איטיות בגישה לסרביסים ברשת הפנימית

voguemaster

New member
תן לי לספר לך מה קורה לי

ברשת הפנימית. יש לי רשת שמורכבת ממחשב פיתוח (P3), המחשב הפרטי שלי (בד"כ לא מחובר ל-HUB), ועוד שני מחשבים. במחשב הפיתוח מותקנת לי RH6.2, במחשב שלי יש לי 98 ו-RH7.1, במחשבים האחרים: P3 עם NT SERVER 5 ו-EXCHANGE, ועוד P133 עם RH6.2. אותו P133 מסכן מתפקד כשרת דואר, עם SENDMAIL, וגם כשרת DNS פנימי עבור הבדיקות שאני עושה. העניין הוא כזה, במחשב הפיתוח שלי התקנתי גם שרת FTP. כל עוד שרת ה-DNS שלי עובד ומחובר לרשת, אין לי שום בעיה לגשת ל-FTP מכל מחשב אחר. אם שרת ה-DNS לא עובד, אני מקבל DELAY של בערך דקה או דקה וחצי, ורק אז אני מקבל LOGIN. לדוגמא: השם של מחשב הפיתוח הוא lordsoth.ravenloft, או lordsoth בקיצור. ה-IP שלו הוא (לצורך העניין) 222.222.222.220 אני מקבל את הפלט הבא: ftp lordsoth connected to lordsoth.ravenloft ואז יש לי DELAY. כנ"ל אם אני עובד עם ה-IP שלו: ftp 222.222.222.220 connected to 222.222.222.220 ופה בעצם נגמר התפקיד של לקוח ה-FTP. בבדיקה של מצב הרשת: netstat -put אני מקבל: udp 0 112 lordsoth.ravenloft:1038 starhead.ravenloft:domain ESTABLISHED 1153/in.ftpd ברור שהשאילתא שאני רואה מבוצעת ע"י השרת, ולמרות שה-HUB לא מחובר לחשמל בכלל והשרת DNS לא מחובר ולא פועל, עדיין יש פה משהו דפוק. כמו שאתה רואה, הלקוח ממיר יפה מאוד מ-ALIAS ל-FQDN, או יענו FQDN כי הוא רק פנימי, אבל השרת עצמו חייב ללכת דרך ה-DNS ללא קשר אם הקבצים שלי מקונפגים בסדר. יש לי את כל השמות והכתובות בקובץ HOSTS שלי, וסדר הבדיקה אפילו לא מכיל DNS (ניסיתי וזה לא פתר). זה גורם לי לחשוב ששרתים מסוימים חייבים לעבור דרך DNS, ובתור מישהו שמתכנת והשתמש ב-DNS כבר, זה נראה לי תמוה ביותר. ה-RESOLVER עובד לפי הקבצים הידועים, ולכן לא מובן לי מה לכל השדים קורה. הלוואי ויכולתי לבדוק איזה סוג שאילתא עושה השרת, למרות שאני חושד שהוא בודק את ה-FQDN של עצמו. בכל מקרה, הבעיה של ידידנו כאן קצת שונה, אבל לא מאוד רחוקה. אצלו זה קורה רק כשמתחברים דרך הרגל הפנימית, מה שהופך את העניין לתמוה מאוד. יכול להיות שיש באג ב-RESOLVER שלא מתייחס שווה לכל INTERFACE שקיים במערכת ?? קשה לי להאמין, אבל מצד שני, קשה לדעת.... אלי

lizard

New member
נו ?

זה עדיין לא שולל את מה שאמרתי. צריך להגידר את כל נושא השמות מחשבים לכתובות כמו שצריך. תאמין לי שעשיתי את זה הרבה פעמים. גם לי יש רשת בבית. מיכה

voguemaster

New member
הבעיה היא

ששרת ה-FTP מתעלם לחלוטין מקובץ ה-HOSTS, ותאמין לי שיש לי הכל מוגדר בדיוק כמו שצריך. גם בשרת ה-DNS שלי הכל מוגדר בצורה מצוינת, ועובדה שכאשר הוא מחובר לרשת, הכל פועל יופי. שוב, הבעיה היא ששרת ה-FTP מנסה לעשות RESOLVE אבל בלי להתחשב בקובץ HOSTS. זה לא אמור להיות כך, לא אם הוגדר להשתמש ב-HOSTS קודם! ואני לא מנסה לסתור את מה שאמרת. ברור לחלוטין ששרתי ה-DNS לא מכירים את הרשת הפנימית שלו... הדרך היחידה שלו זה או להוריד שורות nameserver מקובץ resolv.conf או להתקין ולקנפג כמו שצריך שרת DNS פנימי. זה הכל... אלי

lizard

New member
בדיוק

הקובץ HOSTS לא מתרגם מכתובת לשם,רק משם לכתובת. אני לא מבין מה הביג דיל בהתקנת שרת DNS.

voguemaster

New member
פיתרון אפשרי....

אוקיי, אז רשמתי באחת ההודעות שלי את הבעיה שיש אצלי ברשת, ומסתבר שיש לה פתרון. הייתי חייב להוריד את ההגדרה עבור שרת ה-DNS מתוך ה-resolv.conf שלי. כלומר למחוק כל שורת nameserver, ואז אין DELAY. הבעיה כמובן היא שאני צריך מדי פעם DNS, אז זה קצת מעצבן...
בכל מקרה, ההצעה שלי היא או להתקין שרת DNS פנימי ולהגיד לכל המחשבים ב-LAN לפנות אליו בתור nameserver, או להוריד את השורה הזו בכלל... אלי

thezal

New member
הבעיה נפתרה....

באדיבותו של LIZARD ,נערך שיפוץ והקמה של DNS פנימי. כעט יש גישה מהירה מכל התחנות מבפנים גם לפי IP וגם לפי שם תודה לך מיכה! כעט נתפנה לבעיות הרציניות יותר....(פיצוי החברה
) תודה למיכה ! ולכל אלה שעזרו. יריב

lizard

New member
מה תודה

תתפשט
סתםםםםםם תענוג שלי. (לך תמצא את כל הטרויינים ששמתי לך) סתםםםם אני לא כזה. כמו שאמרתי, צריך לבנות מערכת DNS טובה ויעילה. מוגדרת נכון. מיכה

למעלה