איזה יאוש, אף אחד לא תומך בלידת בית

S e x y N i n e

New member
איזה יאוש, אף אחד לא תומך בלידת בית

טוב, בעלי אמר שאם זה מה שאני רוצה אז נלך על זה, אבל אני מרגישה שהוא לא שלם עם זה בכלל (גם אני לא). אמא שלי כמעט הורידה לי את הראש אתמול כשאמרתי לה שאני שוקלת את זה. החברה הכי טובה שלי לא האמינה שאני באמת שוקלת ללדת בבית "אחרי מה שעבר עלי בלידה הקודמת". גם אם אני אהיה שלמה עם זה באיזשהו שלב, נראה לי שכל המשפחה והחברים יוציאו לי את הרוח מהמפרשים.

אני תומכת ואנחנו שכנות ../images/Emo9.gif

אם בעלך תומך זה הכי חשוב. יש לך עוד זמן להביא מידע ולשכנע שכדאי. אם את תהיי בטוחה אני משוכנעת שגם הסובבים אותך יקבלו את זה. ודווקא בגלל מה שעברת בלידה הקודמת הייתי שוקלת את זה בחיוב יתר. הלידה היא רק שלך ולא של החברים ולא של אמא - תזכרי את זה. אני מוכנה לבוא ולשכנע

כרמית מ.

New member
מי יולד? הם?

מי שצריך לתמוך (או לא... אבל אז כל ההמשך לא רלוונטי) בלידת בית זו את, ובמידה מסוימת גם אבי התינוק. כל האחרים - כבודם במקומם מונח, אבל לא הם מחליטים. מי שחשוב, אפשר לשכנע, כדי שלא ידאג סתם ולא ילחיץ אותך. מי שלא - קודם כל לא חייב לדעת, ומעבר לכך, אפשר לתת תשובה שמבהירה, שזו החלטה שלכם.

mise

New member
הנקודה היא ש

אני מרגישה שהוא לא שלם עם זה בכלל (גם אני לא). לדעתי ברגע שאת תהיי שלמה עם זה הכל יהיה בסדר. אני לא הייתי משתפת או מתייעצת או מודיעה על משהו שאיני שלמה לגביו. תקראי עוד על לידות בית, תעבדי את החומר ואז תגיעי להחלטה. מה שחשוב שתהיי שלמה לגמרי עם ההחלטה שלך.

מממ... אני מסכימה עם כל מה שכתבו

אני חושבת שאת קודם כל חייבת להיות שלמה עם הרצון ללדת בבית. לדעתי הדרך היחידה לדעת אם את שלמה היא להפגש עם מיילדת אחת לפחות. היא תיתן לך ולבעלך את התשובות לכל השאלות ואולי יעזור לבעלך לשמוע תשובות ממישהו מוסמך ולא רק לקרוא חומר (לא כולם מתחברים לקריאת חומר). תתחילי לעשות טלפונים למיילדות מאזור המגורים שלך (יש רשימת מיילדות בקישורים) ולפי התחושה בשיחה תקבעי עם אחת או שתיים פגישת היכרות. אם אחרי הפגישה את ובעלך תרגישו יותר שלמים, אז דעת הסובבים לא צריכה לרגש אתכם. אני מאוד מבינה שהרבה יותר קל כאשר יש תמיכה מסביב, אבל אם אין, זה לא צריך לשנות החלטה שקשורה אך ורק בך ובמידה מסויימת גם בבעלך.אם את רוצה את יכולה לקרוא מאמר שכתבתי לפורום בנושא בחירת מיילדת (קצר ולעניין). תמשיכי לעדכן

S e x y N i n e

New member
נכון, הבעיה היא בי כרגע

כבר ביררתי על הספר של אילנה שמש ואני אקנה אותו. קראתי אחורה את כל שרשורי הפורום כולל סיפורי הלידה. קראתי קצת סיפורי לידה מ"באופן טבעי" ועכשיו נשאר לשוחח עם מילדת... אמ'לה!

למה אמא'לה?? ../images/Emo6.gif

זה חלק מאוד כייפי- כל המיילדות (או לפחות מרביתן) ממש נחמדות וישמחו לתת לך תשובות מקיפות לשאלות שלך. אני מאוד נהנתי מכל הפגישות עם המיילדות (שתים סה"כ) וזה תורם המון להרגשת הביטחון עם ההחלטה ולנינוחות.

סטיוויה

New member
מההתרשמות שלי כשאני

קוראת את דברייך...יש לך קצת עבודה פנימית לעשות עם עצמך.כמו שכר כתבו לך לפניי...יש בך מקום לא בטוח,לא שלם,ספקני. המציאות סביבך רק משקפת לך כמראה את המקום הזה שנמצא בתוכך. אם תעשי עם עצמך תהליך של השלמה,קבלה,עיבוד וסגירת מעגל של הלידה הקודמת(לא לגרור כעסים ופחדים מהעבר).תהליך של העצמה פנימית-גם הלידה שלך תהיה כזו. בין אם בבית חולים או בבית.אבל ברגע שתעשי שלום עם החלקים הספקניים והכועסים שבך את באופן טבעי תרצי את הבית.לא כאנטי לבי'ח אלא מתוך רצון ללדת היכן שטוב לך. לא לאימך ולא לחברותייך. וגם לא כדאי לדבר יותר מידי. התהליך הוא פנימי,לא כלפי הסביבה.

S e x y N i n e

New member
ההתרשמות נכונה ואני מודעת לה

הענין הוא שאני בשבוע 30 אז אם אני מתכוונת לעשות משהו בענין לידת הבית רצוי לעשות אותו כבר עכשיו. יכול להיות שאני ארגיש שאני לא שלמה עם זה ואוותר, אבל ככל שאני חושבת על זה יותר ככה אני מתחברת לזה יותר. אני מאמינה שברגע שאני ממש אפגש עם מיילדת כזו, הכל יהפך למוחשי יותר ואז תתקבל ההחלטה. לכן גם כתבתי אמא'לה, כי אני יודעת שזה מה שיפיל את הפור.

תקשיבי רגע!

אם יש לך אפשרות ללדת בבית ללא עיכובים כלכליים, אז תחשבי אולי בכיוון של בטיחות הילד. אני משוכנעת שללדת בבית חולים זה מיותר ועלול לגרום לסיבוכים מיותרים, תקראי כמה שיותר חומר על זה ותביני בעצמך. אם קשה לך עם הסביבה הלא תומכת ואפילו שלך יש פחדים - שתדעי לך שתמיד את יכולה להתפנות לבית חולים! רוב הלידות לא מתבצעות תוך חמש דקות, כך שאת יכולה להחליט שאת הלידה את מתחילה כעקרון בבית. מחכה עם הצירים, עם ירידת מים - מה שזה יהיה. ברגע שאת מרגישה חוסר בטחון - את מיד מתפנה לבית חולים. זהו! כמובן שהאידיאלי הוא לא להתפנות בגלל חוסר בטחון אלא מתוך חשש לבעיה שעלולה לצוץ, אבל האמת היא שברגע שהאשה מרגישה חוסר בטחון זו כבר סיבה להתפנות לבית חולים, כי רק מהלחץ עלולות לצוץ בעיות. אני פשוט מציעה לך להתחיל. להפגש עם מיילדת ולשקול את הנושא לחיוב. אני מאמינה שתמיד תוכלי לשנות את דעתך ברגע האחרון. בואי נאמר שלא הייתי מציעה את הפרוצדורה הזאת לכל אחת. אני מאמינה שזה צריך לבוא ממך דווקא, אבל בגלל שאת שבוע 30, אז חבל לי שסתם תפספסי לידה שיכולה להיות חוויה נהדרת רק בגלל שאת כרגע פוחדת. אני מייחסת את הפחד שלך לעובדה שרק עכשיו עלה על דעתך לשקול לידת בית. אני יודעת שזה מפחיד להחליט מהרגע להרגע, בדרך כלל אנשים צריכים זמן כדי להגיע להחלטות כאלה. אבל נראה לי שבתוכך את היית מאוד רוצה לעשות את זה, בגלל זה אני חושבת שאת כן צריכה להתחיל עם התהליך, ותשימי לך בראש שתמיד תוכלי לסגת. מקווה שהובנתי. ובהצלחה!

S e x y N i n e

New member
בטח שהובנת

הצלחת לכתוב בדיוק מה שאני מרגישה. חבל לי שלא חשבתי קודם על האפשרות של לידת בית, כי עכשיו בטח כבר הייתי אחרי דוקטורט בנושא. לא נורא, אני נותנת גז וקוראת ומבררת כמה שיותר. תודה על התמיכה, אתן היחידות שמהן אני מקבלת אותה עכשיו ואתן לא יודעות כמה זה עוזר לי.

בכיף!

לי לקח פחות משבוע להשתכנע שזה הדבר הכי טוב לי ולתינוק, כך שאני לא חושבת שבאמת צריך להתכונן המון זמן לפני. אבל יש עניין פסיכולוגי בשבוע מתקדם שכבר אין זמן וצריך להחליט, כי סה"כ באמת לא צריך מי יודע הכנות ללידת בית. אני היום שבוע 27 ופתאום אני מתחילה לקלוט שעוד מעט הסוף מתקרב ואני עוד צריכה כל כך הרבה זמן כדי להתכונן (לא ללידה עצמה, אלא בכלל, אנחנו רוצים לעבור דירה ועוד אין לנו לאן, צריכים אוטו שנוסע ואין כסף ועוד כהנה וכהנה, ופתאום אני קולטת שכל זה צריך להיות מוכן תוך 11 שבועות או קצת יותר וזה די מלחיץ). אבל יש לך את כל התמיכה! תקראי כמה שיותר, תכתבי בפורום את כל השאלות שרק באות לך לראש, דברי עם מיילדת, יש גם המון חומר באתר באופן טבעי (יש קישור בפורום שלנו) ותוך פחות משבוע את עושה 2 דוקטורטים ולא רק אחד
ועוד טיפ חשוב - כל דבר שאת קוראת, שאת מגלה חדש, שנראה לך מעניין, אפילו כל שאלה שאת זורקת לפורום, שתפי את בעלך! אתם לא צריכים דווקא לקבוע זמנים לשוחח על זה, אלא פה ושם תוך כדי..., את קוראת משהו ובעלך בסביבה - ישר תאמרי לו איזה משפט "יו, אתה יודע שעל פי הסטטיסטיקות....?" או "...תראה איזה יופי, בררתי לגבי הנושא הזה והזה וגיליתי ש...." תוך כדי הוא כבר לומד איתך, גם בלי שהוא ירצה וגם נפתח לנושא הרבה יותר. אני גיליתי שהשיטה הזאת תמיד עובדת! לא צריך אפילו להכנס לוויכוחים עם הבעל על כלום. אם הוא מסתייג ממשהו את תמיד יכולה לומר - "נכון, אתה צודק, אני הולכת לברר את זה..." ואז את כבר באה עם תשובה מוכנה וכבר יש לו פחות מה להגיד. גם פסיכולוגית, חשוב לא להכנס לויכוחים, כי זה תמיד מוביל לנקודת אל-חזור בו הוא עלול להגיד לך "תשמעי, לא נראה לי וזהו". בקיצור - תהיי גם בזה חכמה. אומרים שחכמת נשים בנתה ביתה ושבינה יתרה ניתנה באישה - נצלי את זה! וחוץ מבעלך אל תשתפי אף אחד בנושא כל עוד את לא צריכה לשתף. בהצלחה

סטיוויה

New member
גם לי לא היתה מיילדת עד שבוע 31

משהו כזה. המיילדת המקורית "הבריזה" לי בשבוע 27 וחשבתי כבר שלא אמצא מישהי אחרת. בגלל שאני נחשבת יולדת ויב'ק. 10 שבועות זה הרבה זמן להתכוננות והתכוונות. בתכל'ס ההכנות עצמן בפועל ללידת בית לוקחות יומיים שלושה(לקנות ולהכין הכל). ההכנות היותר חשובות הן הנפשיות ונראה לי שזה בדיוק הזמן לעשות את חשבון הנפש הזה(גם החודש יוצא מתאים). בכל מקרה,מקווה שבהודעה הבאה שלך תספרי שדיברת עם המיילדת ושאתן עומדות להפגש.

S e x y N i n e

New member
קבעתי עם אילנה שמש למחר

אני ממש שמחה שקבעתי. נשמע ונהיה יותר חכמים. תודה בנות, אתן עוזרות לי מאד.

סטיוויה

New member
יופי! ו...

גם אם לא תבחרו בה כמיילדת אז אני בטוחה בטוחה שבעלך יצא מהפגישה איתה תומך ברעיון ושקט בלב. תשאלו כל מה שעולה בדעתכם.

יופי ואני ממליצה על הספר בכל זאת

גם אם תחליטי שאת הולכת על זה. זה יתן לך הרבה "תחמושת" בויכוחים. בכל אופן היה לי מצב דומה - כשרק חשבתי שאני שלמה עם זה, אבל בעצם לא הייתי, אלא רק ב - 99%, התנהלה סביבי מלחמת עולם. ברגע שהחלטתי ב - 100%, דממה. הכל שכך. כולם קיבלו את ההחלטה שלי. אגב יש לך הרבה מזל עם בן הזוג שלך, סה"כ רק את והוא קובעים, ואם הוא לא נגד זה מעולה. שיהיה במזל :)

מ ל כ ה 2

New member
לידת בית

הנני מייעצת לך מכל הלב ללדת בביה"ח היום את יכולה לבחור בתי חולים עם מכוונות ליולדת וללדת הכי טבעי ובטוח יש רופא מילד ויש רופא ילודים בסביבה .עלייך לבחור בי"ח שהכי קרוב לדרך בה את רוצה ללדת .ויש אפשרות ללדת ולהשתחרר מיד לאחר הלידה הביתה .

ולמה להציע לה כזה דבר?????

איזה פסול מצאת בלידת בית? וממתי בית חולים הוא מקום מומלץ???? היום גם בתי חולים עם חדר טבעי כביכול לא תמיד מאפשר וזה תלוי לחלוטין במיילדת ובכלל במצבי הרוח של הצוות. בית חולים זה לא מקום ידידותי ללדת בכלל, אז אם יש מישהי שרוצה חוויה מתקנת ואין שום סיכון בשבילה בלידת בית, למה לכל הרוחות שתעדיף בית חולים, למה????

למעלה