איך בודקים חוסר בסידן?

ככל הידוע לי אי אפשר לבדוק את זה

אפשר לגלות את זה בבדיקה רק כאשר החוסר כבר ממש חמור ואז בעצם כבר לא צריך בדיקה כדי לדעת את זה
 

ladybug6

New member
את יכולה לעשות יומן אוכל לכמה ימים

ולהכניס אותו למחשבונים כמו הכרונומטר, ולראות אם הצריכה שלך מספקת.
אפשר גם להתייעץ עם תזונאית.
וחשוב להקפיד על ויטמין D כי הוא קשור לספיגה של הסידן..
&nbsp
בתור אכלנית לא גדולה במיוחד, אני מקפידה לקנות חלב סויה מועשר, גם הטופו מועשר אם את אוהבת (דרך קו-אופים שונים אפשר לקנות אותו במחירים זולים במיוחד). אני גם מכינה לי פעם בשבוע גבינת סויה רכה למריחה מחלב סויה קנוי (מאלפרו אדום אחד ב-12 ש"ח אני מקבלת 350 גרם גבינה, זה לגמרי משתלם כלכלית). בתפוזים יש כמות יפה של סידן ועכשיו מתחילה העונה - אם אני לא טועה, גם במיץ סחוט יש לא מעט סידן, אבל אולי אני טועה. גם בכרוב יש הרבה סידן ואם אוכלים אותו מבושל הוא עושה פחות בלאגן בבטן וקל לאכול הרבה ממנו (למשל במרק, או מאודה עם קצת סוכר ולימון, או כמלית למאפה בצקי). וכמובן שעועית לבנה ואדומה, וטחינה.
 
אכן אני לא צורכת מספיק סידן


באופן בולט.
שיט.
אם כך אני פשוט הולכת לצרוך יותר מאכלים עם סידן כגון כרוב, ברוקולי, בזיליקום, ומוצרים מועשרים צמחיים למשך תקופה, בתקווה שלא אצטרך לקחת תוספים [אני ממש קשה בלזכור ובלבלוע כדורים, מספיק היה קשה לי להתרגל לB12, ואותו בכלל לא צריך לבלוע!].
 

ladybug6

New member
קחי בחשבון שהצריכה המומלצת לכלל האוכלוסיה

גבוהה יותר ממה שטבעונים באמת צריכים, כי אנחנו לא צורכים מוצרים מהחי שמעודדים אובדן של סידן.. אני לא יודעת אם הכרונומטר מתחשב בזה.
 

27182

New member
זה כנראה לא נכון

אין בסיס מחקרי לכך שמוצרים מהחי מעודדים אובדן סידן.
 

gs1234

New member
חוזק העצמות אצל טבעונים

נדמה לי שראיתי בעבר כמה מחקרים שניסו להוכיח שלטבעונים יש עצמות פחות חזקות, מתוך הנחה שבתזונה לא-טבעונית סטנדרטית יש יותר מקורות לסידן, והם גילו שאין הבדל משמעותי בחוזק העצמות בין טבעונים ללא-טבעונים. איך אתה מסביר את זה?
 

27182

New member
תיקון

קודם כל, יש מחקרים שלא הראו הבדל, ויש מחקרים שכן הראו הבדל. בשני המקרים מדובר במחקרים תצפיתנים (לא אמינים). במחקרים התערבותיים לא הייתה לחלבון מהחי השפעה שלילית על צפיפות העצם.
 

gs1234

New member
ואיך מוסברים הממצאים במחקרים התצפיתניים?

לא הגיוני להניח שכל מחקר תצפיתני הוא שגוי, נכון?

מכיוון שיש מחקרים שגילו שאין הבדל משמעותי בחוזק העצמות בין טבעונים ללא-טבעונים. האם יכול להיות לזה הסבר הגיוני?
 

27182

New member
יש הרבה הסברים אפשריים

יכול להיות שההבדל בצריכת הסידן לא היה גדול.
יכול להיות שהיה הבדל, אך גם הטבעונים וגם הלא-טבעונים צרכו מספיק סידן, ולהבדל לא היה משמעות.
 

27182

New member
ויש גם את כל הבעיות של מחקרים תצפיתנים

כגון משתנים מתערבים, סיבתיות הפוכה, הטיית בחירה, הטיית סיווג-שגוי.
 

gs1234

New member
יש לך מחקר שמספיק אמין בעיניך שמראה מה ההבדלים (אם יש)

יש לך מחקר שמספיק אמין בעיניך שמראה מה ההבדלים (אם יש) בחוזק העצמות בין טבעונים ללא-טבעונים?

תודה.
 

Gidi Shemer

New member
אני לא יכול לענות במקום 27182, אבל רק אציין

שייתכן שיש מאמרים שמשווים בין שתי האוכלוסיות וייתכן ולא, אבל מלכתחילה יהיה כדאי להיזהר מלהסיק יותר מדי מסקנות מהשוואות שכאלו, מהסיבה הפשוטה שכולנו יודעים- יש הטרוגניות גדולה מאד בתזונה ובמימדי (ואופי) הפעילות הגופנית בקרב כל אחת מתתי האוכלוסיות הללו.
 
זה לא משנה

אני ברמת צריכה נמוכה מאוד מאוד מסתבר. אבל כבר דאגתי לזה והוספתי לאוכל היומיומי מוצרים צמחיים מועשרים, ברוקולי, כרוב, ובזיליקום מיובש.
 

ladybug6

New member
מצוין. לפעמים זה סתם עניין של הרגלים.

למשל אני הפסקתי לקנות כרוב כי אסור לי לאכול אותו חי והכי אהבתי אותו בתור סלט. ואז הדיאטנית שהלכתי אליה הציעה לי להכין איתו מרקים או תבשילים ולנסות כן למצוא איך לשלב אותו לפעמים..
וברוקולי התחלתי להשקיע ולקנות את הפרחים הקפואים, משתדלת לקנות כשיש מבצעים כי זה יקר לאללה. וזה הכי קל - רק מקפיצים את זה במחבת או שמים בתנור או מאדים קלות ומערבבים עם שמן ומלח/סויה.
ותנסי חלב סויה מועשר. של תנובה יחסית זול ואפשר גם למצוא אותו במבצעים. וטופו גם. אלה חומרי גלם שאפשר לעשות איתם מלא דברים גם אם לא אוהבים את הטעם הטבעי שלהם. במיוחד עכשיו בחורף.. (מפנטזת על סחלב חם עם קצת קינמון מלמעלה..
)
 
מה אעשה עם חלב סויה?

כלומר- האם יש שינוי בכמות או ספיגת הסידן בבישול עם חלב הסויה המועשר?
אני לא שותה חלב סויה [או חלב צמחי אחר] בשום דבר, אני לא שותה לא קפה, לא סחלב, לא תה, ואני שונאת חלב סויה בשייקים.
אין לי בעיה להפוך אותו לגבינה ולאכול ממנה [אבל זה ממש מעט כל יום, בהנחה שהסידן נמצא שם באותה כמות וזמין], אני לא ממש בקטע של עוגות או פשטידות בזמן האחרון, לא רוצה דברים שיש בהם הרבה סוכר ו/או קמח ו/או שמן.
טופו אני כן אוכלת, ממש ככה כמו שהוא, צרוב על מחבת עם קורט רוטב סויה איכותי וכפית סומק.
 

Gidi Shemer

New member
שינוי, אני מבין את הרתיעה שלך

מתוסף, ואני בהחלט חושב שכדאי תמיד ללכת על האופציה התזונתית כמקור הראשון, אבל לפעמים, את יודעת, צריך לעזור לעצמנו כשקשה...
 
למעלה