איזשהו נושא שעלה בתחנה שלי...

EMT D

New member
אז ככה

לצערי וזו עובדה סטיסטית מצערת שמדריכים ומתנדבים ממד"א ירושליים משום מה יש להם השגות שונות ותיאוריות שונות לגבי מה צריך לעשוץת ברפואת חירום. מישום מה זה שונה מכלל מערכת מד"א. אמנם רפואת חירום זה אוסף של ניחושים מבוססים ונסיונות מוצלחים אבל העובדה קיימת שכלל הארץ מעבירים ומטפלים בצורה אחת ואילו בירושליים מטפלים בדרך אחרת ולצערי זו עובדה ולגבי מה שאמרתי קודם אז חניך בקורס מריכים פשוט שאל אותי ואני מצטט " לענות כמו שעושים בהמד"א או כמו שמלמדים במד"א ירושליים " וזה היה במבחן המסכם של הקורס.

כבר אמרת את זה

לא ברור לי כיצד זה מתבטא בדיוק - יחס העיסויים וההנשמות שונה אצלם? מיקום החדרת טרוקר שונה, או מה?!

ומכאן שלא מדובר על החדרת טרוקר

או כל פעולה שמצריכה פרוטוקול ולימודים קצת יותר מתקדמים ממע"ר או חובש

אקונומיקה ידידתי

חבל שאת לא מסוגלת לקרוא בין השיטין. חוץ מזה, עד שהארת את עיני, לא ידעתי שהחדרת טרוקר אסור בתכלית למתנדבי נוער... כה לחי.

הבנתי יפה מאוד את כוונתך

אבל חבל שאתה בוחר בדרכים של תקיפה אישית הפואנטה של שמעון כמו גם שלי היא כזו: חובשים ומתנדבי נוער כאחד לומדים את נושא האנטומיה פזיולוגיה פתופזיולוגיה וכיוצ"ב בצורה יחסית שטחית וגם אלו שבוחרים להתעמק עדיין לא מגיעים לרמות של פאראמדיק או רופא כי מה לעשות הם לא עוברים את ההכשרה והנסיון והלמידה אל מול מרצה מורה או מדריך בנושאים אלו, לפיכך מה ש"מאכילים" אותם בו הוא התופס. יצא לנו להתווכח עם מתנדבת נוער ירושלמית על נושא הדיפוזיה, כי היא באחת הסימולציות לימדה שדיפוזיה היא תנועה אקראית של חומר כאשר שימוש במושג אקראי אינו רלוונטי במקרה זה, למרות הסברנו החוזר על הנושא היא לא הסכימה לקבל את התשובה וכאשר מתנדב ממד"א י-ם פונה אלינו ושואל במבחן מסכם כיצד לענות על פי מה שלומדים במד"א י-ם או בשאר מד"א העניין מתחיל להעלות תהיות. מד"א ירושלים הוא מנגנון מסוגר מאוד אשר מתנדביו יוצאים בתחושת עליונות על שאר מתנדבי מד"א, לצערי עד היום על אף המערכת הנפלאה שלהם להכשרת מתנגבים לא מצאתי תחושה זו כנכונה. כן הם לומדים טעויות וכן הם מלמדים דברים שונים, במקרה זה היה מדובר בריכוזי חמצן, אז נכון לא מדובר בטרוקר ולא מדובר בכבד שעבר לצד שמאל בצורה פתאומית אבל מדובר בדברים שהם אכן רלוונטים למקצוע ולו ברמת המע"ר הוא החובש.

Daffynes

New member
../images/Emo80.gif

לא קראתי מה הנהלים ומה "אמורים" לעשות... אמרתי רק שיש מקומות בהם כן יש השלמה ל88 למע"רים מעל גיל 18. בפ"ת נפתח קורס כזה פעם בשנה בחופש הגדול (בד"כ) והוא תמיד מלא במתנדבים.

מוהר

New member
לא יודעת לגבי נוכחות של חובש

אבל אסור לנהל צוות ואסור להתקרב לחומ"סים למניהם

UV101

New member
הזקנה עם החולצה הלבנה שישבה בפינה

ליד הלוח?

מוהר

New member
אני חוששת שהיא קשישה ממני בשנה

אני הקשישה שרק השתחררה, וממש מופתעת לגלות ששכחה את הח.ע והת.א בבית

מה??

מה זאת אומרת אסור לנהל צוות?? איפה בנהלים רשום מי רשאי לנהל צוות ומי לא?? ואסור להתקרב לחומ"ס?? כל מתנדב שהוא לא נוער רשאי לצאת לאירוע חומ"ס, ולפעול בו ע"פ הנהלים של אירוע חומ"ס(אפילו אם לא עבר השתלמות חומ"ס). ולגבי נוכחות חובש - מע"ר בכיר רשאי לפתוח וריד גם ללא נוכחות חובש, לדוגמא בטיולים שהוא מלווה וכו'.. גם במד"א הוא רשאי, רק שלא יוצא לו הרבה להיות ללא נוכחות חובש (בכל אמבולנס יש איש צוות אחד לפחות שהוא חובש). נראה לי שצריכים להמציא משפט "יש מד"א ויש מד"א ירקון..." הקורסים האלה רצים אצלנו כל שנה..

UV101

New member
ברכותיי

הרגע המצאת אותו. מוהר-אני מצטער, את לא מופיעה ברשימות את פוגמת ברוח הקורס הצעירה והקייצית!
רגל בקבר זה מאוד לא בסטייל כרגע

למעלה