איך אתם יודעים שיש משהו מעל החומר?

ממש לא משנה

הרעיון של התפתחות רוחנית הוא להיות יוזם ולא נגרר...מה שנקרא "בחירה" זה שלדעתך זילזלנו (על כך נוכל לפתוח דיון חדש ולברר), עוד לא אומר שהתנהלותך הלאה נכונה

evilplate

New member
אף פעם לא התיימרתי להיות בודהה

אז "נגררתי",מה מפליא שיש לי חולשות? :)

DEL7

New member
תגיד, לפני שגילו את האטום, האמנת שיש אטום?

לפני שגילו את החיידק, ידעת על קיומו? עד שגילו את החשמל, ידעת על קיומו? המדע כבודו במקומו מונח, אבל הוא ימסוגללהגיע עד גבול מסויים, קרוב מאוד למה שהעיניים משיגות, ושם הוא נעצר. הוא לא ממריא מעבר למוכר ולגלוי. עד שמגיע "מדען" שאר רוח, שמעז לפרוץ את גבול הנסתר מן העין. דימיון ויצירתיות הן האיכויות שהיו דרושות לאלברט איינשטיין, כדי להגיע לנוסחאות, ששינו את פני ההיסטוריה. מה שמצוי מעבר לפינה, מכוסה מעיני המדע לעת עתה ולכן מה שנשאר לך זה רק "נעשה ונשמע", כלומר: להאמין (לעשות מתוך אמונה) ורק אחר כך להבין (לשמוע). ואפילו אם תסרב להאמין ....אז עדיין, כמו שאמר גלילאו..."ואף על פי כן נוע תנוע". נכון שלמראית עין הכל עשוי מתמטיקה והגיון, אבל זה לא סותר את האפשרות שזה שיצר את המתמטיקה אינו הרוח בכבודה ובעצמה.

DEL7

New member
אבל עניתי

בוקר טוב, ראיתי לפני איזה שנה בערוץ המדע סרט על אלברט איינשטיין - כהוא התחיל לפרסם את התיאוריות שלו, היה מס' לא קטן של מדענים ידועי שם ומפורסמים ממנו שדיברו כמוך. ארו שתיאוריות לא מוכחות הן מבחינתם שקר מוחלט. ואכ יש כמה תיאוריות שלו שהוכחו כמוטעות, יש כמה שלא ניתנות להוכחה עד היום (מוקדם מידי) ויש כמה שהוכחו כנכונות והובילו את העולם למקומו שלא דימיינו אותם בעבר. נ.ב. כל הכבוד על החקירה. אין צורך לקבל "אמיתות" של אחרים כדבר מובן מאליו

DEL7

New member
ימסוגלל לא לבד

אולי זה בגלל שהתחלתי לכתוב במהירות האור
הנה האותיות החסרות: "כשאיינשטיין התחיל לפרסם את התיאוריות שלו, היה מס' לא קטן של מדענים, ידועי שם ומפורסמים ממנו, שדיברו כמוך. הם אמרו שתיאוריות שאינן ניתנות להוכחה, הן מבחינתם שקר מוחלט. ואכן, יש כמה תיאוריות של אינשטיין שהוכחו כמוטעות. יש כמה שלא ניתנות להוכחה עד היום (זה מוקדם מידיי...) אבל יש כמה שהוכחו כנכונות, והובילו את העולם למקומות שלא דימיינו אותם בעבר. נ.ב. חקירה היא דבר נפלא וחשוב-אל תוותר עליה ואל תקשיב לאף אחד מלבדך

evilplate

New member
ענית לי כביכול על השאלה "מדוע המדע לא גילה"

אבל לא הסברת לי על מה אתה מתבסס לגבי קיומה של הנשמה,האם זוהי רק אינטואיציה בסופו של דבר,ואם הנשמה היא רוחנית איך כדור כימי יכול להשפיע עליה ולגרום לבנאדם ש"נשמתו" היתה מדוכאת להרגיש פתאום יותר טוב. איך בדיוק יש נשמה וכיצד היא עובדת כשידוע לנו שכל רגש שיש לנו בין אם אהבה,שנאה,התרגשות וכו' נוצר בעזרת כימיכלים שהמוח מפריש. איך בדיוק הנשמה פה באה לידי ביטוי? תודה.

evilplate

New member
אני יודע מה זה פלצבו

אני לא מבין את התשובה שלך. להאמין למרות שאני יודע את האמת? צריך לבסס את האמונה על משהו. קשה לי להאמין שיש נשמה ולהתעלם מהשאלות ששאלתי פה,אי אפשר להדחיק או לשקר לעצמך,האמונה צריכה להיות מבוססת על אמת,לא על אפקט פלצבו.

אתה מסתבך במילים ובהגדרות

אפקט פלצבו מוכיח שיש מקום לאמונה ביצירת מציאות ! ובמקרה הזה:מציאות של ריפוי .האם זה מובן לך ? ומה זאת אומרת צריך לבסס אמונה על משהו ? על מה ורק על מה שאתה מסכים לו ושאתה נותן לו אישור? אמונה זה כמו פולי קפה כמזון לציפורים (ירצו יאכלו לא ירצו לא יאכלו), והבחירה להאמין או לא להאמין לא קשורה בשכל אלא דוקא בלב ! מציע לך לקרוא את הספרים של סת : החומר של סת,סת מדבר ו-הטבע של המציאות האישית. כל הספרים של סת הוכתבו באמצעות תיקשור. תרצה תקרא ,לא תרצה לא תקרא. ממילא מה שכתוב שם לא ידבר אליך- אם לא תחליט להפתח לכל התוכן המדהים הזה ולהיות קצת פחות "יודע" ממה שאתה חושב שאתה.

evilplate

New member
לא על מה שאני נותן לו אישור

אלא ע"פ מה שידוע לנו לפי המדע. אם למשל ידוע לנו שרגשות של הגוף הן תוצאה של תהליך כימי,אז השאלה שעולה לי היא כיצד באה לידי ביטוי הנשמה שהרי ניתן "לתקן" אותה בצורה כימית.

פלצבו וחיות אחרות

ידידי היקר התוהה על מהות הנשמה. הבעייה בדבריך היא שאתה מערבב שמן עם מים, ותוהה מדוע הם לא מתמזגים. החומר והמדע החוקר אותו הם תחום אחד בעל חוקיות ומינוח ומערכת מושגית משלו. הם מסבירים את עולם התופעות הנגלות, וגם לא את כולו, ואינם עוסקים כלל או מתיימרים להסביר תחומים אחרים שהם אינם מתכחשים להם, ולראייה מספר הפיסיקאים ואנשי המדע שמאמינים באלוהים. לתחום הרוחניות, חוקיות אחרת, ומינוח אחר ומערכת מושגים אחרת. ואין קיומו של האחד סותר את קיומו של השני, ואם נחזור לשמן והמים הרי שהכל תלוי כנראה בגודלה של הכוס. ושני אלו יכולים להתקיים בשלווה יחדיו, כל אחד עם האמת שלו, אף מבלי להתמזג, וזאת בתנאי שהכוס גדולה מספיק. וזה דומני מה שניסו להגיד לך פה. יעקב

evilplate

New member
בגלל זה מעניין אותי להבין איך אנשים

מיישבים את זה פה וגורמים לשני אלו להתקיים יחדיו. בקשר לאנשי המדע,קראתי ע"פ סקר שרובם הכמעט מוחלט אתאיסטים. אבל זה לא משנה,לא באתי לערער למישהו את האמונה,להפך,אני מנסה באמת ובתמים להבין את העניין הזה.

האם אתה יוכל להאמיל למדע בנושאים כמו...

"אנרגיה שחורה" שאף אחד לא יכול למדוד אותה ממש אלא טוענים שאפשר למדוד את ההשפעה שלה. "וחומר שחור" שאף אחד לא רואה חומר זה ולטענת המדע הוא לא חומר כפי שחומר מוכר לנו ובכל זאת טוענים שהוא קיים כחומר. אז כיצד זה שאנרגיה שאינה "אנרגיה" וחומר שאינו "חומר" יכולים להתקיים ונשמה שהיא אנרגיה שאינה נראית אבל בהחלט מרגישים את השפעתה, ושמשכנה בחומר, כשהוא עצמו (החומר) מופעל עלידי כימיקלים וחשמל (גם כן אנרגיה) אינם מוצאים את מקומם יחדיו אצלך? ועוד שאלות מוזרות שבהחלט מותר לך לשאול את עצמך לפני אתה מנסה להתחכם. אגב - אם לא היית כבר במעבר לצד הלא מוכר לך לא היית מגיע לשאול את השאלות - כי שאלות אינן נשאלות אם התשובות אינן דוחקות אותן לצאת לאור. עד פה ולא עוד אחלה יום

אגב

כבר כן אפשר לערבב שמן עם מים אם מפוררים אותם לחלקים קטנים בעליל, נדמה לי שעל ידי אולטראסאונד. מה שמצביע לי על כך שברמה כלשהי הדברים מתחברים היטב גם אם למראית עין בלתי אפשרי להם לחבור יחדיו. הבחור הזה עם כל חוסר סובלנותו ולשונו המגלגלת מילים ומשליכה אותן כדורבנות לאנשים חביבים, יצר שרשור ליגה א' ומומלץ לראשות האתר

למעלה