איך אתם יודעים שיש משהו מעל החומר?

וחשבתי על זה שוב

בסך הכל הבחור לקח עלינו אחריות ולחנך אותנו כראוי...עכשיו האם זה נכון להעתיק ולעשות כמוהו? אולי יש זכויות יוצרים שאנחנו לא מודעים להן. נראה לי בחור הגון ויתעשת עם זמן חולף ואולי גם יתפוס את מקומו בין זקני השבט של הדור הבא

DEL7

New member
אויל (פלייט) יקר

אני משערת ששמעת לא מעט את הפסוק הנ"ל. אתה מבין למה התכוון המשורר? "בפי אויל חוטר גאוה, ושפתי חכמים תשמורם" (משלי יד ג)

evilplate

New member
אפשר לשאול עוד שאלות?

או שיאשימו אותי פה ברצח עם? איך מרגישים את ההשפעה של הנשמה? אני באמת שואל בלי להתחכם,אם כשאני שמח,עצוב וכו' ידוע לנו שמדובר בתהליכים טבעיים שנוצרים במח,איפה מקומה של הנשמה? מהי הנשמה אם כך במקרה הזה ואיך אתה מגדיר אותה? כאנרגיה שנמצאת בגוף? ואיך האנרגיה הזו באה לידי ביטוי? אם אתה באמת מנסה לאמר שהכימיכלים הללו הם מקורם מהנשמה,אז האם גם לבעלי חיים מפותחים יש נשמה? שהרי גם הם חשים הרבה מהרגשות שלנו וגם אצלם זה מתבצע באופן דומה. אני שואל את השאלות הללו דווקא כי תמיד הייתי מאוד מאמין ודווקא בזמן האחרון נחשפתי הרבה לצורת המחשבה שמאפיינת הרבה אתאיסטים והרצינאליות "חדרה" לראשי. אם בא לך לענות בסבלנות ולקיים דיון בוגר אני אשמח.

מעולה

ואנחנו עוד מבררים מהי נשמה בעיני נשמה היא אלוהים/אמא טבע ...אם יש לנו בערך איזושהי הסכמה כאן נוכל להמשיך ולפתח את הנושא ולומר שממנה נובעים כל הדברים כולם ראה את הדברים בצורה הוליסטית כי הכל קשור בכל. נשמה יש לה צורך בכלי חישה בדומה למוח שמקבל נתונים משאר הגוף כדי לעבד אותם ולשלוח תגובות בחזרה נכון אני צריך ללמוד עוד סבלנות

evilplate

New member
לא הבנתי את ההגדרה שלך

"נשמה היא אלוהים/אמא טבע" לא אומר לי בעצם הרבה. טבע אני מכיר כמערכת שקיימת בעולם אבל המערכת הזו היא טבעית,אני לא מכיר אותה כבעלת תודעה או רצונות,אז איך נשמה היא חלק מאותה מערכת? נשמה הרי אמורה להיות התמצית שלי,משהו עם מודעות. ואולוהים? אלוהים זו לא תודעת-על שבראה את החיים והיקום? לפי ההגדרה שלך הוא מחולק למליארדי חלקים,שוכן בכל אחד מאיתנו וזה בעצם הנשמה? ואילו כלי חישה יש לנשמה? איך היא באה לידי ביטוי אם אני יכול להגדיר את כולי בצורה חומרית? אם ידוע לי שרגשות הן חומר,גוף הוא חומר,מוח הוא חומר וכו' אז מהי מקומה של הנשמה? למה אני צריך אותה בכלל? אם היא תצא מהגוף מה יקרה? הרי הכל יעבוד כרגיל,הרגשות,הגוף,התודעה,מה ישתנה ואיפה מקומה? אני באמת מנסה להבין צורת חשיבה אחרת בעולם שנראה כחומרי,פעם חשבתי שאם אני שמח זה מהנשמה,כנ"ל עצב,התרגשות גדולה וכו' היום שאני יודע שגם אלו תוצרים כימיים ואם כך אז אני לא מבין למה לחשוב שיש לי בכלל אחת כזאת.

הגדרות שלי

לא תמיד גם אני מבין אותן...אז אתה בחברה טובה לטעמי. אולי נתחיל קצת קודם ""נשמה היא אלוהים/אמא טבע" לא אומר לי בעצם הרבה. טבע אני מכיר כמערכת שקיימת בעולם אבל המערכת הזו היא טבעית,אני לא מכיר אותה כבעלת תודעה או רצונות,אז איך נשמה היא חלק מאותה מערכת? נשמה הרי אמורה להיות התמצית שלי,משהו עם מודעות."...... מסכים שאתה חלק ממנה(וכאן ממש לא משנה לי אם תכנה אותה בשם "אלוהים, טבע ו/או כל מה שיעלה על דעתך לכנותה)? נגיד שאתה/אני בעצם אבק של כוכבים שהתגלם לאחר טלטולים ותעלולים משונים לחי צומח ודומם ואתה על כל מה שאצור בך בתוכם ובנוי מהם.

בוקר בהיר ונקי מחנופה

אז אפשר לומר שהאבק הזה יכול להיות הכל...הסכמנו נכון? הכל כמובן כולל עבורנו את היש והאין עכשיו נמשיך וניקח את המדע לעזרתנו ונבדוק ממה עשוי האבק המיוחד הזה שיכול להיות הכל ברכה לנכדתו השבה של אפרים חיבוק לזו שהיום כועסת ואתמול אהבה הצעה ליושבי הפלך ומנהלו...סבלנות וסובלנות

כבר אמרנו...-הכל-

עכשיו כל שנותר לך לעשות הוא לתת לדברים שמות ולכנותם בכינויים. אם מתוך אמונתך האישית ואם כהסכמה ואמונה כללית. כך יכול להיות עולמך שטוח ועגול לפי הצורך עליך תמיד לזכור שהצופה משפיע על הנצפה ולעולם יהיה שוני בין בנצפים מעצם היות הצופים ניצבים במקומות שונים

evilplate

New member
תודה על התגובה

נכון,בבסיסנו אנחנו אכן אבק כוכבים שממנו נבנה היקום כולו במפץ הגדול. אבל זה בסיסנו,אל תשכח שמאבק הכוכבים הזה עברו מליארדי שנות אבולוציה עד שנוצרנו. אבל לא כ"כ הבנתי איך לקחת תהליך שהוא מדעי לחלוטין (מפץ גדול->אבולוציה->אנחנו) והכנסת בו מאפיינים רוחניים. הרי תשאל מדען והוא ידע לספר לך בערך את כל השתלשלות החיים מרגע המפץ,ואני לא חושב שבאיזשהו שלב בתיאור שלו יהיו מאפיינים רוחניים כמו נשמה וכו'. נראה לי שאני לא מצליח להבין לאן אתה חותר,האבק הזה יכול להיות הכל במסגרת חוקי הטבע,לא במסגרת רוחנית על טבעית-לפחות זה מה שאנחנו יודעים,על מה אתה מבסס אחרת? תודה.

אחלה גם אתה

תראה אני לא מנסה להוכיח כלום אלא חולק את הבנותי בתשובות לשאלותיך. יכול להיות ואפילו סביר להניח שאני טועה פה ושם ואולי גם בהכל, אבל ככה זה מסתדר לי. אם ניקח מדען כהצעתך, איזה מדען ניקח? קבליסט יתן לנו תשובות רוחניות בלי עוררין ויביא לנו סימוכין של אותיות ופסוקים מהכתובים. על המפץ יגיד שהנשמה צמצמה מקום למרחב למשל האבק הזה שאתה אומר" יכול להיות הכל במסגרת חוקי הטבע" האם טענתך אומרת גם שאתה/המדען יודע את כל החוקים כולם ורואה את המסגרת הגדולה?..כי אני אומר שעוד רחוקה וארוכה הדרך וקצה אין לה מבחינתנו. מה דעתך על כך שבעוד מיליארד או שניים זמן כשהשמש והמערכת תדעך או תנפח, האם נותך ונחזיר את המרחב לבורא או....

אתה גולש למטריאליזם

האמונה המטריאליסטית שהכל חומר, אינה שונה במהותה מהאמונה האידאליסטית שהכל רוח. שתיהן אמונות, תפיסות עולם, תבניות מחשבה. שתיהן "מסדרות" את העולם על כל רבגוניותו לפי הרציונל של תפיסת עולמן. כתבו לך פה שאתה נתפס להגדרות, והגדרות מובילות אותך לראיה חד-ממדית של העולם. אתה תוהה היכן הנשמה. אינני יודע, גם "נשמה" זו הגדרה. מה שברור לי שהיא אינה בתשובות שתקבל, אלא אולי דווקא בשאלות שאתה שואל. כי סך השאלות באות ממקום של תחושה לא נוחה, של אי שלמות, של משהו שהרציונל שלך אפילו לא מסוגל לזהות. יעקב

evilplate

New member
אני מסכים איתך שזו צורת החשיבה שלי כרגע

אבל התפיסה המטריאליסטית זו גם התפיסה של המדע והרציונאליות המדעית. וכרגע זה סוג החשיבה היחיד שידוע לנו שקיים כעובדה,השאר גולשות לאמונות,ולא שאני לא רוצה להאמין,אבל אני חייב רציונאל כלשהו לאמונה. אם מגלים שכולי עשוי חומר מ א' עד ת' וכל דבר שאני חש או חושב מקורם בתהליכים טבעיים במח אז איך אני יכול להאמין בנשמה? ואם כולי חומר,איך אני יכול להאמין שיהיה לי המשך אחרי המוות? הרי חומר מתכלה ונרקב. בגלל זה אני מנסה להבין איפה מקומה של הנשמה,אם היא לא באה לידי ביטוי בשום דרך,אז למה להאמין שהיא קיימת? מה היא נותנת לנו? זה מפשיט את ההגדרה שלה ממשמעות. אני אשמח אם תראה לי צורות מחשבה אחרות שלא נתפסות להגדרות ותעזור לי "לפתוח" את הראש. בגלל זה אני באתי לפורום,להחשף לצורות מחשבה אחרות,לראות איך אתם מסתכלים על זה ומסבירים את זה. בקשר לשאלות שלי,כבר עניתי על זה,זה די מצחיק אבל אני בא מהכיוון ההפוך שאתם חושבים עליו-אני לא רציונאליסט שרוצה לחזק את הרציונאליות שלו אך נתקל בקשיים שאותם אני מנסה לסלק מעל פורום זה. אני דווקא אדם שמאמין במקורו,שנחשף לצורות מחשבה רציונאליות ורוצה דווקא לחזור למקורות,אני בצד שלכם...

אלוהים לא רוצה שיוכיחו את קיומו

אילו רצה כך, היתה לך הוכחה על כל צעד ושעל. לשם מה הוא "צריך" הוכחה שכזו? מה הוא עצמו לא מספיק בטוח בקיומו ? אלוהים רוצה שתאמין בו לא שתוכיח את קיומו.אלוהים רוצה שהאמונה הזו תיצור בך כמיהה ומוטיבציה לפצוח במסע של גילוי - גילוי של אותו החלק ממנו ששוכן בך עצמך כמו בכולנו . זהו המשחק שאתה משחק בכל פעם שאתה מתגלם כאן לעוד "פעימת-חיים", ואלו החוקים ב"שדה המשחק" של המימד הפיסי כאן בפלנטה ארץ. אתה שוכח מי אתה באמת ,על מנת לעבור תהליך של גילוי מחודש , גילוי שאמור להזכיר לך ( וגם להזקיר אם תשאל את דוד) את מה שכבר טמון בך.

בתוך המשחק ומתוכו (תוספת קטנה)

אתה צומח ,נשמתך צומחת וגדלה מתרחבת ומתעלה - עד שתשוב להתאחד עם המקור.או אז לא תצטרך להמשיך "למות" ולהוולד בכל פעם מחדש, ותוכל לבחור לעצמה שדה משחק אחר (נעלה יותר?) ובו חוקי משחק שונים ואתגרים חדשים . עשה לעצמך טובה וקרא את הספרים שהצעתי לך או אחרים. ידע רב טמון בם ותשובות לשאלות רבות של הרבה מאוד אנשים.

צביקוש יתרה מכך... ../images/Emo13.gif

אלוהים אוהב משחקים - אם מנסים להוכיח את קיומו שוללים אותו ואם שוללים אותו מוכיחים את קיומו. ואללה שהוא פרדוכס גדול. למה? כי אין צורך להוכיח קיומו של דבר. ואין צורך לשלול דבר שאינו קיים. אבל מי שצריך מעט חיזוק הייתי אומר כך: הוא היה לפני הכל. הוא קיים. והוא יהיה גם לאחר שהכל יחדל מקיום.

קלעת למשהו אם מתוך תובנה...

או סתם כך כי נכון לך האין-יש (אנוש). ההבדל הממשי בין האדם שאליו לדעתי שאיפתנו לבין בין אנוש שמשם אנו, לפחות כך מצהירים, רוצים להתרחק. לפי הלקסיקון הפרטי שלי: בן אדם הוא האדם הראשון שהוא אדם הרוח ובן אנוש הוא אדם לאחר שהפך מרוח לחומר.

נ.ב. ומכאן השאיפה למקור...

והיית כאלוהים אני מדגיש כאלוהים ולא אלוהים שהוא בכולנו וכולנו בו.

למעלה