אייך ולמה בחרנו לילדנו את שמם:

כמיסה

New member
מרב, ערן, יהב=אמא, אבא ילד=משפחה

אושר אושר אושר זה מה שאני מרגישה כשאני קוראת את המילים שלך ואני מאחלת לכם שלא יגמר לכם לעולם. בריאות, נחת, אהבה והבנה ורק טוב

השמות שלנו

אורן: לפני שנכנסתי להריון, הגיעה ילדה בשם אורן(בת של עובד) לעבודה של ניב. הוא הגיע הבייתה וסיפר לי שפגש ילדה בשם אורן. מייד התלהבתי והיה ברור לשנינו שאם תהיה לנו בת - היא תהיה אורן. ככה שכשהייתה לי הפלה לפני ההריון עם אורן, אמרנו שאורן כנראה עוד לא הייתה מוכנה להגיע. אח"כ כבר בתקופת ההריון קראנו לה אורן
עידו: הייתה לנו בעיה למצוא שם לבן. כל שם הצעתי נפסל ע"י ניב. עידו היה השם היחידי ששנינו הסכמנו עליו הסכמה מלאה. ועידו כל כך עידו

עם אור - היתה לנו רשימה של ארבעה

שמות, ומיד כשהיא נולדה ידעתי שזו אור. אור זה הכל - זה האור בחיים שלי, זה חום, וזה שם מקסים. בעלי טוען שאני החלטתי והודעתי לו, אבל גם הוא אוהב את השם. עם ירדן - לא היה לנו מושג. בסוף שעה לפני הברית החלטנו וזה מדרש השם - אבא של רועי לפני פחות משנה ורועי רצה לנציח את שמו איכשהו, אני לא מסכימה לקרוא על שם של אדם שמת. רועי חשב משהו שקשור בירושלים הי הוא היה מדריך טיולים בירושלים וחי את העיר, אבל לא מצאנו אז ירדן היתה אופציה נוספת כי גם שם הוא הדריך ואהב מאד את המקום. גם ראשי התיבות של שמו נמצאים בירדן, וגם זה שם מקסים. מישהו אמר לי אח"כ שיש בשם גם את ראשי התיבות של שמי ושל רועי, אבל לא חשבנו על זה מלכתחילה. אחלה סקר. דפנה

קרן פ

New member
אצלנו כל אחד בחר שם ../images/Emo8.gif

משבוע 14, כשידענו שיש לנו 2 בנים, עברנו באשף השמות על קרוב ל - 200 שמות וכל הזמן צמצמנו את הרשימה. בסופו של דבר נשארנו עם 4 שמות, בעלי בחר בשם בן, בלי סיבה מיוחדת, ואני בחרתי בשם דן - ההריון הזה הגיע אחרי טיפול IVF וההקשר התנכ"י שבו רחל קראה לדן בשמו פשוט התחבר לי.

יעל

היתה יעל די מההתחלה, מהרגע שידענו שיש לנו בת. התלבטנו בין עוד שני שמות, אבל כשהיא נולדה היא פשוט נראתה לנו יעל. חיפשנו שם עברי ישראלי יפה, מסורתי ולא חדשני.

השמות שלנו

אז ככה: בהריון הראשון, כל שם שהצעתי גיא שלל ( בכל מיני תרוצים ), לבסוף הגענו לשם יוגב, כי שנינו הכרנו בחור מקסים בשם הזה והסכמנו סוף סוף על אותו השם. בנוסף, גיא בעברו היה חקלאי בקיבוץ, כך שמשמעות השם התאימה לו. ועוד דבר- היה חשוב לנו שהשם שנבחר, לא יהיה שם נפוץ.. בהריון השני, התלבטנו רבות, אני מאוד רציתי לקרוא לו אדר, אבל המשמעות לא סיפקה את גי ( הוא אוהב שמות עם משמעות- כבר אמרתי? ). ארבעה ימים לפני הלידה, נכנסנו לאתר זולו ונתקלנו בשם יהב ( שפירושו תקווה ) ומאוד התלהבנו. אגב- מרב של ערן ענתה לי יום לפני שילדתי, שאכן יהב זה תקווה והיינו מאוד מרוצים ממשמעות השם. ביום שיהב נולד (9.4 ) הכותרת הראשית בעיתון היתה " בוקר של תקווה " בעקבות המלחמה בעיראק, ככה שזה התחבר לנו נהדר!

וואו, גם אני אהבתי מאוד את השם אדר

אבל ערן לא הסכים כי חשש שגם שם פרטי וגם שם משפחה שצריכים לאיית, נשמע לו כבד מדי עבור ילד אחד. תשמעי, מלמעלה אומרים לנו להיפגש...

ammy

New member
מאז שאנחנו חברים ידענו שנקרא

לבת שלנו מאיה .איך ידענו שתהיה לנו בת ?לא יודעת. בהריון אני קצת התלבטתי אבל בעלי עמד על שלו.

mili999

New member
השם שלנו

עוד לפני שנכנסנו להריון חשבנו המון על שמות, בהתחלה חשבנו שנקרא לילד יהלי, וכך קראנו לו רב ההריון, אבל המשכנו לחשוב על עוד שמות. חשבנו על שמות שיהיו גם ישראלים וגם בינלאומיים, בעלי חשב על השם תור, על שם האל הנורדי תור, ובעברית יצא לו טוהר. הוא חשב שהוא המציא את השם אבל מאז שמענו על עוד כמה עם השם שלו - גם בנים וגם בנות. בהתחלה לא התלהבתי מהשם, פתאום בחודש שמיני התאהבתי בשם ובמשמעות שלו. מקווה שלא בלבלנו את חמודי שהפך מיהל לטוהר
האמת שאני כמעט שלא קוראת לילד בשמו - בד"כ אני קוראת לו בכינוי בובי - קיצור של בובה קטנה

ayelet i

New member
../images/Emo68.gif נועם...

עוד לפני שידעתי אם יש לי בן או בת התחלתי להכין רשימות. אחרי הסקירה, כשנודע לנו שיש לנו בת - התחיל גם בעלי להתעניין בנושא והגיע מדי יום עם הצעות לשמות - חלקם נפסלו וחלקם נכנסו לרשימה. בשלב כלשהו, ואחרי שהכריז כי הוא לא רוצה לתת לה שם של בן (לעומתי...) הוא העלה את השם נועם - שנינו התאהבנו מיידית. לא היתה שום קבלת החלטה רשמית. מרגע שהועלתה ההצעה לקרוא לה נועם - היא היתה נועם. יש לשם צליל נעים ורגוע באזני ומשמעות חיובית. אחרי שנולדה אמרתי שאני מאחלת לה חיי נועם, שיהיו ההפך הגמור מתחילת חייה... האחיות בפגיה, אגב, נהגו לומר לה, כשבכתה וקיטרה כי עליה להיות נעימת הליכות על מנת לייצג את שמה כראוי...

dafgol

New member
טוב אצלינו זה קצת ארוך

ומכיוון שכבר חלק מכירות....אז נחסוך ת'גירסה המלאה. רצינו כל הזמן ברק , החלטנו שלא בסוף מכל מיני סיבות והחלטנו ללכת על השם הבא בתור ברשימה בר . בר הוא היבול , הפרי של האהבה שלנו. בר זה משהו פראי ויש לי הרגשה שבר אכן יהיה כזה....פראי במובן הטוב של המילה.... חוץ מזה שבר = בן בארמית. יש לנו כבר שם לסיבוב הבא...אם זאת תהיה בת....אבל זה כבר...בפעם הבאה...

אביתר כי

אני נורא רציתי איתמר,החצי רצה אביתר. בזמן ההריון היה פיגוע בישוב איתמר ונהרגו ילדים קטנים,איתמר ירד מהפרק. שם המשפחה שלנו כץ(כהן צדק) אביתר היה הכהן הגדול ולמרות חילוניותנו נראה לנו מתאים. רצינו שם ישראלי ומקורי. וסוד קטן-בתוך השם של אביתר מסתתר שם של קב' הכדורגל שאבא של אביתר אוהד. זה אמנם נשמע קצת חולני אבל אנחנו מתיחסים לזה כבונוס ולא כסיבה לבחירת השם.

wildcat6

New member
אני ידעתי מההתחלה

כשהייתי קטנה חשבתי שהשם אורית מאוד יפה לפני שנולדה בתי היתה לי חברה מדהימה יעל שחר (היו אלו שמות שהיא בחרה לעצמה) ופעם בבורגר ראנץ היא נתנה את השם שחר ושקראו לה ברמקול אהבתי מאוד את הצליל אז קראתי לבתי על שמה (כי מאוד הערכתי אותה) לבעלי היה קצת קשה עם זה כי הוא מכיר שחר בן כיתתו (בסוף מסתבר שהוא ושחר שלי נולדו באותו תאריך) אז סבתא של שלומי פתרה את הבעייה ואמרה הילד הראשון האם מחליטה, השני האב והשלישי הסבתא בילד השני חשבתי על אור אבל לא סיפרתי בעלי התלבט הפך בכל השמות באנטרנט וממש ביקש שאני אגיד על מה אני חושבת אז כשאמרתי לו אור והוא חשב גם על אבישי בסוף הוחלט על אור כי אחותו מתכננת על אבישי שילוב של שני שמות הסבים אבי ו שי אבל הגדולה של שלומי שמצא לשם הזה עוד משמעות אור זה ראשי תיבות של אברהם ו רחל ההורים שלי זה הביא להם הרבה אושר ובדיעבד אור הביא גם אור לרגעים האחרונים של אמא שלי ואור גדול לסבא שלי שקיווה לנכד זכר

galala

New member
יואב

מאז שאני זוכרת את עצמי ידעתי שלבני יקראו יואב, לסבא שלי ז"ל קראו יואב וזה תרם אבל אני מניחה שאם היו קוראים לו יוסף זה לא היה לוקח. בכל מקרה בעלי יודע שאין סיכוי לשנות את השם מהיום שהוא איתי. בחודש תשיעי שיתפנו את הוריו בשם (שלי כבר ידעו) ואמא שלו לא היתה מרוצה כיוון שאבא שלה היה נומרולוג ואמר לה בצעירותה ששמה לא מסתדר עם השם יואב (איך מכל מיליוני השמות דווקא יואב? כמה סימלי), אני לא הסכמתי להחליף את השם ובעלי תמך בי.בסופו של דבר התקבלה הצעת פשרה והוספנו שם שני - דור, שבחרתי בגלל שיואב שלי הוא דור רביעי לסבא שלי וחוץ מזה זה שם מאוד יפה בעיני אבל סביר שלא יהיה שימושי במיוחד, בכל מקרה בברית בעלי שכח להוסיף את השם דור כשמכריזים על השם... אבל בתעודת זהות זה רשום.

....../images/Emo11.gif....

את השם אופק ידעתי שאתן לבתי הבכורה כבר מגיל 13. אין ויכוח. את השם מישל עמית בחר (אצלי במשפחה לכולם יש לפחות 2 שמות...) כי זה הזכיר לנו את הטיול בצרפת (שבדיוק חזרנו ממנו) וגם בגלל השיר של הביטלס.

למעלה