איך אתם עם מרכזי הערכה?

lee05

New member
דווקא

תמיד הלך לי טוב.
לא מתה על זה אבל מבינה את הצורך

לא פרשתי אף פעם באמצע

אבל יצא לי להכשיל את עצמי בכוונה במרכז הערכה, בגלל שיחד איתי נבחן מישהו שיצאתי איתו בעבר והעניינים נגמרו בצורה לא ממש סימפטית... ועשה רושם שהוא התקבל. לא רציתי להגיע למצב ששנינו נעבוד יחד. זה סתם מתכון לאי נעימויות.

Optimistic Girl

New member
אף פעם לא הייתי

וגם לא אהייה.
זה לא סוג העבודות שאני מסוגלת לעבוד בהן.

גם למרכזי הערכה יש ספר

עולה 200 שח שזה זול יחסית למכוני ההכנה...
וגם מועיל
קראתי אותו ולמדתי איך מציירים עץ נורמלי חחח

Peace and Love3

New member
מסרבת ללכת לזה

זה נראה לי מסוג העבודות שלא מומלץ לעבוד בהם. כאלה עם מעסיקים חסרי עמוד שדרה שלא מסוגלים לעמוד טיפה על טיב הבנאדם ומעדיפים להקשיב למישהו שמנתח אנשים לפי ציור של עץ. נראה לי עושים את זה בעיקר בשביל הכסת"ח, אם עובד יתגלה כגרוע, המעסיק תמיד יוכל לומר לבוסים שלו שמרכז ההערכה ממש המליץ עליו, וזה לא אשמתו.

הייתי פעם באיזה סימולציה חברתית של הצבא, פשוט רציתי להקיא מכמה אנשים שם ניסו להרשים. (אני כמובן לא התקבלתי :))

NEO83

New member
אז זהו

שלרוב אחרי המרכז ערכה מחכים לך עוד ראיון אישי וכו'.

ולא רק עובדים צעירים עוברים מרכזי הערכה, גם מנהלים בכירים על מנת להתקבל או/ו להתקדם בתפקיד.

לא שאני בעד המרכזי הערכה אבל הם כבר סטנדרט בשוק העבודה.

בכל מקרה, אפשר להתכונן לדברים האלה.

Peace and Love3

New member
זה הזוי

בעיקר נראה לי דבילי הקטע של להתכונן לדברים האלה, למה לא? בוא נשלם עוד כמה אלפי שקלים בשביל לעבור "קורס מרכז הערכה" שילמד אותנו איך לדקלם תשובות שבלוניות ומטופשות, ולהסביר שהחיסרון הכי גדול שלנו הוא שאנחנו פרפקציוניסטיים.

מנהלים לא עוברים מרכזי הערכה במקומות רציניים, רק במקומות חרטא שמתקמצנים איתם על כל שקל.
בכלל, צריך פשוט להפסיק לשתף פעולה עם המנהג הזה.

NEO83

New member
זה אולי הזוי

אבל ככה זה עובד.

לא חייבים לקחת קורס, יש ספרים שאפשר לקרוא.

וכן, מנהלים בכירים עוברים מרכזי הערכה, לא אומר שמנכלים כן, אבל מנהלים בכירים בהחלט כן, מניסיון אמנם לא אישי אבל מניסיון של אנשים קרובים.

Peace and Love3

New member
טוב, אני לא אנסה להתווכח עם עובדות

מנהלים בכירים נדרשים לעשות המון דברים, כנראה גם את זה, בסופו של דבר הם מקבלים משכורות לא רעות על זה.

לדעתי, אם המשרה היא לא משהו נחשק במיוחד, לא הייתי טורחת לבוא למרכז הערכה,
בעיקר לא לכל עבודות השירות לקוחות שגם מטרטרות אותך במיונים של המודיעין, ובסוף משלמות לך משכורת "גבוהה" של 24 שקל לשעה.

NEO83

New member
לפעמים כשממש צריכים עבודה

עושים כמעטא הכל בשבילה... גם מרכז הערכה.

Peace and Love3

New member
נדיר שזה קורה במציאות

הרי יש כל כך הרבה עבודות שלא דורשות כמעט כישורים, ומשלמות אותה משכורת על גבול המינימום. והרבה מהם בקושי עושות לך ראיון אישי, אפשר להתקבל רק מעצם זה שהגעת. למצוא עבודה סבירה במשכורת מינימום לא דורש יותר משבוע, אין לאף אחד סיבה להיות נואש.

NEO83

New member
מה עדיף לשבת במקום ממוזג

ולענות לטלפונים או ללכת לשתוף ריצפה?
הייתי אומר שיש שהבדל.

AnandamiDemian

New member
יש, אבל קשה לשפוט מה יותר קשה בשורה התחתונה.

נכון שאי אפשר להשוות את התנאים בין עבודת קבלן בנקיון לבין נציג שירות\מוכרן טלפוני\פרונטלי כי הקטגוריה הראשונה היא פיזית, אבל זה לא אומר שלעבוד עם לקוחות זה פשוט יותר.
התכל'ס זה כמה אנרגיות יש לך כשאתה חוזר הביתה ממשמרת, ובתור מישהו שעבד בכל הטווח האפשרי של העבודות שהוזכרו לעיל, לא בהכרח נקיון זה יותר קשה, ולענות לטלפונים זה אף פעם לא רק לענות לטלפונים. אתה צריך להתרכז במליון דברים במקביל ולפצל את הקשב בדרגות שעבודות מעטות מאוד בשוק של עבודות לצעירים-לא-מיומנים דורשות.

NEO83

New member
גם נכון

ושוב, צריך לחפש את הדבר הנכון לבן אדם הנכון.

זה לגמרי ככה

וצריך שאנשים יקראו את ההודעה שלך כדי שיבינו שזה לא חטא לעבוד בעבודות פיזיות.
אני חסכתי לפני הלימודים המון כסף מעבודות פיזיות שנהניתי בהם הרבה יותר מאשר בעבודות טלפוניות ומשרדיות (שבהן דיי סבלתי).

אם הרבה אנשים היו הולכים לזה אולי באמת לא היה כזה סינון מועמדים בשירות לקוחות וכו'.... ואולי היו מתייחסים לעובדים טוב יותר ולא רואים בהם מועמדים להחלפה.

EdisonGirl

New member
נסחפת לגמרי!

זה או משרד או רצפה? כל עבודה שהייתה לי עד עכשיו, התקבלתי אליה באמצעות ראיון קבלה תמים ונורמלי, ומשלמים לי יותר, בוא נגיד את זה ככה. ולא, לא עבדתי בניקיון.

EdisonGirl

New member
הבנתי שהקצנת, אבל המסר מהדברים שלך היה >

שעבודות איכותיות עוברות מרכז הערכה, ואם אתה לא רוצה לעבור את זה, תאלץ להסתפק בעבודות נחותות יותר. ואני בדרכי שלי עניתי לך שכיוון המחשבה הזה לא נכון.

NEO83

New member
ההקצנה הייתה להראות

שלפעמים שווה לעבור מרכז הערכה על מנת להתקבל לעבודה יותר טובה.

EdisonGirl

New member
סבבה, אבל הברירה היא ממש לא בין עבודה סיזיפית

בלי מרכז הערכה, ועבודה טובה עם. אני לא נתקלתי עד היום במרכזי הערכה, למעט פעם אחת, בחברה של שירות לקוחות טלפוני, ועשה לי טובה- זו עבודה סיזיפית. למה שמישהו ירצה אותה עד כדי כך בשביל לעבור שלבים בדרך? זו כזו עבודה נחשקת?

למעלה