../images/Emo20.gifשושי-חלק ה ../images/Emo20.gif (ויש עוד !)../images/Emo45.gif
טיפול נוסף יצא לדרך, דקפפטיל ארוך ביום ה-21. מספר ימים אחרי הלכתי לקבל IVIG, זה היה אישפוז יום במחלקת אימנולוגית. את הוריד בשביל האנפוזיה לא מצאו בקלות ושוב דקרו אותי מספר פעמים. הכניסו אותי לחדר שהיו שם המון נשים וגברים מחוברים לעצי מתכת ותלויים עליהם בקבוקי זכוכית. כולם הסתכלו עלי במן רחמנות כזו והתחילו לדאוג לי, הנה יש פה מקום לשבת, קחי בייגלה, להביא לך שתיה. התחלתי לדבר עם האנשים ולא לאט הבנתי שהבעיה שלי היא רק להביא חיים לעולם כשהאנשים האלו נאבקים להשאר בחיים בעולם. כן כן, אותם אנשים חולי סרטן קיבלו כימוטרפיה. ואני הייתי איתם באותו החדר. הם ריחמו עלי ואני ריחמת עליהם, כל אחד והבעיה שלו, לפתע כבר לא התחשק לי להתחלף עם אף אחד. כעבור כמה שעות התחלתי להרגיש מצוקה וקושי לנשום, מיד הובלה אחות אלי, והוזרק לי לוריד קורטיזון בכמות גדולה, אח"כ כבר נסתם לי שוב הוריד ונאלצו להמשך לחפור לי בידיים בשביל הכמות הקטנה שנשארה, כי לא מבזבזים אף טיפה. יום השאיבה הגיע, שוב בעיות ורידים, ביד אחד המרדים מחטט לי עם המחט וביד השני הרופא, ככה שלושת רבעי שעה. בסוף נשבר לכולם ומטים את המיטה של חדר הניתוח כך שהראש יהיה למטה ומחדרים לי לצוואר טאת האינפוזיה, ומפספסים. הולכים על הצד השני וכאן מצליחים לקלוע וייייש יש לנו סוף סוף אינפוזיה, רק היי אדוני המרדים, לא מישרים את המיטה עד אשר לא מחברים לנוזל, חדר הניתוח התמלא כולו בדם מזרם עצבני שיצא לי מן הצוואר. והורפא רק שואל "שושי את בסדר" כן כן אני בסדר אני עונה במן אפטיות, וחושבת לעצמי שום דבר לא בסדר! הידיים שלי נפוחות וכחולות מחווית האינפוזיות, מחובר לי לצוואר איזה מן שטרונגול, כן כן אני בסדר. נשאבו 19 ביציות, אושפזתי לילה לאנטיביוטיקה דרך הוריד. בבוקר אחרי השחרור, ירדתי לבדוק את מספר העוברים ולתדהמתי גיליתי שהרופא ללא אישור ממני עשה חצי רגיל וחצי ICSI, באיזה זכות, כבר הסברתי לו ולהם ולכולם, אין לי הפריות בלי ICSI! דמעות זלגו שם כמים וכעס עצום פרץ ממני. יש לי רק 6 הפריות. מוחורת הרופא מתקשר ומתנצל ומסביר את מה שעשה ושכל האחריות היא עליו בלעדית, הביציות לא מריחות לו טוב, חלקן היו ממש גרועות אז הוא חילק אותם ועשה ICSI רק על הטובות. ואני סלחתי. החזרה, הוחזרו 4 עוברים הרופא אמר שהם היו ממש טובים. אני על סטרואידם בכמותשל 40 מ"ג, קלקסן, אספריו, אוטרוגסטאן. יש לי גירוי יתר שחלתי קל רק שחלות בגודל 8 ס"מ. שלושה ימם אחרי, סבתא ציפורה נפטרה. לוויה שבעה. פרידה מהבית שגדלתי בו. המון זכרונות המון בקשות סבתא שהצטרפה עכשיו לסבא ומופיע לי איתו עכשיו בחלומות, אני מבקשת עיזרו לי, בקשו מאלוהים שיעשה לי כבר הריון תקין שיעשה לי תינוק. אבל שבוע אחרי הביטא היא שלילית. מתחילה לרדת בהדרגתיות מהסטרואידים, כאבי הראש בילתי נסבלים, בקושי פותחת עיניים, בקושי חיה. פגישה עם הרופא שוב. הרופא לא רוצה לעשות לי יותר טיפולים. הוא חושב שהביציות שלי ממש גרועות, ואין לי שמץ של סיכויים. הוא אומר שהוא לא מגרש אותי מהקליניקה, אבל אני זאתי שיצאתי ממנו אבלה וחפוית ראש כאילו נתנו לי בעיטה בתחת, כאילו סילקו אותי, כאילו דורכים לי על כל סיכויי ללדת ילד ביולגי משלי. הרופא מפנה אותי לרופא אחר לקבלת תרומת ביצית. אני לא מוכנה! שבוע אחרי, חום גבוהה, סחרחורות, בחילות, כנראה דלקת קרום המח. אחרי CT בדיקות עיניים ובדיקות דם, שאופציות העומדות לרשותינו, או בצקות מהסטרואידים, או שאריות מדלקת קרום המח. כאבי הראש עדיין ממשיכים. תפסיקו לדפוק את הראש בקיר אין לכם סכויים שלח אותנו עם פתק וסיכום לרופא אחר. סילק אותנו נגמר ואני עדיין רוצה להלחם עדיין מקווה היאוש מחלחל פנימה השחור משתלט אין אור אין חלום אין תקווה. פונים לרופא חדש, אנטיפת לא אנושי לא נחמד אבל אומר שאני ממש לא צריכה תרומת ביצית ושהוא רוצה לעשות לי עוד טיפול. כרגע בחופשה לא יכולה לחשוב על זריקות אולטראסאונדים במקום סקס בדיקות דם של ערפדים בורידים סתומים, בצוואר, במפשעה.... וכאבים וכרגע אני מסתפקת בכאבי נפשי בלבד והמתנה החודשית שלי כאבי מחזור בלתי נסבלים יומולדת 30 לוי עושה לי הפתעה ולוקח אותי לפראג לחמישה ימים. כיף כיף וכיף שחרור מהכל מטעינה את הבטריות, את המצבר והגנרטור ועוד קצת אחזור לתקוף בסיבוב הזה תהיה רק מנצחת אחת וזו אני! רופא חדש! עוד קצת בדיקות, עם אבחנה של עוברים לא ממש טובים. עם בעית זרע ש-ICSI יפתור ויש לנו תוכנית. אני רק צריכה לעזור אומץ ולהחליט מתי אני רוצה להתחיל. זה כבר חצי שנה שאני לא בטיפולים, וטוב לי ככה. עובדת, מכייפת, ומרגישה חופשיה. אני מניחה שיקח לי עוד קצת זמן עד אשר אני אחליט מתי ממשיכים בנתיים הכל ב-"פאוז". עברו 8 חודשים, החלטנו להתחיל מחדש. חמישה ימים לפני המחזור התחלתי להסניף סינרל 3 פעמים ביום. ממש פיס אוף קייק, לא הרגשתי שאני בטיפול, לא היו לי שום תופעות לוואי, ממש כיף. 12 יום אחרי ההסנפה קמתי בחמש וחצי בבוקר ובשש יצאתי מהבית, לכיוון אסף הרופא לבדיקות. והנה, התחלנו להזריק 3 מנוגון ביום + אספירין. יום השאיבה. שאבו לי 17 ביציות עם שיא של E2 קרוב ל-14,000. באינפוזיה נתנו לי אנטיביוטיקה כדי למנוע זיהום. יום אחרי, יש לנו 10 הפריות, אפשר להתחיל לקחת קלקסן. יום אחרי החזרה, מתוך 10 הפריות רק 4 טובים, שאותם מחזירים אחרי שעשו להם אסיסטינג אצינג. לתמיכה קיבלתי אוטורוגסטן 3*1 ביום. כל מה שנשאר זה לחכות שבועיים. השבועיים עברו מהר, חוץ מכאבים של גירוי יתר לא היה משהו מיוחד, ידעתי שזה לא יצליח, ואכן התשובה היתה שלילית. נפגשנו שוב עם הרופא, שאמר שהוא היה בטוח שיצליח כי העוברים היו טובים. אין סיכוי שיעשה לי בשלב זה תרומת ביצית. ורשם לי תוכנית חדשה להפריה. בנוסף התלוננתי בפניו על הכאבים החזקים במחזור, ביקשתי שיעצור את הכל. אסור לי לקבל גלולות למניעת הריון, זה יכול לסכן את בריאותי, לכן הוא נתן לי גלולות למניעת הריון שנותנים לנשים מניקות. גלולות אלו אני אקח ברצף וחוץ מכמה דימומים פה ושם אני יכולה לשכוח מהמחזור עד עולם. יום אחד כחודש אחרי הטיפול ביושבי מול המחשב, כאב חד מפלח את בטני, איכשהוא אני מצליחה להגיע לקחת כדור נגד כאבים ולשכב על המיטה. חשבתי שהכאב יעבור, אבל בבוקר שלמחרת הוא אפילו החריף. נסעתי לקופה, ופגשתי שם את הרופא המחוזי, סיפרתי לו מה קורה לי באיזה כאבים איומים אני נמצאת, איך אני בקושי זזה. הוא מיד עשה לי אולטראסאונד וגילה שיש לי ציסטה בגודל 4 ס"מ ובתוכה קריש דם. מסביב לשחלה המוגדלת ג"כ יש נוזל דמי. הוא מיד הפנה אותי לרופא במרפאות חוץ של הדסה עין כרם, אותו רופא (שאגב היה רופא שלי לפוריות בעבר ומכיר את ההיסטוריה הרפואית שלי) עשה לי אולטראסאונד של זרימת דם באזור ואמר שאין לי זרימה. נתן לי מיד הוראה להיות בצום מוחלט כי יש חשד לתסביב שחלתי ואם המצב הוא כך אני צריכה להיות מוכנה לניתוח בטן דחוף. למזלי הוא מצא בבנין רופא מומחה לאולטראסאונד והנ"ל מצא את הזרימה המבוקשת. אז ממה נהיה כל הכאבים? כולה איזה ביוץ שהתפקשש, בזמן הביוץ נכנס לתוך השחלה דם, משהוא כזה האמת לא הבנתי עד היום, וזה כבר לא משנה כי זה נגמר. הכאבים הלכו ופחתו מיום ליום עד שעברו. החגים מתקרבים ושוב אני ללא תינוק ללא בטן הריונית.