איך אתם עם מרכזי הערכה?

EdisonGirl

New member
הייתי פעם אחת

במשהו שנראה לי כמו מרכז הערכה לפי התיאורים שלכם (מעולם לא התעמקתי בנושא). לא עברתי בגלל סימולציה, שבה ישבתי עם מישהי גב לגב, וכל אחת מאיתנו קיבלה פתק, שכתוב עליו את התשובה שאנחנו צריכות לענות בשיחת טלפון תיאורטית כלשהי, ומסרתי מידע שגוי
(שזה אומר שלא דייקתי במסירת הפרטים בדיוק כפי שהם נכתבו בפתק).

ויודע מה? אני דווקא כן יודעת לדייק במתן מידע, מה שמצביע מבחינתי על פגם בשיטת המיון הזו. מלכתחילה יש לי נטיה לפשל בסימולציות. אני מאז ומתמיד טובה יותר במעשה, בתכלס... ועבדתי בעבודה שהיו בה סימולציות ע"ב קבוע ותמיד הייתי גרועה
, ותמיד גם ידעו שאפשר בכל זאת לקבל אותי לפרויקט כי מבחן התוצאה מוכיח שהבעיה שלי היא רק בעצם הסימולציה.
בסה"כ מדובר באנשים שבוחנים אנשים, ואנחנו יצורים מורכבים, כך שעובד טוב יכול להיכשל במרכז הערכה ועובד גרוע יכול לעבור אותו. לדעתי מה שקובע אם תעבור או לא, זה עד כמה אתה טוב או מוכן למרכזי הערכה, בלי שום קשר לעבודה בפועל. שזה די דפוק, האמת...

אם מסרת מידע שגוי ולא קיבלו אותך בגלל זה

אז המרכז הערכה היה דפוק ולא את :)

ואת צודקת בנוגע לעובד טוב וכו', זה תלוי במרכז ההערכה כל חברה ועל מה הם רוצים לשים את הדגש. יש כאלה שרוצים לראות איך את מתמודדת במצבי לחץ. ויש כאלה שמעניין אותם לראות איך את עם קונפליקטים.
ויש כאלה שמורידים את רף הקבלה כל כך שמספיק להם שאת יודעת להתנסח בצורה רהוטה ועברת.

אני לא חסידה של מרכזי הערכה - ואני גם לא יכולה להעיד שזה מעיד משהו על האדם. אבל במבחן התוצאה - יש רק צ'אנס אחד לעבור מרכז הערכה. ואני שואלת באמת, אם לא עברת בגלל שבחרת להגיד את דעותייך ואת ההתייחסות האמיתית שלך למצב נתון, האם זה צריך להוריד מהבטחון?

EdisonGirl

New member
זה כנראה היה להם חשוב

כי העבודה הייתה לתת שירות עבור משרד התחבורה או משהו.. כך שדיוק במידע מול צרכנים הוא ממש חשוב במצב כזה, כנציגה של החברה. בכל מקרה, כמו שאמרתי, אני מעולה בדיוק. אני רק גרועה בסימולציות

וזה לא מוריד לי מהביטחון, כנראה בגלל שזו לא העבודה היחידה עלי אדמות...

Evil Kittie

New member
מזעזע בעיני שונאת!!!!!!!

לפני חצי שנה הייתי במרכז הערכה של חברת תעופה גדולה שידוע שלא קל לעבור
לעבודה הזאת היה קורס ותאריך ההתחלה התאים לי אז הלכתי למרכז
זה היה יום מתיש מ9 בבוקר עד איזה 15-16
היו 5 שלבים
מ50 אנשים בהתחלה נותרו 5 אנשים בשלב הסופי
ראיתי כבר את הסוף הרגשתי שאני מתקבלת
ואז המראיינת עושה לי :אז את יכולה להתחיל שבוע הבא לעבוד נכון?"
[נם הקדימו את הקורס משום מה, לא טרחו להודיע לי וממש לא יכולתי זה היה ממש קריטי לי]
אמרתי לה שלא ואז החיוך שהיה לה לפני זה נמחק ממש מהר! ונההיתה לה הבעת פנים זועפת כזאת... הפלא והפלא 5 דק' אחרי זה נתנו תשובות- ואני הייתי היחידה שהייתה בחוץ
היה ברור שזה היה בגלל זה הייתי שפיצית אש...
שרפתי יום שלם, לא שילמו לי שקל.. ויצאתי מבואסת אש

Evil Kittie

New member
אגב חוץ ממנו הייתי בעוד 3 מרכזי הערכה

ואת כולם עברתי..
[ורק לעבודה אחת מהם הלכתי...ואז הגעתי למסקנה שהיא הכי לא מתאימה לי בעולם וברחתי משם אחרי חודש ] חחחחחח!!!!

למעלה