איזה עונש מגיע לאנס?

aaa123

Member
אני אכן לא מסכים עם הדברים של ברטרול

ובכל זאת לדעתי הוא גם חושב שגבר ששוכב בהסכמתו עם הרבה נשים הוא גבר מפוקפק(הוא יכול לתקן אותי אם אני טועה אבל זה הרושם שקיבלתי מהודעות אחרות שלו שקראתי).

dibablas

New member
ברטור*

למה לעוות?
פשוט אתה מנסה ליצור רושם שגם הוא טרול:
בר-טרול...ממש מתוחכם...
אז זהו שהוא לא טרול פשוט יש לו גישה אחרת משלך.
ולמרות שאתה מציג את עצמך כלוחם נגד סתימת פיות (בחתימה שלך ובהודעות שונות שפירסמת) זה בדיוק מה שאתה עושה ובכך נותן יד לרדיקליות שבעבר חסמו את פיך ואת כתיבתך

aaa123

Member
העתקתי "ברטרול" מהתגובה אליה הגבתי

אני מסכים שצריך היה לכתוב ברטור.

מעמקים39

New member

buffyt

New member
זה לא מרחב פמיניסטי, זה מרחב שנועד לחינוך

בכוח. בכוח עליכן כמובן שאינכן מעוניינות לחנך.

Survivor Man

New member
מה זה לעזאזל "מרחב פמיניסטי"?

זה ביטוי מכובס ל"תמיכה בנשים ברוח פמיניסטית". וזה בדיוק איך שהפורום התנהל לפני כן, כמקור תמיכה לנשים נפגעות ותמיכה בדעות פמיניסטיות קיצוניות בלבד.

אני מפרש "מרחב פמיניסטי" כמרחב שבו רוב המשתתפים תומכים בפמיניזם כזה או אחר. ההגדרה שלי לא פחות טובה משלך כי הכל בעיני המתבונן.

Berethor

New member
וגם ביטוי מכובס לדיקטטורה

זה אותו עיקרון כמו מרכב קומוניסטי או מרכב פשיסטי, כל מי שאומר/ת דעה שלא מוצאת חן בעני "המפלגה" הרדיקלית תוקפים אותו. כלל פמיניסטיות "שלא מספיק" רדיקיליות, ועל כל חשד קל מסטייה מהזרם הרדיקלי.

meidadc

New member
לא מסכים בכלל

אונס הוא אונס. העונש צריך להקבע לפי מעשה העבריין ולא לפי מאפיינים כאלה ואחרים של הקורבן.

אני זוכר שבדיונים על האישה מקרית גת, האשמת אותה באונס (או בעילת קטין) וביקשת שתקבל עונש חמור. האם זה שינה לך שלנערים היה או לא היתה היסטוריה של פעילות מינית? אם כן, לא זכור לי שהתייחסת לכך

Berethor

New member
אבל רדיקליות רבות כן התייחסו לכך

כדי לטעון שהיא חפה מפשע כי לנערים כביכול היה רקע מפוקפק. אני בניגוד עליהן לא טענתי שעברייני מין חפים מפשע, אלא רק שבמקרה של קורבן עם רקע מפוקפק הפגיעה היא פחותה מאשר במקרה של קורבן עם רקע יותר נקיא או מכובד.

dibablas

New member
אז אתה עקבי

בניגוד לצבועות.
אתה טוען שבשני המקרים (כן, גם של הנערים!) זה פשוט פחות חמור ממצב שבו יש נפגעים (נשים או גברים) שלקחו סיכון רב לעומת כאלה שלא.
אך בשני המקרים יש פשע.
לעומתך חלק מהנשים ניקו את האישה מאחריות ושמות באותה משבצת כל מעשה אונס.
אגב אני סבור שברגע שאומרים "אונס הוא אונס הוא אונס" וכל אונס אותו הדבר לא רק שלא מאדירים את החשיבות של זה, אלא ממעיטים בחשיבות וגורמים לזילות של מעשי אונס חמורים כי אם אנס שחוטף נערה באמצע הלילה מכה אותה בעוצמה ואונס אותה בפראות שווה ערך למצב בו זוג באמצע יחסי מין האישה בחצי פה מבקשת מהגבר להפסיק והוא ממשיך עוד קצת (עדיין אונס) שלא לדבר על בעילת זונה (לא אונס כשלעצמו) זה פשוט זילות נוראית של המושג אונס.

aaa123

Member
זה שחוטף נערה

באמצע הלילה ומכה אותה בעוצמה ואונס אותה אשם במספר עבירות נוספות ולא רק באונס.

חוץ מזה אני לא חושב שהעונש על אונס צריך להיות זהה בכל המקרים,וגם החוק לא אומר את זה.
עובדה שיש אונס בנסיבות מחמירות(למשל באיום של נשק) שהעונש המקסימלי עליו הוא 20 שנות מאסר ויש אונס לא בנסיבות מחמירות שהעונש המקסימלי עליו הוא 16 שנות מאסר.

dibablas

New member
נכון

מה שכתבת כאן הוא נכון, אבל חלקי.
כי גם בעד 16 שנים יש הבדלים ורואים את זה בפסיקה.
וגם לגבי המכה אז אפשר למקד את העניין למקרה שיש פה פשוט מקרה חמור יותר של אנס מכה שיואשם בשני הדברים.
בכל אופן אפשר לתת מקרה של אנס שלא מכה/חוטף אלא פשוט אנס מישהי ברחוב בפתאומיות לעומת אי הפסקה של דקה וחצי אחרי בקשה של בת זוגו באמצע הסקס...אתה חושב שזה זהה?

pov2

New member
אין להפריד בין אונס לבין אונס בנסיבות מחמירות

כי האונס עצמו- דינו צריך להיות מקסימלי לפי החוק ואם היו פשעים נוספים כגון חטיפה, מכות, איומים בנשק וכו'- יש להוסיף אותם לסעיפי האונס עצמו.
כלומר ולמשל- אם על אונס החוק מאפשר 18 שנות מאסר ועל איום בנשק 10 שנות מאסר, אז על השופט לפסוק 28 שנות מאסר לאנס המאיים בנשק.

(נ.ב- איני בקיא לחלוטין במס' שנות המאסר הקבועים בחוק)

Berethor

New member
עקבי, ולא בעל מוסר כפול

מסכים עם כל מה שרשמת פה, ובאמת הראיה של הכל בדרגת חומרה זהה גם יכול להוביל לזילות במתי שזה באמת חמור יותר ומתי זה פחות חמור. זה עניין של יחס ודרגות חומרה שונות.

meidadc

New member
אתה שוב מבלבל בין עונש לפיצוי

מידת הפגיעה בקורבן לא רלוונטית לעונש אלא לרק לפיצוי

למעלה