איזשהו נושא שעלה בתחנה שלי...

מוהר

New member
החיים קשים

תמשיך לחפש ברשימה ואתה מוזמן לבדוק ח.ע בפגישה הבאה

אז צר לי לאכזב אותך

על מנת לנהל אירוע חייבים לעבור את מבחן הנהלים חובש בכיר לא עובר את מבחן הנהלים ולכן הוא לא מוסמך לנהל את האירוע חלק ממבחן הנהלים הוא גם חומ"ס וגם אר"ן ולכן קיימת בעייתיות מאוד גדולה מבחינת הגעה לאירועים האלו במקרה זה. אר"ן עוד אפשר להגיע חומ"ס לא. ולגבי נוכחות חובש מדובר על נהלי אגף רפואה אז שכל פלצן יפסיק להפריד את עצמו מהמערכת

את מתכוונת

לנהל אר"ן או אירוע חומ"ס.. זה נכון אבל לנהל אירוע רגיל(סתם תאונה או כל דבר אחר..) אין לזה הגבלה מסויימת

יש ויש

רק אדם אשר עבר מבחן נהלים רשאי לנהל אירוע ולא משנה מה טיבו אתה מוזמן לקרוא את ספר הנהלים של מד"א זה מופיע שם שחור על גבי לבן

Cervantes

New member
אקונומיקה: האם אני בטיול של משרד

החינוך בתור בוגר קורס 88 לא ראשי לפתוח ווריד ללא חובש?..
תודה

מוהר

New member
ואוסיף - בתור מדריכת טיולים

אסור לחובשים לפתוח ווריד לילדים בשטח, לרוב חברת איבטוח הטיולים לא מכסה להם את התחת בשיט'. הם מחויבים לקחת איתם צאוורון בתיק, אבל אין להם סמכות להניח אותו. כנ"ל לגבי עירוי - צריך, אתה מוזמן לנסות, אבל תתכונן לתביעה מטעם ההורים. בטיולים עדיף לא לשחק, בכל מקרה שדורש עירוי מפנים לבי"ח וזהו. נ.ב - נתקעת בשדה מוקשים בגולן עם ילדה בכיתה ט בלי רגלים? הפינוי המוטס יגיע תוך שעתיים? אני מניחה שבמקרה הזה לא תוגש תביעה עם העירוי הוא מה שיציל את חייה, אבל בכל מקרה אחר, עדיף לא להסתכן. אגב, EMTD - אני חושבת שנתקלתי בך באחד מהטיולים לפני שנתיים. מאוד הצחיק אותי התיק פרמדיק שסחבת אז, או שאולי אני מבלבלת?

EMT D

New member
אולי נפגשנו אבל

אבל תיק פראמדיק? ולפי הגיל היית בחברה או בשרות?

nikonit

New member
גם אני מדריכת טיולים...

ומעולם לא נתקלתי באיסור על פתיחת וריד למטיילים בשטח. לא בחוזר מנכ"ל משרד החינוך, ולא בהנחיות של הגוף בו אני פעילה. יכול להיות שהיא תקפה בטיולים של הגוף שאת מדריכה בו? אני מסכימה איתך שיש סיבות טובות לאיסור כזה, ולכן יש חובשים שמסרבים להחדיר בשטח. זו עדיין לא הוכחה לכך שקיים איסור כתוב, אשמח אם תשלחי אותי לאחר כזה. לעניין מע"ר 88 - למיטב זכרוני ע"פ חוזר מנכ"ל משרד החינוך הוא יכול לצאת כמע"ר ולא כחובש, ולכן בכל מקרה אין לו סמכות כזאת. אבדוק את העניין ואעדכן כאן. חג שמח

מוהר

New member
האיסור מגיע מטעם חברות השמירה

ככה לפחות ע"פ שיחות שהיו לי עם חובשים בטיולים שהדרכתי. ובנוגע למע"ר 88 את צודקת. ע"פ חוזר מנכ"ל של לפני שנה וקצת, חובש מלווה לטיולים יכול להיות נהג אמבולנס במד"א או בעל הכשרת חובש קרבי בצה"ל. חג שמח

nikonit

New member
אז תשלח מסר, בשביל זה הוא קיים!

אם אתה לא יודע איך: לוחצים על השם שלי, ומגיעים לכרטיס האישי (סליחה "העולם", עאלק) שלי. שם מצד ימין יש כפתור "שלח מסר". משם אני מאמינה שכבר תסתדר לבד. אם לא - תשאל פה. חג שמח

Action force

New member
הייתי במצבך ו...

אהלן, הייתי בדיוק במצב שלך. אז נידנדתי לפאראמדיק שבמקרה גם מדריך מעולה, ובדקתי במרכז את כל הסוגיות. הכנתי קבוצה של 15 מתנדבים. אחרי שהרוב היה מוכן, כולנו יחד נידנדנו לפאראמדיק יומם וליל עד שנמאס לו והוא הסכים בזמן 6 משמרות בוקר + ערב בתחנה להדריך אותנו ולהגיש למבחן 180 שעות. את ההשלמה של חומ"ס + אר"ן + נהלים עשיתי בקורס אחרי בת"א. ולפני הגיוס כבר הוסמכתי כחובש. אז אם יש לך קשר טוב עם פאראמדיק שבמקרה גם מדריך, תנסה את זה.

למעלה