תרגיל בכתיבת קו"ח
אני זוכר בעבר הרחוק הייתי בסדנא שבה מלמדים כיצד לכתוב קורות חיים.
זה מאוד הצחיק אותי, כי מן הסתם גם מי שקורא את זה מכיר את מה שמלמדים בסדנא.
ואכן זמן מה אחר כך, כשהייתי מי שקורא את זה בשביל להזמין לראיונות עבודה, ידעתי לזהות מי היה בכזו סדנא ומי לא.
התחושה שלי אז היתה - הדרך הכי טובה ליצור קו"ח מרשימים היא פשוט שיקרו לך דברים מרשימים בחיים.
אז עכשיו זו סדנא לכתיבת פרופיל באתר היכרות. ונראה לי שהעצות יהיו דומות. אני אתחיל מלאמר שאין לי נסיון רב עם אתרי היכרויות. נרשמתי לאחד לפני כמה שבועות, וכתבתי על עצמי מיד כשנרשמתי מה שעלה לי בראש, וזהו בערך. אמנם השקעתי קצת מחשבה אבל לא ניסיתי לנתח יותר מדי את מה שכתבתי, פשוט זרמתי עם המילים שנכנסו לי לתוך הרובריקות השונות. אולי באמת יועיל לנסות לקרוא את זה שוב ולשנות, אבל בינתיים אני מרוצה.
בכל מקרה הנה השנקל שלי:
1. ממה שהתרשמתי, האתרים האלו בנויים ככה שיהיה לכם קל לכתוב. במקום דף חלק, יש כל מיני שאלות ממוקדות שאפשר לענות עליהן יחסית בקלות. אז פשוט תענו על השאלות מה שהייתם עונים אם חבר היה שואל אותכם. תהיו אמיתיים. בסוף אם אתם תכתבו משהו ובמציאות תהיו משהו אחר, לא יצא כלום חוץ מפגישה אחת מאכזבת.
2. מה שאתם כותבים על עצמכם לא רק צריך להיראות מושך, הוא גם צריך לייצר עניין. מי שפונה אליכם יכול להתחיל שיחה בכל נושא שקשור למשהו שרשמתם על עצמכם. אז אם יש לכם תחומי עניין מגניבים או דברים אחרים שאתם נהנים לדבר עליהם, תרשמו אותם שם, וככה תוכלו להתחיל שיחה. למשל, מי שאוהב טיולים בטח גם מאוד נהנה מלהחליף חוויות על טיולים, ולכן מי שתקרא את הפרופיל שלו והיא גם חובבת טיולים תוכל להתחיל בשיחה על זה. אם מישהי שאוהבת אנימציה יפנית כותבת קצת על זה, היא תוכל לקבל הודעות מחובבי אנימציה אחרים ולהתחיל שיחה בדיון על הפוקימונים החביבים עליה.
3. מעבר לרשימת מכולת, מה שאנשים רואים (לפחות אני) זה אופן כתיבה. אם יש לכם חוש הומור טוב, כתבו בצורה משעשעת. אם יש לכם רגש, כתבו עם רגש. אם אתם יודעים ליצור מתח... כתבו בצורה מותחת שתגרום למי שקוראת לרצות להכיר אותכם יותר. מי שעצלן יכול לכתוב על הנושא המרתק ביותר האפשרי שתי שורות משעממות שלא יגרמו לאף אחת להתעניין, אבל מי שיודע לכתוב יוכל לגרום לדברים הבנאליים ביותר להישמע מרתקים. אם תשקיעו בכתיבה תפגינו את היכולות שלכם ובנוסף תיצרו עניין.
4. רוצים להכיר מישהי שחושבת כמוכם? תחשבו מה היה יכול להיות כתוב בכרטיס של מישהי שהיה מושך אתכם, ואז תכתבו את זה. אם היא באמת חושבת כמוכם, זה גם מה שהיה מושך אותה.
בהצלחה!