איזו יפה הרפאלית

xjoiq

New member
ההבדל בין הדחה רגילה לכפולה

בהדחה רגילה אפשר להסתפק ביציבות יחסית בהדחה כפולה נדרשת מהמתמודד יציבות מוחלטת

Brady

New member
ענבל ביבי ר י ס ק ה אותי
ואני לרוב

לא מתרגש מביצועים.
היא העבירה בי צמרמורת, מילולית, ממש, פיזית קרביי התהפכו.

דירוג ביצועים (חוץ מפיוז'ן כי לא ראיתי)

הטובים:
1. ענבל - כזה, כזה, כזה, כזה מרגש. ולשיר כזה קלאסי.
2. תמר - למרות שהפעם זה הגיע לשיא. היה פשוט מ-ב-י-ך להסתכל עליה. היא נראתה כאילו היא כל רגע חושבת "איפה היציאה?? מה אני עושה פה?? הם מסתכלים?? אוי לא שלא יראו שאת בלחץ. אני מאבדת את עצמי! אוי זו מצלמה? כולם רואים! לאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא" וזה היה קשה לצפייה. אבל זה היה ביצוע יפה (חלקית בגלל אפקט ההד שעשו לקול שלה)
3. עדן - אהבתי את הרעיון! התחילה רע ואז הפציצה.

הבסדר:
4. בן - הפעם הראשונה בה הרגשתי שקול האוחצ'ה-פוגשת-פאוור-מטאל שלו משתלב סבבה. אבל האנגלית שלו פשוט איומה, איומה!!!!!
5. טומי ויאן - קצת למל"מי מדי, השיר והביצוע שלהם, אבל בסה"כ הם טובים וקשה להרוס להם יותר מדי, גם כשמנסים.
---
הגרועים
7. אבישחר - חלאס להרוס מתמודדים טובים בשם ה"תעוזה" וה"שינוי". הוא מעפן בעברית.
8. אורי שכיב - ביצוע ומתמודד כוכב נולד-י על כל המשתמע. וכן, זה וואחד עלבון.
9. רוז - משעמם, קריוקי לגמרי, טפל ומעפן. אני לרוב לא נופל ממנה בכלל אבל מכיר ביכולותיה, אבל הפעם? הגיעה לשפל. להזכר בביצוע קורע הלב של איימי ווינהאוס ולבכות על הרצח של השיר.
10. יהב טווסי - לא אהבתי אותו מעולם, אבל חשבתי אולי הצבעוניות שלו תביא משהו מעניין ודינמי לשידורים החיים. איזה צבע ואיזה בטיח... משעמם, צפוי, אותו חרטא כל פעם מחדש וחרטא גרוע. ילד חמוד ומתוק, אבל לא.
11. קרקוקליות - מחריד.

xjoiq

New member
תאר לך שבתוכנית הקודמת היתה הדחה כפולה

למרות שהטעם שלי במתמודדים האחרים שונה משלך ענבל ביבי היתה לא רעה אבל אם ההדחה הכפולה שמתכננים לנו בתוכנית הבאה היתה ביום רביעי האחרון לא היית זוכה לשמוע אותה היום.
וזה עלול לקרות ביום רביעי הקרוב לפחות למתמודד/ת אחד/ת ראוי/ה שיישאב/שתישאב החוצה.

danlevin1

New member
הביצוע של עדן בן זקן

ממה מתלהבים? הביצוע היה רע לתפארת , היא זמרת מצוינת ויש לה כריזמה וביטחון
אבל היא לקחה שיר מעצבן ומיזרחה אותו והצליחה להפוך אותו ליותר מעצבן ממה שהוא
אוברייטד לגמרי

ותעזבו את תמר , אני שוב אזכיר לכם את אקס פקטור הבריטי שהוציא בעונה הקודמה (עונה 9 )
את המיטב מ-2 מתמודדים סופר ביישנים שהגיעו עד לשלושה האחרונים
לעומת אצלנו שכרגע לא יודעים איך להתמודד עם זה
תמר לא אשמה , זרקו אותה ישר למים העמוקים
העיבודים ובחירת השירים לא נותנים לה אפשרות להמריא

הביצוע של קרקולי בעיניי היה הכי יפה הערב - הוא גם בין הבודדים שהתרכז במוזיקה , בקולות עצמם
ולא בשואו מסביב , הייתי מעדיף שהן ישארו ליד הפסנתר כל הביצוע ואז זה היה מושלם
אבל גם ככה זה היה ביצוע יפה

ענבל ביבי הייתה מעולה הערב

עברי לידר הורס את טומי ויאן, נותן להם שירים לא קשורים לכלום - עברי לידר הביתה!

GM1988

Well-known member
סיכום:

ערב מעניין, מגוון, היו רגעים טובים וטובים פחות.

אסכם מהמתמודדים שאהבתי מבחינת ביצוע והלאה...

פיוז'ן - באופן מפתיע לחלוטין - הם הביצוע + ההופעה הכי טובה הערב!
יש שיפור מאד גדול מכל השירים האחרים שלהם במהלך הפרקים, וזה היה המוצלח ביותר מכולם

הם אספו את הקולות שלהם ונשמעו הרמונית יותר טוב, השיר היה מאד טוב להם, וגם הקטע עם הכוסות ותיפוף היה מצויין!

ענבל ביבי - עוד מתמודדת שכבר הסתמנה כמאבדת כיוון מבחינתי, ואיזה שיפור עצום! איזו עבודה טובה, בחירת שיר מוצלחת, לוק כובש והולם אותה. היא לקחה שיר של MJ והפכה אותו למשהו אחר לגמרי. אומנם אני אגיד שזה אולי לא הכיוון הכי מדהים שאני מדמיין לעצמי את השיר הזה, אבל לענבל בפני עצמה זה היה טוב מאד

מתמודדים שהיום פחות הלהיבו:

רוז פוסטאנס - היא זמרת אדירה וענקית! קודם היא הייתה היום יפה ברמה אחרת, כלכך אהבתי את הלבוש והאיפור, השיער, הכל היה מושלם!
אבל אני מסכים עם שאר השופטים - צריך לאוורר את רוז עם סגנונות אחרים ולהוציא טיפונת מהמשבצת שהיא מאד טובה בה. אבל רק כדי שהיא תראה עוד יכולות של עצמה בשירים אחרים ותאתגר את עצמה בהם.
אני חושב שלעומת ביצוע קודם וביצועים טובים שהיו לפני השידורים החיים, היום זה היה בינוני, אך עדיין גדול מבחינת רוז.

אבישחר J - לא טוב לו עברית. לא טוב. חבל שמנסים להפוך אותו לישראלי כשהוא טוב כלכך באנגלית ובסגנון השחור והמעולה שלו!
אני חושב שהוא ורוז הם הכוכבים הגדולים של העונה הזו, והם ראויים להיות בגמר מעכשיו, אבל הערב ספיציפית ציפיתי ליותר ממה שראיתי.

עדן בן זקן - כמה שבא לי לכתוב את שמה באהובים הערב, אבל עם כל השואו וזה, לדעתי היא לא מיצתה את עצמה בשיר.
לא התרגשתי מהשואו, זה אומנם גאגא במזרחית, אבל משהו לא עבד לי עם העיבוד הזה ועם השואו...
ואני אחזור ואומר: משהו בעדן כלכך מזכיר לי את סינדי לאופר הצעירה. כל פעם שאני רואה אותה אני שומע את הקול הצווחני ואת כל הצבעים בשיער של סינדי עם הפראות האופיינית. מאד בא לי לראות את עדן בסגנון הזה. אני חושב שהיא תרגיש בבית.
אורי שכיב - היום הוא נתן ביצוע עם שיר שמתאים לו, והיה מורגש שזה שלו. זה בא ממנו באופן טבעי, אבל אני לא מתלהב ממנו.
אני חושב שזה עדיין מאד בינוני.

בן גולן - לבחור הזה יש קול טוב, אהבתי את הביצוע.

גרועים:

האחים אגמי - עברי ממשיך עם הסגנון הרוקיסטי המטומטם עם האחים ולא נותן להם להיט טוב שירים אותם בהופעה.
הם שוב נשארו עם שיר רגיל שלא ממצה משום כיוון והקטע המזעזע עם הריקוד לא צלח. זה היה מיותר ולא מעניין

האחיות כרקוקלי - מודה שלרגע יצאתי מהחדר ושמעתי את השיר ברקע ככה, אבל גם כשחזרתי לקראת הסוף, זה היה דיי משעמם...
אני לא יודע אם אשנה את דעתי אם אשמע שוב, אבל בינתיים אני חושב שזה היה לא מוצלח

יהב טווסי - טוב, מה אני אגיד, חבל. היה לי שימוש במתמודד הזה כהפסקה לפיפי והנה הוא עזב מהתכנית. עכשיו אצטרך להתמודד ולחפש תזמונים לברוח

ואם ברצינות - הוא בחור מוכשר והכל, אבל אני חושב שיש עוד הרבה על מה לעבוד איתו מבחינת הגשה, עמידה על הבמה.
יש בו משהו שמעצבן אותי ומוציא אותי מהשירה שלו, ומעסיק בדברים שלא צריך להעסיק כששומעים שיר ורואים הופעה.
היה לי לרגע מאד מוזר שהוא ואבישחר עומדים על אותה במה ומועמדים להדחה, ואני שמח מאדדדדדדד שזה נגמר בהדחה של יהב ולא אבישחר. פיו

תמר פרידמן - הבחורה הזו טובה בלשיר, אבל מאד לא מוצאת את עצמה על הבמה הגדולה. היא לא ממלאה אותה, היא לא הצליחה ללכת בה בחופשיות. הרגשתי שכל רגע פורטיס אומר לה "תמר, עכשיו לכי שמאלה, עצרי, תסתובבי, ותמשיכי ימינה, ופה עצרי, תביטי לשופטים, עכשיו למעלה לקהל, תמשיכי ללכת".
ממש בצורה הזו. היא מאד כבדה ומשדרת חוסר ביטחון, ולדעתי יש לה המון פוטנציאל, רק שפורטיס חייב לנער אותה מהר כדי שהיא תשתחרר, כי הבחורה הזו מאד מתאימה לתכנית לדעתי.

זהו, סך הכל היה ערב נחמד, מסקרן יהיה לעקוב בהמשך.
תודה על הקריאה

xjoiq

New member
סיכום אישי של הערב או אפשר להגיד הערב של עדן

אז ככה:

סה"כ כמעט כל הזמרים היו נעימים ברמה כזו או אחרת.

אני יכול כבר בשלב זה להגיד שיש זמרים שלא משנה מה שהם ישירו אני אתענג ממה שהם יוציאו מהפה ואני מתכוון בעיקר לשלושת הפייבוריטים שלי בן גולן האחים אגמי ואורי שכיב.
האמת ששלושת נסיכי האקטים האלה תופשים(ויתפשו) אצלי מקום גבוה בביצוע של הערב(וכל ערב) בעיקר בזכות צבע הקול המעולה בו הם ניחנו שמרגש ושובה אותי מכל זוית אפשרית.
אני מתאר לעצמי שברגע שהם גם יביאו ביצועים עוד יותר מרגשים-בקלות יגרדו אותי עם שפכטל ויגרפו מתחתי את הדמעות.

לעומת הנסיכים יש כאלה שאין להם את הפריוויליגיה הזאת וכל ביצוע אני מתרשם מהם מחדש בנפרד.
דוגמא מדהימה למישהי שהצליחה,למרות נתוני בסיס ווקאליים נחותים יחסית למתמודדים אחרים,לטעמי,ולא נטיתי לה חסד בתחרות להביא ביצוע סוףף מבחינתה בזכות עיבוד מעולה וגאוני ולקחה בגדול את הקופה בתור הביצוע המטריף והסוחף של הערב אן מארי דוד-י כזה שאפו. כשהודיעו שהיא הולכת לשיר את לידי גאגא בד רומאנס אמרתי אוףף אולי כדאי הפסקת שלפוחיות?אז מה היא גמרה לעשות קאברים לאגילרה עכשיו עוברת ללידי גאגא היוטיוב מלא בקאבריסטיות בגרוש של השירים השבלוניים והמתישים של ביונסה&ריאהנה&אגילרה&גאגא בע"מ ואז..התחיל השיר וככל שמתקדם השיר אני מתחיל להתהפך יותר ויותר עד שאני צולל יחד איתו בוואו אחד גדול.

עוד להקה,שאמנם יותר נטיתי להם חסד וחיכיתי שהם ישתפרו,הם פיוז'ן שגם הביאו ביצוע מאוד מעניין ונעים לאוזן.

ענבל ביבי שאני מביצוע לביצוע יותר מתחבר אליה והייתי מעוניין שהיא תהיה הבת האחרונה שתצא מהתחרות כי יש לה את צבע הקול הכי נעים מקרב הבנות(ואפילו יותר מכל כרקוקלית בפני עצמה לפחות מבחינת צבע קול (כדואו זה סיפור אחר))הביאה ביצוע עדין ונעים לשיר קצבי.

במגמת המשתפרים אני יכול לציין גם את רוז שפחות התאמצה ופחות לחצה על הקול(למרות שפה ושם כן היו התאמצויות ולחיצות). בכל אופן הפעם היא נשמעה הכי גרובית יחסית לעצמה יותר מכל ביצוע אחר שלה וזה מה שהשרה חן מסוים על הביצוע. טוב שהיא יצא מהתחום הקסאחיסטי כי בתחום הקסאחיסטי צבע הקול שלה נחות מכל הקסאחיסטים בז'אנר.

עד כאן המשתפרים מכאן ואילך מאכזבים

המקרה הכי קל של האכזבה זה אבישחר שלמרות שהקול שלו,אני חייב להודות, נעים-בחירת השיר שלו לא טובה כנראה בגלל העברית אבל לא רק.

לתמר פרידמן היה ביצוע נעים יחסית בלייב הראשון היה ביצוע פחות טוב הפעם(פחות מפריע לי שהיא לא הכי יודעת לנוע על הבמה התנועה שלה הערב נראתה כמו מכינה לתנועה בדבר הזה אני דווקא די סבלני כלפיה בכלל לא מצפה ממנה שתהיה ביונסה על הבמה)

יהב טווסי שהוא אלוף ממש לא פחות מזה אלוף בבחירת שירים ושכמעט התחלתי להתחבר אליו שוב פעם איבד אותי כנראה שהפיזיולוגיה שלו שוב בגדה בו בדיקציה וההגייה והייתי רק אומר לו לא נורא אתה בכיוון הנכון יש עליות ומורדות תמשיך ואין ספק שהמוזיקליות שלך תצליח להביא אותך למקומות טובים. הוא לא דומה לאף אחד וצריך אותו בתעשיה. אני מתאר לעצמי שבאולפן אפשר להוציא ממנו דברים יפים.
הביצוע החלש של הערב(ולא באשמתו)

את רשימת המאכזבים נועלות הכרקוקליות שלמרות שהביצוע שלהן לא היה החלש של הערב הוא ללא ספק היה המאכזב של הערב ועברי לידר התגלה במקרה שלהן,בצירוף ההופעה מהלייב הראשון, כאנטי-מנטור המכסה הלא מתאים שצריך ממש להגיד לו לגביהן אל תעזור ואל תפריע

לסיכום דירוג הביצועים:
1. עדן בן זקן. בראוו. ליגה בפני עצמה בתוכנית של הערב.
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
2. פיוז'ן הביצוע הטוב מאז הוקמו
3. בן גולן שיר שנמאס וכמעט אי אפשר לשמוע עוד קאברים שלו בכל זאת היה מאוד, אפילו מאוד מאוד, נעים בביצוע בן גולן. אני מקווה שמשה פרץ,למרות שבד"כ הוא מעדן זמרים תחת ידו, במקרה של בן גולן שהוא יהלום נדיר צריך ללכת איתו באקסטרים ולאפשר לו להתפוצץ ובכלל שישיר iron maiden/manowar/dio או לפחות שישיר שלום חנוך/אדם/משינה וכיוצ"ב לא חסר שירים
4. האחים אגמי
5. אורי שכיב
6. רוז פוסטאנס
7. הכרקוקליות
8. אבישחר
9. ענבל ביבי
10.תמר פרידמן
11.יהב טווסי

במנטורים פורטיס כיכב הפעם חזק(אחרי שבלייב הראשון היתה זאת שירי)

snirf

Active member
סיכום אמש: תוכנית מעולה,עליית מדרגה

הייתי סקפטי עד כמה ההופעות הולכות להיות מושקעות/טובות במוצ"ש(היות ואין באמת מרווח ראוי להתכונן מרביעי, בהחלט לא-פייר)...אבל וואלה הופתעתי לטובה!
הייתה עלייה של כמה מדרגות מתוכנית הבכורה, מרבית המתמודדים השתפרו ונתנו הופעות מוצלחות

גם בר רפאלי השתפרה משמעותית...הרובוטיות מתוכנית הבכורה נעלמה, היא הייתה יותר קלילה, פחות היה ניכר שהיא מקריאה מטלפרומטר. זה עדיין לא מושלם, אבל היא בכיוון הנכון.
חרה לי שמשה פרץ לא נכח בתכנית בשל הופעה מקווה שזה היה חד-פעמי...
כי כפי שאמרתי בניגוד לתכניות שירה אחרות בהן השופטים יכולים להיעדר, בX פקטור זה בעייתי היות הם מנטורים שקשורים למתמודדים שמופיעים.

השתפרו:
פיוז'ן-ביצוע ווקאלי טוב, הופעה מעניינת והיו הרמונית!
ענבל-עם ההופעה הזאת היא הוכיחה למה היא הייתה ראוי להישאר, כמו שחשבתי. אהבתי את הביצוע הבלאדי לשיר של מייקל ג'קסון
האחיות כרקוקלי- המוזיקה האלקטרונית קצת הרסה את הביצוע ואת הרגש שהשיר אמור להעביר...אבל היה די טוב

הפייבוריטים(לא של הערב, אלא בכלל):
טומי ויאן-מי הבוגר מביניהם, טומי? הקול שלו כ"כ התאים לשיר. הביצוע שלהם היה טוב, והם "חנקו" את כל מי שאמר שהם משעממים
הם חייבים להגיע לגמר!!!
רוז-התלהבתי מבחירת השיר אבל...בפועל הביצוע הווקאלי לא היה וואו. מסכים עם המנטורית שלה שהיא צריכה לנסות כיוונים שונים מלבד בלדות, אבל הפעם זה לא היה חזק...
אבישחר-ראיתי שגם כאן קטלו אותו שהוא שר בעברית
אני דווקא חושב שהביצוע היה מאוד יפה, אבל מחכה לראות אותו מבצע משהו יותר קצבי שהוא גם יתנועע ברחבה

הפתיעו:
עדן- לא מחבב אותה, וזה לא סוד. לצערי היא הולכת להיות בגמר, ואף יש סיכוי שתזכה...הבנתי שיש אהדה גדולה סביבה. הקונספט היה מאוד מעניין, הן מבחינת העיבוד של השיר והן מבחינת ההופעה!
בן- כשנאמר שהוא מבצע את טיטניום-אמרתי בחירת שיר גרועה. אבל...הפתיע, בעיקר בגבוהים...בנמוכים מסכים שהוא חלש.

לא מעניינים:
יהב טווסי-לא התלהבתי כלל מהביצוע...וגם לא היה מרגש
אורי שכיב
תמר-הופעה מביכה משהו...אומנם היה שיפור משבוע שעבר ווקאלית, אבל היא חייבת לעבוד על ההופעה שלה...היא התהלכה על הבמה בלי קשר!

מעמד ההדחה- למה אבישחר בבוטום2?!?!
ואיך תמר לא שם? לא הגיוני
כ"כ מרוצה שיהב הודח

מאוכזב מעניין ההדחה המשולשת שהולכת להיות בשבוע הבא...לא מבין מה המהירות ומה הלחץ

מחשבות

New member
סיכום לסיכום:

פיוז'ן באמת היו טובים מאוד.
ענבל היתה נהדרת, לבושה יפה ועם נעלי צבא מכבידות. השירה שלה מעולה, אבל מתחילה להיות חד-גונית.
טומי ויאן יודעים להופיע.
רוז מופלאה כתמיד.
אבישחר צריך לשיר באנגלית בלבד ומה שהתחיל אצלו כקול מלטף הפך לחפירה.
עדן הפתעת הסדרה. היא יודעת שהיא צריכה לתת שואו והיא עושה את זה בכישרון. לא בטוח שחוץ משואו יש לה גם יכולת שירה בהתאם.
בן שר אתמול נהדר, פשוט נהדר.
יהב היה משונה, המשיך משונה ונגמר בדמעות.
אורי שכיב עוד זמר מזרחי במובן הרע של המילה. לא מתפתח.
תמר לא היתה צריכה להיות שם מלכתחילה, אלא אם היה אקס פקטור לרדיו בלבד.

danlevin1

New member
תמר כן

הייתה צריכה להיות שם לפני הרבה אחרים
יש לה את האקס פקטור

מחשבות

New member
תמר יודעת לשיר. יש לה אולי את האקס פקטור

אם אנחנו במחוזות הבוטניקה.

GM1988

Well-known member
תגידו מה זה X פקטור?

אני מבין את זה כשאומרים "יש לה את הX פקטור", אבל יש לזה פירוש מסוים?

מחשבות

New member
זה הדבר החמקמק הזה בכל אמנות שכיש

את זה את/ה מזהים אותו מיד. זה הדבר המרגש שבשירה, בספר, בסרט או מחול.

למעלה