קראתי את רוב השרשור ואחשף (חלקית) גם כאן
כתבתי בנושא בקבוצת הפייסבוק. אני מפארקלנד. חיה כאן כבר הרבה שנים. שני הילדים שלי למדו בבתי הספר היסודיים ובחטיבה שמזינה את סטנמן דאגלס - ואח"כ בסטנמן דאגלס. הצעיר סיים שנה שעברה.
דאגלס הוא תיכון ציבורי - אבל מאוד אליטיסטי באופיו. דוחף ילדים להצטיינות, ולצערי בדרך - מפספס לפעמים את הילדים החלשים יותר. בית ספר מאוד תחרותי. הוא התיכון היחידי בעיר - ומכאן גודלו. תיכון ענק (כולל בתוכו גם ילדים מקורל ספרינגס... אבל רק משכונות מאוד ספציפיות).ביחס להרבה תיכונים אחרים בברווארד קאונטי, המיקום של התיכון הספציפי הזה מוביל לכך שכל מה שהילדים אינם מקבלים מהתקציב הרגיל - מושלם (ובגדול) - על ידי ההורים.
הנוער, הילדים - חריפים, מעורבים ויש להם קול שהם לא מפחדים להשמיע. זה לא מהיום אבל השבוע זה יצא בכל רשתות התקשורת ואני לפחות - גאה. גאה בילדים. גאה במסר שלהם. גאה ברשתות התמיכה הפנימיות, שלהם, שהם בנו בעל כורחם ובמהירות מדהימה.
הילדים שדיברו בתקשורת הם מדגם מייצג אבל לדעתי הצנועה מדגם מובחר. אנסה לצרף לכאן לינק מהנאום המלא של אמה גונזלס בת ה-17 בהפגנה היום. היא היתה הכל חוץ מעצורה. מלאת רגש ועם מסר ברור.
כן. המערכת כשלה. בגדול. הנסיון להעביר את האחריות לקורבן (אתם הייתם צריכים לדווח) - לא עמד במקרה הזה במבחן המציאות. הם דיווחו. בחטיבה. בתיכון. למשטרה. לרשויות. ל-FBI. המערכת כשלה.
כל זה לא משנה את העובדות הבסיסיות. פסיכופט בן 19 יכול לרכוש נשק אוטומטי בפלורידה. בקלות.
אפשר עד מחר לעשות ספינים. יש המון גורמים שהובילו לטבח בתיכון שלנו אבל בלי הקלות הבלתי נסבלת של גישה לנשק ועוד נשק אוטומטי - זה לא היה קורה. נקודה.
לגבי השמירה. דאגלס בית ספר מוגן. גדרות היו סביבו מאז שאני גרה כאן. מאז 2009 (זוכרת בדיוק כי זאת השנה שבכורי סיים תיכון) הכניסה לבית ספר מרגע שהתחילו הלימודים היא רק דרך המזכירות. השערים שנבנו ב-2009 - נעולים כל היום (כיתת הסניור של 2009 טענה שזה הופך את בית ספר לגוטאנמו ביי).
הכניסה הנוספת היא דרך החניה של הסניורס. גם היא סגורה בשער כל היום למעט בבוקר וחצי שעה לפני סוף היום. בחצי שעה הזאת יושב בה שומר על עגלת גולף. הוא היה שם. הוא היה אחד ההרוגים. כשהחל הירי הוא רץ או נסע עם העגלה לבנין כיתות ט' שנבנה גם הוא בשנת 2009 על חלק מחניית הסניורס כך שההגעה אליו משער החניה לוקחת 30 שניות.
איך הוא נכנס? לא מפרסמים. לדעתי האישית דרך החניה - לובש מדי בית ספר ונושא תיק של גים (גם הגים נמצא שם). וכן - היה צריך לעצור אותו אבל הוא נראה כמו תלמיד. אם היה מצליח להכנס דרך השער השני - בגלל מבנה בית הספר מספר ההרוגים היה גבוה בהרבה (לא שזה מנחם את הורי 14 התלמידים ומשפחות 3 אנשי הסגל).
אין הצדקה. אין הגיון אין שום דבר בעולם שישכנע אותי שעם חוקים הגיוניים יותר. נורמליים יותר לגבי נשק - הטבח הזה היה קורה.
אני מכירה חלק מההורים. הילדים שלי (בעיקר הצעיר שסיים שנה שעברה) מכיר את רוב הילדים ואת המורים. אני מכירה אישית ילדים מכיתות ט שהסתתרו מפוחדים בכיתות מתכתבים עם ההורים המבוהלים. אני מכירה ילדים בכיתה ט שראו את חבריהם נורים לידם ואחכ ישבו איתם מדממים בכיתה עד שכוחות הביטחון פרצו. בימים האחרונים שמעתי את חלקם מדברים וראיתי אחרים כואבים בשקט. רובם - לא יכולים לישון. בטח לא לבד.
הם יחזרו לדאגלס. ופארקלנד תחזור להיות חלקית שלווה. 14 ילדים ו-3 מורים כבר לא יחזרו.
מספיק!!!!!!
אחזקת נשק היא לא זכות אזרחית. היא לא זכות יסוד. זאת פרשנות מעוותת של התיקון לחוקה. וגם אם זאת היתה כוונת התיקון? איך אמרה אמה המרשימה היום? כנראה הגיע הזמן לתיקון ה-28. מספיק לומר לא לערב פוליטיקה, כי במדינה דמוקרטית רק דרך פוליטיקה ניתן לשנות. וגם אם אחזקת נשק היתה זכות יסוד - היא אינה כזאת שעולה במידה על זכותם של ילדי וילדי חברי לחיות. חיים נורמלים בשקט ובבטחון.
איך אמרה לי שכנה היום? הם ה-NRA אבל אנחנו הפקינג PTA ולא מתעסקים עם soccer moms
מקווה לימים טובים יותר.
אמה גונזלס בת ה-17 - הנאום המלא בהפגנה היום:
https://youtu.be/ZxD3o-9H1lY