איך היה בזאפה אתמול?

punky brewster

New member
רוצה הייתה שמאלנית

ת"א אביבית שמנציחה ומחזקת את הסטיגמה על מדינת ת"א או עפ"י איתן פוקס, הבועה. הרבה אנשים חטפו קריזה. הרבה אנשים מחו לה כפיים. זמר צריך לשיר.

bזוהר

New member
מה?????

תסבירי לי בבקשה מה לעזאזל שמלאני ב-להתייחס לכלום כמו בני אדם בין אם הם פלסטינאים או ישראליים מה שמאלני בלהיות עצוב על זה שמשפחות נרצחות בעזה? כל מה שרונה אמרה זה שמפריע לה ההתייחסות למצב הזה כאל קבוצות - הם ואנחנו. מי שבוכה על אנשים בעזה לא יכול לבכות על אנשים בשדרות, ולהיפך. זה מה שנראה לה לא הגיוני, מסוכן. מה שמאלני בזה? מה בועה בזה? מה תל אביב בזה? מה איתן פוקס בזה? איך אפשר להגיד שההתייחסות לכולם כאל בני אדם , שהעצב והצער שלך על אנשים מתים הוא לגיטימי לכל בנאדם לא משנה איפה הוא חי או נולד - זה שמאלני תל אביבי בועתי? לאן הגענו, ברצינות?

רעוּת

New member
../images/Emo45.gif כפרה על רונה ../images/Emo7.gif

ועכשיו, מה היא שרה?

רעוּת

New member
זמר הוא קודם כל בנאדם.

וממה שהבנתי מזוהר, היא אפילו לא דיברה בעד או בנגד צה"ל והמבצע הזה, אלא רק דיברה על האזרחים בשני הצדדים. זה אפילו לא להביע עמדה פוליטית.

bזוהר

New member
היא ממש לא הביעה דעה פוליטית,ממש לא!!!!!!!!!!

אני ממש מעוצבנת. מה נסגר איתכם אנשים? היא ביקרה את זה שהיום לאנשים לא נראה הגיוני לכאוב את המוות של שני הצדדים. אתם קולטים בכלל את הטירוף שבזה? איך אפשר להתנגד לדעה הזאת? זאת אפילו לא דעה. זו אנושיות בסיסית, בחיי... ואיך אפשר לחשוב שהיא הביעה דעה פוליטית? היא הרי הדגישה שהיא לא באה להגיד דעה פוליטית ועכשיו בנימה קצת פחות עצבנית - מה שהיא אמרה היה כל כך נכון ומרגש, הניסוח שלה היה בגובה העיניים. במיוחד איך שהיא אמרה בסוף "תקראו לי נאיבית, אבל אני מאמינה שאולי המיעוט הזה שהוא קורבן של השלטון שלו ינצח". אמן ולשאלת איך הייתה ההופעה-מדהימה!!!!! העיבודים של השירים החדשים גאוניים, יש קטעים חדשים עם כל הלהקה שהם גדולים מהחיים, השיר החדש (שברת שילמת..) קיבל עיבוד להקתי מעולה, הייתה אנרגיה מעולה מעולה מעולה על הבמה ובקהל, ו.. היה כמעט סולד אאוט, אז רונה- יאללהיאללה להתחיל להתרגל למקומות גדולים יותר :)

רעוּת

New member
נו, אבל זה מה שאמרתי ../images/Emo7.gif שזאת אפילו לא עמדה

פוליטית
למה לצעוק עלי
ומה היה השיר שהיא שרה באנגלית?

bזוהר

New member
חח לא צעקתי עלייך,חיזקתי את מה שאמרת

לא יודעת את שם השיר

Einav85

New member
ההופעה היתה מצויינת,

וממש אהבתי את השיר החדש ואת ה"פדיחות, אבל אני לא זוכרת את המילים של עצמי..." ומה שהיא אמרה היה באמת נכון. לא כ"כ ריאליסטי, אבל נכון. מה שלא אהבתי היה את ההערה: "ידעתי שרוב הקהל שלי שמאלנים" למרות שזה היה כאילו בצחוק, כי מה זה אומר? שהימנים, בניגוד לשמאלנים, צמאי דם ושוחרי מלחמה? גם ככה כל העולם נגדנו, קצת סולידריות בזמנים קשים לא תזיק ובמלחמה כמו במלחמה צריך לבחור צד. דווקא לדעתי השלטון שלנו סוף סוף פועל כמו שצריך, ביזיון שלקח לו 8 שנים להגיב. ולפני שאני ארחם על הילדים בעזה, אני מרחמת על גלעד שליט שכבר 3 שנים בידיים שלהם ואלוהים יודע מה עושים לו שם.

bזוהר

New member
לא שמעתי שהיא אמרה את זה

אני לא חושבת שהימנים צמאי דם ושוחרי מלחמה. אני באופן אישי לא מאמינה בדעה הימנית אבל אני מקבלת גם דעות שונות, ברמה האנושית והמוסרית כולנו בני אדם בין אם ימנים או שמאלנים

Einav85

New member
הייתי קרובה אז שמעתי.

והאמת שמבחינה חברתית אני הכי שמאלנית שיש כי אני בדעה שלכל אחד יש זכות לעשות בחייו הפרטיים מה שהוא רוצה כל עוד הוא לא פוגע במישהו אחר. כפייה כזאת או אחרת לא מקובלת עלי בשום אופן. אבל מבחינה מדינית... "הקם להורגך השכם להורגו".

אני נורא נהנתי.

בניגוד להופעה בלבונטין 7 היו הרבה יותר אנרגיות על הבמה. העיבודים מעולים והשירים החדשים מקסימים. יכול להיות שרק נדמה לי אבל הקהל היה ממש פאסיבי. לא שר איתה כמעט בכלל. אני דווקא מאוד הזדהתי עם מה שהיא אמרה בהקשר למלחמה והשיר היה נורא במקום. ריגשה אותי. 'שלא תגידו שהכל עצוב אני אשיר לכם שיר שמח.. היחיד שיש לי.'
בכל מקרה. היה נהדר. מעבר לזה שאני עדיין בדעה שרונה לא צריכה להופיע במועדונים גדולים כמו זאפה. משהו נאבד שם עם קהל גדול.

DMoan

New member
בניגוד למי שכבר כתב

לטעמי זו הייתה ההופעה הכי חלשה של רונה שיצא לי לראות. זה כנראה קשור חלקית לציפיות שלי, כי ממה שהיה כתוב באתר שלה ציפיתי להופעה חשמלית וזה ממש לא היה זה (קונטרבס ולא בס חשמלי, היו הרבה שירים רק עם גיטרות אקוסטיות ואולי שני שירים שגם היא וגם ערן וייץ החזיקו חשמלית). אבל זה לא רק זה - היא הייתה מאוד לא מפוקסת, טעתה הרבה במילים ולפעמים הרגשתי שהיא על טייס אוטומטי. במיוחד היה אפשר להרגיש את זה אחרי הנאום המדובר והיפהפה שלה, שהיה כולו מהלב, אפילו יותר מהרגיל, והיה אפשר ממש להרגיש שזה מפריע לה אישית. התוכן הוא אכן לא-פוליטי, אבל מצד שני קשה לי לראות אותו נאמר בהופעה של אריאל זילבר... בכל מקרה, כשהיא עברה לעשות את השיר של דילן הרגשתי סופסוף שהמילים יוצאות לה מהקישקעס. זה גלש גם לשאר השירים שבאו אח"כ, אבל מאחר וזה כבר היה ההדרן קשה היה להינות מזה לאורך זמן... מה שכן, לפחות היה נראה שהיא נהנית מההופעה, מה שתמיד מוסיף להנאת הצפייה והשמיעה. היא החמיאה לקהל ("הייתי בהופעה של <לאזוכרמי> והוא כל הזמן אמר you're the best foockin' audience i've seen ופתאום חשבתי - אני לא עושה את זה מספיק") ופיזרה חיוכים לכל עבר ולשאר הנגנים. זה בניגוד לבסיסט (אור ברקת, אם אני לא טועה) שגם לא הבריק וגם נראה ממש סובל (ולא כמו ערן וייץ, שגם תמיד נראה לי סובל, אבל בחינניות). יובל שפריר (המתופף) עשה עבודה מדוייקת ועדי רנרט היה נפלא כתמיד והוסיף הרבה עניין והומור. השיר החדש הוא לטעמי לא יותר מבינוני. יש לו רגעים טובים אבל הפזמון חלש מאוד. לטעמי, רונה הרבה יותר מוצלחת בציור תמונות (מה שמתאים מאוד לדיסק הקרב ובא) ופחות באמירת אמירות ישירות. בקיצור, הופעות שלה שגם אני אחשוב שהן מעולות עוד יהיו, והרבה, אני לא מודאג, אבל אני ממש מקווה שמתישהו בעתיד צפויה הופעה חשמלית אמיתית. נ.ב. - השיר של דילן למי ששאל זה Masters of War. היא עשתה אותו חלקית (עד הבית של You fasten the triggers, אם אני לא טועה), כי היא טענה שמשם הוא נעשה אלים ולא זו הכוונה. חוצמזה, השיר תורגם לעברית תחת השם אדוני המלחמה (ביחד עם התשובה נישאת ברוח (Blowin' in the wind) ו-גשם כבד עומד ליפול (A hard rain gonna fall) ) ע"י יהונתן גפן וניתן למצוא את הביצועים שלו עם דני ליטני משנות ה-70 בדיסק "זה הכל בינתיים / בינתיים זה הכל".

רעוּת

New member
יו, מאסטרז אוף וור!!!

שמתי אותו בשורה שלי במסנג'ר לפני איזה שבוע |ספציפיסט| אני אוהבת את רונה
למה לא הייתי שם
נדמה לי ששי גבסו שר אותו בעברית מתישהו, אבל לא זוכרת באיזה הקשר
.

חחח ערן וויץ באמת תמיד נראה סובל

ועדי רנרט (כפי שכבר ציינתי מספר פעמים) אכן גאון וחמוד אמיתי. בקשר להופעה - אני שמחה (באופן אנוכי למדי) על הביקורת שלך, כי הייתי בלבונטין ופחדתי שההופעה בזאפה תהיה מעולה ואתחרט על כך עד סוף ימי. אני חושבת שאחרי זמן כ"כ ארוך של הופעות אקוסטיות מאד קשה לעבור לפורמט חשמלי. אני מניחה שבגלל שלרונה תמיד קצת מביך לעמוד על במה היא הרגישה הרבה יותר נוח בהופעות ישיבה אינטימיות כאלה, ובהופעה חשמלית צריך הרבה יותר אנרגיה וכריזמה, שאני מאמינה שאכן יש לה אותן (ראיתי אותה מנגנת אצל גידי גוב וזה מוציא ממנה צד אחר לגמרי), אבל כנראה שזה דורש הסתגלות. באשר לפוליטיקה- כמה שרוצים להתעלם מזה, וכמה שבאים להופעות בשביל תרפיה, זה באמת מעסיק, ואני מניחה שכל מי שיש לו במה רוצה להגיד את דעתו בעניין. נ.ב. ראיתי את עדי רנרט בסינמטק היום!
הוא הלחין מוסיקה לאיזה סרט דוקומנטרי על צלמי סטילס, ואח"כ רציתי לדבר איתו אבל התביישתי אז רק חייכתי אליו כל הזמן ואני מקווה שהוא לא חושב שאני פסיכופטית.

DMoan

New member
הרגת אותי מצחוק

עם ה"אז רק חייכתי אליו כל הזמן ואני מקווה שהוא לא חושב שאני פסיכופטית". דימיינתי בראש תמונת מאנגה מטורפת כזאת תודה :)

חבל שפוליטיקה היתה צריכה להכנס.

גם לי עצוב על אזרחים בשני הצדדים והכל, מן הסתם, אבל אין לי באמת מושג איך היא אמרה את זה ויש פה דעות חלוקות. אז אני רק אקוה שהיא לא יצאה מאנשי הכאפיות ואתחלחל לי קצת, כי יש גבול לכל דעה פוליטית.

למעלה