איך בודקים חוסר בסידן?

Gidi Shemer

New member
שמע, ההוא מהגלידה לא רק היה דוקטור

אלא שלמיטב ידיעתי:
1. הרשיון שלו המשיך להיות מחודש
2. הדוקטורט שלו היה ברפואת שיניים אז עוד אפשר לטעון שיש קשר בין התואר לבין המקצוע (קשר אמיץ משהו)

vegetalien

New member

פצית219

New member
ספציפית לצפיפות עצם עוזרים תרגילים שמפעילים לחץ

על העצמות. למשל, להרים רגל אחורה ולהוריד כמעט עד הקרקע (בלי לגעת) ולעשות הרבה חזרות של זה. בשלב מסויים תשימי לב שרגל העמידה ממש התעייפה וכואבת כי כל המשקל עליה - אז כזה. לידיים אפשר לעשות תרגילים בעמידת שש.

Gidi Shemer

New member
אין תמונות = לא קרה

פצית, עשי עמנו חסד וצרפי וידיאו או לפחות סטים של תמונות עם הדגמות של מה שצריך לעשות (ולא, להשתמש בדוגמנים או סרטים מהאינטרנט זה לא נחשב!)

פצית219

New member
הייתי מצרפת בשמחה, אבל אני חוששת לשפיותכם

אני לובשת כרגע גופיה חומה, חלוק פליס ורוד, מכנסי פיג'מה סגולים, גרביים בירוק זוהר, חתולה שחורה-כתומה-לבנה על הברכיים. במקרה הכי טוב זה רק יעשה לכם אפילפסיה.

RSPA

New member
רק תוספת קטנה...

לכל מה שאמרו החברים כאן: בכל מה שקשור לסידן - בדיקת PTH (הורמון פאראתירואיד) היא כמעט מאסט. זו בדיקה במסגרת בדיקות דם.

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
קראתי פעם...

שמחסור בסידן גורם לציפורניים לא לצמוח יפה.
אבל אני לא בטוח כל כך בנכונות המקור.
לך שיש ידע רב יותר. בטח יש הערות- אני חושב שאתה דוקטור...
בכל מקרה עלי זה עובד ושאני צרכתי מעט מדי חלב סויה או חלב וגבינה הציפונים היו נגזרות לא בכל שבוע אולי פעם בחודש (לא זוכר עכשיו בדיוק)

RSPA

New member
הבנתי. תודה.

היות שהסתקרנתי חיפשתי קצת ומצאתי את זה >> http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L- 3415081,00.html
משפט המפתח שם הנוגע ישירות לענייננו הוא: "כמה מחקרים הצליחו להראות קשר כלשהו בין ייצור קראטין לכמות הסידן בגוף, כך שיכול להיות שאם חסר לך סידן הציפורניים שלך יצמחו קצת לאט יותר". אבל גם כל השאר מענין ושווה קריאה.

אגב, הידע הרב יותר מצוי אצל גידי. הוא הדוקטור כאן.

למעלה