מחדש. אתמול עשית לי שקט,את זוכרת אביבה? את האמת,אני אצחיק אתכם עכשיו,אבל אני הבחור הכי שקט שהכרתי בחיים שלי! תודה.

הבחור הכי שקט חחחחחחחחחח

לא מאמינה תוכיח

למעלה