איך אנחנו מציגים את עצמינו?!

dori78

New member

כמה טיפים מניסיוני העתיק

-מומלץ לצרף תמונה-אם מצרפים אז תמונה טבעית שלכם, שאתם אוהבים ומתחברים אליה. בלי אנשים נוספים לצידכם ובטח שלא מבני המין השני.

- לכתוב במידה-לא קצת מידי ולא הרבה מידי. איך יודעים כמה? תנסו לקרוא את זה כאילו אתם נתקלתם במקרה בכרטיס כזו-מה אתם הייתם חושבים על האדם שכתב את זה?

- להתמקד בחיובי ולא בשלילי ואם אפשר-להסתכל על חצי הכוס המלאה.

טום גיא

New member
תרגיל בכתיבת קו"ח

אני זוכר בעבר הרחוק הייתי בסדנא שבה מלמדים כיצד לכתוב קורות חיים.
זה מאוד הצחיק אותי, כי מן הסתם גם מי שקורא את זה מכיר את מה שמלמדים בסדנא.
ואכן זמן מה אחר כך, כשהייתי מי שקורא את זה בשביל להזמין לראיונות עבודה, ידעתי לזהות מי היה בכזו סדנא ומי לא.
התחושה שלי אז היתה - הדרך הכי טובה ליצור קו"ח מרשימים היא פשוט שיקרו לך דברים מרשימים בחיים.

אז עכשיו זו סדנא לכתיבת פרופיל באתר היכרות. ונראה לי שהעצות יהיו דומות. אני אתחיל מלאמר שאין לי נסיון רב עם אתרי היכרויות. נרשמתי לאחד לפני כמה שבועות, וכתבתי על עצמי מיד כשנרשמתי מה שעלה לי בראש, וזהו בערך. אמנם השקעתי קצת מחשבה אבל לא ניסיתי לנתח יותר מדי את מה שכתבתי, פשוט זרמתי עם המילים שנכנסו לי לתוך הרובריקות השונות. אולי באמת יועיל לנסות לקרוא את זה שוב ולשנות, אבל בינתיים אני מרוצה.

בכל מקרה הנה השנקל שלי:

1. ממה שהתרשמתי, האתרים האלו בנויים ככה שיהיה לכם קל לכתוב. במקום דף חלק, יש כל מיני שאלות ממוקדות שאפשר לענות עליהן יחסית בקלות. אז פשוט תענו על השאלות מה שהייתם עונים אם חבר היה שואל אותכם. תהיו אמיתיים. בסוף אם אתם תכתבו משהו ובמציאות תהיו משהו אחר, לא יצא כלום חוץ מפגישה אחת מאכזבת.

2. מה שאתם כותבים על עצמכם לא רק צריך להיראות מושך, הוא גם צריך לייצר עניין. מי שפונה אליכם יכול להתחיל שיחה בכל נושא שקשור למשהו שרשמתם על עצמכם. אז אם יש לכם תחומי עניין מגניבים או דברים אחרים שאתם נהנים לדבר עליהם, תרשמו אותם שם, וככה תוכלו להתחיל שיחה. למשל, מי שאוהב טיולים בטח גם מאוד נהנה מלהחליף חוויות על טיולים, ולכן מי שתקרא את הפרופיל שלו והיא גם חובבת טיולים תוכל להתחיל בשיחה על זה. אם מישהי שאוהבת אנימציה יפנית כותבת קצת על זה, היא תוכל לקבל הודעות מחובבי אנימציה אחרים ולהתחיל שיחה בדיון על הפוקימונים החביבים עליה.

3. מעבר לרשימת מכולת, מה שאנשים רואים (לפחות אני) זה אופן כתיבה. אם יש לכם חוש הומור טוב, כתבו בצורה משעשעת. אם יש לכם רגש, כתבו עם רגש. אם אתם יודעים ליצור מתח... כתבו בצורה מותחת שתגרום למי שקוראת לרצות להכיר אותכם יותר. מי שעצלן יכול לכתוב על הנושא המרתק ביותר האפשרי שתי שורות משעממות שלא יגרמו לאף אחת להתעניין, אבל מי שיודע לכתוב יוכל לגרום לדברים הבנאליים ביותר להישמע מרתקים. אם תשקיעו בכתיבה תפגינו את היכולות שלכם ובנוסף תיצרו עניין.

4. רוצים להכיר מישהי שחושבת כמוכם? תחשבו מה היה יכול להיות כתוב בכרטיס של מישהי שהיה מושך אתכם, ואז תכתבו את זה. אם היא באמת חושבת כמוכם, זה גם מה שהיה מושך אותה.

בהצלחה!

askimosi

New member
נשמע טוב
.....מה לגביי....

להביא קו"ח לדייט?ככה שאם הבחורה תתקיל אותך בשאלה תוכל לעיין בקו"ח

Reyn

New member
ותוספת קטנה לגבי סעיפים 2 ו-3

צריך לכתוב דברים מעניינים, ורצוי לכתוב בסגנון מעניין, אבל לא כדאי להגזים. למשל, כתבו שאתם אוהבים טיולים אם זה באמת מהווה חלק מהותי בחיים שלכם. בחורה שמתארת את עצמה כ"אוהבת טיולים" כדי להישמע מגניבה, כשבפועל היא לא יצאה לטיול כבר חצי שנה - זה רק יוריד מערכה.
כתבו בסגנון מעניין, אבל שהפרופיל לא ייראה כמו מערכון סטנד-אפ, ואל כמו אניגמה אחת גדולה, ולא כמו התקף טירוף (כן, ראיתי גם פרופילים כאלה). בסופו של דבר הפרופיל צריך להיות כתוב בשפה ברורה ומובנת. גם אם מתלוצצים וכו', זה צריך להיעשות במידה.

iba90

New member
פייר אני טיפה מאוכזב...

בתור חסרי ניסיון, לדעתי, היו צריכים להשתתף בשרשור הזה יותר אנשים. אני יודע שזה לא קל להחשף (גם ציינתי שאפשר להיות אנונימים). אבל השרשור הזה רק יכול היה לתרום לכם יותר.
אבלאנורא....בלי לחץ
תודה למי שכם העלה עצות וטיפים ולשאר כרגיל...בהצלחה

askimosi

New member
הרעיון יפה וסחתין על היוזמה אבל...

לדעתי קצת מוקדם להחשף בצורה שכזו בפורום, אבל זו רק דעתי ככה ש......הכול פתוח

Reyn

New member
אני לא מבין איפה החשיפה..

אפשר להציג כאן את המידע בכרטיס (בין אם זה בצילום מסך או קופי-פייסט לטקסט עצמו) בלי התמונה..

askimosi

New member
תקשיב...תראה...

זה שאתה כותב משהו זה בא מתוך כוונה מסויימת,נכון להיום אני לא מחפש זוגיות כמו שכתבתי עוד כמה חודשים\חצי שנה אשקיע באספקט הזה חזק.בגלל זה כתבתי שלי אישית ואוליי לאחרים לא מתאים כרגע לחשוף דברים(לא דיברתי על תמונה = למרות שגם אם זה אין לי בעייה מיוחדת
)

Reyn

New member
אם אתה לא מחפש זוגיות

אז אין לך טקסט שמתאר את עצמך עבור בנות זוג פוטנציאליות, ואתה לא צריך להתייעץ לגבי טקסט כזה בפורום מלכתחילה. אז מה זה קשור לחשיפה..

askimosi

New member
תמיד טוב ללמוד דברים..

בעיקר מבעלי נסיון, אז כן אין לי כרטיס באתרי הכרויות בכלל, אבל לפניי 5 שנים כן היה ויצא משם רק דייט אחד ויחיד.מה שהציעו פה זה לרשום על עצמכם תיאור ושאר חבריי פורום יעזרו פה לשפר אותו.
אז מה רע בלראות אייך כותבים לייתר דיוק מנסחים פחות או יותר ולדעת לעתיד הקרוב?וזה כן חשיפה כי אנשים מתארים את עצמם פחות או יותר ולא אמרתי שזה רע,אמרתי שלי אישית זה מוקדם זה הכול

iba90

New member
אחמ אחמ...

כשהוכחלתי אם את זוכרת...הצגתי את עצמי מיוזמתי בצורה חושפנית למדי..וגם ככותב רגיל חשפתי לא מעט על עצמי.קיוויתי שעוד אנשים ילכו בדרכי :)

למעלה