איילון: הסכם על פטור לחרדים

אשרת

New member
איילון: הסכם על פטור לחרדים

ח"כ עמי איילון ניסה להביא אמש את נושא חוק טל לדיון בכנסת, אך הושתק על ידי הנהלת הקואליציה. הסיבה: מגעים של אולמרט עם יהדות התורה בנוגע לכניסתה לממשלה, מחייבים שמירה על שקט תעשייתי שיאפשר שינוי בחוק טל, כך שיהיה מקובל גם עליה. בדיחת השנה. לא זכור לי שאי פעם ניהלו מו"מ עם מפלגה חילונית שזאת תסכים לשלוח את בניה לשירות המדינה. כמה עצוב.

קוב001

New member
מעניין,על הערבים לא שמעתי ממך מילה.

מה שלערבים מותר,לחרדים אסור..הא?!

קוב001

New member
הערבים לדעתך הם סוג ב'?!

אחרת איך את לא נלחמת שהם ישרתו כמו כולם?! או שאת בכלל לא יודעת שיש להם פטור (מה שאין לבחורי ישיבות,להם יש "דיחוי" שזה טרטור דו שנתי ללשכת גיוס+חתימת עו"ד ועוד אלף מסמכים)

אשרת

New member
תגובה

אני טוענת שאני אזרחית סוג ב'. זה הכל. כולם צריכים לשרת בצבא. מי שצריך לדעת את הנימוק שנותן לערבים פטור מהשירות זה אתה, הימני שבנינו. הנימוק לפטור הוא בטחוני לחלוטין. (לדעתי הם צריכים לשרת כמו כל אחד אחר, אבל מאידך המדינה צריכה גם להפסיק לדפוק אותם, מה שהיא לא עושה לחרדים, משום שהם יהודים) מומלץ שתתחיל לרדת מהאוליפוס שאתה יושב שם, ולחפש דברים שלא קיימים.

אורוש 11

New member
אשרת קוב צודק.

אם את תומכת בגיוס החרדים את צריכה לתמוך גם בגיוס הערבים. שערי תירוצים ללא ננעלו. בלי תירוצים גיוס לכולם בבקשה, אבל לכווווווווווווללללללללם.

the new L

New member
לדעתי

לא צריך לגייס ערבים בכוח. וגם לא לגייס חרדים בכוח. וגם לא לגייס חילונים בכוח. גיוס חובה הוא הפרה בוטה של זכויות האדם.

טלמ

New member
אז איך את רוצה שנגן על המדינה

אנחנו לא שוודיה בלי אויבים מסביבנו. אם נתן אופציה רבים לא יתגייסו ואז הצבא יהיה קטן וחלש. ד"א אני חושב שהצבא זה חוויה מצוינת שמכינה את האדם לחיים שאחרי הצבא, עם קצת יותר קשיחות ובגרות. הייתי מקצר את השירות לשנתיים וחצי כמתוכנן אבל ב-20 שנה הקרובות אין מה לדבר על גיוס רשות.

the new L

New member
תשובה

צבא מקצועי זה דבר שניתן לבצע. זה לא יעלה יותר ממה שעולה היום. צבא קטן וחכם.

טלמ

New member
אי אפשר להשלות את עצמנו

אם ותקום מדינה פלסטינית, בצורה כלשהי, משא ומתן שיתחלף השלטון למתון יותר וכו'... ואז יחזרו הקיצוניים לשלטון, מי יודע? אולי תהיה מלחמה נגדנו. אנחנו חייבים תמיד להיות מוכנים לנורא מכל, אנחנו לא יכולים לטפח את יכולותינו הטכנולוגיות, צריך גם כח חיילים כדי להישאר חזקים. כמו שאמרתי, צבא זה החויה המועילה ביותר שיש כאן במדינה, הצבא נותן לאנשים בגרות בגיל 21 שאין בשאר העולם בגיל 29. הצבא הוא רק תועלת לציבור הישראלי וכל מי שלא שרת - מפסיד.

the new L

New member
כמו כל דבר

בחיים, יש אנשים שהצבא עושה להם טוב, ויש שלא (לי אישית לדעתי היה עדיף לא לעשות צבא).

טלמ

New member
אז מאוד עצוב לי עליך

כי אני מכיר מישהו שלא עשה צבא, ולא מוצא את עצמו עד היום. לעומת זאת, אני מכיר מישהו בן 21 שיודע מה הוא רוצה ללמוד, מה הוא רוצה לעבוד בינתיים ואיך לתכנן את חייו.

the new L

New member
כאמור

אני בן 22, סטודנט לתואר שני, אחרי צבא, יודע מה אני רוצה לעשות בחיים. כל זה לא גורע מכך שלי הצבא היה חוויה שלילית ולדעתי היה עדיף לי לא לעשות אותו.

טלמ

New member
אתה כבר הראית ב-2 מילים מה הבעיה

שלך עם הצבא השתחררת לפני שנה וכבר תואר שני? אז עשית תואר ראשון כבר בשנות התיכון. זה מסביר את החויה השלילית שלך מהצבא...

טלמ

New member
יש סיבה שלא מגויסים ערבים

סיבה ביטחונית רצינית מאוד. ידוע לנו על שיתוף פעולה של הרבה ערבים-ישראלים עם ארגוני טרור. לא כל הערבים הישראלים אבל חלק. ואנחנו לא יכולים להסתכן בטרוריסט אחד שילבש מדים, זה יהיה כבר יותר מדי. לעומת זאת, חרדים, הם יהודים, אינם פעילים בארגוני טרור ולא מבצעים פעולות טרור, ועל כן ראוי שהם ישרתו בצבא כמו שאני אשרת בצבא. בגלל שהם חרדים אפשר למצוא מסלול שירות יותר נח, כדי שלא יחללו את השבה בצורה כלשהי, אפשר למצוא פשרה, למשל שירות של שנתיים בלבד לגברים ושנה לנשים. אפשר למצוא פיתרון, פשוט צריך לעבוד קשה

the new L

New member
קשקוש

יש ממש מעט ערבים ישראלים שידוע עליהם שהם משתפים פעולה עם ארגוני טרור. לא פחות מכך יש יהודים שמשתפים פעולה עם ארגוני טרור יהודים.

טלמ

New member
נכון, גם אותם לא הייתי מגייס

המתנחלים הם נזק למדינה לא פחות מהערבים. הם גורמים לנו לנזק תדמיתי ויוצרים סיכון בטחוני אדיר. הערבים עושים אותו דבר, רק בהרבה יותר גדול ועם הרבה יותר מימון לעומת מחתרות יהודיות זעירות שמפורנסות מהחסות ששותלים בהתנחלות

אורוש 11

New member
אירגון טרור יהודי?!../images/Emo2.gif

נו באמת,,,,,,,,,,,,, מה אתה משווה בכלל. טרור פלסטיני הוא טרור רחב. לעומתם יהודים שהורגים ערבים הם מעטים ביותר. ולעיניננו, יש לגייס את הערבים מיד. רוצים זכויות בבקשה, אבל גם חובות צריך לשלם. ותפסיק להרעיל את הפורום הזה עם הרעל ההרסי שלך, והדעות ההזויות שלך.

למעלה