איזה עונש מגיע לאנס?

meidadc

New member
מה אכפת לך מה אומרות הרדיקליות?

אתה לא יכול לנסח את עמדתך מבלי להתייחס אליהן?
העמדה שלך תלויה בהן? אין לעמדתך זכות קיום בלעדיהן.
רבאק, דבר לעניין במקום להיטפל לאחרים.

אני לא זוכר שכתבת את הדברים שאתה מייחס לעצמך. אבל אני מאמין לך.
וכמובן לא מסכים איתך בכלל.כשיש ילד מתחת לגיל ההסכמה שמקיים יחסי מין עם בגיר - היסטוריה שלו פשוט לא רלוונטית. הוא יכול לשכב עם מליון ילדות ולצפות בפורנו מבוקר עד ערב. הוא עדיין ילד.
אותו דבר נאנסת. היא יכולה להיות חובבת סטוצים ולהסתובב בפיק אפ ברס. היא יכולה גם להיות נערת ליוי וגם זונה. אבל אם מישהו מקיים איתה יחסי מין ללא הסכמתה - זה אונס לכל דבר ועניין.
בלי אם ובלי אבל.

dibablas

New member
אם אדם מאבחן בין רצח להריגה

זה לא אומר לרגע שהוא מצדיק את ההריגה!
ודי לחכימא

Berethor

New member

dibablas

New member
באמת לא הבנת?

אל תיתמם...
אבל לכל מקרה-מי שאומר שיש הבדל בין דבר לדבר אין הדבר אומר שהוא מצדיק אחד מהם.

meidadc

New member
את זה הבנתי

אבל היחס בין אונס ומין בהסכמה הוא לא כמו רצח והריגה.
אונס ומין בהסכמה זה לא שני דברים מאותו סוג כמו רצח והריגה.
מין זה דבר נפלא בין שני אנשים חופשיים. אונס זה מעשה אלימות קשה שבו יש עבריין וקורבן.

לכן אני לא מבין את הרציונל ברעיון של להפחית עונש על אונס בגלל הסטוריה של מין בהסכמה

Berethor

New member
אונס זה פשע מיני

לכן יש קשר בין זה ובין מין ועוד איך, אבל כמובן שזה עדיין לא אומר שזה בול אותו דבר כי כאמור האחד בהסכמה והשני לא.

meidadc

New member
הבנתי מה פער הידע שלך

אונס איננו פשע מין. אונס הוא פשע אלימות.
יש לו יותר מאפיינים דומים לעבירות אלימות אחרות (למשל תקיפה) מאשר לעבירות מין אחרות (למשל הטרדה מינית)

buffyt

New member
והנה בין השאר הבעיה עם ה״תכנית״ של pov

גברים שאינם מבינים מסבירים לגברים שאינם מבינים.

אז מדוע איני מסבירה? מפני שאיני מעוניינת. אז כיצד נלמד? כמו שצויין בפוסט שקישרתי אליו ואיש, כולל pov, לא הבין, העולם מלא במקורות
לימוד וישנם גם מרחבים פמיניסטיים שניתן להקשיב וללמוד בהם.

http://www.sholefet.com/פמיניסטיות-אינן-אחראיות-לחנך-גברים/

בניגוד למה שpov כגבר טועה ומאמין התפקיד של פמיניסטיות הוא לא
לחנך גברים, וודאי שלא בניגוד לרצונן וודאי שלא בעת שהוא מנסה לא בהצלחה לכפות זאת עליהן.

מה נותר? פורום מעוות המלמד עיוות תאורטי ופרקטי של פמיניזם.

איני משלה את עצמי שמי מכם, כולל pov שנודע כבר בפורום נפגעי/ות
תקיפהמינית כמטרד, יבין.

זה הזמן לכולכם לומר רדיקלית (כל הזרמים בפורום מתקבלים, אבל pov מאשר שימוש בזרם כגנאי), זה הזמן שלכם לצעוק, אבל רדיקלית זה באמת גנאי ולפרט וגם

קדימה ובבקשה מיזאנדרית במקהלה בעוד 3 2 1
וחסימה.

אני כאמור במסרים. מסרים מאיימים ומטרידים יטופלו בכל הכלים הרלוונטיים.

Berethor

New member
האקטים המיניים עצמם הם אותם אקטים

ההבדל העיקרי שזה לא נעשה בהסכמה, וכך זה גם מתואר בחוק, ולמעשה יש סעיפים שמדברים על סוג עברות מין או אונס שנעשים אפילו אם יש "הסכמה", וכמובן שאינם כוללים שום אלימות, למשל בעילת קטינה, יחסי מרות, שימוש בהונאה או בסמים ועוד. כמעט כל עברות המין הן מקבילות לאקטים מיניים רגילים, לכן הגבול בין השניים יותר דק ממה שנדמה לך, קל מאוד להאשים מישהו בעברה מינית ממה שאתה חושב, בצדק או שלא בצדק. במיוחד במקרים שלא מדובר באונס אלים והכי בולט, שכולל תקיפה. טכנית הטרדה מינית ואונס הם באותה קטגורייה, אפשר לומר שאונס זה הדרגה הכי רצינית וחמורה של הטרדה מינית למעשה. המושג הטרדה מינית הוא מאוד רכב, שנא בין דבריים פשוטיים ושוליים יחסית לדברים רציניים וחמורים יותר. כמובן שאין הבחנה בין דרגות חומרה, כמו שקיים בקרב לא מעט רדיקלים, אז קל מאוד לנסות לתייג כל הטרדה מינית כאונס, אפילו מבט, וניסיון כזה כבר נעשה פעם בפורום הזה.

meidadc

New member
אחי

להגיד שאונס ומין בהסכמה זה מאותו סוג, זה בערך כמו להגיד שטיול ג'יפים ופיגוע דריסה זה מאותו סוג כי בשני המקרים נוהגים ברכב.

Berethor

New member
אם כבר רכב גנוב מול רכב שנרכש כדין

זה אותם אקטים, רק שאחד נעשה בצורה לגיטימית והשני לא. אתה חושב שזה מקרי שלנשים שיש להן טראומות מיניות, זה משפיע לרעה גם על היכולת שלהן לנהל חיי מין נורמלים?

meidadc

New member
אתה יודע מה? אני זורם עם הדוגמא שלך

באמצעותה אני יכול להדגים למה גם אתה לא מסכים עם העמדות שלך.

אני מצטט אותך: "רכב גנוב מול רכב שנרכש כדין זה אותם אקטים, רק שאחד נעשה בצורה לגיטימית והשני לא.". סבבה. האם אדם שגנב רכב צריך לקבל עונש מופחת כתלות בשאלה האם האדם שממנו נגנב הרכב רכש כמות רבה של רכבים? או כתלות בשאלה שאותו אדם שנגנב ממנו הרכב, מחליף רכב בתדירות גבוהה ומעדיף לנסוע להנאתו ברכבים חדשים במקום להתמיד עם אותו רכב? או שאתה מסכים איתי שאין שום קשר?

"אתה חושב שזה מקרי שלנשים שיש להן טראומות מיניות, זה משפיע לרעה גם על היכולת שלהן לנהל חיי מין נורמלים?"
אתה מבלבל בין הסיבה למסובב. אני יכול להבין למה שאדם שגנבו לו את הרכב, יחשוב פעמים האם לקנות רכב נוסף. הוא גם בטח ירצה לרכוש אמצעי הגנה מפני גניבות בהיקפים יותר גדולים מתוך אותו ניסיון עבר שבו היה קורבן עבירה. מצד שני, אני לא חושב שזה נכון לחשוב שאם צריך לחשוב פעמיים האם לרכוש רכב רק בגלל שיחשבו שהוא מנהל "חיים מפוקפקים" כשידונו במקרה שבו גנבו לו רכב.

Berethor

New member
כמובן שאין קשר, זה הייתה אנלוגיה מאוד ספציפית

ואגב מישהי שאנסו אותה זה לא "גנבו" ממנה אלא "גנבו" אותה, אם כבר.

dibablas

New member
חוסר הידע הוא שלך

אונס זו עבירה מינית שהביטוי שלה הוא בסעיף 345 לחוק העונשין בפרק ה' שכותרת (הפתעה!):עבירות מין!
למעשה הוא פותח את עבירות המין שאחריו יש בעילת קטין וכו'.
איזה כיף זה להאשים אחר בבורות שהבורות היא שלך אא?
הנה קישור שתשכיל קצת:
http://www.nevo.co.il/law_html/Law01/073_002.htm#Seif506

למעלה