איילון: הסכם על פטור לחרדים

טלמ

New member
את צריכה לזכור שאת חיה במדינה

דמוקרטית אך עם זאת יהודית! ולכן אנחנו חייבים לשמור באיזה מובן על ההיבט היהודי של המדינה. ד"א אם כל כך לא רצית להתחתן בחתונה אורתודוכסית, יש חוזי זוגיות, חתונות בקפריסין, טקסים לא רשמיים וכו'...זה לא הפיתרון המושלם אבל אין מה לעשות. צריך לחכות עד לליברליזציה בחברה החרדית. שאלה - מה בן זוגך חשב על דרך נישואיכם?

אשרת

New member
אמרתי לך

התקווה, סמל המדינה, המסודות הממשלתיים הסגורים ביום השבת, חוק השבת, הם בהחלט מהווים צביון יהודי למדינה. זה שאתה מכריח אזרחים לטוס לחו"ל על מנת להתחתן בצורה שהם רוצים, לא מועילה , נהפוך הוא - היא רק מזיקה. באמת? תודה רבה על רשימת האופציות למה שאני אוציא הון על חתונה במדינה זרה שהיא אינה שלי? יותר פשוט שהמדינה והחרדים יוציאו את אפם מתוך חיי האזרחים. ותאמין לי , זה גם יועיל יותר לדת היהודית. בן זוגי, עוד פחות אהב את צורת החתונה שלנו.

טלמ

New member
אני מקווה שאת לפחות נשואה באושר

שכל ה"סבל" שעברת באמת שווה את זה

אשרת

New member
נשואה באושר אני כן.

לעומת זאת המדינה החליטה עבורי כיצד עלי להתחתן משיקולים פוליטיים נטו.

טלמ

New member
ושבנך יגיע לגיל 13

תרצי שיעלה לתורה? סתם שאלה שמעניינת אותי

vantan

New member
'לחכות עד לליברליזציה בחברה החרדית?

למה רק בעניין הנישואין? אולי גם נחזיר את עונשי המכות בבתי הספר, נסגור מסעדות לא-כשרות, נאסור על נסיעה בשבת, נאסור על נשים לשיר בציבור ועוד כמה וכמה דברים שהם בציפור נפשה של החרדיות. אתה כניראה לא מבין שאנחנו, כלומר רוב הציבור, יצאנו מהגטו כבר לפני מאתיים שנה והתחלנו לחיות מה שנקרא חיים מודרניים המבוססים על עקרונות ליברליים בלי לחכות ל'ליברליזציה' של רבנים מהשטעטל או לאיזה 'חכם באשי' עם טורבן על הראש. החרדים באמצעות מפלגות כמו קדימה, ליכוד ועבודה מכריחים אותנו לחזור לגטו ולכיתה אחת עם מדינות כמו איראן וסעודיה. רק במדינות מהסוג הזה אין נישואים אזרחיים, אבל יש עונשי מלקות ואפילו סקילה לנשים סוררות. מי שרוצה להגדיר את היהדות שלו ע"פ המקובל בעולם החרדי - בבקשה, שילך לגור במאה שערים או בבית"ר עילית (אם היא תסופח) ושיחיה בחייו האישיים ע"פ רבניו. אבל מה הם רוצים מאיתנו?

אורוש 11

New member
כמה שינאה יש בך?!

אני לא מבין איך אתה יכול לחיות כך. ללכת לישון עם החרדים בראש, ולהתעורר בבוקר עם החרדים בראש. ליבי ליבי עליך.

vantan

New member
סליחה, איפה אתה רואה 'שנאה לחרדים'?

בגלל שאני רוצה לחיות את חיי ע"פ דרכי ומסכים שהם יחיו ע"פ דרכם? נניח שאתה צמחוני ומנסה לכפות עלי להפסיק לאכול בשר ואני מתנגד לכך. האם זה אומר שאני שונא צמחונים? ניראה שדווקא אתה שונא חילונים אם אתה מנסה להכריח אותם להתחתן כמו שאתה רוצה.

קוב001

New member
אגב,מה הבעיה ב'מלקות'??!

ראשית מה ההתנשאות הזאת כלפי אנשים שאינם כמוך??! למה אתה שווה יותר מהם?! אתה חכם יותר מהם<?! אתה ליברלי יותר מהם??! מי יותר מחמיר בענישה?! בית משפט או בית דין?! אז מה הז.... שכל האלו?! שנית.אני דווקא בעד מלקות,ולא מסיבה דתית!! מלקות,זהו עונש הרבה יותר אפקטיבי ומרתיע מאשר מאסר.. לשים בנאדם,כמו חיה במקום סגור ומסוגר.זה הרבה פחות אנושי וליברלי.מאשר לתת לאדם מלקות,ביום אחד הוא גומר את כל עונשו. והוא ירעד לחזור שוב אל סורו, כלא אחרי הכל זה לקיחת חופש,לא תמיד ולא את כולם זה מפחיד מלקות זה דבר שמפחיד את כוווווווווווולם! אגב בתי כלא הוכחו כגורמים מס 1 לפשיעה! 85% מאלה שביקרו בכלא,שבו אליו! הרי זה חממה של עבריינים,אחד משפיע על השני לרעה,וגורם למטרה ההפוכה, במקום שהוא יחזור למוטב,הוא מושפע יותר ויותר מחבריו בכלא.. וזה בדוק!!

the new L

New member
נו באמת

"בתי כלא הוכחו כגורמים מס 1 לפשיעה" והנימוק הוא שמי שהיה בכלא חוזר אליו? אתה באמת לא רואה את הכשל הסטטיסטי? אני דווקא שמעתי שלחם הוא הגורם מספר אחד לפשיעה - 95% מהפושעים אכלו לחם ב24 שעות לפני ביצוע הפשע.

קוב001

New member
היית פעם בכלא??!

אני כן!!! ולא פעם אחת!! אינלך מושג (ואני רציני לגמרי) מזה כלא. יש המון אסירים,שזה להם הפשע הראשון שהם בצעו. וזה יכול להיות משו שהם עשו תוך חולשה, בכלא הם נחשפים ל"מסטרים", יש שם ממש אראכיה..יש כמה בוסים והם קובעים מה יהיה ומה תעשה.. יש הברחות של סמים בקצת מסחרר לכלא. אדם שאפי' סיגריות הוא לא עישן לפני הכניסה לכלא. ביציאה הוא כבר יהיה מכור לסמים. ואני מבין אותם.. אני לא מדבר על ניסיונות ההתאבדות שיש בכלא. ביציאה מהכלא,החיים האזרחיים לא יקבלו אותו יפה, מי אוהב אסירים משוחררים?! ואוטמטית הוא נמשך לאנשים שהוא הכיר בכלא,ושאיתם הוא יוכל לדבר בגובה העיניים. זה דברים בדוקים!! ואני מזמין אותך לבקר בכלא,ולראות במו עינייך את דברים

למעלה