אל תוותרי
רציתי לעודד אותך כן להפגש איתה (לקבוע שוב) ולקרוא את הספר. אל תתני לאכזבה קטנה לעצור אותך. בתי החולים מאוד מפתים, אבל את צריכה לזכור שכל מה שמספרים לך בסיורים הוא בעצם פרסומת. הם לא מספרים את כל האמת (בכל אופן אי אפשר לספר את כל האמת.... זה רק יתגלה לך מהרבה קריאה ודיבור עם אנשים). התמונות יפות, ההצהרות יפות, אבל הסטטיסטיקה לא יפה. אני מכירה שתי חברות שילדו רק עכשיו, שתיהן פנטזו על לידת בית אבל לא חקרו בסוף ובסוף הלכו על ברירת המחדל (בית חולים בחדר טבעי), אבל בבית חולים, בכל חדר, הפיתוי לאפידורל הוא ענק, ובסוף לוקחים, וזה עלול בסיכוי גבוה לעכב את הלידה. אז אחת גמרה בקיסרי וזהו, היא בבית כבר לא תלד (רוב הסיכוי - זה נחשב לקצת יותר מסוכן), והשניה גמרה עם לידה ארוכה טראומטית ועם ואקום וחתכים ענקיים. כך ששתיהן חשבו שהן הולכות למקום טוב (החדר הטבעי) ויצאו רע מאוד. זו עם הקיסרי מרגישה בעצמה שזה היה סתם. אבל להיות אסרטיבית כשאומרים לך שאת מסכנת את התינוק שלך, זה קשה מאוד עד בלתי אפשרי. ההבדל בין חדר טבעי ללידת בית הוא עצום, זה כמעט לא פייר להשוות, זה לא אותו דבר. בבית מעטות, מעטות לא מסוגלות ללדת בלי אפידורל. בבית חולים - מעטות מאוד עומדות בזה. למה? הכאבים שונים? כן! הם שונים. קל יותר להתמודד איתם בבית. משהו נפשי הוא שונה. החויה שונה, התמיכה שונה, ההורמונים פועלים שונה. אל תתני לפרסומות להטעות אותך - את צריכה לאסוף את כל המידע בעצמך ואז להחליט בעצמך. אל תסתמכי על מידע של ברושורים. החברה שלי שסיפרה לי כמה מתקדמים היום בתי החולים, כמה הכל שם טבעי ויפה - התאכזבה קשות מכל דבר, מהלידה עצמה, מהתינוקיה, מהתמיכה (הלא מספיקה והלא טובה) בהנקה, מהאשפוז. זה פשוט לא אותו דבר כמו בבית.