איילון: הסכם על פטור לחרדים

the new L

New member
וואלה

אמור לי בבקשה. כמה מחבלים ערבים ישראלים (בעלי תעודת זהות ישראלית!) היו בעשור האחרון? וכמה מחבלים יהודים היו?

אורוש 11

New member
אשאל אותך אחרת

החרדים אינם מתגייסים. יש המון אנשים שמכנים אותם:טפילים, עלוקות ועוד. את אותם הדברים אפשר להגיד גם על הערבים. אלא מאי?אם נגיד את זה על הערבים , זה נחשבת לגזענות בעיניי השמאל , אבל על החרדים מותר. שאתם צבועים כבר אמרנו?!

the new L

New member
אני לא צבוע

כבר אמרתי בשרשור הזה שאני חושב שלא צריך להכריח אף אחד להתגייס. אתה מצד שני לא יכולת להתמודד עם הטענה שלי שבשנים האחרונות יש יותר מחבלים יהודים מאשר מחבלים ערבים בעלי תעודת זהות ישראלית ולכן ניסית להתחמק.

vantan

New member
רוב הפיגועים בישראל הוצאו בסיוע

ערבים 'ישראליים': אם ע"י הסעת הרוצחים ליעדיהם, אם ע"י הברחת אמל"ח, אם ע"י הלנת הרוצחים או סיפוק 'מודיעין קרב' לאירגוני הרוצחים, אם ע"י סיוע כספי לאירגוני הטרור או בדרכים אחרות כמו תעמולה וכיו"ב. הנימוק שרק מיעוט עוסקים בטרור באופן פעיל הוא מופרך. זה נכון גם בחברה הפלסטינית. אעפ"כ רוב הפלסטינים בחרו באירגוני הטרור. כנ"ל רוב ערביי ישראל בוחרים במפלגות התומכות באירגוני הטרור הערביים ופועלות לחיסול מדינת ישראל ולהפיכתה ל'פלסטין'. זה כמו שבגרמניה הנאצית רק מיעוט קטן עסק בפועל בהשמדת יהודים, אך הרוב המכריע תמך בהיטלר. אתה שוכח שאמנם רק האצבע לוחצת על ההדק, אך הגוף כולו הוא הנושא אותה והיד היא שמחזיקה ברובה.

the new L

New member
אז הסכמנו

שיש יותר מחבלים יהודים ויותר סייענים ערבים? אם כך אני מסיק שיותר מסוכן לתת נשק ליהודים מאשר לערבים (אשר רק מסייעים למחבלים, ולא מבצעים בעצמם פיגועים). מסקנה: לא לגייס יהודים! זה מסוכן! לגייס רק ערבים לצבא.

אשרת

New member
למה לא היה טרוריסט יהודי שלבש

מדי צה"ל? על נתן זאדה שמעת במקרה?

טלמ

New member
שמעתי ולכן אני חושב שנותנים למישהו

נשק צריך לבדוק טוב מאוד אם הוא לא חבר בארגונים קיצוניים, לשני הצדדים.

טלמ

New member
את לא אזרחית סוג ב'

נכון, גם החרדים צריכים לשרת בצבא, אין ספק אבל ההתבטאות שאת אזרחית סוג ב' היא גם לא נכונה וגם לא מציגה את הדעות שלך על הצד הטוב ביותר.

אשרת

New member
למה לא סוג ב'?

אני גם שיררתי בצבא- הם לא. אני משלמת מיסים - הם לא. בתור סטודנטית הייתי גם צריכה לשלם ביטוח לאומי ולא הייתי זכאית להבטחת הכנסה - הם כן. אני לא יכולה להתחתן פה בצורה שאני רוצה - בגלל הפוליטיקאים שלהם. שאני אמשיך? נ"ב יהיה נחמד אם לא תקבע עבורי כיצד אני מרגישה במדינה שלי.

טלמ

New member
יהיה גם נחמד אם תתיייחסי לעובדות

כמו שהם. יש דברים שאת מרגישה סוג ב' ויש דברים שהם מרגישים סוג ב'. כמובן שצריך להוריד להם את ההשלמות הכנסה, את ההקלה במיסים וכו' אבל עדיין את חייבת להכיר בכך שיש ציבור רחב חרדי בישראל, שבכוחו להכניס 18 מנדטים לכנסת. כמו ששינוי הכניסה 15 מנדטים אז היא נלחמה (לא משנה שכשלה) למען הציבור שלה. אם עכשיו הגמלאים היו זוכים ב-20 מנדטים אז הם היו נלחמים על הזכויות שלהם. ש"ס&יהדות התורה רק משפרות את מצב הציבור אותו הם מייצגים, עד כמה שזה מקומם, אבל לגטימי. על נישואים אזרחיים כבר דיברתי כאן, אני תומך אך ורק בגירושים אזרחיים לכל כדי לא ליפול תחת הרבנים שגוררים אנשים (אפילו ששני הצדדים לא רוצים) לשלום בית ארוך ומייגע. דוד של אמא שלי (ז"ל, הוא נפטר לפני חודש) רצה להתגרש, גם אשתו רצתה ועדיים הרבנים גררו אותם שנים בשלום בית. נישואים אזרחיים - אך ורק לפסולי חיתון כי אנחנו עדיין חיים במדינה יהודית וצריך לשמור על קשר עם היהדות ומוסד הנישואים הוא הדרך היפה ביותר לשמור על כך. כי מה יקשר אותנו ליהדות חוץ מזה? מי שמתחתן בחתונה אורתודכסית לא בהכרח שומר מצווה כלשהי אבל רק התחתן בחתונה כזו כי הוא רואה את עצמו כיהודי. הגיוני, לא?

אורוש 11

New member
בקיצור-שתי האוכלוסיות האלו שוות

החרדים והערבים. כל הטענות שיש נגד החרדים צריכות לבוא גם על הערבים.

טלמ

New member
לא

החרדים צריכים לשרת בצבא בגלל מה שפירטתי (נכון שיש קיצוניים כמו עדן נתן זאדה ולכן אני חושב שצריך תחקיר בטחוני מעמיק לפני שנותנים נשק למישהו) ערבים, עם כל הכבוד והאמון שאני נותן בערבים ישראלים, יש בתוכם רבים שתומכים בארגוני הטרור, יש עובדות מוצקות ולא נעזור להם לבצע טרור שניתן להם נשק ביד ועוד מדים כדי להסוות את עצמם בכניסה לקניון. במדינה כמו שלנו, צריך לראות תמיד את התמונה השחורה לצד הבהירה. בגלל זה, צריך לעשות דברים שיש שיפרשו אותם כגזענות ויש שיפרשו אותם כהגנה על הארץ. דוגמא: צבי שלף ז"ל, נהרג בבאקה אל-שרקייה. מכר רחוק של המשפחה שלי, מאוד רחוק אבל זה לא העניין. היו לו עובדים ערבים-ישראלים. אחד מהם גרם לו לנסוע בדרך שהוא נסע בה דווקא בשעה הזו, שלא הייתה רגילה לו, רק כדי שזה יתאים לזמן שמתכננים פיגוע ירי. זה ערבי-ישראלי אחד שסרח אבל אין לדעת, אולי יש עוד, ולכן צריך לנהוג בספקנות.

אורוש 11

New member
נהפוך הוא

להערכתי גיוס הערבים יביא אותם לכך שהם ירגישו שייכים למדינה. הם יהיו נאמנים לה יותר דוקא אם יגוייסו. ולגבי הסיכון הביטחוני שבגיוסם את זה צריך לעשות לאט לאט, דהיינו גיוסם צריך לבא בהדרגה.

טלמ

New member
אנחנו שואפים לכך שהם יעברו

למדינה פלסטינית שתקום עם הזמן, אנחנו רוצים לשמור על רוב יהודי מוצק במדינת ישראל, לא?

אורוש 11

New member
טלמ

מדינת ישראל לצערינו לא שואפת להעביר את ערביי ישראל למדינה הפלסטינית אם תקום.

אשרת

New member
לא.

זה ממש לא הגיוני. אם אדם רוצה לבוא בברית הנישואין בנוסח הרפורמי, במה זה מפריע ליצחק ממאה שערים? אה? למה אני צריכה לוותר על זכויותי? אני התחתנתי לצערי הרב מאוד (!!) בחתונה אורתודוכסית, ואני יכולה לומר לך, שחברות ומכרים שלי אמרו לי שכל הטקס היה לי פנים של תשעה באב. וזה למה? כי התחתני בניגוד למצפוני ולאמונה שלי. למה? כי המדינה הזאת חושבת שאני מספיק בוגרת בשביל לשרת הצבא, לשלם מיסים וללמן אחרים, אבל לא מספיק בוגרת בנפשי על מנת להחליט כיצד אני רוצה לחיות את חיי וכיצד בא לי להתחתן. למה אתה צריך לקשר אותי למשהו שאיני מאמינה בו? אם הייתי רוצה לבטא את הדת שלי, אז הייתי שומרת מצוות, הלא כן? אני לא כופה על החרדים לאכול חמץ בפסח אני לא כופה על החרדים לאכול חזיר אני לא כופה עליהם לנסוע בשבת אני לא מונעת מהם את חופש הפולחן שלהם. לעומת זאת, הם מונעים ממני! זאת לא פשרה, זה לדפוק אותי ולהפוך אותי רשמית לאזרחית סוג ב'. זכותם להלחם, זכותי לחוש כך, ולהחלם בכל הדרכים החוקיות שיש לי על מנת לשנות את המצב, לא? או שגם זה לא בסדר?

אורוש 11

New member
הגם אשרת בין המקופחים?

חשבתי שרק , ערבים, מזרחיים, אתיופים טוענים לקיפוח טוב לדעת שגם אשכנזים שמאלנים טוענים לקיפוח.

למעלה