איך הזמן עובר כשנהנים

mיטלמן

Well-known member
סמיהא = קראי לה בשם.

סמיהא בנדורה = קרא לזה עגבנייה כלומר לא חשובה הסמנטיקה, העיקר הכוונה.
תודה,
הכוונה חשובה מאד,
לי גם הסמנטיקה.
פעם ראשונה ששמעתי את המילה בנדורה (נדמה לי, מזמן מזמן),
כשניסו להסביר לנו איפה רגל ימין והיכן שמאל לצורך צעידה,
סיפרו שפעם החזיקו את הבטטה ביד ימין ואת הבנדורה ביד שמאל (או ההפך),
וכך לא התבלבלו.
או שהתבלבלתי.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
תודה,
הכוונה חשובה מאד,
לי גם הסמנטיקה.
פעם ראשונה ששמעתי את המילה בנדורה (נדמה לי, מזמן מזמן),
כשניסו להסביר לנו איפה רגל ימין והיכן שמאל לצורך צעידה,
סיפרו שפעם החזיקו את הבטטה ביד ימין ואת הבנדורה ביד שמאל (או ההפך),
וכך לא התבלבלו.
או שהתבלבלתי.
לא התבלבלת.

זו הייתה אחת האגדות (האורבניות ?) על צבא ההצלה של קאוקג'י שככה ניסו ללמד את החיילים שלו לצעוד שמאל ימין.
 

mיטלמן

Well-known member
לא התבלבלת.

זו הייתה אחת האגדות (האורבניות ?) על צבא ההצלה של קאוקג'י שככה ניסו ללמד את החיילים שלו לצעוד שמאל ימין.
כנראה שהעגבניות לא היו יקרות אז,
ואני בהחלט מרגישה (לפעמים) שאני כמעט מהדור שלו,
בדקתי,
הוא וסבא שלי חיו בערך באותם זמנים, אם לא נקפיד מאד.
 

mיטלמן

Well-known member
כמובן שלא, כי פליה זו בדיקה והוצאת כינים וגם בירור גרעינים שיהיו נקיים מפסולת וכאן היה רק משחק מילים.
תודה,
ידעתי רק על כינים, כל אחת והסטיות שלה. (;
היה ברור שזה משחק מילים, אבל חשבתי שמשהו התפספס לי.
ולארות תאנים אוכל רק מחר בבוקר.
לא שייך? אז מה?
 

סופהו 1

Well-known member
תודה,
ידעתי רק על כינים, כל אחת והסטיות שלה. (;
היה ברור שזה משחק מילים, אבל חשבתי שמשהו התפספס לי.
ולארות תאנים אוכל רק מחר בבוקר.
לא שייך? אז מה?
מבחינתי את יכולה גם ליגדוד תמרים.
אחרי שתקטפי ירקות בעלי עלים חיוצוניים כמו כרובית, למשל, תוכלי לְקַנֵּב את העלים.
 

אבח"י

Well-known member
מבחינתי את יכולה גם ליגדוד תמרים.
אחרי שתקטפי ירקות בעלי עלים חיוצוניים כמו כרובית, למשל, תוכלי לְקַנֵּב את העלים.
אחח, עלי הכרובית.
תמיד תמיד חליטה קצרצרה, של דקה או שתיים ואז לסלט הירקות.
במרק מנקה היטב ומוסיף חתוך.
למה אנשים זורקים עלים טעימים אלה, אין לי מושג.
זוכרת את הסיפור של עגנון, פנים אחרות? הוא נכנס לפונדק/למסעדה ורואה עלמה מקנבת ירקות, ומתחרמן, שלא נדע.
 

mיטלמן

Well-known member
אחח, עלי הכרובית.
תמיד תמיד חליטה קצרצרה, של דקה או שתיים ואז לסלט הירקות.
במרק מנקה היטב ומוסיף חתוך.
למה אנשים זורקים עלים טעימים אלה, אין לי מושג.
זוכרת את הסיפור של עגנון, פנים אחרות? הוא נכנס לפונדק/למסעדה ורואה עלמה מקנבת ירקות, ומתחרמן, שלא נדע.
אני אתך,
עוד מימי איזשהו ספר של רות סירקיס או אחר, מקפיצה מעט, אחפש מתכון.
ורק המילה לקנב, איך עושה חשק למשהו מישהו? (אני יודעת שלא התכוונת לחשק שקשור למילה).
 

צליליתה1

Well-known member
אני אתך,
עוד מימי איזשהו ספר של רות סירקיס או אחר, מקפיצה מעט, אחפש מתכון.
ורק המילה לקנב, איך עושה חשק למשהו מישהו? (אני יודעת שלא התכוונת לחשק שקשור למילה).
סבתא, וגם אמא נהגו לקצוץ את עלי הכרובית ולהוסיף להתחלת המרק (בצל, שום, גזר, סלרי...זה הזמן לעלי כרובית)
אז גמני, זה גנטי וזה טעים
 

mיטלמן

Well-known member
זה היה בטטה בנדורה, בטטה בנדורה, או בנדורה בטטה, בנדורה בטטה?

אני אתך,
עוד מימי איזשהו ספר של רות סירקיס או אחר, מקפיצה מעט, אחפש מתכון.
ורק המילה לקנב, איך עושה חשק למשהו מישהו? (אני יודעת שלא התכוונת לחשק שקשור למילה).
המרק של סבתא (לא שלי, של עז תלם)
לא לזה התכוונתי, אבל זה מה שנמצא,
התכוונתי למשהו מוקפץ עם טיפה מתיקות בנוסח סיני בערך.
 
למעלה