איזשהו נושא שעלה בתחנה שלי...

BiAAcH

New member
איזשהו נושא שעלה בתחנה שלי...

לפני כמה זמן... אני כבר מלא זמן מנג'ס להם לגבי השלמה לחובש, וכל הזמן האחראית הדרכה אמרה שאין דבר כזה, אבל לפני לא הרבה זמן האחראי מתנדבים שלי אמר שיש, אבל שלא מאשרים כל כך לעשות את זה... עכשיו, אני רוצה להבין, מה לעזעזל זה נותן למרכז לאסור על לעשות את זה? הרי מד"א רוצים שהמתנדבים / עובדים שלהם יהיו בעלי הסמכה כמה שיותר גבוהה, אני טועה? אז למה הם עושים בעיות? חוץ מזה שלתת לעשות השלמה כזו תיתן לדעתי תמריץ מטורף לחבר'ה לבוא להתנדב, אז זה רק טוב למד"א... מה אתם אומרים?

אני מניח שהבעיה היא

שהרבה מאד פעמים כשעושים למע"רים השלמה לחובשים, יוצאים חובשים ברמה מאד נמוכה. יש סיבה שבגללה הקורס מע"רים הוא בהיקף של 60 שעות וקורס החובשים בהיקף של 156 (156?) שעות. אם תעשה השלמה רצינית (של כל החומר ולא רק צ'יק צ'ק השתלמות לידה, וריד והבלהבלהבלהבל), הרי שאף אחד לא ירצה את זה. פשוט בגלל שההשתלמות הרי מיועדת לחבר'ה שבדיוק עברו את גיל 18, ואני מניח שרובם מתגייסים כחצי שנה אחרי. עד שהם יסיימו את הקורס, יהיו להם שבועיים להתנדב ואז הם יתגייסו...

BiAAcH

New member
רגע אריאל...

אתה רוצה להגיד לי שאם הייתה לך אפשרות להשלים לחובש באיזה 8 מפגשים, לא היית עושה את זה? ת'כלס מה שיש להשלים זה: פתיחת וריד לידה חומ"ר / חומ"ס ולא זוכר מה עוד... ואני מתאר לעצמי שזה 156 שעות בגלל שזה כולל גם דברים שקשורים לנהיגה, וגם כי לומדים קצת יותר לעומק, אבל לא נראה לי שלומדים משהו שמתנדב לא למד אם לא בהתנדבות, אז מקורס תאר"ן / אט"ן / פרחי רפואה וכו', קיצר, לא משהו קריטי... בכל מקרה, אמורים לברר את זה מההנהלת מתנדבים...

אז זהו שלא

הקורס לפחות במתכונת החדשה הוא 203 שעות לא כולל הנהיגה היום כל חובש מחוייב לעבור השתלמויות אר"ן חומ"ס לידה ומחלות זיהומיות במהלך הקורס על מנת לסיימו בנוסף הרקע האנטומי והפזיולוגי רחב יותר וכן פתיחת וריד דורש תרגול רק ההשתלמויות הנ"ל לוקחות לפחות 8 מפגשים, אז לעשות קורס שלם במתכונת כזו? אריאל ציין נכונה כי רמת החובשים היתה נמוכה ביותר ולכן החליטו שכל מתנדב שרוצה להשלים לחובשים חייב לעבור חובשים ואני באמת לא מבינה מה הבכיינות, גם אני הלכתי ועברתי קורס חובשים כדי לקבל את התעודה לא כזה אסון גדול...

orend123

New member
איזו בכיינות?

בבקשה שייפתחו קורס, אני אבוא הבעיה שלא פותחים, וכשפותחים לא מכניסים...

לא דיברתי עליך (שים לב למי הגבתי)

אבל בכל מקרה זה כבר פאק של התחנה אין שום בעיה להכניס מתנדבים לקורסי חובשים ועושים את זה כל הזמן במקום ההשתלמויות

BiAAcH

New member
בדיוק כמו שההוא לפנייך אמר...

פתחו לפני איזה 4 חודשים קורס נהגים אצלי בתחנה, וניסיתי לבדוק את האפשרות של להיכנס לשם רק לקורס חובשים, ולא הסכימו לי. הקטע, זה שלדעתי מגיע לי (מתנדב פעיל מעל 3.5 שנים) וגם אני די מקושר בתחנה, ועדיין לא הסכימו לי, ועכשיו כששאלתי את הא. מתנדבים הוא אמר שזה באמת היה טיפשי שלא הסכימו.... סתם חרטא ברטה....

אין דבר כזה הסכימו לי

הרשו לי, נתנו לי, המושג הסכימו לי לא קיים מי שאחראי על לאשר דברים כאלו הוא א. הדרכה בתחנה שנמצא בועד מתנדבים עם לא אחר מאשר א. מתנדבים, אם הוא היה רוצה הוא היה יכול להכניס אותך, זו החלטת ועד בלבד.

eranlevi1984

New member
גם אצלנו רצו לעשות דבר כזה

יו"ר הנהלת המתנדבים התחיל מהלך כזה לפני שנתיים בערך אבל גם הוא קיבול ביטול מהמרכז בטענה שאין אפשרות לבצע השלמה-מה שנכון כי הקורס היום כמו שאוקונומיקה כתבה הוא הרבה יותר ארוך עם הרבה יותר תכנים..... נכון וחבל שהמצב כזה ואני בדיוק באותו מצב כמוך,אבל זה מה שיש והפתרון היחיד בשבילנו זה לצאת לקורס חובשים.

Daffynes

New member
88

בהרבה מקומות יש השלמה ל88 - מע"ר בכיר. בסה"כ זה השתלמות וריד, לידה, חזרה לעומק על מחלות וטראומה וקצת בדיקה פיסיקלית. אם המדריך טוב והחברה רציניים יוצאים כמעט חובשים, בלי נהלים ובלי חומ"ר\חומ"ס.. אצלנו באזור אגב נפתח היום הקורס

EMT D

New member
דפנה יקירתי

בהרמה מקומות או לא בהרבה מקומות לפי מתאם הדרכות המתנדבים ומחלקת הדרכה אין השלמה ולמיתנדבים אין קורסי 88 . ישנם קורסי 88 בתשלום מלא המועברים לציבור הרחב ע"י מחלקת הדרכה אבל הם לא תופסים במד"א קקורס למתנדבים. ברור שמתנדב שיעשה קורס 88 חיצוני יתקבל כמתנדב אבל כמע"ר בכיר אשר לא מוסמך לפתוח וריד ללא נוכחות חובש לידו.

nir1821

New member
יותר מזה...

בירושלים נפתחים על ימין ועל שמאל רורסי מע"ר בכיר והשלמות מקורס 60 ל-88. אחת כזאת יש בסוף חודש נובמבר...

EMT D

New member
ירושלמים...

ירושליים זו מחלה ממארת מה לעשות שיש מד"א ויש מד"א ירושליים... אם חניך בקורס מדריכים שואל איך לענות על שאלה במחן מסכם: " לענות כמו שמקובל במד"א או כמו שעושים במד"א ירושליים " זה מה אתם רוצים!!!

למעלה