איך אמריקאים מדברים בלי אמוציות?

danakama10

New member
איך אמריקאים מדברים בלי אמוציות?

זהו סוג של כשרון מאוד חשוב, ואני מנסה לאמץ אותו. הם מסוגלים לדבר בטון נייטראלי לחלוטין, בין אם הם כועסים, מפוחדים, מאושרים.
שמעתי ראיון עם ילדה שהיתה עדה לטבח בתיכון, וגם היא הצליחה לתאר הכל בצורה נייטראלית. התרשמתי עמוקות.
מאוד הייתי רוצה להיות מסוגלת לדבר כך, אך בינתיים לא הולך.

Fellowship

New member
למה לאמץ את ה"יכולת" הזו? היא אולי מעולה לפוקר

וכנראה לעוד מספר מצבים, כגון מו"מ, אבל לא נשמע לי כמו "כשרון" שהייתי מאוד רוצה לרכוש.

danakama10

New member
הרבה יותר קל לפתור מצבים של חוסר הסכמה או עימותים

כשאתה שולט על הרגשות שלך.

Boston Guy

New member
קוהלת ט' י"ז

דִּבְרֵ֣י חֲכָמִ֔ים בְּנַ֖חַת נִשְׁמָעִ֑ים מִזַּעֲקַ֥ת מוֹשֵׁ֖ל בַּכְּסִילִֽים׃

Fellowship

New member
אדישות ("בלי אמוציות") אינה שוות ערך לנחת

אפשר לדבר בנחת ולומר דברים חדים כתער ועם רגש.
קטונתי מלהעביר ביקורת כמובן (ואם היא קיימת היא אינה מופנית לילדה אלא למערכת החינוך ולסביבה),
אבל לתיאור "בנחת ובנייטראליות" ע"י ילדה שחוות ארוע כה מזעזע, לא נשמע לי טבעי ונכון.

danakama10

New member
הנערה אליה התייחסתי בהודעה

לא דיברה בנחת ונייטראליות, אלא היתה עניינית.

Boston Guy

New member
השאלה לא ברורה. אלא אם כן את מדברת על המוסכמות החברתיות

כן - בשכבה החברתית שמיוצגת על ידי התלמידים של בית הספר הזה (בית ספר של שכונת UPPER MIDDLE CLASS) ההורים, הסביבה ומערכת החינוך מנחילים לילדים מערכת של מוסכמות חברתיות שחלק מהן זה "איך לדבר ולהתנהג ב CIVIL SOCIETY" - כלומר איך אתה אמור לייצג את עצמך כשאתה בפרהסיה.

בית ממוצע בשכונה שעליה מדובר עולה פי 4 מהמחיר הממוצע של בית בנמדינת פלורידה. נובלס אובליג'ה.

danakama10

New member
והשאלה איך אדם

שגדל בארץ שמחצינה רגשות בין אם זה מתאים ובין אם לא, מאמץ את זה...

possum2

New member
מנסיוני, כמו שהוא מאמץ את תרבות הנהיגה והעמידה בתור.

כן, יש דברים במערכת החינוך האמריקאית שמרשימים אותי

והעיקרי שבהם זה הלימוד להתנסח גם בכתב וגם בע"פ. אני למדתי בישראל של שנות ה70-80, וחיבור היה מקצוע די זניח, הזנב של ספרות ודיקדוק. לא יודעת איך זה היום בישראל, ילדי לא למדו שם, אבל כאן נושא הכתיבה הוא בין הנושאים הכי חשובים בתוכנית לימודים, גם כמות הפרזנטציות שהם מעבירים מגיל צעיר ועד שנת סיניור בתיכון מאוד מרשימה. אל תשכחי שזה חלק משמעותי בתהליך הקבלה לאונברסיטאות, כי הם צריכים לכתוב חיבורים ולהתראיין כחלק מתהליך הקבלה ולכן ביה"ס שם על זה דגש.
במקרה הזה של הראיונות בטלביזיה, אני מניחה שבחרו את הילדים הכי מרשימים שהסכימו לדבר, ובגלל שזה תיכון די גדול בעיר עם מערכת חינוך טובה, אז כניראה לא היה חסר שם כישרונות צעירים... בכל מקרה היה נורא עצוב לשמוע אותם.

KallaGLP

New member
כנראה שזה קורה במקרים ספציפיים, אבל בכללי

לא שמתי לב לכך בכלל. דווקא להפך, לדעתי.
האמריקאים לעיתים קרובות מאוד אמוציונליים ומבטאים את הרגשות שלהם ומספרים לזרים גמורים בהתלהבות גדולה כל מיני פרטים אישים. ממש משתפכים.

danakama10

New member
האמריקאי המצוי

שולט על הרגשות שלו. אם יבחר, יפגין אותם, אבל כשהוא מבין שזה לא ישרת אותו, הוא יודע לנטרל את הרגשות. תכונה נהדרת.

danakama10

New member
האמריקאי המצוי שנולד וגדל בארה"ב

ונמצא במצב סוציו אקונומי בינוני ומעלה.
אפשר כמובן להמשיך להתחכם.

פשוט יותר לקבל שאין "אמריקאי מצוי".

גם אנשים "במצב סוציו אקונומי בינוני ומעלה" בחלקים גאוגרפיים שונים בארה"ב ומקבוצות אתניות שונות בארה"ב מתנהגים ומגיבים באופן מאוד שונה אחד מהשני.

danakama10

New member
דווקא יש

אבל משעמם לי להגיב לתגובות קנטרניות

אחרי שתסיימי להדביר את המזיקים, ותהיי עם קצת יותר מרץ,

יהיה דווקא מעניין לראות אם תצליחי להגדיר כזה "אמריקאי טיפוסי". מתערב שלא תצליחי. בינתיים, אם משעמם לך, באמת כדאי שתמצאי משהו מועיל לעשות.

possum2

New member
מי זה האמריקאי המצוי שנולד בארה"ב

ונמצא במצב סוציואקונומי בינוני ומעלה? השכן של בוסטי, היהודי הקונסרבטיבי מברוקליין? האוונגליסט מספרטנבורג? השחור-אסייאתי המעורבב מאוקלנד? האיטלקי מפרובידנס? השחורה המוסלמית מסיינט פול? הנורווגית מלייק ווביגון? האינדיאני מלארמי? ההיספנית מיוסטון?
או שהכוונה לאמריקאי הטיפוסי הלבן שגר בשכונה של דנה?

possum2

New member

בעצם כשאני חושב על זה, נראה לי שכל אלה שמניתי, אם יראיינו אותם בטלוויזיה אחרי ארוע כזה, באמת ידברו כולם ב levelheadedness יותר מהישראלי המצוי בחדשות עשר...

למעלה