כל מי שקרא קצת היסטוריה לא יתקשה לזהות את 4 החיות או 4 החלקים של הפסל עם המעצמות שהזכרתי. אין שום צורך לפרט באיזה תאריכים הם ישלטו ועל איזה שטח ישלטו וכל יתר הדברים שהזכרת (חלקם הם גם דברים משתנים או תלויי הגדרה (למשל מתי נפלה יוון או מתי נפלה רומא)).איזה מידע בדיוק כתוב שם?
כתוב מתי כל מעצמה תעלה? מי יעמוד בראשה? כמה זמן היא תשלוט? על איזה שטח היא תשלוט? מתי היא תקרוס? למה היא תקרוס?
כתוב לפחות השם של המעצמה?
כל מה שיש לך שם זה חלום על פסל עם חלקים.
אלפי שנים אחרי, אתה בוחר חלקים מאוד ספציפיים מההיסטוריה שמתאימים למה שאתה קורא לו "נבועה" ואומר שזה חזה אותם.
אבל כל זה לא נכון, כי לא רומא, לא בבל, ולא יוון ולא פרס לא באמת שלטו בעולם, אפילו לא בעולם שהיה ידוע לבני אדם במזרח התיכון שכתבו את סיפורי התנ"ך.
למשל, הסיבה שרומא נפלה, היא שהיו לה הרבה אויבים מבחוץ בנוסף למאבקי כוח פנימיים, והאויבים האלה התאחדו וניצלו את העובדה שרומא התרחבה יותר מידי מהר מידי.
אני לא היסטוריון, אבל אפילו אני יודע את זה.
ולמה אתה עוצר שם? האם בין רומא ועד ברית נטו לא היו אימפריות חזקות שהשתלטו על חלקים נרחבים בעולם?
מה עם המונגולים? למה הם לא בתחזית?
אתה לא הראשון שמספר פה את סיפור הפסל, ואני חוזר ואומר - בינו לבין נבועה אין דבר וחצי דבר.
ספציפית לגבי ברית נט"ו היא מורכבת מ-31 מדינות, לא מ-2 חלקים.
איך בדיוק הפסל שלך מתאר את זה?
במלחמת העולם השנייה כשבריטניה סבלה מהפצצות של הנאצים לקח לארה"ב 3 שנים לבוא לעזרתה, וגם את זה היא עשתה רק משום שיפן הגיעה כל הדרך לחופי ארה"ב ונתנה לה מכה מאוד כואבת.
אפה בנבועה שלך זה כתוב?
שום דבר מהמידע המודרני שיש לך על ההיסטוריה הנבועה לא חושפת, וזה חד משמעית מפר את הכללים שמוצגים בסרטון.
אבל בוא נדבר רגע על הפסל:
מה משמעות המתכות שמהם הוא מורכב?
רשמת זהב ראשון, אז אני מניח שבבל היא זהב, למה? ומי חרס ומי ברזל בין ארה"ב ובריטניה? האם בריטניה היא חרס?
אגב, אם כבר, למה שהנבועה לא תדבר דווקא על ארה"ב וקנדה, שהן כמעת מדינה אחת, בעוד שארה"ב נלחמה בבריטניה מלחמת חרמה כדי לזכות בעצמאות שלה לפני שהפכו לידידות?
אפה כל זה מופיעה בנבועה?
אגב, כתבת ש-"אין ספק" (אמרה מטומטמת סלח לי), שאריה מייצג את בבל, אבל דווקא רומא היית ידועה בשימוש שלה באריות בקרבות בקולוסאום.
למעשה, אני לא בטוח שבבל היו בכלל אריות כי הם לא ילידי האזור והיה צריך לייבא אותם מאפריקה, משהו שלאימפריה הרומית היה הרבה יותר קל לעשות.
אם צריך אלפי שנים של היסטוריה כדי להתאים משהו ל-"נבועה" זו לא נבועה. זה בליל שטויות שמאמינים עובדים שעות נוספות כדי להוסיף לו הגיון.
מעצמות אלו לא שלטו על כל העולם גם לא שלטו על כל העולם הידוע בזמנן אבל הן כן היו המעצמות החזקות והדומיננטיות ביותר (לפחות בעולם הידוע בזמנן ולדעתי גם בעולם הלא ידוע). בבל היתה החלשה מכל אותן 4 אבל גם היא היתה חזקה מאוד יחסית ליתר המדינות בזמנה. פרס ויוון כנראה שלטו על רוב העולם הידוע בזמנן. רומא בטוח ששלטה על רוב העולם הידוע בזמנה. קרא קצת היסטוריה על מעצמות אלו.
אני לא נכנסתי לענין מדוע רומא נפלה אבל גם מה שאתה אומר על זה איננו נכון. רומא נפלה בגלל שצבאה הפך לאט לאט מהצבא המשוכלל והטוב ביותר בעולם לצבא עם הרבה חיילים ירודי כושר (לא כולם אבל הרבה). סיבה שניה לנפילתה היא בעיות כספיות (איזה בעיות? יש על זה חילוקי דעות). לרומא היו אויבים מבחוץ אבל לא רבים.
לא קראת את כל מה שכתבתי. ברור שהיו אימפריות בין רומא לבין ימינו אבל את חלקן אפשר להחשיב כהמשך של האימפריה הרומית (האימפריה הפרנקית, ביזנטיון, הרייך הגרמני הראשון וכו') אם מחשיבים אימפריות אלו כהמשכה של רומא אז שלטונה מגיע עד תחילת המאה ה-19. האימפריה המונגולית היתה באמת אימפריה גדולה אבל לעיתים נדירות הגיעה למזרח התיכון ולאירופה (כלומר לעולם הידוע אז). האימפריה הסינית בודאי לא הגיעה לשם. האימפריה הטורקית היתה פחות חזקה ממדינות אירופה. כל 3 אימפריות אלו היו קצרות ימים יחסית לאימפריה הרומית, ביזנטיון או הרייך הגרמני הראשון.
לגבי ארה"ב & אנגליה & קנדה & ברית נאט"ו כתבתי שיש על זה חילוקי דעות ולכן לא טענתי שזו הוכחה מוחצת. בכל אופן ארצות הברית נוסדה ע"י אנגלים וארצות הברית אנגליה וקנדה משתפות פעולה באופן הולך וגובר מאז מלחמת העולם הראשונה.