איטיות בגישה לסרביסים ברשת הפנימית

thezal

New member
המצב הוא ..

בדיוק כפי שאתה מתאר... רק שאין DELAY מ קליינט לשרת ב SSH . אם אני פונה מהשרת למחשב אחר ברשת נאמר ב FTP , אין DELAY. ניסיתי להחליף כרטיס אך זה לא פתר . הדגם הוא 3COM 905B יריב

בדוק הגדרת DNS במחשב הפונה

יתכן שהמחשב הפונה מחפש ב-DNS חיצוני, או עובר דרך שער או פרוקסי המצוי מחוץ לרשת המקומית שלך. כתוצאה מזה, גישת HTTP מעוכבת. נסה בהגדרות המחשב הפונה (ברשת המקומית) לבטל זמנית הגדרת פרוקסי, וראה השפעה.

אני חושב שאני יודע ...

לגלות ??? בטח אם אני לא יגלה תוך דקה פלפוני ישתולל .. נו מילא ..

לא .. בעצם ..

יריב צריך לראות את הקבצים הבאים : /etc/nsswith , hosts, / /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0 (וגם של eth1 ) /etc/sysconfig/network בטח שכחתי כמה. אה, ויש צורך במעין שרטוט פשוט של הרשת שלך.

thezal

New member
שרטוט...

להלן הרשת... השרת = שני רגליים : רגל לADSL 10.200.1.1 , רגל שניה ל 192.168.0.1 הרגל השניה מחוברת לHUB קליינט 1 = מחובר לHUB עם IP 192.168.0 גייט שלו 192.168.0.1 מ"ע לינוקס קליינט 2 = כמו קליינט 1 IP שונה כמובן מ"ע סולאריס ספארק יש עוד שני קליינטים שפחות או יותר אותו קונפיגורצית רשת עוד?

thezal

New member
yes master......./images/Emo11.gif

ומה המאסטר אומר? אני מניח שכתריאל עדכן אותך בפרטים.... הפלאפון שלי לא עלי (הרגע חזרתי מן הקואנטרי) ואיפלו לא על המחשב שלי.... בו האר את עניי...

thezal

New member
אין פרוקסי...

הבעיה קוראת גם בתוך השרת עצמו... כלומר .... ftp 192.168.0.1 telnet 192.168.0.1 25 telnet 192.168.0.1 110 בכל המצבים קורה אותו הדבר... כמור כן בכל הקליינטים מוגדר קובץ הHOSTS כמו שצריך יריב

תבדוק האם מוגדר

לאפצי התיחסות זהה לשני כרטיסי הרשת. יתכן שפניה דוקא לצד החיצון תשיג תגובה מהירה יותר.

thezal

New member
ככל הנראה אין קשר לאפאצ´י

יש תגובה מיידית מתוך הרשת

לפי זה ש FTP עובד (או שלא הבנתי)

הייתי חושד בכל זאת בהגדרות של האפצי, או של הרולר ipchain. אם פעולות אחרות כן עובדות, forward, ופורטים אחרים מגיבים כיאות, שוה לבדוק מה כתוב בhttpd.conf

voguemaster

New member
עזוב telnet בינתיים

ניסית nslookup או יותר טוב אפילו host ?? לדוגמא: host 192.168.0.1, לא משנה אם מהשרת שלך או מה-LAN. אלי

תמר,

New member
האם שני כרטיסי הרשת מאותו סוג?

כי לי היה שרת עם שני כרטיסי רשת 3com9xx (לא זוכרת במאה אחוז איזו גירסה), והיו לי מיליוני בעיות בהגדרה ושום דבר לא הלך. מה שפתר את הבעיה - היה להחליף את אחד מכרטיסי הרשת, כי כנראה המודולים מתבלבלים אחד עם השני (עד כמה שזה נשמע מוזר).

thezal

New member
שני הכרטיסים הם:

האחד 3com 905c השני 3com 905B עד לפני שבוע בערך ובמשך 5 חודשים העסק עבד ללא בעיה

תמר,

New member
חיפשתי קצת ב-google

ומצאתי את זה, אולי יש פה פתרון בשבילך. בכל מקרה, יכול להיות שעם הקרנל החדש יש לך בעיה בהעלאת המודולים. נראה לי שהאפשרויות שעומדות לרשותך הן: א. החלפת כרטיס רשת אחד (לכרטיס רשת שלא משתמש באותו מודול) ב. קימפול קרנל חדש, אולי בגירסה ישנה יותר

voguemaster

New member
תראה

ברור שיש בעיה ספציפית עם ה-INTERFACE הזה, כלומר הרגל של 192.168.0.1 או מה שזה לא היה.... ניסית לבדוק עם netstat -ut על המחשב עצמו בזמן ה-DELAY ? אני מאוד מעוניין לדעת מה לכל השדים קורה שם. מה בקשר למחשבים בתוך ה-LAN שיוצאים החוצה לאינטרנט ? הם מסוגלים לעבור כמו שצריך דרך הכרטיס או שלא קנפגת יציאה לאינטרנט ?? אלי

thezal

New member
יש עדכון חדש!

חקרתי עוד את הבעיה... ומצאתי את הדבר הבא כאשר ה ADSL אינו פעיל (ETH0) , הרשת הפנימית פועלת מצויין ללא DELAY אפילו כאשר אני עושה ftp 192.168.0.1 מאותו שרת! אך אם אני מפעיל את ה ADSL , אז הבעיה חוזרת.... יש לציין את ה IRQ של שני הכרטיסים והכתובות : ETH0 = Interrupt:10 Base address:0xe400 ETH1 = Interrupt:10 Base address:0xe800 יריב

lizard

New member
זה רק בגלל הRESOLV

לא סקאזי לא רשת ולא בטיח. כשאתה לא מחובר אין לו גישה לשרתי DNS ולכן הוא לא מנסה לתרגם כתובת לשם. כשיש לו גישה הוא מנסה,אבל מאחר והשרת לא מכיר את הכתובות הפרטיות שלך אז לוקח לו זמן לגלות את זה. צריך לערוך את כל נושא הDNS (הכוונה לתרגום כתובת-שם-כתובת ולא לשירות מוגדר) כמו שצריך. מיכה

אותי זה דווקא מחזיר לתאוריה ..

הראשונה שלי .. שהייתה אם אני לא טועה בנושא של זיכרון ומודולים .. אגב, אתה יכול לנסות לשנות להם את ה irq ..

voguemaster

New member
זה לא מדויק

זה נשמע כך, אבל שים לב ששרתי DNS, ברגע שהם לא יודעים את התשובה ולא מקבלים תשובה משרתים אחרים, מחזירים ישירות תשובה ריקה, כלומר פאקט עם ANCOUNT=0. קצת מוזר מה שקורה אצלו. זה נשמע כמו בעית DNS, רק שכל הקבצים לטענתו מכילים את הנתונים הנכונים, וכו´. בנוסף הוא התקין שרת DNS פנימי שפתר את הבעיה למספר דקות. קשה קשה המצב.. אלי

אני לא משוכנע שהבעייה הינה הגדרות

של dns מהסיבה הפשוטה, עד כמה שנאי זוכר הוא טען שיש איטיות גם כאשר הוא פונה לכתובת ה ip (שאז לא צריך להתבצע כלל resolv ).. היית צודק אם היה מצב שבו פניה ל ip היתה נענית במהירות, ומצד שני פניה ל FQDN היתה נענית באיטיות ..

למעלה