בכיף!
לי לקח פחות משבוע להשתכנע שזה הדבר הכי טוב לי ולתינוק, כך שאני לא חושבת שבאמת צריך להתכונן המון זמן לפני. אבל יש עניין פסיכולוגי בשבוע מתקדם שכבר אין זמן וצריך להחליט, כי סה"כ באמת לא צריך מי יודע הכנות ללידת בית. אני היום שבוע 27 ופתאום אני מתחילה לקלוט שעוד מעט הסוף מתקרב ואני עוד צריכה כל כך הרבה זמן כדי להתכונן (לא ללידה עצמה, אלא בכלל, אנחנו רוצים לעבור דירה ועוד אין לנו לאן, צריכים אוטו שנוסע ואין כסף ועוד כהנה וכהנה, ופתאום אני קולטת שכל זה צריך להיות מוכן תוך 11 שבועות או קצת יותר וזה די מלחיץ). אבל יש לך את כל התמיכה! תקראי כמה שיותר, תכתבי בפורום את כל השאלות שרק באות לך לראש, דברי עם מיילדת, יש גם המון חומר באתר באופן טבעי (יש קישור בפורום שלנו) ותוך פחות משבוע את עושה 2 דוקטורטים ולא רק אחד
ועוד טיפ חשוב - כל דבר שאת קוראת, שאת מגלה חדש, שנראה לך מעניין, אפילו כל שאלה שאת זורקת לפורום, שתפי את בעלך! אתם לא צריכים דווקא לקבוע זמנים לשוחח על זה, אלא פה ושם תוך כדי..., את קוראת משהו ובעלך בסביבה - ישר תאמרי לו איזה משפט "יו, אתה יודע שעל פי הסטטיסטיקות....?" או "...תראה איזה יופי, בררתי לגבי הנושא הזה והזה וגיליתי ש...." תוך כדי הוא כבר לומד איתך, גם בלי שהוא ירצה וגם נפתח לנושא הרבה יותר. אני גיליתי שהשיטה הזאת תמיד עובדת! לא צריך אפילו להכנס לוויכוחים עם הבעל על כלום. אם הוא מסתייג ממשהו את תמיד יכולה לומר - "נכון, אתה צודק, אני הולכת לברר את זה..." ואז את כבר באה עם תשובה מוכנה וכבר יש לו פחות מה להגיד. גם פסיכולוגית, חשוב לא להכנס לויכוחים, כי זה תמיד מוביל לנקודת אל-חזור בו הוא עלול להגיד לך "תשמעי, לא נראה לי וזהו". בקיצור - תהיי גם בזה חכמה. אומרים שחכמת נשים בנתה ביתה ושבינה יתרה ניתנה באישה - נצלי את זה! וחוץ מבעלך אל תשתפי אף אחד בנושא כל עוד את לא צריכה לשתף. בהצלחה