איזה יאוש, אף אחד לא תומך בלידת בית

אולי קצת נסחפתי בתגובה, אבל...

מאוד הפתיע אותי שבפורום שנועד להתייעצויות בלידות בית, באה מישהי וממליצה בית חולים.... הייתי ממליצה לך מאוד לקרוא את החומר המופיע בקישורים בפורום וגם את המאמרים לפני שאת קופצת להמלצות כאלה, וגם אז, לבסס את המלצותייך.

פלגיה

New member
יש לי שאלה

אם ההמלצה שלך היא ללדת בבית חולים - לשם מה נכנסת לפורום ששמו "לידות בית"?

mise

New member
הייתי שמחה לדעת, מלכה 2

על איזה בסיס וידע את מייעצת מכל הלב ללדת בבי"ח, אולי תשכנעי אותי.

lavendula

New member
אם היה כ"כ יופי טופי בבי"ח

היא לא הייתה שוקלת לידת בית. ואני אומרת: אם בבי"ח, אז רק עם מיילדת פרטית שבחרת מראש!

time to grow up and take responsibi

You're a big girl now and a Mommy. You have to listen to your inner voice. You need to research the subject, read and get informed. Knowledge is power. What in the world does it matter what everyone else thinks?? You went the hospital route once already and it wasn't so great. You can read so many stories about awful hospital births and wonderful homebirths. If you still have so many doubts and are not sure after reading and researching, then go to hospital. No midwife will want to work with a woman who has no trust and too many fears of homebirth. It is normal to have fears of birth in general, but if you are more fearful at home, then homebirth is not for you. But for goodness sakes, don't let uninformed people who know nothing about homebirth and are still stuck on fixed culturally accepted norms influence your decision. It is you who are birthing this baby, not them.

פלגיה

New member
תרגום:זה הזמן להתבגר ולקחת אחריות

את עכשיו ילדה גדולה ואמא, את צריכה להקשיב לקול הפנימי שלך. את צריכה לחקור את הנושא, לקרוא ולקבל אינפורמציה. ידע הוא כוח. מה זה בכלל משנה מה כל אחד אחר חושב?? כבר הלכת פעם אחת במסלול בית החולים, וזה לא היה כל כך נהדר. את יכולה לקרוא כל כך הרבה סיפורים על לידות בית חולים גרועות, ולידות בית נהדרות. אם עדין יש לך כל כך הרבה ספיקות, ואת לא בטוחה לאחר קריאה ומחקר, אז לכי לבית חולים. אף מיילדת לא תרצה לעבוד עם אשה שאין לה אימון, ויש לה יותר מדי פחדים מלידת בית. זה נורמלי שיש פחדים מלידה באופן כללי, אבל אם את יותר חוששת בבית, אז לידת בית אינה בשבילך. אבל למען השם, אל תתני לאנשים שאין להם מידע, ואינםפ יודעים כלום על לידות בית, ועדין תקועים בנורמות תרבותיות קדומות להשפיע על ההחלטה שלך. זאת את שיולדת את התינוק הזה, לא הם.

swann

New member
פלגיה

כמעט והגבתי על התרגום לאילנה ואז ראיתי את המקור. תרגמת "ועדין תקועים בנורמות תרבותיות קדומות" - ורציתי להגיב כי כל המתנגדים הם נגד בגלל המודרניות, הטכנולוגיה והרפואה המערבית המתקדמת והם אלה שחושבים שלידת בית היא משהו קדום ובעיקר תמוה. ואז ראיתי את המקור: still stuck on fixed culturally accepted norms היא לא כתבה על שומדבר קדום. ברור שזה קורה לפעמים בלהט התרגום והאינטרפטציה האישית שלך. במקרה הזה מזל שהלכתי למקור (למרות שבדר"כ אני קוראת את המקור בלי תרגום, לא יודעת למה הפעם לא התחשק לי להתאמץ. הריון?
). אז אם אפשר לבקש לשים לב ולהיות נאמנה למקור. בכל מקרה תודה על המאמץ של המתרגמות לטובת כולן. אלה שלא מסתדרות עם אנגלית, ואלה שסתם מתעצלות להתרכז 2 דקות.

S e x y N i n e

New member
איזו אכזבה

היינו אמורים לפגוש את אילנה הערב בתשע. כשראינו שהיא לא מגיעה התקשרנו אליה והסתבר שהיא חיכתה לנו אצלה. היא לא אמרה כלום על זה שזה אצלה, להיפך היא רשמה את הכתובת שלי. איזה בעסה, ממש חיכיתי לזה כבר. נצטרך להמתין עוד קצת.

swann

New member
מבינה אותך, גם אני מחכה

ובהתלבטות דומה לשלך אבל עם קצת יותר זמן עד הלידה (שבוע 19)... אני מתלבטת ביני לבין עצמי למרות שלאחרונה נראה שאני יותר ויותר נוטה ללידת בית (והאלטרנטיבה פה היא לא נוראית בכל מקרה), אבל בעלי הרבה יותר חרד וצריך לשמוע את ההסברים של המיילדת כדי להשתכנע שזה בטוח ובכלל לחשוב חיובי בכיוון. אני כבר סקרנית לשמוע את ההסברים שלה ולהשתכנע סופית ולהרגיש שלמה לחלוטין עם ההרגשה שלי, וגם ללמוד הרבה דברים על הנושא ממנה. הפגישה שלנו ב-3 באוקטובר (יום ההולדת של הבת שלי
), מקווה שהפגישה שלך תהיה קודם ומחכה לשמוע איך היה. בהצלחה!

אל תוותרי

רציתי לעודד אותך כן להפגש איתה (לקבוע שוב) ולקרוא את הספר. אל תתני לאכזבה קטנה לעצור אותך. בתי החולים מאוד מפתים, אבל את צריכה לזכור שכל מה שמספרים לך בסיורים הוא בעצם פרסומת. הם לא מספרים את כל האמת (בכל אופן אי אפשר לספר את כל האמת.... זה רק יתגלה לך מהרבה קריאה ודיבור עם אנשים). התמונות יפות, ההצהרות יפות, אבל הסטטיסטיקה לא יפה. אני מכירה שתי חברות שילדו רק עכשיו, שתיהן פנטזו על לידת בית אבל לא חקרו בסוף ובסוף הלכו על ברירת המחדל (בית חולים בחדר טבעי), אבל בבית חולים, בכל חדר, הפיתוי לאפידורל הוא ענק, ובסוף לוקחים, וזה עלול בסיכוי גבוה לעכב את הלידה. אז אחת גמרה בקיסרי וזהו, היא בבית כבר לא תלד (רוב הסיכוי - זה נחשב לקצת יותר מסוכן), והשניה גמרה עם לידה ארוכה טראומטית ועם ואקום וחתכים ענקיים. כך ששתיהן חשבו שהן הולכות למקום טוב (החדר הטבעי) ויצאו רע מאוד. זו עם הקיסרי מרגישה בעצמה שזה היה סתם. אבל להיות אסרטיבית כשאומרים לך שאת מסכנת את התינוק שלך, זה קשה מאוד עד בלתי אפשרי. ההבדל בין חדר טבעי ללידת בית הוא עצום, זה כמעט לא פייר להשוות, זה לא אותו דבר. בבית מעטות, מעטות לא מסוגלות ללדת בלי אפידורל. בבית חולים - מעטות מאוד עומדות בזה. למה? הכאבים שונים? כן! הם שונים. קל יותר להתמודד איתם בבית. משהו נפשי הוא שונה. החויה שונה, התמיכה שונה, ההורמונים פועלים שונה. אל תתני לפרסומות להטעות אותך - את צריכה לאסוף את כל המידע בעצמך ואז להחליט בעצמך. אל תסתמכי על מידע של ברושורים. החברה שלי שסיפרה לי כמה מתקדמים היום בתי החולים, כמה הכל שם טבעי ויפה - התאכזבה קשות מכל דבר, מהלידה עצמה, מהתינוקיה, מהתמיכה (הלא מספיקה והלא טובה) בהנקה, מהאשפוז. זה פשוט לא אותו דבר כמו בבית.

S e x y N i n e

New member
כמו שאת רואה אני עדין קוראת פה

בפורום לידות בית... עוד לא ויתרתי לגמרי על הרעיון, זו עדין אופציה. פשוט אני חושבת שללדת בבית צריך לבוא ממקום שקט ובטוח ואני לא שם עדין. אני כן אקרא את הספר של אילנה וסביר להניח שאני אפגש איתה ואם לא יתאפשר אז עם מילדת בית אחרת. בכל מקרה, מה שאני אחליט יתבסס רק תחושת קבלה ושלמות מוחלטת. גם אני שמעתי על החדרים הטבעיים דברים לא ממש מעולים לכן אני לא ממהרת להתפתות.

יופי, נדבר אחרי שתקראי

אני חושבת שתהיי הרבה יותר שלווה. ממליצה גם על "טבעי ללדת" ואחרות ממליצות על "לידה פעילה" שלא קראתי.

כרמית מ.

New member
חוזרת על המנטרה שלי

לנל"ק (לידה נרתיקית לאחר קיסרי) היא לא באמת לידה בסיכון גבוה, ואפשר בהחלט ללדת אותה גם בבית (אם אין סיבה שהבעיה תחזור). ברוב המקרים זה אפילו עדיף, ועם סיכוי גדול הרבה יותר שיסתיים בלידה נרתיקית. מעבר לכך, מסכימה עם כל דברייך.

כרמית את צודקת כמובן

ואני בהחלט מכירה את החומר הזה, אבל מכיון שזו פרוצדורה שנחשבת שונה, וחלק מהמיילדות נרתעות, יוצא בפועל שזה קורה מעט מאוד (לנל"ק בבית). ולכן דיברתי בנימה פרקטית. אבל אני מקבלת את התיקון, שלא יצא שאמרתי שאי אפשר לנל"ק בבית. בכל אופן עם אילנה אי אפשר :)

פלגיה

New member
תודה על ההערה

ואני אסביר מה קרה. התחלתי לכתוב "תקועים בדעות קדומות", ואז ראיתי שזה "נורמות" ולא דעות. אז שיניתי מילה, ולא את כל המשפט. ואכן - זה לא הכי תקין בעולם לתרגם מילה מילה.

למעלה