איך אשר יכול להשתתף בתוכנית?

My Little Fairy

New member
אני הבנתי שהוא לא נושא על עצמו מיק בשבת.

אבל גם אם כן, ואין חשש לכבות או להדליק את המיק בטעות, אז בעקרון מותר, ורק המאוד מחמירים, או המתחסדים, יגידו שאסור.

הא?!

קודם כל, זה לא משנה למה יש חשש, ברגע שיש איסור גם אם החשש בטל האיסור לא בטל. אף אחד לא יכול להרשות לעצמו לעבור על מוקצה כי החשש בטל. האיסור הוא גורף לגבי מוקצה בין אם יש חשש או אין חשש. בנוסף, הפעולה של הקלטת הדברים היא אסורה, וכשאשר משאיר על עצמו מיקרופון הוא נותן יד לפעולה אסור שזה חילול שבת בעצמו. כל פעם שהוא מדבר למיקרופון- שזו פעולה אסורה- הוא עובר על חילול שבת.

My Little Fairy

New member
אם המיקרופון פועל מלפני שבת

ועצם הדיבור בו לא מפעיל כלום, אין פה עבירה. בנוגע למה שאסור גם אם אין חשש, תלוי כמה חרדי מחמיר אתה. אשר לא רב ולא חרדי. למה שלא יקל איפה שאין חשש לחילול?

יNOT

New member
אז הוא ישן עם המיקרופון עליו?

כי אחרת אסור לו לשים אותו למחרת, לא?!

יNOT

New member
אז אם המיקרופון דולק לפני שבת , והוא שם אותו

עליו בשבת כדי שיוכל לדבר , ויישמעו אותו . זה לא נקרא לעשות שימוש במכשיר חשמלי? אני באמת לא מבין בתחום הזה.

Lanni

New member
במה זה שונה מהפלטה החשמלית שהוא ועינב

משתמשים בה? הם לא הולכים לישון עם הפלטה ומשתמשים בה רק כשיש להם צורך לחמם משהו. פלטה נשארת דולקת במהלך השבת והם רק משתמשים בה בלי לכבות ולהדליק אותה זה תקין, אבל מיקרופון שנשאר דולק כל השבת והם שמים אותו עליהם בלי לכבות ולהדליק אותו זה פסול? אנשים תתאפסו על עצמך ודי לחפש את אשר בקטנות. מבטיח לכם שאם היה חילול שבת בגלל שימוש במיקרופון או כל דבר אחר - אשר כבר היה זועק מזמן לקבל עוד קצת צומי

אייברי

New member
קצת סדר בבילבול על אשר

תראו יש כאן הרבה בילבול לגבי דברים שאסור או מותר לאשר לעשות אני אנסה לעשות סדר בדברים למיטב ידעתי. ראשית לגבי העובדה שהמשדר נמצא על אשר במשך השבת זה לא משנה מתי הוא שם אותו החפץ נחשב מוקצה כלומר חפץ שאסור לגעת או להזיז בשבת בגלל שאולי ידליק אותו והעובדה שאין שם כפתור הפעלה אינה משנה דבר משום שברגע שנקבע שהחפץ מוקצה הסיבה לא משנה זה נכון שבצבא או במצבי חירום רבנים ישתמשו בסיבות כאלה כדי להתיר לא נראה לי שהרצון לזכות במיליון נכלל בהגדרה זו. לגבי הצילום בשבת זה נכון שאשר עצמו אינו עובר שום איסור אבל אם תשימו לב שבטלוויזה כשיש ראיון עם מישהו דתי בשבת תמיד יופיע הכיתוב צולם ביום חול אני לא יודע מה הסיבה יתכן שזה בגלל העובדה שזה שאתה מסכים שיראו אותך בשבת גורם לאנשים(עורכים וצופים)לחלל את השבת לא מדובר בעבירה גדולה אבל זה משהו שבן אדם דתי לא יעשה. לגבי המיקרופון בחדר האח הגדול וזה שבמשדר הקביעה הרגילה היא שאסור לדבר בו בשבת למרות שאם אני לא טועה יש פסק הלכה של הרב עובדיה שטוען שבמיקרופון אין חילול שבת כי זה רק מגביה את הקול שלך יחסית לאחרים אני לא מכיר את הפרטים אבל זה לא משנה כי המשדר ומה שיש בחדר האח הגדול יותר ממיקרופון בנוסף אם אני לא טועה יש כפתור חשמלי שנדלק בכניסה לחדר שפותח את הדלת וזה ללא ספק חילול שבת לסיכום אני לא רוצה להעביר ביקורת על אשר כי עולמו הפנימי זה ענינו האישי אני רק יגיד שאשר הוא בנאדם שפועל מתוך רגשות והידע שלו בדת הוא אפסי אפילו אני יודע שרוב הדברים שהוא אמר פשוט שטויות (אני לא מתכווין להעביר עליו ביקורת אני מציין עובדות)הוא חושב כמו אנשים מסורתיים שמקפידים על שטויות ועוברים על דברים רצינים.אני לא אומר שלאדם דתי אין מקום בתוכנית הדת היום מתקדמת וישנם רבנים אמיצים שמחפשים פיתרונות כדי לאפשר לאדם דתי להשתלב בחברה המודרנית אבל זה לא בא ברגל וודאי שאשר אינו מהווה דוגמא לאדם דתי יכול להיות שהוא חושב על עצמו כדתי וזכותו של כל אדם להגדיר את עצמו איך שהוא רוצה אבל התנהגותו מזכירה אדם מסורתי

My Little Fairy

New member
אני מכירה דתיים מלידה שלא יודעם ליטול ידיים כ

כהלכה, ואני מכירה חרדים שמקפידים על כל הלכה, וליבם מלא שנאה. אשר אדם פשוט וטוב. לא משנה עד כמה הוא דתי. הוא מקסים ושואף להשתפר כל הזמן, ולכן אני רואה אותו באור חיובי כל הזמן. עדיף על אנשים שלא נוגעים במוקצה ולא מסתכלים לבנות בעיניים, וכבר חושבים שהם מל"ו צדיקים.

מה שהרגיז אותי באשר

זה שהוא כועס על צבר ושיפרה שלשו בצק לפני סוף השבת, והוא מחלל את השבת, ללוש בצק זה פחות חמור ממה שהוא עושה. הוא מתיימר להיות דתי, אם הוא לא היה מתיימר, זה לא היה מפריע לי.

אייברי

New member
זהו שהוא לא פועל מהראש

גם אני חשבתי שזה צביעות אבל אז נפל לי האסימון שהוא פשוט מונע מרגשות ומפריע לו שלקחו את האוכל שאמא שלו הכינה לכבוד החג ואיתו חיללו את החג זה כבר לא נושא של דת זה עניין רגשי

איתי בל

New member
לא

ברגע שהוא מדבר למיקרופון זה מקליט האור זז הוא עשה פעולה של הקלטה ברגע שהוא הולך מנקודה א' לב' והוא גרם למצלמה לזוז הוא הפעיל אותה זה כמו שתגידי שהוא הפעיל את המנוע של הרכב לפני כניסת שבת אז הוא יכול לנסוע או אפילו לשבת ליד הנהג

My Little Fairy

New member
אב הכל פועל מראש. הכל דלוק ופועל אוטומאטית.

ואם ברחוב מותקנת מצלמה שנעה לפי תזוזה, אז אסור לדתיים לעבור שם? כמובן שהרמקול מקליט כשהוא מדבר, אבל הרמקול לא מתכבה כשהוא לא מדבר, והוא לא נדלק כשהוא מדבר. ובכלל אין שום אור במיקרופון! נסיעה ברכב יוצרת שריפת דלק כל הזמן. אז אין פה מה להשוות.

איתי בל

New member
יש אור במיקרופון

קודם כל המיקרופון מקליט זו פעולה ויש אור המיקרופון כשאתה מדבר אם אתה מכיר קצת בענייני ווליום זה מחולק לצבעים כשאתה מדבר בווליום נורמלי יהיה קו של אור ירוק ככל שאתה מדב ריותר חזק הקו יותר גבוה ומגיע לאדום וכן אם ברחוב משומה יש מצלמה שנעה לפי תזוזה לא יעבור שם בשבת המצלמה זזה אשר גרם לה לזוז בשבת גרם לפעולה

Fairywitch

New member
מסכימה בגדול אבל יש בעיה אחת-

אם ברחוב מותקנת מצלמה ודתי עובר- הוא לא יודע שיש שם מצלמה, ככל הנראה. אשר הגיע לתכנית בידיעה שיתרחש שם חילול שבת- של העובדים בהפקה, הצלמים וכו', וכמובן של הדיירים. אז אם הוא מתגמש- ובאמת שזכותו - שלא ישפוט אנשים שבכלל אפילו לא מתיימרים להיות דתיים- על זה שהם "פותחים מאפיה" בשבת. זכותם לחיות את חייהם לפי אמונתם (או חוסר אמונתם). אני נוטה כרגע להאמין שהוא כן למד את הלקח הזה- אבל לא נדע בוודאות לפני ההצבעה של מחר ולפני שיעבור זמן מה ונראה אם זה באמת הופנם או שזאת רק אפיזודה חולפת.

עוד ושא שמפריע לי עם אשר.. ועינב

בהתחלה עוד אשר "מצא חן" בעיני, אבל בזמן האחרון כל העניין של אשר ועינב מציקים לי, שהם מתלוננים שמכינים מולם בצק בשבת, אבל אשר שרואה עצמו איש דתי יושב כל הזמן ליד בחורות עם בקיני, ומול עינב שכמעט רואים לה את כל השדיים. ועינב מעיזה לצעוק על אחרים והיא בעצמה עושה דברים חמורים יותר, כמו הלבוש החשוף שלה, ועוד מול אדם נשוי ודתי, והתככות שלהם.

למעלה