איך בודקים חוסר בסידן?

אין לי בעיה לקחת תוסף

אם הוא טבעוני, במחיר סביר, ולא צריך לבלוע כדור.
הולכת לברר אם יש תוסף כזה של סידן.

vegetalien

New member
TUMS?

לא לשכוח גם ויטמין D, לשיפור ספיגה (רוב תוספי הסידן הם גם לבליעה, וגם מכילים ויטמין D3 מהחי).

ו אולי

New member
יש תוספי סידן טבעוניים

למשל ל Now -
http://www.iherb.com/Now-Foods-Calcium-Citrate-250-Tablets/472
&nbsp
רופאה שעוסקת במטבוליזם של העצם אמרה לי שקשה מאד להגיע לצריכת סידן מספיקה בתזונה טבעונית והמליצה להשלים את הסידן עם תוסף.
עד כמה שזכור לי היא אמרה שהסידן ציטראט קל יותר לעיכול מאשר הסידן קרבונאט ואין צורך לקחת אותו עם האוכל, אבל ששניהם יעלים באותה המידה.
&nbsp
אם את חוששת לפגיעה בצפיפות עצם כדאי לעבור בדיקת צפיפות עצם, ויטמין D, ואיסוף שתן לנתרן ולסידן.
&nbsp

RSPA

New member
מה עמדתך בקשר ליוגורט סויה ?

אפשר להכינו לבד ולשלבו במלא מאכלים. דוגמת: צזיקי, מעורבב עם טחינה ועוד ועוד.

RSPA

New member
יופי. הנה בדיוק אתמול הכנתי משהו בסגנון

מהתוכן שהוצאתי מקישואים לקראת הפיכתם לממולאים.
את התוכן הזה בישלתי במים רותחים 5 דקות, אח"כ כשסוננו והתקררו קצת, קצצתי אותם דק יחד עם פטרוזיליה וכמה שיני שום, הוספתי מלח ופלפל וכמובן יוגורט (בערך 350cc).
יוגורט אני מכין קבוע מחל"ס אלפרו אדום (או חל"ס ביתי או אחר קנוי ללא סוכר) ויש לי במקרר צנצנות מוכנות כמעט תמיד.
זה מאוד נוח ואם זו עמדתך - כדאי לך לאמץ בחום את הדבר הזה.
שתהני.

ladybug6

New member
אויש, בעייתית!

בכל מקרה, אם את מכינה מאפים בצקיים, אפשר להשתמש בגבינת סויה (או בטופו קנוי וזהו) לבצק עצמו. אפשר גם להשתמש בגבינה או בטופו כמלית למאפים/בורקסים/קישים/כיסונים.
את הגבינה הרכה אני אוכלת עם לחם/צנים/קרקרים, או מכינה ממנה רוטב לסלט (יוצא פיצוץ!), או מוסיפה באמת לקינוחים או מלית של דברים כמו רביולי או בורקס. אם את לא בקטע של כל אלה אז חבל על המאמץ, תדבקי בטופו וזהו :)
וכמובן יוגורט שהציע RSP זה אחלה רעיון בשבילך.
ובכל מקרה, תוסף עדיף מאשר להחנק כל היום עם דברים שאת לא רוצה לאכול...
&nbsp
ולשאלתך אין שינוי אחרי בישול, סידן הוא מינרל ועד כמה שידוע לי לא קורה להם שומדבר בחימום או בישול.

catch 2 2

New member
תרד

אני מגיע ל1500 מ"ג ביום ותרד הוא אחד התורמים המרכזיים לכך לצד ברוקולי, טופו וכוס של חלב סויה.

ladybug6

New member
אין ממש דרך

חוץ מבדיקת צפיפות עצם.
סידן בדם לא מצביע על הצריכה של הסידן אלא דווקא על בריחה שלו מהעצמות.
הדרך הכי טובה לוודא היא להתייעץ עם תזונאית (עדיף טבעונית, שמבינה בהשפעה של כלל התזונה על הכמויות הדרושות לגוף, ולא מסתמכת על מספרים שלמדה בהקשר לתזונה קרניסטית סטנדרטית)
&nbsp
גידי, תקן אותי אם טעיתי

Gidi Shemer

New member
כמו שכבר נאמר למעלה

אין לי מה להוסיף אלא רק לחזק- יש אמנם סידן בדם אבל אם אין חסר באמת דרמטי, המערכת ההורמונלית של הגוף תשמור על רמות סידן תקינות בדם גם כשאין מספיק משאבי סידן בגוף, והיא תעשה את זה על ידי שינוי האיזון בין בנייה ופירוק של עצמות. שני התהליכים הללו- בנייה ופירוק- הם תקינים ומתרחשים כל הזמן (כן, גם פירוק הוא חשוב מאד), אבל שינוי האיזון מסיבות של חוסר סידן או סיבות אחרות הוא לא תקין.

למיטב ידיעתי, רק בדיקת צפיפות עצם היא בדיקה מהימנה.
ואם ננטוש לרגע את עניין התזונה, מאד מאד חשובה פעילות גופנית, עם דגש על התעמלות (עם משקלים או אפילו בלי משקלים). יצירת כוחות compression (מצטער, אבל לא יודע את המילה העברית המדוייקת) על העצמות מעודדת בנייה ואם לא נספקים מספיק כוחות שכאלו- יש טריגר לפירוק.

loona moon

New member
פ"ג

פעילות גופנית בדגש על תרגילי התנגדות כנגד משקלים והפעלת כוחות דחיסה. (זה הביטוי שאנחנו משתמשים בעברית
)

RSPA

New member
תחשוב על "קומפרסור" כל פעם שאתה ממלא אויר בגלגלים...

vegetalien

New member

לא משנה עד כמה התזונה שלי עשירה בסידן ובשאר מינרלים (וּותיקי הפורום יודעים עד כמה אני משוגע לדבר), ויטמין D בתוסף, בלי מלח וללא קפה/סיגריות, כל זמן שלא עשיתי אימוני-כוח, הגוף שלי נראָה חלש ומדולדל.
אימוני-כוח לא-רק בונים שריר, אלא גם מחשלים את העצמות. ופה אני אצטט דווקא אדם שאינני מסכים עם חלק גדול מדבריו, הלא הוא ד"ר גרהאם - "Use it or lose it".
&nbsp
(לא שהיום אני שוורצנגר. אבל לפחות כבר לא מעירים לי על הכתפיים הגרומות שלי).

Gidi Shemer

New member
ולעדות מחזקת

אני מקווה שאני לא עושה פה outing לויג׳טליין, אבל כל מי שנכח במפגש הפורום האחרון והשתתף או צפה במשחק הכדורסל של הצמחונים נגד הטבעונים יכול היה להתרשם מהשינוי החיצוני שעבר על הבחור.

תמונה מצורפת

Gidi Shemer

New member
אגב,

אהבתי את הרספט האקדמי עם ההקפדה על תואר הדוקטור לאדון גרהאם

למעלה