איך אמריקאים מדברים בלי אמוציות?

John the Savage

New member
לא ניראה לי שאוכלים סטייקים בכלא ...

העלות של ארוחה בכלא אמריקאי נעה בין 50 סנט ל-2 דולר במקרה של הכלא עם האוכל ההכי מושקע. סטייק זה לא ממש בתקציב. כן, כל אסיר עולה עשרות אלפי דולרים לשנה למשלם המיסים, אבל זה בעיקר בגלל עלות כח-אדם בכלא.

ואני אישית דווקא מעדיף שהוא יהיה בכלא. מעדיף שהוא יסבול מאשר שימות ולא יצטרך להתמודד עם תוצאות מעשיו.

Ani15

New member
שולחת לך כח

אבל פקינג PTA או לא PTA - מי שמחליט עכשיו אצלכם מעולם לא הסיע את הילדים שלו לכדורגל (גם אצלנו לאׂׂ). והוא נבחר ע"י הרוב (חוקי או לא). אז אולי זה לא מוצא חן בעיני השכנה שלך, אבל אין לך מה לעשות. הרוב במדינה הדמוקרטית שבה את חיה מוכן לסכן את ילדי ביה"ס לטובת הרובה שלו (ובואי לא נתחיל בכלל עם מה שהרוב במדינה שלי מוכן לסכן).

mal1

New member
אולי אני תמימה אבל אני מאמינה שהפעם יהיה שינוי

הוא לא יתחיל בגדול. אבל שינוי יהיה.
החנות בה נרכש הנשק - סגרה את שעריה לתמיד. לא בהנחייה או הוראה חוקית. הבעלים סגרו.

הנוער של דאגלס עולה לטלאהסי - לא סתם להפגין. לפגישות שכבר תואמו (יום רביעי). בית הנבחרים של פלורידה (רפובליקאים ודמוקרטים כאחד) מראים כרגע נכונות לדבר על שינוי החוק (טוב יש את הפלגמט מאוקלה שרוצה להעביר חוק על נשיאת נשק מוסתר - אבל אין לו סיכוי כרגע).

התורם הרפובליקאי הגדול (לא יודעת אם הכי גדול אבל גדול מאוד), הבעלים של WCI, החברה שבנתה את רוב השכונות בפארקלנד - הודיע שהוא מפסיק לתרום למפלגה ולמועמדים רפובליקאים עד שישנו את החוק.

יש קבוצה בין הילדים שזה התפקיד שלה. ליצור קשר עם התורמים.

אני מקווה שלא יאבדו את המומנטום. שלא יוותרו. מצד אחד הייתי רוצה לראות את הפעילות יותר מאורגנת (יש אין סוף הפגנות ועצרות של אין סוף ארגונים), מצד שני, יש קסם בבלגן המאורגן.

מתחילים עם פלורידה. שלב שלב.
במקביל הם מארגנים הפגנות בסטייט אחרים

Ani15

New member
האם הסטייט יכול להעביר חוק שמנוגד לחוק פדרלי?

mal1

New member
הסטייט יכול להעביר חוק שמשלים מפרט וכו

אם החוק של הסטטיט שלך מנוגד לחוק פדארלי, אתה יכול לפעול לפי החוק של הסטייט בתוך הסטייט אבל בעקרון הרשות הפדארלית יכולה "לרדוף" אותך.

עם זאת, זה לא המצב במקרה הזה. החוקים של פלורידה בהקשר של נשק ואחיזתו הם מההזויים ביותר במדינה.

אם פלורידה תעביר חוק שדורש סקריניג, שדורש רישום, שמגביל את סוגי הנשק המותרים לרכישה ובעלות על ידי אזרח פרטי - הדבר לא יפר אף חוק פדרלי.

החוק הפדרלי לא אומר שאסור לעשות סקרינג. הוא לא מחייב לעשות סקריניג.

Boston Guy

New member
במדינת מסצ'יוסטס חל איסור מוחלט על רובי סער כמו ה AR15

חל איסור מוחלט במדינת מסצ'יוסטס על כלי נשק ממשפחת רובי הסער ועל "חיקויים" או צעצועים שנראים כמו כלי נשק כאלה.

The sale, transfer, or possession of an “Assault weapon,” as defined in Section 121, is unlawful pursuant to G.L. c. 140, §§ 128 and 131M.
“Assault weapon” is defined as a:
semiautomatic assault weapon as defined in the federal Public Safety and Recreational Firearms Use Protection Act, 18 U.S.C. section 921(a)(30) as appearing in such section on September 13, 1994, and shall include, but not be limited to, any of the weapons, or copies or duplicates of the weapons [emphasis added], of any caliber, known as:1
Avtomat Kalashnikov (AK) (all models);
Action Arms Israeli Military Industries UZI and Galil;
Beretta Ar70 (SC-70);
Colt AR-15;
Fabrique National FN/FAL, FN/LAR and FNC;
SWD M-10, M-11, M-11/9 and M-12;
Steyr AUG;
INTRATEC TEC-9, TEC-DC9 and TEC-22; and
revolving cylinder shotguns, such as, or similar to, the Street Sweeper and Striker 12

במסצ'יוסטס גם יש איסור מוחלט על מחסניות של יותר מ 9 כדורים, ולאחרונה הוציאו מחוץ לחוק גם את אותם BUMPSTOCKS שהרוצח מלאס ווגאס השתמש בהם כדי להפוך את כלי הנשק שלו לאוטומטיים.

להוציא רשיון נשק במסצ'יוסטס זו פרוצדורה הרבה יותר מסובכת וארוכה מאשר במדינות אחרות, שיכולה לקחת עד 40 יום.
הפרוצדורה דורשת בין היתר מעבר קורס בטיחות נשק, שמות של שני ממליצים שמכירים אותך, אישור של מפקד המשטרה המקומית במקום מגוריך (או השריף, אם אתה חי באזור לא עירוני), הסבר "למה אתה צריך נשק"

אדם בן פחות מ 21 לא יכול לקבל "רשיון נשיאת נשק" (LTC). הוא כן יכול לקבל "רשיון החזקת נשק" (FID).

אדם בן פחות מ 18 חייב לקבל אישור הורה ולהוציא FID אפילו כדי לקנות מיכל גז מדמיע להגנה אישית...

אדם בעל רשיון נשק שהוצא נגדו "צו הרחקה" על ידי מישהו - מאבד את רשיון הנשק שלו בצורה אוטומטית מרגע הוצאת הצו ועד שביטולו.

וזה רק על קצה המזלג. כל אלו הם חוקים של STATE אחד ספציפי..

John the Savage

New member
השאלה היא מה יקרה עם כל החוקים האלו

אם ה-"concealed carry reciprocity act" שעבר בשנה שעברה בבית הנבחרים יעבור גם בקונגרס ...

Boston Guy

New member
מה הקשר בין זה ובין AR15?

אני לא התעמקתי בנסיון החקיקה הספציפי הזה, אבל להבנתי מדובר בכך שאדם בעל רשיון נשק שמרשה concealed carry במדינה אחרת, ושנושא עליו תעודה מזהה עם תמונה - יהיה רשאי לשאת נשק בכל מדינה בארצות הברית שמרשה concealed carry.

אז לא נראה לי שזה אמור להשפיע על הפרוצדורה להוצאת רשיונות נשק ב MA, או על הפרוצדורות לגבי איזה נשק מותר לקנות, למכור או להחזיק ב MA.

בנוסף, זה לא ממש פרקטי לנסות לעשות concealed carry של רובה סער - קצת קשה "להסתיר" משהו כזה גדול על הגוף. מי שמדבר על concealed carry כמעט תמיד מדבר על אקדחים.

מכיוון שה AG של מסצ'יוסטס כבר הודע שהוא נגד החוק הזה ושהוא ירוץ לבית משפט להגיש את התנגדות המדינה אם החוק הזה יעבור, אני חושש שמה שיקרה אם החוק הזה יעבור הוא שמסצ'יוסטס פשוט תאסור על concealed carry בתחומה - לכולם.

Midriff

New member
חבל

שצריך שהאירוע יקרה במדינה שלך בשביל לקוות לראות שינוי. כאן במידווסט, הקלות של קבלת הנשק היא לחלוטין בילתי נסבלת, אבל אני לא רואה אף אחד מהנבחרים עושה משהו בנושא ויוצא מהכיס של ה- NRA

בני הנוער האלה מאוד מרשימים

הלוואי שבאמת יכתבו עליהם בספרי ההסטוריה כמי ששינו את החוק...

John the Savage

New member
אולי זה המקום לקצת אופטימיות זהירה ...

אני עדיין פאסימי, אחרי שאפילו סנדי הוק לא שינה כלום. אבל מי יודע, אולי זה שאותם נערים יכולים לדבר עבור עצמם ולפעול בעצמם יהפוך את זה ליותר אפקטיבי?

אני יכול רק לקוות ...

possum2

New member
ריאליטי צ'ק מהיום

ראש לימבו מצוטט שם איפהשהו באמצע באמירה מרגיזה במיוחד.
https://www.npr.org/2018/02/19/587121676/varied-reaction-to-florida-school-shooting

ולגבי סאנדי הוק, זכור שחלק מהימין האמריקאי, כולל כמה מפרסונות התקשורת החביבות של הנשיא שלך (הק, אפילו נאף שלנו טען את זה פעם), חושב שזה בכלל לא קרה, אלא הכל הצגה של אובמה כדי לקחת רובים מאנשים.

אני חושב, שעד שאמריקה לא תסתכל החוצה, תשווה את הסטטיסטיקה שלה לזו של שאר העולם, ותחפש את ההסבר הפרסימוני להבדל, לא יקרה כלום.

קקה.

John the Savage

New member
לראש לימבו אני לא מתייחס

כל מהותו היא הרי להיות אידיוט מקצועי ולומר דברים כמה שיותר מגוכחים ומרגיזים בכוונה. מטרולים מקצועיים כאלו אני בדרך כלל מתעלם, אלא אם הם נבחרו להיות נשיא ארה"ב ואז קצת קשה להתעלם מהם.

על פי סקרים, בערך חמישית מהאמריקאים מאמינים שתיאוריות הקונספירציה של סנדי הוק עשויות להיות נכונות. זה 20% יותר מידי, אבל עדיין זה הרבה פחות מאחוז האנשים שמאמינים לתיאוריות קונספירציה אחרות, כמו לדוגמה הטענה שקלינטון מכרה אורניום לרוסים.

לגבי פיקוח על נשק, אני גם לא מאמין שיש איזשהו סיכוי שקונגרס וממשל רפובליקאי יעשו משהו. התקווה שלי היא יותר לראות שינויים פה ושם ברמת הסטייטס, ומה שיותר חשוב אולי להביא בסופו של דבר לשינוי בשיח הציבורי שיעזור בטווח הארוך. אולי.

שינויים ברמת הסטייט לא ממש יעזרו

ההבדלים ברמת הסטייט כבר גדולים ממילא, במסצ'וסטס, למשל, די קשה לרכוש נשק כבר עכשיו, אבל מה זה עוזר לי אם אדם ממסצ'וסטס עולה על ה-95 ונוסע כמה שעות דרומה, וקונה נשק בלי שום בעיה בורג'יניה או בקרוליינות?...

למען האמת, הייתי מאוד ספקנית בהתחלה, וטענתי שאין סיכוי לשינוי מדיניות, ועכשיו אני קוראת שהאיש הכתום מתחיל לדבר על בדיקות רקע יותר מחמירות לאנשים שרוצים לקנות נשק... האם בא לציון גואל? אני כבר מתחילה לחשוב שאולי הילדים השנונים האלה מפלורידה, באמת יכנסו לסיפרי ההסטוריה בתור מי ששינו את החוק... מה שמצער אותי, זה שאנחנו עומדים שישה ימים אחרי הארוע הנורא הזה, והדיווח על המאבק עבר לסוף החדשות, הילדים השתתקו ולאכזבתי לא הצטרפו אליהם ילדים נוספים ממקומות אחרים בארה"ב (החברה אצלנו בחופש השבוע, ואני כל הזמן שואלת את הילדים שלי למה הם לא מתארגנים עם החברים שלהם ללכת להפגין... אבל גם הם לא מאמינים שניתן באמת להביא לשינוי...)... אני מקווה שהחברה מפלורידה לא השתתקו, אלא הם ממשיכים את הלחץ בפגישות עם עסקנים פוליטים ... אולי באמת מכאן תבוא הגאולה ולפחות יהיו בדיקות רקע למי שמבקש לרכוש רובה. שני המקרים האחרונים, גם הרצח בכנסיה בטקסס וגם הרצח בפלורידה, היו יכולים להמנע, בשניהם ל FBI היה מידע מאוד ברור שמדובר על אנשים שלא מומלץ שיהיה להם רובה אוטומטי בידיים... אולי את הרצח הבא יהיה אפשר לעצור... או לא...

[URL]https://www.nytimes.com/2018/02/19/us/politics/trump-guns-background-checks.html[/URL]

John the Savage

New member
למרבה הצער, אני לא מאמין למילה שיוצאת מפיו של האיש הכתום

הוא כבר אמר דבר והיפוכו כמעט על כל נושא, והרבה פעמים הדעה שלו משתנה בהתאם לאדם האחרון שהוא דיבר איתו. אז הפעם הוא בדיוק דיבר עם כמה אורחים במר-א-לאגו שהיו בעד פיקוח על נשק. מחר הוא ידבר עם החברים שלו הרפובליקנים והכל ישכח.

נכון... אבל...

האיש הכתום מתכופף תחת לחץ, אם הילדים ימשיכו ללחוץ וימשיכו להתסיס, אולי הוא יכנע ללחץ... האיש הכתום מנסה להיות פופולארי... אם הוא יחשוב שהפופולאריות תבוא אם הוא יתכופף אז הוא יתכופף... מצד שני, אתה צודק ורוב התורמים של המפלגה שלו לא מעוניינים בשינוי במדיניות הזאת...

לא יודעת, פתאום היה לי ניצוץ של אופטימיות זהירה... עבר לי...

mal1

New member
לי עוד לא עבר. אני עדיין מקווה

ולא. הם לא מוותרים. הם מתארגנים. והפעילויות ממשיכות. גם מקומיות וגם ארציות. וגם אם זה ירד מהפיד הראשי - זה ימשיך לעלות. המורה שלהם לגאוגרפיה Mr. Beigel , אימן אותם בריצה למרחקים ארוכים. זה יקח זמן.

debby12

New member
מנהל
בעניין הרקורד הזה הוא לא שונה מאחרים. אולי טוב מהממוצע אפילו

אין בכוונתי לכתוב לו שיר הלל.... אבל, אם להיות כנים, הוא יחסית כן דבק בהרבה מהבטחותיו. לדעתי יותר מנשיאים קודמים

אני לא אומרת שההבטחות שלו הן בהכרח שוס.... אבל בכל זאת...

אמר שיבטל את אובמה קייר - וניסה/מנסה ככל יכולתו לעשות כן
אמר ש"ייכנס" בסין, ואכן "נכנס" (החקירה בעניין גניבת קניין רוחני)
אמר שיבטל את ה TPP - וביטל
אמר שיעביר את השגרירות לירושלים - ומקיים (נשיאים רבים קודמים אמרו ולא עשו)
אמר שהמימשל שלו לא יהיה רק בעד חברות ענק של הייטק מסילקון ואלי בנושאי מדיניות - ומקיים

בקיצור - לשמחתם של אוהדי קוי המדיניות שלו ולמגינת ליבם של אלה ששונאים אותם - לדעתי בממצוע הוא הרבה יותר "מקיים" מנשיאים קודמים.

באופן כללי יותר של השוואה להיסטוריה - מנסה להיזכר מה עשה מימשל אובמה או ניסה לעשות אחרי סנדי הוק. מישהו זוכר? (שואלת ברצינות - לא בציניות - לא זוכרת)

עשיתי חיפוש וזה מה שהעלתי בחכתי

במסגרת ההוראות החדשות ייאלצו כל האנשים המוכרים נשק, לרבות אלה העושים זאת בתצוגות נשק או דרך האינטרנט, לקבל רישיון לכך ולבצע בדיקות רקע על הקונים. כיום, רק בעלי חנויות למכירת נשק נדרשים להחזיק ברישיון פדרלי, שבמסגרתו עליהם לערוך בדיקת רקע על הקונים. גורמים התומכים בהגבלות על החזקת הנשק טוענים כי אנשים המוכרים נשק מחוץ לחנויות מורשות מנצלים את המצב כדי להתחמק מהדרישה.
במקביל, הבולשת הפדרלית, FBI, צפויה להעסיק 230 עובדים נוספים שיערכו את בדיקות הרקע. לסוכנות יש מערכת ממוחשבת שיכולה לערוך את הבדיקה בתוך שניות. כמו כן, אובמה צפוי לבקש מהקונגרס להקצות 500 מיליון דולרים כדי להגביר את הפיקוח על החוסים במוסדות לבריאות הנפש. זאת במסגרת המאמצים להפחית את מקרי ההתאבדות בנשק חוקי, שעל פי ההערכות מהווים שני שלישים מכל מקרי המוות מירי במדינה.
[ברק אובמה בפגישה עם לורטה לינץ', הבית הלבן, 4 בינואר 2016 (רויטרס)]
"לא מדובר בתכנית לקחת את כלי הנשק מכולם". אובמה בפגישה עם התובעת הפדרלית לורטה לינץ', אמש (צילום: רויטרס)
הצו הנשיאותי מגיע במטרה לעקוף את ההתנגדות הקונגרס, הנשלט ברובו על ידי הרפובליקנים, לחקיקת חוקים המגבילים את החזקת הנשק במדינה. הצו אמנם אינו ממלא אחר כל דרישות הארגונים התומכים בהגבלות, אך הוא מספיק כדי לעורר את זעמם של הרפובליקנים ושל ארגון הרובים הלאומי (NRA) המתנגדים לפיקוח ומגנים על התיקון השני לחוקה המכיר בזכות האזרח להחזקת נשק.
הרפובליקנים טוענים כי ההחלטה על הצעדים לא נמצאת בסמכותו של הנשיא ומנוגדת לחוקה. יו"ר בית הנבחרים האמריקני, פול ראיין, הגיב אמש לדברים וטען כי דבריו של הנשיא "לא יוכלו לרמוס את התיקון השני לחוקה". בהודעה לתקשורת שפורסמה לפני שהסתיים נאומו של הנשיא, הצהיר ראיין כי יפנה לבית המשפט בעליון על מנת לחסום את יוזמתו של אובמה.
לדבריו, אובמה "יודע היטב כי החוק כבר קובע שאנשים שמוכרים נשק חייבים להשיג רישיון, ללא קשר לאופן שבו הם מוכרים אותו. ובכל זאת, במקום להתמקד בפושעים ובטרוריסטים, הוא פועל נגד האזרחים המצייתים לחוק". הוא הוסיף וטען כי דבריו של אובמה "מגיעים לכדי איום שמערער על חירותינו".
מאז תחילת כהונתו קורא הנשיא אובמה להגביל את חוקי החזקת הנשק במדינה. במהלך כהותנו אירעו כמה אירועי ירי המוני ? בהם אירועים קטלניים. האירוע האחרון אירע בחודש שעבר, אז ירו למוות סעיד פארוק ואשתו תשפין מאליק ב-14 בני אדם במרכז הקהילתי "אינלנד" שבסן ברנרדינו, קליפורניה, באמצעות כלי נשק שנרכשו כחוק.

אובמה ניסה לעשות את מה שצריך, אבל לא היה לו רוב בקונגרס אז הוא לא יכל להוביל שום מהלך רציני... אבל נדמה לי שהוא העביר את זה בצו נשיאותי בלי תמיכת הקונגרס.....

[URL]https://news.walla.co.il/item/2922097[/URL]

John the Savage

New member
את מבלבלת בין שני דברים שונים

את מדברת על קיום הבטחות קמפיין. ובעניין הזה אין ספק שאף פוליטיקאי לא מקיים אפילו חצי מהבטחות הבחירות שלו. ממש לא בטוח שטראמפ יותר טוב מנשיאים לפניו (לא חושב שאפשר למצוא סטטיסטיקה שמשווה, בייחוד כשאנחנו רק אחרי שנה ראשונה), אבל אין ספק שטראמפ עושה יותר רעש תקשורתי מאחרים לגבי הבטחות שהוא כן מקיים.

אני לא דיברתי על קיום/אי קיום הבטחות, שבסופו של דבר לא מתקיימות בין אם מאילוצים פוליטיים ובין אם משום שהן לא ברות מימוש מלכתחילה, אלא על העמדות בנושאים שונים. אלו העמדות עצמן שהוא משנה בכל פעם בהתאם לאדם האחרון שדיבר איתו.

ולבסוף, מכיוון שנתת רשימה, קצת התייחסות למה שכתבת:
אובמקר: אכן הוא מנסה ככל יכולתו לבטל ולהתנקש באובמקר, אבל אובמקר עדיין כאן. למרות ניסיונות חוזרים ונשנים לחבל בה בכל דרך אפשרית. וההבטחה היותר גדולה לתוכנית נפלאה שתחליף את אובמהקר?

לגבי סין, מה שהוא הבטיח זה שהוא יכריז על סין כעל currency manipulator. את זה הוא לא עשה. גם בעניין קניין רוחני הוא לא עשה שום דבר משמעותי עם שיניים. אז יש אמירות על כוונה לפתוח בחקירה, אבל לא ראיתי שום דבר מעבר לאמירות.

אמר שיבטל את ה-TPP וביטל. נכון. זו הבטחה אחת שקיים לבוחריו.

אמר שיעביר את השגרירות לירושליים: בינתיים השגרירות עדיין לא שם, ולא ברור אם אכן תעבור בפועל או שגם זה ישאר רק בגדר הצהרה.

ולגבי הסיליקון וואלי, לא ברור לי בדיוק לאיזו הבטחה את מתייחסת ומה הוא קיים בעניין.

אבל אם את רוצה, יש לא מעט אתרים שעוקבים אחרי הבטחות הקמפיין של טראמפ ואילו מהן קויימו, ואפשר לראות שם גם כמה הבטחות אחרות שהוא אכן קיים במלואן. יש אולי אתר אחד או שניים גם לאובמה, אבל כאמור קשה ממש לערוך השוואה בין טראמפ אחרי שנה לאובמה אחרי 8 שנים.

http://www.politifact.com/truth-o-meter/promises/trumpometer/
https://www.washingtonpost.com/graphics/politics/trump-promise-tracker/?utm_term=.a1a5782adaea
https://trumptracker.github.io/

למעלה